inanmıyorum ya Rabbim tüm bebekleri korusun çok haklısın çok katı olmalıyım korktum şuandaBebeğine çok yaklaştırtma çocukları çok ciddi ve katı ol bu konuda bir tanıdığım yeni doğum yapmıştı görümcesinin küçük oğluda su çiçeği olmuş ama daha farkında değiller çocuk bebeğe bakayım edeyim falan derken mikrop bebeğe geçti ve bebek vücutu kaldırmadı malesef ve 3 haftalıkken melek oldu. Herkes perişan oldu.
Her yer salgın dolu okul dönemi mevsim geçişi griptir şudur budur çok dikkat et bence.
kıyamıyorm ki ztn ağlamasına. Çoğu zaman beraber ağlıyoruz. Annem ikimizi de susturuyor. Güzel günler gelsin ne olurCanım benim sakin olmaya çalış bebeginde etkilenir huzursuz olur daha biraz önce facemde yenidogan bebegi kucaga alıştırmayın diyenlerin nekadar yanlış düşündügünü ispatlıycak çok gúzel bi yazı paylaştım herkes karışır haklısın ama sesini çıkarmalısın görümcende kızıyosa tuz bassın boşver
16 yaşında bir kızken, evli hatunların muhabbetlerine hiç karışmazdım. Kim kimin arkasindan konusmus, kim ne demis, kime posta koyulcak... filan. Öyle bir anlatıyorsun ki sanki evin hanımı sensin, 10 senelik evlisinde, doğurdun. Senin dediğine göre işlemiş işler gibi. Azıcık yavaş ol. Büyüyünce sende yaparsın.
şimdiden ayarla bi şekilde gerekirse sadece annen olsun canım. İnan ben çok zorlanıyorm anlamışsındr ztnAy daha vakit çok ama valla kara kara ne yaparım doğumdan sonra diye düşünüyorum. Kayınvalidem bi de başka şehirden gelecek. Offf düşüncesi bile kalbimi daraltıyor
hiç çocuk görmemiş gibi gelen odaya dalıyor böyle bi şey yok ki ben kendim çok dikkat ederim bebeğe hastaya çocuğa hamileye saygılıyımdrAnnemden başka kimseyi istemedim yanımda.o kaldı üç hafta.arkadaşlarım kultürlü ve anlayışlılar ne kucaklarlar ne öperler .akrabalık ilişkilerim mesafeli.gelen hastaneye geldi.tek yaşadığım sıkıntı kv.nin ota .ka karışması oldu,senin dedigin gibi "dur dikkat et belini incitme,su verelim,yağ sürelim,sütün var mı,öyle emzirme,bu halıyı mutfağa koyalım,çiceği su tarafa koyalım "lohusa kafası geldiğinin üçüncü günü patladım kovdum evden.tek başıma bakıyorum valla ohh yeter ki kimse bişeye karışmasın.
Ben zemini hazırlamıştım eşim de dahil bebeğin mikroplara nasıl savunmasız oldugunu,öpülmeyeceğini beyinlere kazıdim.iki bucuk aylık oldu bebegim halâ ben bile öpmüyorum kıyıp şapur şupur gönlümce.
Bizim insanımız sokakta tanımadığın teyzeler bile laf etme cüretini ve hakkını görürler kendilerinde.ay kızım üstü ince bunun ,çok küçük dışarı çıkarmışsın vs.
Ama alışırsın canım,annesinden başka kimse iyi bakamaz ona.alışılıyor sen de alışacaksın merak etme,yavrunla mutlu günler dilerim.
evlerden ırak Allah korusun. İyiki benimki gece kalmıyor ykksa görümce de kalırdı yani cümbür cemaat artık çıldırmacaaHeramora bnm kv tam 40 gün bizle salonda yattı...hiç geçmiycek sandım
Günün her saati gecenin her saati nere baksam kv
teşekkür ederim tavsiyeni uygulayacağm bugün bi de ne olsa beğenirsin. Eltinin oğlan 11 yaşında ben emzircem yanıma oturmuş bakıyor. Eltim de hadi emzirsene bak çocuk aç diyor. Kusura bakmayn da sizin yanınızda emziremem dedim ay pardon biz düşünemedik fln yaptı çıktı ama evins gitmedi yani kovmak şart sanırımBenim gelen gidenim küçücük hastane odasında başladı. Daha önceki bi konumda yazmıştım.
Gelelim senin konuna. Misafir gelince bebeği emzirme bahanesiyle odana git kapıyı da kitle. Sonra uyu sorarlarsa dün gece uyuyamadım uyuya kalmışım de. Bikaç ke tekrarla. Inşallah istemediklerini anlarlar.
Neticede hayatının en güzel günleri.lütfen kendini üzme.
Hayırlı olsun. .
Yok canım demezler hatta hiç doğum yapmamış gibi davranırlarAslinda bu kadinlar da lohusa oldular neden bu kadar dusuncesizler?
Lohusanin yaninda ne kadar az kisi o kadar iyi hele de cocuk coluk falan daha buyuk sıkıntı ama kendileri yasadilar ya illa baskasina da yaşatacaklar.
Biz yaşadık onlar yaşamasin demezler.
Tek basina cok daha iyi kesinlikle.ben kimseden yardim alamdim sezeryanin erstesi gün ayakladim her isimi gördüm esimde izin aldi. kimseyle ugrasmadim kendi isimizi kebdimiz gördük
ben zaten bu haftlarca yerinden kipirdamiyan bayanlari anlamiyorum. sezaryanla dogum yaptim eve geldim misafirim bile geldi kendim caylarini koydum önlerine. ne kadar hareket edersen. okadar cabuk iylesiliyor. hic pisman degilim kendi kafama göre yattim kalktim isimi yemegimi yaptim esimde yardimci oldu tabikiTek basina cok daha iyi kesinlikle.
Ben de bir gece yattim evime geldigimde herseyimi yapabilecek durumdaydim sukur kimse olmasin karismasinlar daha iyi ne kadar cok kisi olursa her kafadan ses cikiyor.
Yok cocugu yikayalim tuzlayalim
Sekerli su verelim agzina limon damlatalim doymadi mama verelim ayy tiksiniyorum.
ben zaten bu haftlarca yerinden kipirdamiyan bayanlari anlamiyorum. sezaryanla dogum yaptim eve geldim misafirim bile geldi kendim caylarini koydum önlerine. ne kadar hareket edersen. okadar cabuk iylesiliyor. hic pisman degilim kendi kafama göre yattim kalktim isimi yemegimi yaptim esimde yardimci oldu tabiki
evt yani anneler 5 10 dakikka ugrasin ama gorumce geliyorsa bir kere gelsin cocugunuda getirmesin bir zahmet. bizim insanlarda anlayis yokKesinlikle bende hic yatmadim gercekten cabuk toparlandim. Zaten yatinca vucut alisiyo iyilesmek zor oluyor.
Ama ne sekilde dogum olursa olsun lohusa kadin hergun rahatsiz edilmez hele de coluk cocuk gelip gitmek tüm gün hic iyi degil. En azindam bi kac hafta bebege alismak onemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?