Lohusalar kulübü

günaydın hanımlar nerlerdesiniz bakalım vuslatcım hadi kahveye hep senmi çağıracaksın dimi ama dün gece yatmadan önce kıza mama vereyim dedim ama almadı biberondanmı acaba alsaydıda şöyle biraz uyusaydı diyorum sen nasıl veriyosun zorlanmadan??

günaydın kızlaaarr teyze oluyoruuuuumm size hep bahsettiğim o çok samimi kardeşten öteyiz dediğim arkadaşım hamileymiş. ilk aşılamada kaldı çok şükür dün geceden beri şaban gibi gülüyorum sürekli

kızlar bebişlerinizi oturtmaya başladınızmı

henüz erken oturtmak için 3 gün sonra 4. ayımız bitecek inşallah. ama kucağımda yatarken kendi kendine oturur pozisyona gelmek istiyor, bende hafif kaldırıyorum. yarı yatar yarı oturur şekilde duruyor pek seviyor sıpa. bir oturmaya başlasalardı hayırlısıyla

evet sütten nasıl ki annenin stresi ya da yediklerimizin etkisi bebeğe geçiyorsa, huyda geçer diyorlar. emzirmediğim için doğruluk payını bilemicem tabiki ama çok duydum hayatım. bu arada geldi mi annen?

ahhh kahveye geç kaldım bu gün gece epey geç yattım, kardeşimin arkadaşı bizdeydi, o gitar çaldı biz kafa dağıttık haliyle kalkamadık tabi

herhalde alışkanlıktan geliyor canım, biberonu verirken hiç zorlanmadım ben en başından beri. ama ben bunu silikon göğüs uçlarına bağlıyorum. hatırlarsanız göğsüm yara olduğunda silikon uç kullandım. hem emdiği hem benim tenime kokuma yakın olduğu için yadırgamadan almıştı o uçları. sonra zaten sütüm gitti biberona başladık, uçlar ne kadar ince olursa olsun plastik sonuçta. o yüzden kabul etmekte zorlanmadı diye düşünüyorum. bir de biberonla mamasını verirken kendime çok yakın tutuyorum, sarılmış vaziyette içiriyorum resmen, küçük biberon kullanıyorum. kokumdan uzak kalmıyor, sürekli temasta olduğu için zorlanmıyor belkide bilemiyorum

selam güzellikler...

Tam 4 aay sonraaa avmye gitmek... şaka gibiydi... afalladım, şaşkın ördekler gibiydim :))

Amaaa gözüm ne mango, ne zara, ne Hm hiçbirini görmedi ben ben değildim sanki... varsa yoksa joker, mothercare, kanz :)))))))))))) yeterki paşazadem mutlu olsun :))

yalnız ayaklarım şişmiş resmennn...

bayadır yazamıodum yıne cok kucak duskunu oldu bızımkı .. umarım herkez ıyıdır yarın yıne yazmaya calıscam opuyorum hepınızııı

slm kızlar nerelerdesiniz neler yapıyorsunuz
bizde değişik bir şey yok. eşimin görevi erken bitebilirmiş ve aralık sonu dönebilirmiş. ona sevindik bu sabah. o yüzden planlarımı hızlandırmam lazım, gideceğim çok yer var başlamam lazım bir an evvel

Bencede uyandir ve emizir, yoksa gercekden kan sekeri düsüyor.

Hmm neden gece uyumuyor bilemicem bence bir fikir al, yoksa böyle alisir böyle gider. senin icin zor olur

Canımm gözün aydın :) sen şimdi başla non stop gezzz bu gunlerın tadını çıkarr.. çok sevindim senin adına..

Bencede uyandir ve emizir, yoksa gercekden kan sekeri düsüyor.

Hmm neden gece uyumuyor bilemicem bence bir fikir al, yoksa böyle alisir böyle gider. senin icin zor olur

sanırım çok eski bir mesajımı alıntıladınız o zamanlar bebeğim yeni doğmuştu şimdi 4 ayımız dolucak 10 gun sonra.. herşey yolunda şükür :))

kızlarrrrr biz galiba yine atak haftasındayızz 15-19 haftalar arası atak uzun sürüyomuş ya ;(( yada daha kötü bi ihtimal hasta olacak kuzucum (

bugun beni hiçççç emmek istemedi ( mama yedi şükür sorun yok mama yemesinde ama sütüm var emmiyor sıpa.. sağıcam birazdan bende .. kucağımdan inmek istemiyor.. butun gun deli danalar gibi evi gezdik kucakta belim koptu valla...
şimdi yatağına yatırdım dönencesini açtım öle baka baka uyudu kendi kendine
yarın sabahtan göz doktoruna götürücez.. bebekler için göz doktoru buldum iyiymiş.. bzim ailede göz sorunları ırsi o yuzden ihmal etmemek lazım 6 ay bile geç olabilirmiş..

böyle işte kızlar.. halim harap anlayacağınız...

canım biz yatana kadar bizimle birlikte oturma odasında yatıyo uyuyo uyanıyo gece 12 buçuk gibi 100cc mama yapıp veriyorum ağzınada emziğini tutuşturup ince bi şapkası var onuda gözlerine indirip uyutuyorum sabah 6da mırın kırın etmeye başlıyo hemen alıp emziriyorum küt geri uyuyo sonra 3 saatte bi öğlen 12ye kadar emzirerek yatırıyorum işin püf noktası şapka diye düşünüyorum çünkü gözünü bikere açtımı uyanıyo ben buşekilde uyutuyorum

sağol canım ipimi koparıp gezecem valla çünkü foçaya dönünce mart'a kadar eve kapanıcam yine malum kış. şarj olmam lazım iyice
inşallah atak haftasıdır da hasta olmaz teyzoşum...

işte ben o şapka olayını becerememiştim canım uyku sorunu yok çok şükür. akşam en son 10-11 gibi yedikten sonra yatırıyorum yerine, ellemesem sabah 6 ya kadar mışıl mışıl uyuyor maaşallah. gece saat kurup kaldırıyorum, uyandırmadan uyku arasında yedirip geri yatırıyorum yoksa günlük yediği mama miktarı az oluyor şapka olayını denedim önceleri ama yok, benim kız anası kılıklı pek sıkıntılı gözlerini şapkadan kurtarmak için yüzünü gözünü tırmalıyor, açmadan da mümkün değil durmuyor. zor oldu ama yüzünü gözünü kapamadan sallamadan uyumaya alıştı şükür

Şapkaya alışkın olması ne güzel benimkine mümkün değil şapka taktıramıyorum. Işığı gördükleri gibi de uyanıyolar demi.
Kızlar özlemişim sizi burayı son gunlerde pek takip edemiyorum benimkinde uyku düzeni falan kalmadı ve beni hiç oturtmuyo. Ya kucak istiyo ya da on dk da bi emziğini atıp aglıyo. Nezaman düzene girer bidaha

selam kuzularrr

Göz doktoruna gittik. Tahmin ettiğim gibi göz damarı tıkalıymış kuzumun günde 15 kez masaj yapıcakmışız, gece 1 kere pomat,4 kere damla.. 6 aylık olana kadar düzelir dedi. bebeklerde sık görülürmüş. düzelmesse 1 yaşına gelince operasyon olcakmış inşallahh düzelirrr

onun dışında 1-2 gundur huzursuzdu hırıltısı vardı göstereyim gelmişken dedim. şansımıza harika bir doktordu. heryerine detaylı baktı. hafif bi grip atlatıyor paniğe gerek yok dedi. serum fizyoloji ile burnunu açtı ohh rahatladı kuzum.. huzursuz olması ve emme sorunu yaşaması bundanmıi. bizim gibi balgam çıkaramadığından hzuursuz oluyomuş. serum fizyolojiyi ihmal etmemek lazımmış kızlar..

son olarak sanırım sünnet ettircezzz iyi olur dedi dr. keşke ilk doğdugunda annemi dinlemeyip yaptırsaydımm..

veeeee VUSLATCIM seni ölee kıskandım kii beni biri duydu sanırım :)) eşim istersen git istanbul'a haftasonları gelirim ben dedi.. sanrım psikolojimi iyi bulmadı :))) bakalımmm düşüncem bu konuyu...

kızlar sağ göğsümdeki süt sol göğsümden daha az sağıp verirken farkettim nasıl dengeliycez bunu :44:

Kizlar atak haftasindayiz sanirim zeyneb cok huysuz agliyo emmek istemiyo kizarak degisik sesler cikariyo 2 gundur boyle

kızlar sağ göğsümdeki süt sol göğsümden daha az sağıp verirken farkettim nasıl dengeliycez bunu :44:

benimde tam tersi, sağ göğsüm kocaman oldu sol göğsüm nerdeyse boş. günde 2 kere veriyorum sol tarafı, hem tutuş olarak tersime geliyor hem de o göğsün başının tam çıkmaması yüzünden sanırım ama görüntü olarak kötü duruyor yani dengesiz duruyor. İki aynı oranda sağılır ya da emzirilirse ancak o zaman dengelenir galiba.

görüntüyü falan geçtim çok tuhaf ya sağ'dan daha rahat alıyordu şimdi o azaldı sanki sol da tersime geliyor zaten dikişlerim acıyor öyle acıya sızlaya emziriyordum,

normal dogum yapan arkadaslar sorum sizlere...ya bu idrar tutamama ne zaman duzelir?? nasil bir sey uygulamak gerekiyor..cunku her tuvaletten once istemsiz olarak altima kaciriyor gibiyim

normal dogum yapan arkadaslar sorum sizlere...ya bu idrar tutamama ne zaman duzelir?? nasil bir sey uygulamak gerekiyor..cunku her tuvaletten once istemsiz olarak altima kaciriyor gibiyim

o kısma yapılan dikiş, uyuşturan iğneler filan biraz uyuşukluk hissi veriyor ve idrar kaçırma oluyor sanırım. Bende daha fenası vardı, bebek gibi gaz çıkarma durumu devamlı. çok şükür geçti . 3.5 ay oldu.

günaydın hanımlar bebişlerinizin burnu tıkandığında ne kullanıyorsunuz

Günaydın, ahh bende bugün bu konuyu yazacaktım. 3.5 aylığız ve 2 kere burnu tıkandı ve bu durum gün içinde değişiklik göstererek 2 hafta kadar sürüyor tamamen bitmesi. ben chicco nun burun spray i almıştım ve ilk burnu tıkandığında doktor x clear diye bi ilaç önermişti. spray ı sıkıp aspiratörle çekmek gerekiyor tabi. ama hem ilaç çok yakıyor bebeğimi hem de aspiratörle çekerken durmuyor. yine de ben zorla çekiyordum ki.. burnuna zarar vermişim sanırım burnundan çıkan sümükle beraber biraz da kan geliyor o yüzden bıraktım şimdilik kendi geçsin diyeceğim ama o da ememiyor filan
galiba en iyisi odanın nemine dikkat etmek ve bunun için sıcak buhar makinası kullanmak. Ayrıca aspiratörde otri bebe ye çok iyi diyorlar ve bide serum fizyolojik adlı damla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…