Lohusalık dedikleri ne zormuş meğer

inanmıyorum ya Rabbim tüm bebekleri korusun çok haklısın çok katı olmalıyım korktum şuanda

kıyamıyorm ki ztn ağlamasına. Çoğu zaman beraber ağlıyoruz. Annem ikimizi de susturuyor. Güzel günler gelsin ne olur

Ben bundan seneler önce yaptigim hareketi anlattım. Hayvanlar bile yavrularını koruyor kimseyi yaklaştirmiyor yanina ben kardesimi korumusum bunda me var. Ben kimsenin muhabbetine karismadim ama ufacikken bile lafimi esirgemezdim. Hala oyleyim. Buyudum yine boyleyim. Bana dokunana da duyarsam dokunurum.

Ay daha vakit çok ama valla kara kara ne yaparım doğumdan sonra diye düşünüyorum. Kayınvalidem bi de başka şehirden gelecek. Offf düşüncesi bile kalbimi daraltıyor
şimdiden ayarla bi şekilde gerekirse sadece annen olsun canım. İnan ben çok zorlanıyorm anlamışsındr ztn

hiç çocuk görmemiş gibi gelen odaya dalıyor böyle bi şey yok ki ben kendim çok dikkat ederim bebeğe hastaya çocuğa hamileye saygılıyımdr

Canım hayırlı olsun. Ben doğum yaptım 2 ay annemde kaldım. Eşimin aile rahatsız etmez zaten azlar. Bir ara dayımlara ayar oldum. Onlar da sabah gelip akşam gittiler. İstanbul köprü trafiği diye 11e kadar oturdular. 1 gündü ama hiç hoşlanmadım.

İnsan lohusayken hep uyumak istiyor zaten. Ben süt verip anneme bırakıp uyuyordum. Keyifli geçti. Annemde olduğumdan mutfağa bile uğramadım ama çok sıkılmıştım ben de. Düzeni kurunca rahatlarsın. Görümcelerine açık ol. Gerekirse sen değil eşin konuşsun. Yarım saat oturup gitsinler bir zahmet çocukları okuldayken.

teşekkür ederim tavsiyeni uygulayacağm bugün bi de ne olsa beğenirsin. Eltinin oğlan 11 yaşında ben emzircem yanıma oturmuş bakıyor. Eltim de hadi emzirsene bak çocuk aç diyor. Kusura bakmayn da sizin yanınızda emziremem dedim ay pardon biz düşünemedik fln yaptı çıktı ama evins gitmedi yani kovmak şart sanırım

Ay kıyamam ya size.
Hayatımın en kötü dönemiydi lohusalık.
Özellikle ilk haftalar eşimle birbirimizi yiyorduk öyle sinir krizleri geçirdim ki üstümü başımı parçalardım. Ama derdim eşimleydi kv vs uzaktalardı çooook şükür. Benim düşüncem kim alınıyorsa alınsın tavrınızı koyun çocuğunuzun başından çekilsinler minnacık yavru daha. Yeni doğmuş bebeğin başına çocuğunu salan anneler zaten sizin tüm tepkinizi hakediyor
Allah yardımcınız olsun

Çoluklu çocuklu insanların her gun gelmesini gercekten anlamiyorum. Bu kadar düşüncesiz bizim toplumumuz. Yahu 3 günlük bebek bu. Her mikroba açık. Havalar sogudu milletten grip öksürük eksik olmuyo. Salgın hastalıklar başladı.
Ne diye getiriyorlar.
Insan birsey diyemiyor haklısınız. Rahat etmek istiyor bu dönemde.
O kadar üzüldüm ki size. Bende 4 ay önce dogum yaptım hep yalnızdım. Dusunuyorum yanımda birisi olsa heran galiba çıldırır herkese bagırırdım.

Bebeģinizin odasına çocuklarin girmesine izin vermeyin. Bebek uyurken sizde uyuyun gündüzleri. Evde misafir olsada(gerci bunlar misafirligi aşmış artık).
Anneniz onlarin yanında otursun. Bebegin gece uyudugunu soylemeyin. Hep agliyor hiç dinlenemiyor bebek uyumusken oda uyusun desin anneniz. Böyle böyle giderler diye umuyorum.
Sizde bebek uyanınca hoşgeldiniz dersin böyle agrin varmis gibi numara falan yap nazlan dinç oldugunu belli etme.

Darilmışlar yaa hiç üzülme. Hatta kocana soyle sürekli cocugun tepesindeler dokunmaya calisiyorlar. Anlıyorum cocuklar heves ediyor sevmek istiyor ama daha sevilcek bebek değil ki. Uyurken orasina burasina dokunuyorlar bende heran takip edemiyorum. Mazallah cocuk bu kiskanır bisey yapar görmeyiz de.
Alınmıslar ama hic alıncak bisey yok bunda kendilerinin düsünmesi gerektiginide söyle.

Seni bunlar sokmuş lohusalik sendromuna.
Annende yanındaymış ne güzel. Aksamları kocan gelince ver annene. O baksın gazini cikarsin altini degistirsin. Sende kocanla saril sohbet et beraber vakit gecirin. Annen gidince daha zor olur.

bebegini kucagina da al,kokuna da alistir,sar sev,cok huysuzlanirsa yaninda da yat..anne karnindan cikmis yavru sudan cikmis baliktan farksiz olur,ihtiyaci olan tek sey senin sevgin ve rahatca gaz cikartmak.
mama vermekten de gocunma,sutun az geliyorsa napcaksin ac mi kalsin bebecik?
bunlari hic dert etme,esinle de lohusaligin bitince hasret giderirsiniz,simdilik onceligin yavru olsun.
cocuklari da yaklastirma bebege,elleri kollari pis,asla opmelerine izin verme.
ben kendi anne ve babama milyonlarca kez dedim opmeyin diye,ben tuvalete gidince ortadan kaybolunca opuyorlarmis,bunu da marifet gibi 1 sene sonra anlatiyorlar..halbuki oglumun yuzu gozu hep sivilce icinde kaldi ta ki onlar gidene kadar.

lohusalik zor ama baki degil,gelip geciyor.
sakin ol.

Yok canım demezler hatta hiç doğum yapmamış gibi davranırlar

Allah hayirli saglik ömürler versin bebişine

İlerde kaynana olursam eger gelinim de annesi varsa ilk bir kac hafta rahatsiz etmemeyi dusunuyorum simdiden..
Annesi olmasa da ben bakarim eve de kimseyi almam.
İnsallah bizden sonrakiler cok rahat bir lohusalik gecirirler.
Ben ilk bebegimi dogurdugumda uzaktaydim kaynanam doguma geldi bi hafta bile olmadan gitti annem de bi hafta daha kaldi gitti.
Ne gelen ne gidenim oldu iki hafta sonra kimse yoktu yanimda ama cok rahat olmustu elalemin gereksiz fikirlerini duymadim.
Simdi ayni sehirdeyiz çevre çok yandim yani nolacak bilmiyorum.

ben kimseden yardim alamdim sezeryanin erstesi gün ayakladim her isimi gördüm esimde izin aldi. kimseyle ugrasmadim kendi isimizi kebdimiz gördük

ben kimseden yardim alamdim sezeryanin erstesi gün ayakladim her isimi gördüm esimde izin aldi. kimseyle ugrasmadim kendi isimizi kebdimiz gördük
Tek basina cok daha iyi kesinlikle.
Ben de bir gece yattim evime geldigimde herseyimi yapabilecek durumdaydim sukur kimse olmasin karismasinlar daha iyi ne kadar cok kisi olursa her kafadan ses cikiyor.
Yok cocugu yikayalim tuzlayalim
Sekerli su verelim agzina limon damlatalim doymadi mama verelim ayy tiksiniyorum.

ben zaten bu haftlarca yerinden kipirdamiyan bayanlari anlamiyorum. sezaryanla dogum yaptim eve geldim misafirim bile geldi kendim caylarini koydum önlerine. ne kadar hareket edersen. okadar cabuk iylesiliyor. hic pisman degilim kendi kafama göre yattim kalktim isimi yemegimi yaptim esimde yardimci oldu tabiki

Kesinlikle bende hic yatmadim gercekten cabuk toparlandim. Zaten yatinca vucut alisiyo iyilesmek zor oluyor.
Ama ne sekilde dogum olursa olsun lohusa kadin hergun rahatsiz edilmez hele de coluk cocuk gelip gitmek tüm gün hic iyi degil. En azindam bi kac hafta bebege alismak onemli.

evt yani anneler 5 10 dakikka ugrasin ama gorumce geliyorsa bir kere gelsin cocugunuda getirmesin bir zahmet. bizim insanlarda anlayis yok

İlklerde oyle oluyor.kv kp gorumce sehirdisindan geldiler.bi de kaynim aksamlari.geliyordu.dogumum zor gecti.annem de evde esim.de insan bunaliyor.sonra baska sebepten kavga cikti.kv gonderdim.annem geldi.lohusa bitti .kendi basimiza kaldik.hic olmazsa kafa rahat .yoruluyorsun hem de cokkk.ama anlamazlar sen surat yaparsan sana kuserler.

Bakalim allah.in izni.ile simdi ne olacak.kv yakinimiza tasindi...ve kendilerini karar merkezi olarak goruyorlar.ben de geri cevap verme merkezi...

Canim Allah bagislasin bebegini...

Ilk once eltine ve gorumcene soyle duan icin cocuklu ortamin bebeginiz icin iyi olmadigi. En azindan cocuklarini uayrmalarini iste bebekten uzak durmalari icin. Kitilirsa kırılırlar bebeginizden onemli degiller.

Ikincisi o cok bildigini sanip surekli sunu soyle yap bunu boyle yap, ac bu cocuk, sutun yetmiyor mu gibi cumlelerle seni sinir harbine sokan halbuki zamaninda aynilarini kendileri yasamis olan hem cimsnlerimize " bebegimle ilgili en dogru karari ben veririm, bisey yapiyorsam bir bildigim vardir." De hic umursama onlari.

Ucuncu olarak nasil yatiyorsunuz bilmiyorum ama bebek olunca yataklari ayrilan eslerden olmayin. Bebis agladiginda esiniz uyanmasin diye odadan cikmayin, sadece sizin degil sonucta bebek esinizde sorumluluk alsin. Evet cok sey degisti bebekle birlikte hayatinizda ama yatakalriniz degismesin. 10 gun icinde bebekli yasama vucudunuz adapte olur zaten. Anneniz de yatili kalmasin artik gunduzleri gelsin aksam gitsin. Aile oldugunuxu hissedin bebegi esinle beraber yikayin mesela. Altini degistirmesine onu doyurmasina izin verin.

Bunlar benim bebegim oldugunda yaptiklarim. Umarim sizde de ise yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…