- Konu Sahibi sekerciiik
-
canım sorunlar hep birbirine benziyor gibi benim bebekte sürekli meme pesinde görenlerde onu hiç doyurmuyorum sanıyor ama emmese bile hep memede durmak istiyor orda uyuyor dikiş konusuna gelince benimde alttan dikişim varve sis biraz ama zamanla sislik azalıyomus diye duydum ben cünkü doktora gittim bişey demedi kucaga alıstımı bilmiyorum ama aglayınca kucagıma alsam hemen susuyor özellikle gaz cıkarma pozisyonunu cok seviyo 4 kilo olmus benim minik erkegim evelsi gün topuk kanı alınırken baktık cok sükür sarılıgda kıl payı atlattık galiba bilmiyorum henüz bi ara olur gibi oldu siddeti az diye doktor ölcme geregi duymadı bende gün asırı yıkamayı düsünüyorum hergün yıkamak istemiyorum acıkcası bebegin kendi yagınada ihtiyacı var bence
sütünün geldigine cok sevindim canım anne sütü cok önemli biliyosun bence senin bebeginin sarılıgı anne sütü verdigin icin gecmistir bana hastanedeki hemsire cocugun sarılık olsun istemiyosan dayıycaksın anne sütünü onda bütün antikorlar var zaten demisti bende öyle yaptım bence seninkide anne sütünden atlatı sütü pompaylamı sagıyosun elektrikliylemi ?
merhaba arkadaşlar
bebeğim bugun 5 gunluk...
doğum hikayemi yazamadım sze hala..
farklı şeylerle uğraşıyorum çünkü...
çok guzel rahat bir doğum yaptım epiduralsiz normal Allahıma şükürler olsun herşey yolunda.. bebeğimin sağlığı vs
ama bende anlam veremediğim bir sorun var. ne yesem kusuyrum. bugun kontrole gittik fiziksel olarak hiçbişeyim yok doktorum da baktı. herşey yolunda.
gaviscon mide koruyucu da kullanıyorum ama hiç bişey yieymiyrum. içim almıyo açken bile safra kusuyorum..
derdim ne bilmiyorum.
dolayısıyla doymadığım için sütüm yetmiyor. doktor bebeğime mama verdi.
Allaha şükür biliyorum geçecek herşey ama sorun ne bulamıyorum. Benime aynı şeyleri yaşayanınız oldu mu acaba ?
2 gündür bende kusuyorum, ama soğuk alıyorum sanırım, dikkat etmek lazım...
merhaba arkadaşlar
bebeğim bugun 5 gunluk...
doğum hikayemi yazamadım sze hala..
farklı şeylerle uğraşıyorum çünkü...
çok guzel rahat bir doğum yaptım epiduralsiz normal Allahıma şükürler olsun herşey yolunda.. bebeğimin sağlığı vs
ama bende anlam veremediğim bir sorun var. ne yesem kusuyrum. bugun kontrole gittik fiziksel olarak hiçbişeyim yok doktorum da baktı. herşey yolunda.
gaviscon mide koruyucu da kullanıyorum ama hiç bişey yieymiyrum. içim almıyo açken bile safra kusuyorum..
derdim ne bilmiyorum.
dolayısıyla doymadığım için sütüm yetmiyor. doktor bebeğime mama verdi.
Allaha şükür biliyorum geçecek herşey ama sorun ne bulamıyorum. Benime aynı şeyleri yaşayanınız oldu mu acaba ?
geçmiş olsun kızlar, ben yaşamadım öyle bir sorun. bence de üşütüyor olabilirsiniz, lohusalıkta üşüdüğümüzü anlamazmışız, acısı sonra çıkarmış. herkes öyle diyor bana. hoş ben dinliyor muyum HAYIRama dikkat etmek lazım tabi
doğumdan sonra değil canım 20 günde gitti 7 kilo, eski kiloma dönmek için 8 kilo vermem gerek ama 6 yeterli bana.
gerçekten gezmeye çıkıcaz yarı kırk uçurmaya :)
kızlar selam..
şekercik bu başlık süper olmuşş..
biz 5 gündür hastanedeydik zor günler geçirdik kızım enfeksiyon kapmış ateşlendi okadar korktukki antibiyotik tedavisi yaptılar dün çıktık şükür okadar dikkat etmeme rağmen nasıl oldu hala düşünüyorum ..
bugün tam 30 günlük oldu kuzucuğum beni emiyo çok şükür ..
valla ne günler geçirdik uykusuz ağlamalı vs ama şimdi düzene bindi çok şükür benim kuzu gece uykularınıda düzene bindirdi
kızlar sizde öyle oldunuzmu özellikle ilk günlerde birisi ters bişey söylese kafama takıyorumbirilerinin bebekle benle ilgili akıl vermesine dayanamıyorum kocam sürekli benle ve oglumla ilgilensin istiyorum yani kısaca önceden takmadıgım seyleri takar oldum lohusalık psikolojisi dedikleri bu heralde..varmı aranızda benim gibi olan??
dikişteki şişliğin azalıyor olmasına çok sevindim çünkü gerçekten rahatsız edici.
benim kızda kucağa alıştı canım babası sayesinde, iznim az gidicem kızımı 1 ay göremicem diye indirmedi kucağından. işin kötüsü babasının sesine ve kokusuna alıştı. hadi koku olayı kolay anne kokusunu zaten biliyor çocuk ama ses olayı fena, 2 gündür babasının ses kaydı yaptığı şarkıları dinleyerek uyuyoruz
kilosuna ve sarılığı atlatmış olmasına çok sevindim canım, şiddeti az olunca dr. takip gereği duymuyor dediğin gibi, bize de takibe gerek yok demişti 2. kontrolde. 2 güne bir yıkıyorum bende küçük hanımı yoksa her yeri isilik oluyor kuzumun Adana'da biz pişiyoruz o garibim napsın
süt olayına gelince önce şu elde sağılan küçük pompalar varya eskilerden, onunla sağıyordum baktım olacak iş değil, hem göğsümü çok acıtıyor hem uzun sürüyor sağma işi. şimdi 'lansınoh' diye bi pompa aldım elektrikli değil. sağma yerinin altında sütün dolacağı haznesi olanlardan. internetten resmini görebilirisin. 15-20 dk da çok rahat 120 cc falan sağıyorum. fiyatıda çok uygun eczaneden 55 tl ye aldım. en güzeli göğüsümü acıtmıyor, kullanımı da tek elle gayet rahat. ben çok faydasını gördüm.
canım başlarda okadar düzensizki seni çok iyi anlıyorum uyanması uyuması tam bi şans hiç düzeni yok ama 20 günden sonra sanki daha düzene giriyo yani benimki öle oldu ..yasmin hosgeldin canım cok merak ettim seni emzirmene cok sevindim gögüslerinin acısının gecmesinede demekki 1 aylık olunca girecekler düzene bizimki 17 günlük teyzesi hiçbir şekilde düzenimiz yok esimde ise gidiyor erken kalkıcak diye tek basına atlatıyorum bu dönemleri ilk uyumasında yemek su bu islerimi hallediyorum :118:kalkıyor emziriyorum tekrar yatırıyorum bu sefer bende yatıyorum hemen onla uykumu alıyım diye bazen onunla yapıyorum mesela su an emziriyorum bi taraftan böyle geciyor iste yasmincim inşallah bizde kısa zamanda düzene gireriz..su dikişlerimde iyileşseydi senin dikişlerin ne durumda?:94:
kızlar sizde öyle oldunuzmu özellikle ilk günlerde birisi ters bişey söylese kafama takıyorumbirilerinin bebekle benle ilgili akıl vermesine dayanamıyorum kocam sürekli benle ve oglumla ilgilensin istiyorum yani kısaca önceden takmadıgım seyleri takar oldum lohusalık psikolojisi dedikleri bu heralde..varmı aranızda benim gibi olan??
kızlar selam..
biz 5 gündür hastanedeydik zor günler geçirdik kızım enfeksiyon kapmış ateşlendi okadar korktukki antibiyotik tedavisi yaptılar dün çıktık şükür okadar dikkat etmeme rağmen nasıl oldu hala düşünüyorum ..
valla ne günler geçirdik uykusuz ağlamalı vs ama şimdi düzene bindi çok şükür benim kuzu gece uykularınıda düzene bindirdi
ya kızlar benim kuzucugum iyice memede uyumaya alıstı bende kıyamıyorum her agladıgında dayıyorum memeyi yanlısmı yapıyorum bimliyorum ama huzurlu görünüyor böyle bide kaynanam gaz icin damla getirmis falancanın bebegine veriyolarmıs iyi geliyomus falan ismi gazero vermem ilac sonucta dedim(kendi annemle bile bu konuda ters düsmüsken)bende daha cok kücük hem doktorlar demiyolarmı anne sütü hersey icin yeterli su bile vermeyin diye bide anason verenler varmıs ama su an cok kücükki 40 günlük bile degil erken oldugunu düsünüyorum bide nar suyu yapacaktık güya dogunca o da gümbürtüye gitti hayırlısı artık..
yaaa canım bide o dikişler altta olunca oturamıyosun hangisi daha can sıkıcı bilmiyorum herkes cektigini biliyor iste umarım tez zamanda iyileşir toparlarız bende sütü sagmayı düsünüyorum ama sana seyide sorcam nasıl muhafaza ediyosun sonra ben dün gece sagdım kücük biberonla icirmeye calıstım icmedi biberonu kabul etmedi bi türlü yani sagınca dolapta saklayıp ısıtıcazmı besleyici degeri kalmazki o zaman :26:
canım başlarda okadar düzensizki seni çok iyi anlıyorum uyanması uyuması tam bi şans hiç düzeni yok ama 20 günden sonra sanki daha düzene giriyo yani benimki öle oldu ..
gece uykusu düzene girdi en azından ..
bende dikiş yok canım o yüzden rahatım ben sezeryan oldum ya yapıştırma benimkisi
ben ısrarla yalancı emziğe alıltırmaya çalışıyorum o çıkarıyo ben sokuyorum valla ağzına çünkü hiç bi nedeni yokken uyanıkken hep kucak istiyo mızmızlanıyo yani bide benim kız hep meme istiyo memede uyucak memede uyancak :)
kızlar selam..
ya kızlar benim kuzucugum iyice memede uyumaya alıstı bende kıyamıyorum her agladıgında dayıyorum memeyi yanlısmı yapıyorum bimliyorum ama huzurlu görünüyor böyle bide kaynanam gaz icin damla getirmis falancanın bebegine veriyolarmıs iyi geliyomus falan ismi gazero vermem ilac sonucta dedim(kendi annemle bile bu konuda ters düsmüsken)bende daha cok kücük hem doktorlar demiyolarmı anne sütü hersey icin yeterli su bile vermeyin diye bide anason verenler varmıs ama su an cok kücükki 40 günlük bile degil erken oldugunu düsünüyorum bide nar suyu yapacaktık güya dogunca o da gümbürtüye gitti hayırlısı artık..
yaaa canım bide o dikişler altta olunca oturamıyosun hangisi daha can sıkıcı bilmiyorum herkes cektigini biliyor iste umarım tez zamanda iyileşir toparlarız bende sütü sagmayı düsünüyorum ama sana seyide sorcam nasıl muhafaza ediyosun sonra ben dün gece sagdım kücük biberonla icirmeye calıstım icmedi biberonu kabul etmedi bi türlü yani sagınca dolapta saklayıp ısıtıcazmı besleyici degeri kalmazki o zaman :26:
canım başlarda okadar düzensizki seni çok iyi anlıyorum uyanması uyuması tam bi şans hiç düzeni yok ama 20 günden sonra sanki daha düzene giriyo yani benimki öle oldu ..
gece uykusu düzene girdi en azından ..
bende dikiş yok canım o yüzden rahatım ben sezeryan oldum ya yapıştırma benimkisi
ben ısrarla yalancı emziğe alıltırmaya çalışıyorum o çıkarıyo ben sokuyorum valla ağzına çünkü hiç bi nedeni yokken uyanıkken hep kucak istiyo mızmızlanıyo yani bide benim kız hep meme istiyo memede uyucak memede uyancak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?