Lohusalık dedikleri ne zormuş meğer

Canim zsten insani rn cok kizfiran da o. Tas catlasin 3 5 sene once ayni sorunlari yasayip bana dert yanan arkadasim gelip aaayyy sutun gelmedi mi halaaaaaaa gibi bir cumle kurup ac bu cocuk ac dedi... o sayip sovdugun kaynanana dönmüşsün canim ya bu dahakine kendin olarak grl yok sa hiiic gelme dedim.

O tamamiyle bünyeyle alakalı her bünyenin ameliyata verdiği tepki, toparlanma süreci ve ağrı eşiği farklı.
Şanslısınız çabuk toparlanmşsınız.

Bebek yatak odanda yatmıyor mu, ben böyle gereksiz kalabalık varken salona çıkarıp millete oyuncak etmem. Odada yatırır emzirir gerekirse odada başını beklerim. Nefret ederim gereksiz kalabalıktan. Odama da kimseyi sokmam. Böğğk ya. Ne düşüncesiz insanlar. Hadi geldiler gördüler, ikinci gelişleri yakınsa o gelişlerinde başlayacaktın Of pof yapmaya, bebeği alıp odaya götürecektin, gerekirse odaya kapanacaktın. Üç günlük bebeği kimseye oyuncak edemem valla deliririm ben.

Merak etme onlar bir giderse huzur gelir sana tanıyor muyum ?hayır ama işte tecrübe var

O tamamiyle bünyeyle alakalı her bünyenin ameliyata verdiği tepki, toparlanma süreci ve ağrı eşiği farklı.
Şanslısınız çabuk toparlanmşsınız.
kesinlikle katılıyorum. Ben sezeryan sonrası çocuğumun patladığını dahi duusam kımıldıyamazdım. Ki uç gun boyunca da oyleydim. 4-5-6 . Gunler anca anca adımlar atmaya başladım.. Sezeryan benm için bi kabustu.

Bilmiyorum ki eşimin tarafı çok gelenekçi. Doğumdan sonra hepsi bAna yardım etmeleri gerekmiş gibi davranıyorlar. Yardım için geliyorlar güya ama destek değil köstek oldular. Eşim de farkında kızıyor yeğenlerine ama bi yere kadsr. Çoğu zaman zaten ben uğraşıyorm.
Yazdığın her cümle beni bi nebze olsun rahatlattı arkadaşım sağolasın. Geçecek hepsi diyebildim en azından
Bende aynı şekilde kaynana olduğumda çağırılmadan gitmeyeceğim. Görümce olduğumda da aynı şekilde. Gelin adına annemi de uyaracağım yani.
Biz ilk önce beşiği yatak odasına koydk olmadı geceleri çok uyanıyor oğlan ve annem eşim uyuyor diye gelemiyordu. Annemin odasına aldk beşiği bende yanında yatıyorm beşiğin. Süt gelmesi açısından benim kokumu alması gerekmiş. Böyle idare ediyrz ben aslnda eşimle yataym oğlan ağlaynca alır annemin odasına giderm diye düşündm ama eşim deli yatıyor ve ameliyat yerime bi şey olmasından korktk biraz.
bebek kendi odasnda yani annemin yattığı odada kalıyor bende yanında yatıyorm bildiğin serili bir yatak var benim için yani. Annem lohusa yatağı gibi bi şey yaptı beyazlı kırmızılı hep yataym diye. Ama nerde. Siz benim bıgünki halimi görseniz çıldırırdınz yani. Daha eksik anlattım öyle diyeyim.

Kızlar eşimle dışarı çıktık bi saat kdr. Ağladım ağladım ağladım ağladım. Sarıldık. Beni teselli etti yine her zamanki gbi beni çekti. Ona rahatsız oldğumu anlattım. Hastanelik olacağm dedim iyi değilm. Kendisi de gördü ztn.

Bir karar aldık bebeğin odasına annelerimiz ve bizden başkasını almayacağz. Hem bebek hem ben kötü etkileniyorz. O da her şeyin farkındaymış ztn

Off Can'ım ya seni anlıyorum zor bir dönem geçecek ama sabırlı ol stres yapma ben biri birşey dese iyi veya kötü ağlıyordum bende çok bunalmıştım bebeğim emmedi sütüm gelmedi iyice stresten milletin lafından geleceği varsa da gelmedi çok zor geçirmiştim bebeğin küçük tabi ki sakınacaksın boşver sen bildiğin gibi yap zor bir dönem sma atlatıyor insan içini ferah tut bebişini sev iyice çabucak büyüyecek çünkü :))

çok sevindim bak nasıl anlayışlıymış eşin. inşallah yoluna girer her şey. bana da fragman gibi oldu yazılanlar:)) inşallah çabuk atlatırsınız bu süreci

Ne kadar dusuncesiz ve bencil insanlar.. cumbur cemaat yani.. kapiya not yaz anlarsinlar.. cidden artik her gun gelmeleri acayippppp

Bir de beni hemen ayağa kaldırdılar kalk birşeyin yok iyisin diye eve geldiğimde bir gün doğum sancısı çektim tekrar rahatsızım dedim kv bişeyin yok doğumdadır sesi meğer plesenta parçası kalmış içimde resmen iki kere doğum yaptım gece yarısı çıktı bir kısmı bir Allah'ın kulı da beni hastaneye götürmedi eşim de dahil hala çok sinirliyim ona sabah hemşirem gelip evde görünce hemen acile yolladı dışarı çıkar çıkmaz ağlama krizine girdim eşim özür diledi anlayamadım falan diye çok şükür atlattım o günler çok zordu senin de geçecek Can'ım

Sizi öyle iyi anlıyorumki. Sizin kadar olmasada yakın şeyler yaşadım. Ve bende lohusa dönemlerimde çok hassas alıngan yorgun bitkin bir nevi depresyona girdim hep. Malesef özellikle bayanlar çok anlayışsız bu konularda. Destek olacakları yerde hep köstek. Umarım çabuk atlatırsınız bu dönemi. Sağlıkla büyütürsünüz evladınızı.

Yanınızda sadece bi kişi kalsın anneniz kardeşiniz Vs farketmez . Kimde rahat iseniz o. Diğer herkesi gönderin çocuğun başında tabiki kimse olmamalı kızmakla iyi etmişin bağışıklık sistemi daha gelişmemiş bebeğe öyle dokunulmaz.bizim insanımız resmen öküz gelen giden kucağa almak istiyor. Bunu yapanda hemcinslerimiz. Ben nefret ederdim bu durumdan hala daha ediyorum. İlerleyen zamanda daha rahat ediceksin kızsanda bu kadar takmayacaksin hormonlar pik yapmış normal. Ben kimseyi istemediğim halde 7 gün gelen giden bitmedi. Bebeğini almayın Dediğim Halde kucağa almak isteyen gerizekalı doluydu.
Lohusa günlerimden nefret ediyorum. Meraklı olan doğursun bir zahmet ..

Ah canım ya şu lohusalık halleri inan bana geçecek geçmese heralde ben ağlamaktan ölmüştüm :) günlerce herseye ağladım bigun bi baktim o his gecip gitmis.Kendine telkinlerde bulun "ben güçlüyüm,ben iyi bir anneyim"diye Çünkü lohusalıkta genelde hep psikoloji aynı cok gücsuz beceriksiz hissetmek ve iyi bir anne olamayacaģına inanmak halbuki oyle degil ama o hormonlar yokmu o hormonlar onların oyunu bu sana iyi gelecek insanlarla sohbet et,herzaman yaptığin bir seyi yap eskisi gibi hissetmen icin.Ben evi supurdugumde duzeldim ve mutfagi toparladigimda :) :) saatlerce kaşıklarımin yerini degistirmisler diye sacma birseye agladim ya simdi bak kahkahalarla guluyorum halime umarim kısa sürer ve atlatırsın gule gule buyut yavrunu

Sabret sabredebildiğin kadar baktn olmuyr annen sni kendi ewine götrsn o da olmadı eşine anlat o da olmadı görmcelere anlat baktn o da olmadı kov o ları cnm çok zor bi durum bnde yaşadm

Ayy okudum kendi lohusalik donemimi gordum sanki iskence gibiydi herkesi bogup bi kenara atasim geliyodu esimin gelis saatini hesapliyodum su kadar kaldi bu kadar kaldi diye. Benim kaynanam tam sorunluydu her seye karisirdi bebegin altini degistirmem bile en son bi patladim ilk defa yaptim simdi kendime sasiriyorum 50 kere soyleme biseyi yaa alip durma ikide bir besikten cocugu diyee aksama kadar sinirden aglamistim en son esim bakti olacak gibi degil kafayi yemek uzereyim annesine uzak bir eve tasindik 1 ay icin de.
Tatlim biraz disari cik yarim saatte olsa biyerde otur cok iyi gelio. Birak kirilan kirilsin bebeginin sagligi herseyden onemli

Bende öyle dedim meraklı olam doğursun dedim eşime. Halası bebeği özlüyomuşmş hiçmi bebek görmedi Allah aşkına dedim. Halledicem dedi eşim. Konuşacak sanırım. Küserse de küssün. Benim psikolojimden önemli mi
Teşekkürler. İnşallah dediğin gibi olur. Bi gün aniden bitiverir. Her şey normale döner inşallah
dün gece çıktk eşimle bana çok iyi geldi. Çok özlemişim yalnız zaman geçirmeyi onunla. Konuştk rahatladm biraz. İştem geldikten snra babasının işleriyle ilgileniyor ya hani bana dedi ki ne zaman istersen ara geleceğim işte olsam bile izim alıp çıkıp geleceğim dedi bunu demesi bile rahatlattı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…