Lohusalar kulübü

selammm kızlarrr bizim eserikli 4-5 dk emip bırakıyor.. 1,5 2 saat açlık belirtisi yok... mama veriyorum yemiyo..

3-4 dk'da doyabilirmi yahu bu sıpa? varmı durumları benzeyen??

Şu emzirme olayı benimde canımı sıkıyor kızım mecburen tek memeden içiyordu bu yüzden makine kullanıyorduk. chicco anne göğüsü şeklinde olan biberon kullanıyorduk akşamlarıda memeden içiyordu. Sonra bu durumdan sıkılmaya başladım bebeğimi gündüzleride göğüsümden beslemek istedim ama almadı halada almakta zorluk çıkartıyor. geceleri ve sabah kalktığında içiyor ama bunun dışında memeye yaklaşmıyor bile:5: zaten tek göğüsle idare etmeye çalışıyorum ne yapacağımı şaşırdım kızım 3.5 aylık anne sütü ile besleniyor gelişimi gayet normal ama takmış durumdan memeden beslenmemesine:50: benim gibi sorun yaşayan var mı?

canım sanki beni tarif etmişsin tek göğsüm içine çökük yaraları bi türlü geçmediği için emziremiyorum tek göğüse kaldım ama gündüzleri emzirmek için kırk takla atıyorum gece çok güzel emiyo sabah kalktığındada öyle ama sonrası emzircem diye yırtınıyorum bineronamı alılştı acaba diye kaç gündür kaşıkla veriyorum ama onunlada baş olmuyo heryer süt oluyo nası olcak böyle bilmiyorum....

slm kızlar sağlık ocağından geliyoruz 4 ayı bitirdik 16sında kan damlası verdi 9 damla dedi ama bikeredemi veriyoruz kullananlar varsa yazabilirmi birde ek gıdalara başlayanlar varmı varsa neler veriyo paylaşır mısınız?

selammm kızlarrr bizim eserikli 4-5 dk emip bırakıyor.. 1,5 2 saat açlık belirtisi yok... mama veriyorum yemiyo..

3-4 dk'da doyabilirmi yahu bu sıpa? varmı durumları benzeyen??

evet bizde de aynı durum var (bir hafta sonra 4 ay bitecek) çok kısa süre emiyor, dediğin gibi 4-5 dk kadar sonra onla baya bi duruyor. Vardır bi bildiği diyorum bende :37:

canım sanki beni tarif etmişsin tek göğsüm içine çökük yaraları bi türlü geçmediği için emziremiyorum tek göğüse kaldım ama gündüzleri emzirmek için kırk takla atıyorum gece çok güzel emiyo sabah kalktığındada öyle ama sonrası emzircem diye yırtınıyorum bineronamı alılştı acaba diye kaç gündür kaşıkla veriyorum ama onunlada baş olmuyo heryer süt oluyo nası olcak böyle bilmiyorum....

canım ben çok takmamaya karar verdim. çünkü içmeyince üzülüyorum bazende sinirleniyorum bu da doğal olarak hem sütüme hem bebeğime yansıyor:43: 4. ayımızı bitiriyoruz artık çok az kaldı ek gıdaya o zamanda gündüzleri zaten pek anne sütü almayacak yani bizim şuan ki düzene dönecek:46: bebişler bir şekilde anne sütü alsında nasıl alırsa alsın dimi ama:52:

slm kızlar nasılsınız bakalım :34:
2 gün önce aşı olduğumuzu yazmıştım, ilk kez aşıdan sonra bu kadar zor bir gün geçirdik. gece neredeyse hiç uyumadı sürekli bağırdı durdu kuzum, tahminimden fazla korkmuş anlaşılan. dünde sürekli huzursuzdu ama bu gün keyfi yerinde çok şükür :nazar:

D vitamini ilk 15 gden sonra vermeye basladik duzenli olarak kulaniyorum hatta hemsire gude 9 damlada sen kullan dedi ama ben kullanmiyorm bizim tanidiktau vermemisti oglunun bacaklar hafif yamuk kemikleri etkiliyo sanirim demir ilacida zeka gelisimi ve kansizlik uzerine etkili..demir ilacindan sonra biraz kabizlik oldu rengi ve kokusu fena ..

Vuslatcim bu yaz yeni foocaya gelin getiriyoruz sende ordasin demi kuzenimde denizcide. Ben ilk basda yogurtla bbasladim gunde

eski foçadayım ben hayatım :34: tamamdır yoğurt diyen 5. kişisin buda yoğurtla başlıyoruz demek oluyor :9:

Vuslatcim 1. Gun 1 tatli kasigi 2. Gun 2 diyeek 5. Gun ise yarim caybardagi kendim hergun mayaliyoeum 15 gun sonrada meyve suyuna gectik simsi elma ile basladik yarim elmayi cam rendeeen geciriyorum 3. Gun sonra armut vericem bakalim ama hepsini saatli veriyorum demir ilacinida yogurtla farkli zamanda veriyorum alimini etkilemesin diye.tariflerin olursa paylasirsan sevinirim.bu arada kan samla saysi kilosuna gore verdi degil mi?

teşekkür ederim canım :34: hayır kilosuna bakmadan verdi günde 9 damla diye. kilosuna göre nasıl oluyor ?

kızlar moralim çok bozuk sizinle paylaşmak istedim. 6 sene önce evimizin önünde terrier cinsi bir köpek bulduk. her yeri yara bere içinde, bakımsızlıktan mahvolmuş bir halde. aldık veterinere götürdük. aşılarını yaptırdık, tüylerini traşladık, karnını doyurduk felan. bir hafta kadar işyerimizde baktık(kafede) tuvalet eğitimi vardı kesinlikle içeriye tuvaletini yapmıyordu. derken sahibini bulduk. manyak bir adamdı hayvancağızdaki yaralar dayaktanmış meğer.. sahibinden kaçmış anlayacağınız. sahibi geri istemedi. bende aldım eve getirdim. öğlen bizle beraber işe geliyor,gece beraber eve dönüyorduk. artık cocuğumuz gibi olmuştu. gecen yıl hamile kaldığımı öğrenince artık eve getirmedik hep işyerinde kalıyordu. 3 gün öncede gitmiş geri gelmemiş.galiba öldü :43: bu cins köpekler ölceklerini hissederler sahiplerinden uzağa giderlermiş. cok üzülüyorum kızlar dile kolay 6 sene. bebeğimle avunuyorum ama evde işyerinde heryerde anısı var :50:

gözlerim doldu yaa :14: üzme kendini canım benim, sen elinden geleni hatta kime göre fazlasını yapmışsın. yaralarını sarmışsın sahiplenmişsin bakmışsın onca sene Allah razı olsun...

Cnm biz ferrum damlayi kullaniyoruz doktor kilo basi bir damla dedi hepsini bir defada aksamlari veriyorum bide 1 cay kasigi mandalain veriyorum alimi iyiolsun diye saglik ocagindaki hemsirede soyledi.bu arada bizde monovit kullaniyoruZ

işte o kilo başı 1 damlayı anlamadım kızım kontrolde 6950 çıktı. kaç damla olcak o zaman. bu herif niye 9 dedi hiç kilosuna bakmadan :15:

slm kızlar sağlık ocağından geliyoruz 4 ayı bitirdik 16sında kan damlası verdi 9 damla dedi ama bikeredemi veriyoruz kullananlar varsa yazabilirmi birde ek gıdalara başlayanlar varmı varsa neler veriyo paylaşır mısınız?

aydı dertten muzdaribim hayatım :31:

Saglik ocagindada hemsire gecen ay soyledi doktorumuz ferrum yazdi kilo basina 1 damla dedi 7 damla damlatin dedi ama 1 kere verdim esim verme diyo kararsizim

vuslatcım saol canım desteğin için. maşallah kuzuma ne kadar büyümüş:nazar: benim kız 2 gündür yine huy değiştirdi nerdeyse hiç uyumuyor tüm gün:43: bende uykusuzluıktan mahvoldum sinirlerim yıpranıyor zaten yalnız büyütüyorum yavrumu. uykusuzluğa biz dayanamazken onlar nasıl dayanıyor küçücük bedenleriyle anlamış değilim :50: değişir dimi yine eskisi gibi olur? gündüzleri bile sürekli ağlıyor. burnu tıkalı olduğu için uyumuyor olabilirmi acaba ? mamaya bir alışsa birazcık olsun rahat ederim diyorum ama nerdeeee:20:

Kizlar nerelerdesiniz biz zor bi donem geciriyoruz kuzum cok huysuz damaklari kasiniyo sanirim ne bulsa agzina goturuyo agladiginda damaklarini kasiyorum susuyo uyku duzeni yerle bir oldu geceleri surekli aglayarak uyaniyo bakalim daha nekadar devam edicek

bugün kontrolumuz vardı kilomuz 8,300 boyumuzda 66 cm olmus her hangi bir sıkıntı yok dedi devit-3 yazdı günlük 3 damla damlatıcam bide dis kasınmaları icin dentinox diye bi jel yazdırdım bi arkadasım tavsiye etmisti gercektende cok güzel hem agrıyı hemde atesi alıyo dişlerdeki :66::121::130:tadıda cok güzel bal gibi tadı var 8 ocaga yazdı dediginiz gibi tam uzun uyumalar baslamısken hooopp simdi yine mesailerdeyiz:16::16: canları sagolsun bakalım:16::16:o degilde bizimki uykudayken konuldugunu nasıl anlıyo onu anlamadım elimden bırakınca acıyo gözlerini böyle kocamannnn:1::1:o kadar da yavas bırakıyorum oysaki..

Son düzenleme:
kızlar benim kuzu 3.5 aylık bu kadarlıkken diş cıkarmı? eline ne gecirse ağzına sokuyo elini yumruk yapıp ağzına sokuyo eli hiç cıkmıyo ağzından cok huysuzlaştı bu aralar uyku düzenide bozuldu nerdeyse hiç uyumuyo ağzından akan su cabası anlamadımki noluyor:53:

vuslatcım saol canım desteğin için. maşallah kuzuma ne kadar büyümüş:nazar: benim kız 2 gündür yine huy değiştirdi nerdeyse hiç uyumuyor tüm gün:43: bende uykusuzluıktan mahvoldum sinirlerim yıpranıyor zaten yalnız büyütüyorum yavrumu. uykusuzluğa biz dayanamazken onlar nasıl dayanıyor küçücük bedenleriyle anlamış değilim :50: değişir dimi yine eskisi gibi olur? gündüzleri bile sürekli ağlıyor. burnu tıkalı olduğu için uyumuyor olabilirmi acaba ? mamaya bir alışsa birazcık olsun rahat ederim diyorum ama nerdeeee:20:

Kizlar nerelerdesiniz biz zor bi donem geciriyoruz kuzum cok huysuz damaklari kasiniyo sanirim ne bulsa agzina goturuyo agladiginda damaklarini kasiyorum susuyo uyku duzeni yerle bir oldu geceleri surekli aglayarak uyaniyo bakalim daha nekadar devam edicek

bu ara hep öyleler sabır kızlar gececek inşallah...

yahu kızlarrrr neler oluyor böyle ?????????*

Anlamış değilim ben ...

hepsi mi aynı bu dönemde?

kimi duysam okusam aynı dertten muzdarip...

benim ki gündüz toplamda 1-2 saat uyur, gece deliksizzzz uyurdu

şimdi tam terse döndü.. İsviçre peyniri gibi delik deşik uykularım :( 2 saatte bir kalkıyo... huysuzluk bağrış çağrış cabası...

Gündüzleri habire kucakta, oyun istiyo vs...

neden böyle oldu bu kuzular mevsimden mi anlamadım.. dişler mi çıkıyo hepsindeee offfffffffffffff

bugün kontrolumuz vardı kilomuz 8,300 boyumuzda 66 cm olmus her hangi bir sıkıntı yok dedi devit-3 yazdı günlük 3 damla damlatıcam bide dis kasınmaları icin dentinox diye bi jel yazdırdım bi arkadasım tavsiye etmisti gercektende cok güzel hem agrıyı hemde atesi alıyo dişlerdeki :66::121::130:tadıda cok güzel bal gibi tadı var 8 ocaga yazdı dediginiz gibi tam uzun uyumalar baslamısken hooopp simdi yine mesailerdeyiz:16::16: canları sagolsun bakalım:16::16:o degilde bizimki uykudayken konuldugunu nasıl anlıyo onu anlamadım elimden bırakınca acıyo gözlerini böyle kocamannnn:1::1:o kadar da yavas bırakıyorum oysaki..

canımmm 41 kere maşallahhh.. sadece emzirmene rağmenn sütün kaliteli demekkii.. maşallahh diyelimm bi taraflarını kaşı..devit 3'ü 15 gunlukten beri kullanıyos ya sen kullanmıyomuydun ?
o jelin bi değişiğini amerika'dan arkadaşım getirmişti bana ama bizimki sürdürmez ki hayatta.. nefret ediyo dışardan herhangibir müdahaleye tahammülü yok...

kızlar bu kan damlalarını biraz araştırdım netten şikayetçi olan çok anne var yan etkileri çokmuş kabızlılk,yada ishal,karın ağrısı,gece uyku düzenini bozma,yani bağırsak düzenini alt üst ediyormuş korktum açıkcası birde kan değerleri ölçülüp öyle veriliyormuş bizim sağlık ocağındaki pat diye çıkarıp verdi kimi anne yan etkisinden dolayı damla yerine günde 1 çay kaşığı pekmez veriyormuş henüz kullanmaya cesaret edemedim kullananlar varmı yan etsini görüyor musunuz nasıl veriyorsunuz? ha bu arada damla miktarı kilosuyla alakalıymış kızım 8,650 9damla verdi

slm kızlar, artık sadece akşamları yazar oldum, gündüz gelen gidenden fırsat bulamıyorum :31: biletlerimiz alındı ayın 30 unda izmir yolcusuyuz inşallah. içimde hiç gitmek gelmiyor ayrı buz gibi oralar Adana yine iyi hiç değilse...
irem hanım iyi çok şükür, önce şıp diye dalardı uykuya şimdi zorluyor ve zorlanıyor. mızır mızır durmuyor uyuyana kadar. ne bulursa ağzına alıyor sürekli, dişi olsaydı yanağımı koparırdı bu gün öyle bir saldırdı ki yüzüme sıpa :9:
bu arada haftaya dr.umuza gidicez bakalım neler dicek, ekoya göndermesini isticem inşallah kapanmıştır kalbindeki delik dua edin kızlar içim içimi yiyor sürekli :14:

büyüdü canım ya çok şükür, küçük doğmuştu çünkü 2430 du doğduğunda yani 200 gr. daha eksik olsa küvezlikti Allah korudu :31: akranlarından biraz zayıf ama onuda aradaki farka bağlıyorum.
merak etme yoracak ama eskisi gibi olacak yalnız o zamanda başka şeyler çıkacak emin ol :34: canları sağolsun iyi olsunlarda gerisi önemli değil...

Allah yardımcımız olsun ne diyelim, biz zor dayanıyoruz diyoruz kuzucuklar napsın minicik canlarıyla :31:

kızlar benim kuzu 3.5 aylık bu kadarlıkken diş cıkarmı? eline ne gecirse ağzına sokuyo elini yumruk yapıp ağzına sokuyo eli hiç cıkmıyo ağzından cok huysuzlaştı bu aralar uyku düzenide bozuldu nerdeyse hiç uyumuyo ağzından akan su cabası anlamadımki noluyor:53:

3,5 aylık çıkarmı bilemem ama yiğenim 4 aylıkken çıkardı hayatım. seninkide erkenciyse eğer belirtileri olabilir :34:

kızlar bu kan damlalarını biraz araştırdım netten şikayetçi olan çok anne var yan etkileri çokmuş kabızlılk,yada ishal,karın ağrısı,gece uyku düzenini bozma,yani bağırsak düzenini alt üst ediyormuş korktum açıkcası birde kan değerleri ölçülüp öyle veriliyormuş bizim sağlık ocağındaki pat diye çıkarıp verdi kimi anne yan etkisinden dolayı damla yerine günde 1 çay kaşığı pekmez veriyormuş henüz kullanmaya cesaret edemedim kullananlar varmı yan etsini görüyor musunuz nasıl veriyorsunuz? ha bu arada damla miktarı kilosuyla alakalıymış kızım 8,650 9damla verdi

yok anacım ne testi ne bişe, kilosuna bakmadan verdi bizimki üstelik. bende çok kararsızım, haftaya asıl dr.umuza sormadan kullanmayı düşünmüyorum açıkçası :31:

canımmm 41 kere maşallahhh.. sadece emzirmene rağmenn sütün kaliteli demekkii.. maşallahh diyelimm bi taraflarını kaşı..devit 3'ü 15 gunlukten beri kullanıyos ya sen kullanmıyomuydun ?
o jelin bi değişiğini amerika'dan arkadaşım getirmişti bana ama bizimki sürdürmez ki hayatta.. nefret ediyo dışardan herhangibir müdahaleye tahammülü yok...

tesekkür ederim canımcım evet yazmadılar bana kullanmadım simdiye kadar ama sükürki henüz gec olmadan basladım yazmıstım daha önce d vitamini icin günlük bir saat basını koruyarak günese cıkardım ben:23: emmeye devam aynen ..:jele glince bizimki pek sevdi ham hum kemiriyor bi denesene sende tadı cok güzel sevecegine eminim:21::21: uykuya gelince ben oluruna bıraktım artık ne zaman uyumak isterse uyuyor gündüz pek uyutmuyorum ama arkadasımla falan konustugum odada tutuyorumki gündüz az uyusun gece rahat ediyo o zaman zaten bu dönemde gündüz en fazla 4 gecede 10 saat uyumaları gerekiyor..

Back
X