Lohusalık dedikleri ne zormuş meğer

Anneme veriyorum bazen ama ona da üzülüyorm çok yoruluyor. Bebek ağlarken çoğu zaman bende ağlıyorum. Sadce filmlerde olur sanıyodum böyle şeyler. Bi gün her şey güzel olacaksa o gün gelsin hemen
Aynen bende böyleyim penceresen bakıp insanlar ne kdr mutlu diye imreniyorum. Herkese özeniyorum. Şu an hiç düzelmeyecek gibi hissediyorm neden bilmem
Bu lohusalik degil bence, elalemin hap kadar bebegi rahatsiz etmesinden rahatsizlik duymanin neresi lohusalik yahu? Kov gitsinler,sana sadece annen ve esin lazim.
bugün görümcem kovulmş gibi oldu çocuğunu azarladığmda. Biz gidecektk ztn dedi kalktı. Bi de arkasndan vicdan yaptm saf saf. Kendimi çok değişik hissediyorm bu ben değilim sanki

inşallah öyledir bunlar gidince düzelirm inşallah. Bi gökdelene çıkıp haykırasım bağıra bağıra ağlayasın var. Anca çıkacak içimden bu duygu

Canım benim sakin olmaya çalış bebeginde etkilenir huzursuz olur daha biraz önce facemde yenidogan bebegi kucaga alıştırmayın diyenlerin nekadar yanlış düşündügünü ispatlıycak çok gúzel bi yazı paylaştım herkes karışır haklısın ama sesini çıkarmalısın görümcende kızıyosa tuz bassın boşver

Ay daha vakit çok ama valla kara kara ne yaparım doğumdan sonra diye düşünüyorum. Kayınvalidem bi de başka şehirden gelecek. Offf düşüncesi bile kalbimi daraltıyor

+1 bence de annen söylesin. Çoluk çocuk ne işleri var hergün. Onların dusuncesizligi. Alınmaya hakkı yok. Bebek çok küçük. Kendilerinin uyarması lazım
Yok canım yok ,bazı insanların aklı varda fikri yok malesef,dışardan dürtmedikçe harekete geçemiolar.valla ben sölerim yani zaten hassas bi dönem.kimseyi çekemem...kimsede çekmesin..

Her gün geleninin anlamı yokki öocuk uyuyunca sende uyuyup dinlenirsin hem rahatsızsın dinlenmene fırsat yok eşine söyle annesine güzel bi dille söylesin

Bebeğine çok yaklaştırtma çocukları çok ciddi ve katı ol bu konuda bir tanıdığım yeni doğum yapmıştı görümcesinin küçük oğluda su çiçeği olmuş ama daha farkında değiller çocuk bebeğe bakayım edeyim falan derken mikrop bebeğe geçti ve bebek vücutu kaldırmadı malesef ve 3 haftalıkken melek oldu. Herkes perişan oldu.
Her yer salgın dolu okul dönemi mevsim geçişi griptir şudur budur çok dikkat et bence.

Annemden başka kimseyi istemedim yanımda.o kaldı üç hafta.arkadaşlarım kultürlü ve anlayışlılar ne kucaklarlar ne öperler .akrabalık ilişkilerim mesafeli.gelen hastaneye geldi.tek yaşadığım sıkıntı kv.nin ota .ka karışması oldu,senin dedigin gibi "dur dikkat et belini incitme,su verelim,yağ sürelim,sütün var mı,öyle emzirme,bu halıyı mutfağa koyalım,çiceği su tarafa koyalım "lohusa kafası geldiğinin üçüncü günü patladım kovdum evden.tek başıma bakıyorum valla ohh yeter ki kimse bişeye karışmasın.
Ben zemini hazırlamıştım eşim de dahil bebeğin mikroplara nasıl savunmasız oldugunu,öpülmeyeceğini beyinlere kazıdim.iki bucuk aylık oldu bebegim halâ ben bile öpmüyorum kıyıp şapur şupur gönlümce.
Bizim insanımız sokakta tanımadığın teyzeler bile laf etme cüretini ve hakkını görürler kendilerinde.ay kızım üstü ince bunun ,çok küçük dışarı çıkarmışsın vs.
Ama alışırsın canım,annesinden başka kimse iyi bakamaz ona.alışılıyor sen de alışacaksın merak etme,yavrunla mutlu günler dilerim.

Yok canım yok ,bazı insanların aklı varda fikri yok malesef,dışardan dürtmedikçe harekete geçemiolar.valla ben sölerim yani zaten hassas bi dönem.kimseyi çekemem...kimsede çekmesin..
Aynen yenidogan sonucta. Ben de söylerim söyledim de alinacaksa alınsinlar. Cocugumdan kıymetli değil ya

Benim gelen gidenim küçücük hastane odasında başladı. Daha önceki bi konumda yazmıştım.

Gelelim senin konuna. Misafir gelince bebeği emzirme bahanesiyle odana git kapıyı da kitle. Sonra uyu sorarlarsa dün gece uyuyamadım uyuya kalmışım de. Bikaç ke tekrarla. Inşallah istemediklerini anlarlar.

Neticede hayatının en güzel günleri.lütfen kendini üzme.

Hayırlı olsun. .

Canım bende Doğum yapalı 2 ay oldu.. erken doğum yaptım ben ekstradan neyse işte lohusa psikolojisi diye bişey gerçekten var çünkü bi kere dikişlerin var, bebeğin var emzirmesi mama hazırlaması bunun yanında ilgilenmek zorunda olduğumuz bir eş, işlerinin yapılması gereken bir ev var.. ve en önemlisi anneliğe alışma durumu.. çocuğu sakınma/kıskanma durumları..

Hepsi normal, hepsi geçecek..
Sakin ol durumunu güzelce söyle.. Emin'im anlayacaklardır.. onlar bu lohusalığı atlatmış hanımlar tabi sen demeden düşünmeleri gerekir ama O günlerini unutmuş olmalarına ve anlayışsız olmalarına bağlıyorum durumu..
Şayet lohusalığı unutmasak 2. Çocuğu düşünür müyüz?
Ben ve eşim o dönem öyle zor zamanlardan geçtik ki huyumuz bile değişmişti ama neyse 40 ım çıktı o süreçte iyice alıştım sonra annem yanımdan gitti eve adapte olmaya çalıştım tek başıma.. zamanla temizlik, yemek vs konularını atlattım.. şimdi bebeğim 2,5 aylık oldu hemen hemen.. ben her işimi o uyurken yapıyorum kafam rahat..
demem o ki biraz dayan az kaldı hepsi geçecek.. Allah yar ve yardımcın olsun..

Çocuğumun olmamasına ve evli olmamama ragmen duyunca sinir krizleei geçirdiğim bir konu seni tahmin edemiyorum bile annesi olarak. Cahil bu toplum kara cahil hemde. Benim kardeşim geç oldu. O bebekken besigine ince bir tül gerdim benim fikrimdi. Sadece annem emzirmek icin altini degistirmek icin vs tülü açıp alıyordu. Onun dışında 40 gün olasa kadar zaten misafir kabul etmedik. Hele cocuklu misafir hiç yani. Açıkça dedim bem gelenlere. Bebek mikrop kapma riski cok fazla evde insan dahi istemiyoruz diye. Yanina yaklasmaak zaten yok. Valla mis gibi oldu. Kardesimde annemde huzur içindeydi. Zaten annem benden dolayi tecrubeli olduğundan oyle bakmaya biride gelmedi. Ben yardım ettim. Arkamizdan laf eden oldu olmaz mi ise yaramayan oksijen israfi asalak kadinlar laf yapti iyiki cocuklari oldu gibisinden ama ben naptim ilk girdiğim ortamda aynen şu şekilde arkadan laf konuşanlara söylüyorum onlar kendini biliyor bebeğimiz değil 40 gunluk olmasini 40 yasina kadar mikrop kapma riski var bu kendini bilen sahislar gelmesin dedim. Bir kac daha saydirdim herkes anladi zaten.
Ben nasip olursa kendi cocugumda da annem isterse o olsun isterim yada gercekten yardim edicek bir insan gerisine en bastan ne hastaneye ne eve cagirmadigim surece kabul etmicem diyecem. Senin çocuğunu koruman lazim. Bu sekilde o cocuk enfeksiyon kapabilir. Panayır yerine donmus. Cocuklar kadinlar ohoo. 1 dk tutmaman lazim senin onlari hayret ettim valla.

Canim bence sen doğru annenin evine geç. Zaten esinle günde bikac saat gorusuyormussunuz e lohusa olanda sensin yani o idare etsin biraz. Cekiniyorsa da fedakarlık etsin yani biraz. Suan onun idare etmesi gerek birşeyleri.

Ayrica bu lohusalik felan değil. Yani ben 16 yasimda dusunup yukarda anlatmıştim kardesimi koruduysam onca insana posta koruduysam siz kos koca kadinlar agizinizi açıp misafir kabul etmiyorum çağırana kadar yada Mevlüt okutana kadar kimse kusura bakmasin gelen kapıda kalır diceksin. Bunu demek cok mu zor. Darilan görümce olsun yani o kim? Hiç darilmaca gucenmece yok tatlım diceksin bebegim iyligi icin. Bebek buyusun az biraz yaşına girsin oyle sevilsin. Ben mi fazla acik sozluyum yoksa sizler mi cok Insanlari düşünüyorsunuz bilemedim. Benim hic umrumda olmaz o kirilcak bu Darilcak konuşurum acik acik. Herkes de sever beni. Ezik ezik takilmayin Allah aşkına.

Ay dogum yaptin demek. Allahim anali babali buyutsun heramora . Saglikli hayirli guzrl omurler yazsin insallah. Senin hersey uzerine uzerine gliyordur kesin bu gunler. O yuzden bu kdr bunaldin. Bence esine soyle onu ozledigini, annen bebege bakarken bir saatligine kacamak yapin. Emziriyosan hemen emzirdikten snra hazirlan disari ck bi dahaki yemek saatini geciktirme. Gezin azicik.

16 yaşında bir kızken, evli hatunların muhabbetlerine hiç karışmazdım. Kim kimin arkasindan konusmus, kim ne demis, kime posta koyulcak... filan. Öyle bir anlatıyorsun ki sanki evin hanımı sensin, 10 senelik evlisinde, doğurdun. Senin dediğine göre işlemiş işler gibi. Azıcık yavaş ol. Büyüyünce sende yaparsın.

Anneniz harici herkesi yollayın evden .Bunun ayıbı olmaz,olan varsa da darılsın .Önemli olan siz ve bebeğiniz.

eşimle konuştuk az önce. O da öyle söylüyor biraz gezelim bi yerlere gidelim ilk fırsatta diyor. Kendi işlerinden vakit bulduğunda tabi. Çok yoğun. Belki de biraz abartıyorumdur bi bilsem sorunumun kaynağı ne. Teşekkür ederim iyi dileklerin için de çok sağol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…