Lohusalık dedikleri ne zormuş meğer

Lohusalik demeyin banada bebek bakmaya gelenlerin laf sokmalarindan rahatsiz etmelerinden baska birsey degil

Bebegin uyuyunca baska bir odaya gotur, cocuklara da bu odaya girmek yasak de. Cocuk onlar ne bilsinler o gercek ya da oyuncak, degisik birsey ya farkinda olmadan, meraklarindan basina toplaniyorlar. Aslinda annelerinin uyarmasi gerekiyor.

Benim içinde öyleydi. Ne eğilebildim ne doğrulabildim. 1 haftanın sonunda yataktan tek başıma ancak kalkabiliyordum. Arabayla bozuk yollarda giderken acıdan çok ağlamıştım. Benim içinde kabustu.

Ayni seylwri yasadim kv ile sirf ozamanki tutumu nedeniyle halen mesafeliyim ve mesafeli olucam.
beceriksiz degilsin gayet iyi bir annesin.
kimsenin kirilmaya hakki yok o cocuk uyumali gelen giden de az gelip gitsin. ben ev cok kalabalik hastalik zamani bukadar gelip gitmenize gerek yok Annem yeterli demistim.
valla seni anliyorum. Gececek bu gunler insallah. ama benden soylemesi ilerde buvdefa cok bilmis anneler klubu karsilayacak seni bebeginin seninkinden 1 ay buyuk olmasi yeterli. :) bebek buyuyunceye kadar azalarak da olsa cok bilmisler hep olacak.
Allah Anali babali Saglikli hayirli buyutsun yavrucagini...

Lohusa psikolojisi yasamadim diyebilirim bebeğin 40 i çıkana kadar annemdeydim daha sonra kvdeydim. Bebeğim kolikti gazliydi annemle sabahladigimizi bilirim yani o derece... eve gelmek isteyenleri almadım daha doğrusu annem almadı eve rahatsız söyle böyle diyerek gecistirdik hiç bişe evladimdan önemli olamaz . Kocam 10 gün kaldı yanımda sonra o eve döndü kamuda müdür ve dönemsel sorumlulukları oluyordu tam da o zmana gelmişti doğum ...Kv De 2 aylıkken gitmiştik çok gezmeyi misafiri sever ona da eve kimseyi aldırmadım :) böylece 3 ayimi geçirdim. Kocan için kimseye katlanmak zorunda değilsin canm tepkini koy.

Yardımcı olalım derken düşüncesizlik ediyorlar.
Darılmaya lüksü yok o da lohusalık yaşamış anlaması gerek.
Herkes eşi,çocuğuyla yalnız kalmak ister.

Eşinle pek görüşemiyorsanız annene git gelen giden olmazsa.

Ya da kimse gelmesin çekilmez böyle

Etrafindakileri def et. İsteyen küssun, daha iyi olur, bir muddet nefes alirsin.

hayırlı ugurlu olsun bebegınız canım .
Öncelikle gelenekselcı yaklasamıyorum bu olaylara ben .
Benım ılk oglumdada yanımda kımse kalmadı Allah kısmet ederse 2. dogumumdada kımsenın kalmasını ıstemıyorum aıle olmanın tadına varmak ıstıyorum , yanı annen oldugu ıcın esın eve belkı gece gelebılıyor veya aksamları 80 karıs yatıp sabah 180 karıs kalkıyor ama evde ıkınzı olsanız bu ısı beraber gogusleyeceksınız dıye dusunuyorum .

Allah analı babalı büyütsün cnm. 4 ay once bende sezeryan doğum yaptım dha çok yeni annesin ve kımse darılmasın tabikide koruyacaksın beebğini bunları kafana takma evet insan herşeyi duygusala bağlayıp bunalıma giriyor ama geçicek mreak etme eski yaşantına dönceksin herseyi becerip bebeğine de bakıcaksın aynı yoldan bende geçtim düzelemicem sandım ben böyle bakımsız pasaklı kalırım dedim ama şimdi işime döndüm kendi bakımım bebeğimin bakımı herşeye yetişiyorum. ve bende bebeğimle ilgli çocukları uyarırım elletmem kesinlikle annelikte bu deilmi korumak deilmi zaten onlar okadar düşünceli olsalar hergün gelmezler yeni doğum yapmış kadına sen gece uyumuyosun gündüzleri uyursun annende yoruluyodur oda uyur sonucta böyle düşüncesizlik yok yaa yanlarında desenize gece hiç uyumadık dye şikayetlenin belki anlarlar evlerine giderler

lohusalık bana şımarıklıktan ibaret gelirdi, ta ki çocuğum olana kadar.
çok berbat bişeymiş. bir de ilk çocuk olunca cahillik de oluyor.
her şeyi takıyor insan. uykusuzluk, kanama, çatlak memeler, sürekli süt derdine düşme, gazı falan çok fena çok.
o yüzden biraz daha rahat olmak gerekmiş. gelen gelsin. ama misafir olarak görmeyin. geçin yatın yerinize. ben yatmadım çok pişmanım. sonra sütünü sorana var Allah veriyor rızkını deyip geçin. bebeğinizi koruyun ama. o çağlardaki bebeklerin Allah korusun grip falan olmaları 150 km hızla giden arabanın duvara girmesi gibi bişeymiş. sadece bebişe odaklanın.
eşinizin babası hasta olmasa tepki koyun derdim ama adamcağız hastaymış napsın bişeyler yapmalı.

inş çabucak toparlarsınız.

gerçekten de gece uyumorz bebeğim gece huysuzlanıp gündüz çok uyuyor. Dedim diyorm da gece uyumadk hiç diyorm. Tın. İnsanlık öğretilmemiş ki. Eşim nasıl bu aileden hiç anlamıyorm alakası yok bunlarla.

Geçecek di mi. 2. Dönem okula gitmeye başladğımda her şeyi düzene sokmuş olacak mıyım? Bebeğime tek başıma bakabilecek miyim? Okulda çocuklarımla ilgilenebilecek miyim? Kendime bakabilecek miyim? Bunları çok merak ediyorm

bundan sonra oğlumun odasına kimseyi sokmama kararı aldık. Bende girip yatacağım ameliyat yerim ağrıyor dye yalan söyleyeceğim. İyi dğeilim uyumadm hiç diyeceğim. Ki gerçekten her gece 4 5 saat uyuyorz annemle.

şimdiye kadar soktuğunuz hata.
ne işi var onca insanın evde.
kovalayın hepsini.
hasta edeceksiniz bebeği.
tam grip mevsimi.
sen odaya gir kapat kapıyı.
emzir uyut.
kendin de uyu.
dr. yasak koydu evde kalabalık olmayacakmış,enfeksiyon salgını varmış deyin.
lohusalık cidden zordur.
her iki hamileliğimde de cidden çok çok zor geçirdim o dönemleri.
ancak ilk 20 gün geçtikten sonra toparlanıyorsun baya.
kendine zaman tanı.
geçeceğini de bil.
ama önce şu evdekileri bi gönderin Allah aşkına.
Böyle olmaz cidden.

teşekkür ederim.
annemden aşırı çekiniyor eşim. Annem bizi yalnız bıraksa da yalnızken bile sarılırken çekiniyor annen görürse ayıp olur kadın kötü hisseder diyor. Çok çekinir benim ailemden ztn. Annem bana öğretiyor sayılr ama bazen dediğin gbi diyorm bende acaba yalnız olsak savaşarak yanlşlar yaparak daha mı kolay öğrenirdik. Annemin olmasının en büyük avantajı nöbetleşe bakıyorz sırayla uyuyorz ev işi yaptırmıyor ztn bana. Beni yıkadığı bile oldu.

Kilit nokta eşim aslnda. Onu çok özlediğim için böyle oldm hissediyorm. Dün konuştktan snra toparladm biraz daha iyi hissediyorm.

bizimki de mi kolik acaba, geceleri durmadan bi saat ağladığı oluyor. Her gece nöbetleşe bakıyorz annemle bi gece birimz uykusz diğer gece birimz. Yarın doktora gideceğiz inşallah çözüm söyler bana. Daha 6 günlük. Gece böyle ağlaması normal mi acaba merak ediyorm

OHHOOOO hepsini yapıcaksın ben yapı olarakta çok nazlıyımdır böyle pire gbi deilimdir. ama annelik bambaşka hepsini yapıcaksın gece 3 4 kez bebeğimi besliyorum sbh erken kalkıp makyajımı yapıp işime geliyorum eve gdince bebekti ev işleri hepsine yetiyorum. ben bebeğim olmadan akşam 11 de yatsam sbh zor işe giderdim zor uyanırdım öyle bi tipim =)) ama şimdi hersey çok dha güzel seninde öyle olucak merak etme canım depresyon gecicek

Hiç kimse kırılmasın kırılan gelmesin.sende kimseyi dert etme o onu dedi,bu bunu dedi..
Çünkü herkes birseyler diyecek.
Ama en iyisini sen biliyorsun.çünkü o minik bebegin annesisin

bugünlerde geçecek canım Allah kolaylık versin
kalabalık dağılınca feraha kavuşacaksın

bu arada darılırlarsa darılsınlar çocuklara bağırıp çağırmadıktan sonra kimsenin hakkı yok
herkes çocuğuna sahip çıksın

konuşan teyzeler mi!! onlar doğum yapan herkesin sorunu malesef

Hiç kimse kırılmasın kırılan gelmesin.sende kimseyi dert etme o onu dedi,bu bunu dedi..
Çünkü herkes birseyler diyecek.
Ama en iyisini sen biliyorsun.çünkü o minik bebegin annesisin
bi de daha yeni doğum yaptım kovsam yeridir yani kimse niye kovdum dememeli. Lohusayım ulaaan ben diye bağırasım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…