- 27 Ağustos 2016
- 1.666
- 3.210
- 83
Canim zsten insani rn cok kizfiran da o. Tas catlasin 3 5 sene once ayni sorunlari yasayip bana dert yanan arkadasim gelip aaayyy sutun gelmedi mi halaaaaaaa gibi bir cumle kurup ac bu cocuk ac dedi... o sayip sovdugun kaynanana dönmüşsün canim ya bu dahakine kendin olarak grl yok sa hiiic gelme dedim.Aslinda bu kadinlar da lohusa oldular neden bu kadar dusuncesizler?
Lohusanin yaninda ne kadar az kisi o kadar iyi hele de cocuk coluk falan daha buyuk sıkıntı ama kendileri yasadilar ya illa baskasina da yaşatacaklar.
Biz yaşadık onlar yaşamasin demezler.
O tamamiyle bünyeyle alakalı her bünyenin ameliyata verdiği tepki, toparlanma süreci ve ağrı eşiği farklı.ben zaten bu haftlarca yerinden kipirdamiyan bayanlari anlamiyorum. sezaryanla dogum yaptim eve geldim misafirim bile geldi kendim caylarini koydum önlerine. ne kadar hareket edersen. okadar cabuk iylesiliyor. hic pisman degilim kendi kafama göre yattim kalktim isimi yemegimi yaptim esimde yardimci oldu tabiki
birazda mizmiz bayanlarimiz. kurdeleyi takip ah vah deyip yatiyorlarO tamamiyle bünyeyle alakalı her bünyenin ameliyata verdiği tepki, toparlanma süreci ve ağrı eşiği farklı.
Şanslısınız çabuk toparlanmşsınız.
Merak etme onlar bir giderse huzur gelir sana tanıyor muyum ?hayır ama işte tecrübe varSöyleyemiyorm üzülecek diye. Çok düşkünüm eşime. Şu dakkaya kdr yansıtmamaya çalıştm ona ama artk dayanamıyorm ağlayarak aradm dedim eve gel ben ölücem yoksa. Konuşmaya çalışacağım. Biraz yardım etsin en azndan kardeşlerinin çocuklarını dizginlesin. Çıldırıyorm o çocuklardan da nefret ettim iyice
Kovacağım bi gün o olacak. Kendimi zor tutuyorm dişlerimi sıkıyorm. psikologa gideceğim sanırım. Sonum iyi değil yani.
Eşime sarılmayı özledim ya böyle bi şey var mı, biz sürekli gezen elele dolaşan çifttik. Noldu bize daha da neler olacak diyorm. Ne zaman eskisi gibi olacağız
Bunu annem de söylüyor. Ama eşim ben orada kalamam çekinirim diyor. Daha az görüşürüz diyor da ztn geceleri annemle bebeğimden başka kimseyi göremiyorm. Belki de çare bu dediğindir
demiyorlar. Bi de sezaryan oldum el insaf yahu. Kovsam hakkımdır yani delirtene kdr zorluyorlar
kesinlikle katılıyorum. Ben sezeryan sonrası çocuğumun patladığını dahi duusam kımıldıyamazdım. Ki uç gun boyunca da oyleydim. 4-5-6 . Gunler anca anca adımlar atmaya başladım.. Sezeryan benm için bi kabustu.O tamamiyle bünyeyle alakalı her bünyenin ameliyata verdiği tepki, toparlanma süreci ve ağrı eşiği farklı.
Şanslısınız çabuk toparlanmşsınız.
Bilmiyorum ki eşimin tarafı çok gelenekçi. Doğumdan sonra hepsi bAna yardım etmeleri gerekmiş gibi davranıyorlar. Yardım için geliyorlar güya ama destek değil köstek oldular. Eşim de farkında kızıyor yeğenlerine ama bi yere kadsr. Çoğu zaman zaten ben uğraşıyorm.Çocuğumun olmamasına ve evli olmamama ragmen duyunca sinir krizleei geçirdiğim bir konu seni tahmin edemiyorum bile annesi olarak. Cahil bu toplum kara cahil hemde. Benim kardeşim geç oldu. O bebekken besigine ince bir tül gerdim benim fikrimdi. Sadece annem emzirmek icin altini degistirmek icin vs tülü açıp alıyordu. Onun dışında 40 gün olasa kadar zaten misafir kabul etmedik. Hele cocuklu misafir hiç yani. Açıkça dedim bem gelenlere. Bebek mikrop kapma riski cok fazla evde insan dahi istemiyoruz diye. Yanina yaklasmaak zaten yok. Valla mis gibi oldu. Kardesimde annemde huzur içindeydi. Zaten annem benden dolayi tecrubeli olduğundan oyle bakmaya biride gelmedi. Ben yardım ettim. Arkamizdan laf eden oldu olmaz mi ise yaramayan oksijen israfi asalak kadinlar laf yapti iyiki cocuklari oldu gibisinden ama ben naptim ilk girdiğim ortamda aynen şu şekilde arkadan laf konuşanlara söylüyorum onlar kendini biliyor bebeğimiz değil 40 gunluk olmasini 40 yasina kadar mikrop kapma riski var bu kendini bilen sahislar gelmesin dedim. Bir kac daha saydirdim herkes anladi zaten.
Ben nasip olursa kendi cocugumda da annem isterse o olsun isterim yada gercekten yardim edicek bir insan gerisine en bastan ne hastaneye ne eve cagirmadigim surece kabul etmicem diyecem. Senin çocuğunu koruman lazim. Bu sekilde o cocuk enfeksiyon kapabilir. Panayır yerine donmus. Cocuklar kadinlar ohoo. 1 dk tutmaman lazim senin onlari hayret ettim valla.
Yazdığın her cümle beni bi nebze olsun rahatlattı arkadaşım sağolasın. Geçecek hepsi diyebildim en azındanbebegini kucagina da al,kokuna da alistir,sar sev,cok huysuzlanirsa yaninda da yat..anne karnindan cikmis yavru sudan cikmis baliktan farksiz olur,ihtiyaci olan tek sey senin sevgin ve rahatca gaz cikartmak.
mama vermekten de gocunma,sutun az geliyorsa napcaksin ac mi kalsin bebecik?
bunlari hic dert etme,esinle de lohusaligin bitince hasret giderirsiniz,simdilik onceligin yavru olsun.
cocuklari da yaklastirma bebege,elleri kollari pis,asla opmelerine izin verme.
ben kendi anne ve babama milyonlarca kez dedim opmeyin diye,ben tuvalete gidince ortadan kaybolunca opuyorlarmis,bunu da marifet gibi 1 sene sonra anlatiyorlar..halbuki oglumun yuzu gozu hep sivilce icinde kaldi ta ki onlar gidene kadar.
lohusalik zor ama baki degil,gelip geciyor.
sakin ol.
Bende aynı şekilde kaynana olduğumda çağırılmadan gitmeyeceğim. Görümce olduğumda da aynı şekilde. Gelin adına annemi de uyaracağım yani.İlerde kaynana olursam eger gelinim de annesi varsa ilk bir kac hafta rahatsiz etmemeyi dusunuyorum simdiden..
Annesi olmasa da ben bakarim eve de kimseyi almam.
İnsallah bizden sonrakiler cok rahat bir lohusalik gecirirler.
Ben ilk bebegimi dogurdugumda uzaktaydim kaynanam doguma geldi bi hafta bile olmadan gitti annem de bi hafta daha kaldi gitti.
Ne gelen ne gidenim oldu iki hafta sonra kimse yoktu yanimda ama cok rahat olmustu elalemin gereksiz fikirlerini duymadim.
Simdi ayni sehirdeyiz çevre çok yandim yani nolacak bilmiyorum.
Biz ilk önce beşiği yatak odasına koydk olmadı geceleri çok uyanıyor oğlan ve annem eşim uyuyor diye gelemiyordu. Annemin odasına aldk beşiği bende yanında yatıyorm beşiğin. Süt gelmesi açısından benim kokumu alması gerekmiş. Böyle idare ediyrz ben aslnda eşimle yataym oğlan ağlaynca alır annemin odasına giderm diye düşündm ama eşim deli yatıyor ve ameliyat yerime bi şey olmasından korktk biraz.Canim Allah bagislasin bebegini...
Ilk once eltine ve gorumcene soyle duan icin cocuklu ortamin bebeginiz icin iyi olmadigi. En azindan cocuklarini uayrmalarini iste bebekten uzak durmalari icin. Kitilirsa kırılırlar bebeginizden onemli degiller.
Ikincisi o cok bildigini sanip surekli sunu soyle yap bunu boyle yap, ac bu cocuk, sutun yetmiyor mu gibi cumlelerle seni sinir harbine sokan halbuki zamaninda aynilarini kendileri yasamis olan hem cimsnlerimize " bebegimle ilgili en dogru karari ben veririm, bisey yapiyorsam bir bildigim vardir." De hic umursama onlari.
Ucuncu olarak nasil yatiyorsunuz bilmiyorum ama bebek olunca yataklari ayrilan eslerden olmayin. Bebis agladiginda esiniz uyanmasin diye odadan cikmayin, sadece sizin degil sonucta bebek esinizde sorumluluk alsin. Evet cok sey degisti bebekle birlikte hayatinizda ama yatakalriniz degismesin. 10 gun icinde bebekli yasama vucudunuz adapte olur zaten. Anneniz de yatili kalmasin artik gunduzleri gelsin aksam gitsin. Aile oldugunuxu hissedin bebegi esinle beraber yikayin mesela. Altini degistirmesine onu doyurmasina izin verin.
Bunlar benim bebegim oldugunda yaptiklarim. Umarim sizde de ise yarar.
bebek kendi odasnda yani annemin yattığı odada kalıyor bende yanında yatıyorm bildiğin serili bir yatak var benim için yani. Annem lohusa yatağı gibi bi şey yaptı beyazlı kırmızılı hep yataym diye. Ama nerde. Siz benim bıgünki halimi görseniz çıldırırdınz yani. Daha eksik anlattım öyle diyeyim.Bebek yatak odanda yatmıyor mu, ben böyle gereksiz kalabalık varken salona çıkarıp millete oyuncak etmem. Odada yatırır emzirir gerekirse odada başını beklerim. Nefret ederim gereksiz kalabalıktan. Odama da kimseyi sokmam. Böğğk ya. Ne düşüncesiz insanlar. Hadi geldiler gördüler, ikinci gelişleri yakınsa o gelişlerinde başlayacaktın Of pof yapmaya, bebeği alıp odaya götürecektin, gerekirse odaya kapanacaktın. Üç günlük bebeği kimseye oyuncak edemem valla deliririm ben.
Off Can'ım ya seni anlıyorum zor bir dönem geçecek ama sabırlı ol stres yapma ben biri birşey dese iyi veya kötü ağlıyordum bende çok bunalmıştım bebeğim emmedi sütüm gelmedi iyice stresten milletin lafından geleceği varsa da gelmedi çok zor geçirmiştim bebeğin küçük tabi ki sakınacaksın boşver sen bildiğin gibi yap zor bir dönem sma atlatıyor insan içini ferah tut bebişini sev iyice çabucak büyüyecek çünkü :))Kızlar nolur yardım edin ben deliriyorum galiba. Geçtiğimiz cuma sezaryanla doğum yaptım. Doğumdan sonra eve geçtik annem kv de geldiler. Annem geceleri de kalıyor çünkü tek başıma başedemiyorum. Annem sağolsun üf demeden her an yanımda. Kv stabil. Her zamanki halleri. Görümce ve eltiler nerdeyse her gün geliyorlar. Amaç nedir çözemedim. Çocukları deseniz sürekli bebeğimin tepesindeler. Bi şey de demiyodm eşim için. Ama bıgün azarladım çekilin başından oyuncak mı bu dedim. Görümcem darıldı. Deliriyorm kızlar tam uyuyo bebeğim bu çocuklar da üstüne üstüne abanıyorlar. Zaten yenidoğanlar yakın temasta ürküyor biliyorsunuz.
Gelen gidenin şöyle tut, Böyle emzir. Kendine alıştırma, Kucakçı alıştırma, Aa mama da mı veriyosun laflarından daral geldi zaten.
Bi yandan eşimi çok ama çok özlüyorm. Eşimin doğum izni çok azdı ztn ptesi bitti. özelde çalışıyor. İşten çıkınca da babasının işlerine koşturuyor(babası hastalandığı için). Onu çok az görüyorum. Belki günde bikaç saat. Geceleri deseniz çocuğun başındayım zaten uyuduğum uyku 4 saat anca. Hep yanımda olsun istiyorm eşim. Oldum olası bağlıyımdır ztn.
Ağlayarak yazdım kızlar. Çok bunaldım. Çok kötüyüm. Çıldırmak üzereyim. Çok çaresiz ve yalnız ve de beceriksiz hissediyorum hiçbi şey hayal ettiğim gibi değil.
çok sevindim bak nasıl anlayışlıymış eşin. inşallah yoluna girer her şey. bana da fragman gibi oldu yazılanlar:)) inşallah çabuk atlatırsınız bu süreciKızlar eşimle dışarı çıktık bi saat kdr. Ağladım ağladım ağladım ağladım. Sarıldık. Beni teselli etti yine her zamanki gbi beni çekti. Ona rahatsız oldğumu anlattım. Hastanelik olacağm dedim iyi değilm. Kendisi de gördü ztn.
Bir karar aldık bebeğin odasına annelerimiz ve bizden başkasını almayacağz. Hem bebek hem ben kötü etkileniyorz. O da her şeyin farkındaymış ztn
Bir de beni hemen ayağa kaldırdılar kalk birşeyin yok iyisin diye eve geldiğimde bir gün doğum sancısı çektim tekrar rahatsızım dedim kv bişeyin yok doğumdadır sesi meğer plesenta parçası kalmış içimde resmen iki kere doğum yaptım gece yarısı çıktı bir kısmı bir Allah'ın kulı da beni hastaneye götürmedi eşim de dahil hala çok sinirliyim ona sabah hemşirem gelip evde görünce hemen acile yolladı dışarı çıkar çıkmaz ağlama krizine girdim eşim özür diledi anlayamadım falan diye çok şükür atlattım o günler çok zordu senin de geçecek Can'ımKızlar nolur yardım edin ben deliriyorum galiba. Geçtiğimiz cuma sezaryanla doğum yaptım. Doğumdan sonra eve geçtik annem kv de geldiler. Annem geceleri de kalıyor çünkü tek başıma başedemiyorum. Annem sağolsun üf demeden her an yanımda. Kv stabil. Her zamanki halleri. Görümce ve eltiler nerdeyse her gün geliyorlar. Amaç nedir çözemedim. Çocukları deseniz sürekli bebeğimin tepesindeler. Bi şey de demiyodm eşim için. Ama bıgün azarladım çekilin başından oyuncak mı bu dedim. Görümcem darıldı. Deliriyorm kızlar tam uyuyo bebeğim bu çocuklar da üstüne üstüne abanıyorlar. Zaten yenidoğanlar yakın temasta ürküyor biliyorsunuz.
Gelen gidenin şöyle tut, Böyle emzir. Kendine alıştırma, Kucakçı alıştırma, Aa mama da mı veriyosun laflarından daral geldi zaten.
Bi yandan eşimi çok ama çok özlüyorm. Eşimin doğum izni çok azdı ztn ptesi bitti. özelde çalışıyor. İşten çıkınca da babasının işlerine koşturuyor(babası hastalandığı için). Onu çok az görüyorum. Belki günde bikaç saat. Geceleri deseniz çocuğun başındayım zaten uyuduğum uyku 4 saat anca. Hep yanımda olsun istiyorm eşim. Oldum olası bağlıyımdır ztn.
Ağlayarak yazdım kızlar. Çok bunaldım. Çok kötüyüm. Çıldırmak üzereyim. Çok çaresiz ve yalnız ve de beceriksiz hissediyorum hiçbi şey hayal ettiğim gibi değil.
Bende öyle dedim meraklı olam doğursun dedim eşime. Halası bebeği özlüyomuşmş hiçmi bebek görmedi Allah aşkına dedim. Halledicem dedi eşim. Konuşacak sanırım. Küserse de küssün. Benim psikolojimden önemli miYanınızda sadece bi kişi kalsın anneniz kardeşiniz Vs farketmez . Kimde rahat iseniz o. Diğer herkesi gönderin çocuğun başında tabiki kimse olmamalı kızmakla iyi etmişin bağışıklık sistemi daha gelişmemiş bebeğe öyle dokunulmaz.bizim insanımız resmen öküz gelen giden kucağa almak istiyor. Bunu yapanda hemcinslerimiz. Ben nefret ederdim bu durumdan hala daha ediyorum. İlerleyen zamanda daha rahat ediceksin kızsanda bu kadar takmayacaksin hormonlar pik yapmış normal. Ben kimseyi istemediğim halde 7 gün gelen giden bitmedi. Bebeğini almayın Dediğim Halde kucağa almak isteyen gerizekalı doluydu.
Lohusa günlerimden nefret ediyorum. Meraklı olan doğursun bir zahmet ..
Teşekkürler. İnşallah dediğin gibi olur. Bi gün aniden bitiverir. Her şey normale döner inşallahAh canım ya şu lohusalık halleri inan bana geçecek geçmese heralde ben ağlamaktan ölmüştüm :) günlerce herseye ağladım bigun bi baktim o his gecip gitmis.Kendine telkinlerde bulun "ben güçlüyüm,ben iyi bir anneyim"diye Çünkü lohusalıkta genelde hep psikoloji aynı cok gücsuz beceriksiz hissetmek ve iyi bir anne olamayacaģına inanmak halbuki oyle degil ama o hormonlar yokmu o hormonlar onların oyunu busana iyi gelecek insanlarla sohbet et,herzaman yaptığin bir seyi yap eskisi gibi hissetmen icin.Ben evi supurdugumde duzeldim ve mutfagi toparladigimda :) :) saatlerce kaşıklarımin yerini degistirmisler diye sacma birseye agladim ya simdi bak kahkahalarla guluyorum halime umarim kısa sürer ve atlatırsın gule gule buyut yavrunu
dün gece çıktk eşimle bana çok iyi geldi. Çok özlemişim yalnız zaman geçirmeyi onunla. Konuştk rahatladm biraz. İştem geldikten snra babasının işleriyle ilgileniyor ya hani bana dedi ki ne zaman istersen ara geleceğim işte olsam bile izim alıp çıkıp geleceğim dedi bunu demesi bile rahatlattıAyy okudum kendi lohusalik donemimi gordum sanki iskence gibiydi herkesi bogup bi kenara atasim geliyoduesimin gelis saatini hesapliyodum su kadar kaldi bu kadar kaldi diye. Benim kaynanam tam sorunluydu her seye karisirdi bebegin altini degistirmem bile en son bi patladim ilk defa yaptim simdi kendime sasiriyorum 50 kere soyleme biseyi yaa alip durma ikide bir besikten cocugu diyee aksama kadar sinirden aglamistim en son esim bakti olacak gibi degil kafayi yemek uzereyim annesine uzak bir eve tasindik 1 ay icin de.
Tatlim biraz disari cik yarim saatte olsa biyerde otur cok iyi gelio. Birak kirilan kirilsin bebeginin sagligi herseyden onemli
ahh canım annem benimBır tek Annem olsun Bana bır sey olmaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?