Anneme veriyorum bazen ama ona da üzülüyorm çok yoruluyor. Bebek ağlarken çoğu zaman bende ağlıyorum. Sadce filmlerde olur sanıyodum böyle şeyler. Bi gün her şey güzel olacaksa o gün gelsin hemenDoğum sonrası depresyonunun ayak sesleri gelmeye başlamışaynı şeyleri yaşayan biri olarak tek söyleyeceğim bu durum hormonlardan ileri geliyor. Biraz zaman geçsin herşeye alışacaksın merak etme. Bende evde kimseyi istemezdim, sadece eşim olsun diyordum. Yemek yapmaları,soru sormaları,uyu demeleri,çocukla ilgilenmeleri herşeyleri batıyordu bana. Hep ağlamak istiyordum. Meğerse normalmiş. Hiç içine atma duygularını. Düşünmekten,sinir olmaktan lohusalığımın keyfini çıkaramamıştım. Sen aynı hataya düşme sakın. Sal gitsin. Bol bol dinlen. Ver çocuğu ellerine uyu bol bol. Nasılsa sonunda sana kalacak bebiş merak etme. Güle güle büyüt yavrunu canım. Herşey güzel olacak merak etme
Aynen bende böyleyim penceresen bakıp insanlar ne kdr mutlu diye imreniyorum. Herkese özeniyorum. Şu an hiç düzelmeyecek gibi hissediyorm neden bilmemBen de 2 lohusaligimda da çok fenaydim anlıyorum seni .yakında geçecek merak etme.simdi hiç geçmeyecek gibi geliyor değil mi.evet ben de eşimin hep yanımda olmasını istiyordum.o zor geliyordur bir de kalabalık bunalmıştır.gorumcelerin hergün gelmese iyi olur aslında dusunemiyorlar demek ki.sabret geçecek merak etme .aslında arada bebegi bırakıp 1 saatliğine bile olsa ciksan ne kadar iyi gelir.ben bazen yapıyordum çok iyi geliyordu.ama disardayken etraftaki insanlar çok garip geliyordu allahim ben de bu insanlar gibi normal bir hayat sürecek miyim yeniden diye garip garip bakıyordum etrafa.cok ilginç bir duygu lohusalik
bugün görümcem kovulmş gibi oldu çocuğunu azarladığmda. Biz gidecektk ztn dedi kalktı. Bi de arkasndan vicdan yaptm saf saf. Kendimi çok değişik hissediyorm bu ben değilim sankiBu lohusalik degil bence, elalemin hap kadar bebegi rahatsiz etmesinden rahatsizlik duymanin neresi lohusalik yahu? Kov gitsinler,sana sadece annen ve esin lazim.
inşallah öyledir bunlar gidince düzelirm inşallah. Bi gökdelene çıkıp haykırasım bağıra bağıra ağlayasın var. Anca çıkacak içimden bu duygukv ne uygun bir dille annem zaten yanımda siz daha fazla yorulmayın de yolla gitsin.. hem ona hem annene gerek yok zaten.. o gidince eltilerinle görümceninde ayağı kesilir.. ne o öle el kadar bebeyi her gün görmeye gelmeler..
siz kendi düzeninizi oturtamadığınız için bu kadar üzgün ve streslisiniz .. herkes evine çekilsin düzeni kurunca tadını çıkarmaya başlarsınız.. lohusalık sendromu değil yaşadığınız şey kalabalık sendromu..
Canım benim sakin olmaya çalış bebeginde etkilenir huzursuz olur daha biraz önce facemde yenidogan bebegi kucaga alıştırmayın diyenlerin nekadar yanlış düşündügünü ispatlıycak çok gúzel bi yazı paylaştım herkes karışır haklısın ama sesini çıkarmalısın görümcende kızıyosa tuz bassın boşverKızlar nolur yardım edin ben deliriyorum galiba. Geçtiğimiz cuma sezaryanla doğum yaptım. Doğumdan sonra eve geçtik annem kv de geldiler. Annem geceleri de kalıyor çünkü tek başıma başedemiyorum. Annem sağolsun üf demeden her an yanımda. Kv stabil. Her zamanki halleri. Görümce ve eltiler nerdeyse her gün geliyorlar. Amaç nedir çözemedim. Çocukları deseniz sürekli bebeğimin tepesindeler. Bi şey de demiyodm eşim için. Ama bıgün azarladım çekilin başından oyuncak mı bu dedim. Görümcem darıldı. Deliriyorm kızlar tam uyuyo bebeğim bu çocuklar da üstüne üstüne abanıyorlar. Zaten yenidoğanlar yakın temasta ürküyor biliyorsunuz.
Gelen gidenin şöyle tut, Böyle emzir. Kendine alıştırma, Kucakçı alıştırma, Aa mama da mı veriyosun laflarından daral geldi zaten.
Bi yandan eşimi çok ama çok özlüyorm. Eşimin doğum izni çok azdı ztn ptesi bitti. özelde çalışıyor. İşten çıkınca da babasının işlerine koşturuyor(babası hastalandığı için). Onu çok az görüyorum. Belki günde bikaç saat. Geceleri deseniz çocuğun başındayım zaten uyuduğum uyku 4 saat anca. Hep yanımda olsun istiyorm eşim. Oldum olası bağlıyımdır ztn.
Ağlayarak yazdım kızlar. Çok bunaldım. Çok kötüyüm. Çıldırmak üzereyim. Çok çaresiz ve yalnız ve de beceriksiz hissediyorum hiçbi şey hayal ettiğim gibi değil.
Yok canım yok ,bazı insanların aklı varda fikri yok malesef,dışardan dürtmedikçe harekete geçemiolar.valla ben sölerim yani zaten hassas bi dönem.kimseyi çekemem...kimsede çekmesin..+1 bence de annen söylesin. Çoluk çocuk ne işleri var hergün. Onların dusuncesizligi. Alınmaya hakkı yok. Bebek çok küçük. Kendilerinin uyarması lazım
Her gün geleninin anlamı yokki öocuk uyuyunca sende uyuyup dinlenirsin hem rahatsızsın dinlenmene fırsat yok eşine söyle annesine güzel bi dille söylesinKızlar nolur yardım edin ben deliriyorum galiba. Geçtiğimiz cuma sezaryanla doğum yaptım. Doğumdan sonra eve geçtik annem kv de geldiler. Annem geceleri de kalıyor çünkü tek başıma başedemiyorum. Annem sağolsun üf demeden her an yanımda. Kv stabil. Her zamanki halleri. Görümce ve eltiler nerdeyse her gün geliyorlar. Amaç nedir çözemedim. Çocukları deseniz sürekli bebeğimin tepesindeler. Bi şey de demiyodm eşim için. Ama bıgün azarladım çekilin başından oyuncak mı bu dedim. Görümcem darıldı. Deliriyorm kızlar tam uyuyo bebeğim bu çocuklar da üstüne üstüne abanıyorlar. Zaten yenidoğanlar yakın temasta ürküyor biliyorsunuz.
Gelen gidenin şöyle tut, Böyle emzir. Kendine alıştırma, Kucakçı alıştırma, Aa mama da mı veriyosun laflarından daral geldi zaten.
Bi yandan eşimi çok ama çok özlüyorm. Eşimin doğum izni çok azdı ztn ptesi bitti. özelde çalışıyor. İşten çıkınca da babasının işlerine koşturuyor(babası hastalandığı için). Onu çok az görüyorum. Belki günde bikaç saat. Geceleri deseniz çocuğun başındayım zaten uyuduğum uyku 4 saat anca. Hep yanımda olsun istiyorm eşim. Oldum olası bağlıyımdır ztn.
Ağlayarak yazdım kızlar. Çok bunaldım. Çok kötüyüm. Çıldırmak üzereyim. Çok çaresiz ve yalnız ve de beceriksiz hissediyorum hiçbi şey hayal ettiğim gibi değil.
Kızlar nolur yardım edin ben deliriyorum galiba. Geçtiğimiz cuma sezaryanla doğum yaptım. Doğumdan sonra eve geçtik annem kv de geldiler. Annem geceleri de kalıyor çünkü tek başıma başedemiyorum. Annem sağolsun üf demeden her an yanımda. Kv stabil. Her zamanki halleri. Görümce ve eltiler nerdeyse her gün geliyorlar. Amaç nedir çözemedim. Çocukları deseniz sürekli bebeğimin tepesindeler. Bi şey de demiyodm eşim için. Ama bıgün azarladım çekilin başından oyuncak mı bu dedim. Görümcem darıldı. Deliriyorm kızlar tam uyuyo bebeğim bu çocuklar da üstüne üstüne abanıyorlar. Zaten yenidoğanlar yakın temasta ürküyor biliyorsunuz.
Aynen yenidogan sonucta. Ben de söylerim söyledim de alinacaksa alınsinlar. Cocugumdan kıymetli değil yaYok canım yok ,bazı insanların aklı varda fikri yok malesef,dışardan dürtmedikçe harekete geçemiolar.valla ben sölerim yani zaten hassas bi dönem.kimseyi çekemem...kimsede çekmesin..
Ayrica bu lohusalik felan değil. Yani ben 16 yasimda dusunup yukarda anlatmıştim kardesimi koruduysam onca insana posta koruduysam siz kos koca kadinlar agizinizi açıp misafir kabul etmiyorum çağırana kadar yada Mevlüt okutana kadar kimse kusura bakmasin gelen kapıda kalır diceksin. Bunu demek cok mu zor. Darilan görümce olsun yani o kim? Hiç darilmaca gucenmece yok tatlım diceksin bebegim iyligi icin. Bebek buyusun az biraz yaşına girsin oyle sevilsin. Ben mi fazla acik sozluyum yoksa sizler mi cok Insanlari düşünüyorsunuz bilemedim. Benim hic umrumda olmaz o kirilcak bu Darilcak konuşurum acik acik. Herkes de sever beni. Ezik ezik takilmayin Allah aşkına.
eşimle konuştuk az önce. O da öyle söylüyor biraz gezelim bi yerlere gidelim ilk fırsatta diyor. Kendi işlerinden vakit bulduğunda tabi. Çok yoğun. Belki de biraz abartıyorumdur bi bilsem sorunumun kaynağı ne. Teşekkür ederim iyi dileklerin için de çok sağolAy dogum yaptin demek. Allahim anali babali buyutsunheramora . Saglikli hayirli guzrl omurler yazsin insallah. Senin hersey uzerine uzerine gliyordur kesin bu gunler. O yuzden bu kdr bunaldin. Bence esine soyle onu ozledigini, annen bebege bakarken bir saatligine kacamak yapin. Emziriyosan hemen emzirdikten snra hazirlan disari ck bi dahaki yemek saatini geciktirme. Gezin azicik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?