Lohusalar kulübü

dikişteki şişliğin azalıyor olmasına çok sevindim çünkü gerçekten rahatsız edici.
benim kızda kucağa alıştı canım babası sayesinde, iznim az gidicem kızımı 1 ay göremicem diye indirmedi kucağından. işin kötüsü babasının sesine ve kokusuna alıştı. hadi koku olayı kolay anne kokusunu zaten biliyor çocuk ama ses olayı fena, 2 gündür babasının ses kaydı yaptığı şarkıları dinleyerek uyuyoruz
kilosuna ve sarılığı atlatmış olmasına çok sevindim canım, şiddeti az olunca dr. takip gereği duymuyor dediğin gibi, bize de takibe gerek yok demişti 2. kontrolde. 2 güne bir yıkıyorum bende küçük hanımı yoksa her yeri isilik oluyor kuzumun Adana'da biz pişiyoruz o garibim napsın
süt olayına gelince önce şu elde sağılan küçük pompalar varya eskilerden, onunla sağıyordum baktım olacak iş değil, hem göğsümü çok acıtıyor hem uzun sürüyor sağma işi. şimdi 'lansınoh' diye bi pompa aldım elektrikli değil. sağma yerinin altında sütün dolacağı haznesi olanlardan. internetten resmini görebilirisin. 15-20 dk da çok rahat 120 cc falan sağıyorum. fiyatıda çok uygun eczaneden 55 tl ye aldım. en güzeli göğüsümü acıtmıyor, kullanımı da tek elle gayet rahat. ben çok faydasını gördüm.

2 gündür bende kusuyorum, ama soğuk alıyorum sanırım, dikkat etmek lazım...

geçmiş olsun kızlar, ben yaşamadım öyle bir sorun. bence de üşütüyor olabilirsiniz, lohusalıkta üşüdüğümüzü anlamazmışız, acısı sonra çıkarmış. herkes öyle diyor bana. hoş ben dinliyor muyum HAYIR ama dikkat etmek lazım tabi

endişelenme canım rahim kendini topluyor da o yüzden kusuyosun bence ben dogum boyunca rahim kendini acarken kustum hep dedigin gibi midemde bişey yoktu safra kustum bu sefer meger rahimde ki kasılmalar kusma eylemini tetikliyormus bence rahmin topluyor kendini masallah epiduralsiz normal sekilde dogurdun benim 6 saatte acılmam sadece 4 cm olmustu zaten 10 cm acılma olmadan almıyolar doguma senin gibi cabuk ilerleseydi bende almayacaktm epidurali zaten ben almadım sayılır dogumun ücte ikisini kendi sancılarımla cektim simdi senin en yogun günlerin ben bir haftada toparlamıstım kendimi zaten burdan dogum yapmamıslar var diye anlatamadım pek ama benimkisi zor oldu ama cok sükür agrlarım gecti simdi iyiyim bi ara fırsat bulursak yazalı dogum hikayelerimizi canımcım..

Son düzenleme:
bugün yagmur yagacakmıs dün hava durumunda diyodu havada biraz serinledi ama inşallah yagar kırmızı kırmızı oldu benim oglusum sıcaklardan..

Son düzenleme:

evet lohusalık döneminde özellikle ayakları üşütmemek gerekiyormuş.bebeğe gaz da yapıormuş üşütünce. bende dikkatsizdim ama deneyimli hanımlardan bilgi alınca dikkat etmeye başladım.bi süre en azından dikkat lazım.

doğumdan sonra değil canım 20 günde gitti 7 kilo, eski kiloma dönmek için 8 kilo vermem gerek ama 6 yeterli bana.
gerçekten gezmeye çıkıcaz yarı kırk uçurmaya :)

bende kırkı çıkarmadan çıktım ev gezmesine gittim bi gece görümcemde kalmaya gittim.hastaneye zaten gidiyoruz.bugün 14 günlük oldu.kırkı çıkmadan çıktım amabi sorun olmaz herhalde. bende 14 gün 8 kilo verdim 5 kilom filan kaldı.doğumdan hemen sonra ise sezaryan olduğu için herhalde 4 kilo vermiştim.bebişim zaten 3150 gr doğmuştu.nerdeyse sadece bebeğin kilosunu vermişim.

kızlar selam..
şekercik bu başlık süper olmuşş..
biz 5 gündür hastanedeydik zor günler geçirdik kızım enfeksiyon kapmış ateşlendi okadar korktukki antibiyotik tedavisi yaptılar dün çıktık şükür okadar dikkat etmeme rağmen nasıl oldu hala düşünüyorum ..
bugün tam 30 günlük oldu kuzucuğum beni emiyo çok şükür ..
valla ne günler geçirdik uykusuz ağlamalı vs ama şimdi düzene bindi çok şükür benim kuzu gece uykularınıda düzene bindirdi

çok sağol şekercik güzel olmuş bu konu artık burda oluruz:)
benim kuzucum bugün 34 günlük oldu ilk günler bizdede sarılık vardı göğsümde yatıp kalıyodu emmeden neler çektim gece saat başı kalkıp emzirmeye çalışıyodum atlatsın sarılığı diye çünkü değeri 17 idi baya yüksekti ben sonra doktora götrmedim sağarak emzirerek atlattık çok şükür artık uykularıda hemen heemen düzene girdi acıkınca kalkıp ağlıyo emziriyorum uyuyo biraz gaz sorunumuz var onuda ozon yağıyla karnına saat yönünde masaj yapıyoruz biraz rahatlatıyo.biz hergün banyo yaptırıyoruz hastaneden çıktığı gündn beri hiç ısilik olmadı doktorumuzda yıkayın dedi zaten.dikiş konusuna gelince 15 20 güne dökülür dikişleriniz bişeyiniz kalmaz inşallah:)benimde doğumdan sonra tartıldığımda 7 kilom gitti şimdi 5kilo daha vermem lazım oda sporla mekikle bişekilde gidecek artık ay ne çok konuştum hepinizin kuzucuklarını kokluyorum görüşmek üzere

ya kızlar benim kuzucugum iyice memede uyumaya alıstı bende kıyamıyorum her agladıgında dayıyorum memeyi yanlısmı yapıyorum bimliyorum ama huzurlu görünüyor böyle bide kaynanam gaz icin damla getirmis falancanın bebegine veriyolarmıs iyi geliyomus falan ismi gazero vermem ilac sonucta dedim(kendi annemle bile bu konuda ters düsmüsken)bende daha cok kücük hem doktorlar demiyolarmı anne sütü hersey icin yeterli su bile vermeyin diye bide anason verenler varmıs ama su an cok kücükki 40 günlük bile degil erken oldugunu düsünüyorum bide nar suyu yapacaktık güya dogunca o da gümbürtüye gitti hayırlısı artık..

kızlar sizde öyle oldunuzmu özellikle ilk günlerde birisi ters bişey söylese kafama takıyorum birilerinin bebekle benle ilgili akıl vermesine dayanamıyorum kocam sürekli benle ve oglumla ilgilensin istiyorum yani kısaca önceden takmadıgım seyleri takar oldum lohusalık psikolojisi dedikleri bu heralde..varmı aranızda benim gibi olan??

yasmin hosgeldin canım cok merak ettim seni emzirmene cok sevindim gögüslerinin acısının gecmesinede demekki 1 aylık olunca girecekler düzene bizimki 17 günlük teyzesi hiçbir şekilde düzenimiz yok esimde ise gidiyor erken kalkıcak diye tek basına atlatıyorum bu dönemleri ilk uyumasında yemek su bu islerimi hallediyorum :118:kalkıyor emziriyorum tekrar yatırıyorum bu sefer bende yatıyorum hemen onla uykumu alıyım diye bazen onunla yapıyorum mesela su an emziriyorum bi taraftan böyle geciyor iste yasmincim inşallah bizde kısa zamanda düzene gireriz..su dikişlerimde iyileşseydi senin dikişlerin ne durumda?:94:

Son düzenleme:

aynen bende öyle oldum bebeğimle sadece ben ilgilenmek istiyordum kayınvalidem filan ilgilensin istemiyordum.kıskanıyormuydum neydimm :) eşimde aynı şekilde hep o yanımda olsun istiyordum başka kimse olmasın ağlamak filan istiyordum.çocuğuma birşey olcak diye korkuyordum.bide ben kayınvalidenin evindeyim odaya kapanıp durmadan çocukla ilgileniyordum dışarı çıkmadan günleri bile unutmuştum ilk bir haftam böyle geçti ama sonra yoluna girdi alıştım nasılsa bebek bnm bebeğim evimize dönücez kocamla ve çocuğumla yalnız kalıcam öyle düşünmeye başladım D ama zor bir dönem vallah bnm psikoloji çok bozulmuştuu.

yaaa canım bide o dikişler altta olunca oturamıyosun hangisi daha can sıkıcı bilmiyorum herkes cektigini biliyor iste umarım tez zamanda iyileşir toparlarız bende sütü sagmayı düsünüyorum ama sana seyide sorcam nasıl muhafaza ediyosun sonra ben dün gece sagdım kücük biberonla icirmeye calıstım icmedi biberonu kabul etmedi bi türlü yani sagınca dolapta saklayıp ısıtıcazmı besleyici degeri kalmazki o zaman :26:

:118: :118: :118: hadi kızlar kopalım bebişleri uyuttuysanız nerelerdesiniz :118: :118: :118:

Son düzenleme:
canım başlarda okadar düzensizki seni çok iyi anlıyorum uyanması uyuması tam bi şans hiç düzeni yok ama 20 günden sonra sanki daha düzene giriyo yani benimki öle oldu ..
gece uykusu düzene girdi en azından ..
bende dikiş yok canım o yüzden rahatım ben sezeryan oldum ya yapıştırma benimkisi

ben ısrarla yalancı emziğe alıltırmaya çalışıyorum o çıkarıyo ben sokuyorum valla ağzına çünkü hiç bi nedeni yokken uyanıkken hep kucak istiyo mızmızlanıyo yani bide benim kız hep meme istiyo memede uyucak memede uyancak :)

bende çok zor günler geçirdim açıkçası lohusalığımın ilk 2 haftası çok zor geçti her şeye ağlıyodum .
eşim hep benle ilgilensin istiyodum..
bide kayınvalidem bi an önce evine gitsin istiyodum ama tam bir buçuk ay yayıldı ....çok şükür gitti şimdi evde üçümüzüz okadar huzurluki zaten zaman hemen geçiyo yemek temzilik bbebek derken akşam oluveriyo

canım benim çok geçmiş olsun, içim titredi okuyunca. Allah korusun bütün meleklerimizi. önce 'aman çocuk bu ateşlenecekte hasta da olacak öyle büyüyecek' diyordum, şimdi aklım çıkıyor

şekercim memede uyuma konusunda bişe diyemicem benimkide öyle çünkü ama dünden beri emerken değil gaz çıkarma pozisyonuna getirdiğimde boynuma sokulup uyumaya başladı, bol bol koklaşıyoruz kuzumla gaz için dr.umuz metsil diye bi damla verdi bize. günde 4 kez 2 şer damla olarak kullan dedi. (bebek 15 günlük olduktan sonra kullanılıyormuş) 2 gün kullandım ama devam etmeli miyim bilmiyorum, çünkü hiç uyanmıyor çocuk damlayı alınca. sürekli uyku halinde gözünü açamıyor. ilk haftasından beri annem kimyon kaynatıyor süzüyor ince bir tülbentle onun suyunu veriyoruz 1-2 damla, çok iyi geliyor hemen çıkarıyor gazını rahatlıyor prensesim. içine sinerse bir dene derim, benimkini çok rahatlattı gaz konusunda.

olmaz mı kocamın sürekli ilgilenmesi değil de (zaten yanımızda değil) her kafadan bir ses çıkınca deli oluyorum. adananın sıcağında çocuk üşür diye üstüne pazen battaniye verenler, ayağına kadife tulumun altından çorap giydir diyenler, sağdığım sütten 60 cc içmesine rağmen 'aç bu çocuk emzir kusarsa kussun kalan ona yeter' diye saçma sapan konuşanlar var. bi atlet bi kilotla duruyor zavallım ona rağmen her tarafı isilik, azıcık esintiye hasretiz ama dinleyen yok. Allahtan annemle kız kardeşim öyle değil de kurtarıyorlar beni milletin çenesinden...

canım aldığımız biberonları zaten seçerek aldık. benimki phılıps avent ın biberon seti. geçen yazdığım süt sağma aletininde plastiğide özel. yani rahatlıkla saklayabilirsin. buz dolabında 3 güne kadar muhafaza edebiliyorsun sağdığın sütü. buz dolabının kapak rafında değil ama, iç raflarında saklıyorum(kapak rafları gerektiği kadar soğuk olmuyormuş). içireceğim kadar sütü biberonuna alıyorum, cezvede su ısıtıp biberonu salıyorum sıcak suyun içine. 2 dk ya kalmıyor soğukluğu kırılıyor hemen, bebeğin içebileceği ılıklığa geliyor. direk ısıyla temas etmediği için besin değerinde problem olmuyor. zaten sabah sağdığım ertesi sabaha kadar bitmiş oluyor. buz dolabının buzluk kısmında ya da derin donrurucuda 3 aydan 6 aya kadar muhafaza edilebiliyormuş ama o konuda bilgim yok, o kadar uzun saklamaya gerek yok diye düşünüyorum, en azından benim için gerek yok.

yapıştırma nasıl oluyor, yani bende sezeryan oldumda dikişli, aradaki fark ne ki ?

oh ne ala memleket valla tekrar bebek olasım geliyor bu sıpaları gördükçe. kucakta ye iç yat uyu uyan mis gibi anneme ' anne be çok rahatmış bu iş beni tekrar doğursana' diyorum bazen
yalancı emziğe alıştırabilirsen çok rahat edersin, benimki aldı çok şükür. hem çok mızmızlanmıyor, hemde sütünü hazırlarken epey vakit kazandırıyor bana. dışardayken de rahat oluyor. bi tek dr. umuzun yanına giderken çıkarıyoruz kızıyor çünkü

canım benim çok geçmiş olsun, içim titredi okuyunca. Allah korusun bütün meleklerimizi. önce 'aman çocuk bu ateşlenecekte hasta da olacak öyle büyüyecek' diyordum, şimdi aklım çıkıyor

şekercim memede uyuma konusunda bişe diyemicem benimkide öyle çünkü ama dünden beri emerken değil gaz çıkarma pozisyonuna getirdiğimde boynuma sokulup uyumaya başladı, bol bol koklaşıyoruz kuzumla gaz için dr.umuz metsil diye bi damla verdi bize. günde 4 kez 2 şer damla olarak kullan dedi. (bebek 15 günlük olduktan sonra kullanılıyormuş) 2 gün kullandım ama devam etmeli miyim bilmiyorum, çünkü hiç uyanmıyor çocuk damlayı alınca. sürekli uyku halinde gözünü açamıyor. ilk haftasından beri annem kimyon kaynatıyor süzüyor ince bir tülbentle onun suyunu veriyoruz 1-2 damla, çok iyi geliyor hemen çıkarıyor gazını rahatlıyor prensesim. içine sinerse bir dene derim, benimkini çok rahatlattı gaz konusunda.

olmaz mı kocamın sürekli ilgilenmesi değil de (zaten yanımızda değil) her kafadan bir ses çıkınca deli oluyorum. adananın sıcağında çocuk üşür diye üstüne pazen battaniye verenler, ayağına kadife tulumun altından çorap giydir diyenler, sağdığım sütten 60 cc içmesine rağmen 'aç bu çocuk emzir kusarsa kussun kalan ona yeter' diye saçma sapan konuşanlar var. bi atlet bi kilotla duruyor zavallım ona rağmen her tarafı isilik, azıcık esintiye hasretiz ama dinleyen yok. Allahtan annemle kız kardeşim öyle değil de kurtarıyorlar beni milletin çenesinden...

canım aldığımız biberonları zaten seçerek aldık. benimki phılıps avent ın biberon seti. geçen yazdığım süt sağma aletininde plastiğide özel. yani rahatlıkla saklayabilirsin. buz dolabında 3 güne kadar muhafaza edebiliyorsun sağdığın sütü. buz dolabının kapak rafında değil ama, iç raflarında saklıyorum(kapak rafları gerektiği kadar soğuk olmuyormuş). içireceğim kadar sütü biberonuna alıyorum, cezvede su ısıtıp biberonu salıyorum sıcak suyun içine. 2 dk ya kalmıyor soğukluğu kırılıyor hemen, bebeğin içebileceği ılıklığa geliyor. direk ısıyla temas etmediği için besin değerinde problem olmuyor. zaten sabah sağdığım ertesi sabaha kadar bitmiş oluyor. buz dolabının buzluk kısmında ya da derin donrurucuda 3 aydan 6 aya kadar muhafaza edilebiliyormuş ama o konuda bilgim yok, o kadar uzun saklamaya gerek yok diye düşünüyorum, en azından benim için gerek yok.

yapıştırma nasıl oluyor, yani bende sezeryan oldumda dikişli, aradaki fark ne ki ?

oh ne ala memleket valla tekrar bebek olasım geliyor bu sıpaları gördükçe. kucakta ye iç yat uyu uyan mis gibi anneme ' anne be çok rahatmış bu iş beni tekrar doğursana' diyorum bazen
yalancı emziğe alıştırabilirsen çok rahat edersin, benimki aldı çok şükür. hem çok mızmızlanmıyor, hemde sütünü hazırlarken epey vakit kazandırıyor bana. dışardayken de rahat oluyor. bi tek dr. umuzun yanına giderken çıkarıyoruz kızıyor çünkü

bilmiyorumki galiba en sonunda bişeyler deniycem 15 günlük olduk biz gaz sancısı cok rahatsız ederse bakarız artık simdilik masajla falan hallediyorum burdaki gibi Bebeklerde Gaz Masajı ve Egzersiz - Dailymotion video

ya sen bide bizimkileri görsen annem giydiriyor kat kat(cocugun her tarafı kıpkırmızı görsen icin acır) kaynanam soyunsun diyor biri tepemde sürekli yok sütün gaz yapıyor ondan huysuz yok sütün yetmiyor ben anlamıyorum onlar böyle söyleyince bizim sütümüz falanmı artıyor yada hassas oldugumuz akıllarına gelmiyormu acaba neler yasadım o ilk iki haftada gülsemmi aglasammı simdi düsünüyorumda simdi annem memlekete gitti kaynanamda kayınpederim hasta ondan dolayı pek ugrayamıyor yanlızım evet daha fazla yoruluyorum ama karısanda olmuyor

yalancı emziğe alıştırabilirsen çok rahat edersin, benimki aldı çok şükür. hem çok mızmızlanmıyor, hemde sütünü hazırlarken epey vakit kazandırıyor bana. dışardayken de rahat oluyor. bi tek dr. umuzun yanına giderken çıkarıyoruz kızıyor çünkü [/QUOTE]

alısmıyo benimki keske alıssa hem 2 günlükken vermeye calıstık yinede fırlatıp atıyor agzından alıstıranlar rahat ediyodur hemde emdikten sonra 15 dk emzik verilince sindirime yardım ediyomus tükürük bezlerini calıstırdıgından ben bi türlü alıstıramadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…