lohusalık döneminiz nasıl geçti, neler yaşadınız?

mad_sad

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2011
1.047
5
66
İstanbul
merhaba hanımlar lohusalık döneminiz nasıl geçti, sezeryan ihtimalim var, normal doğuma göre daha zor ayağa kalkılıyormuş, doğru mu? sizin lohusalığınız nasıl geçti? çok gelen giden oluyor mu? gelenlerin mutlaka yatak odasına mı görmesi gerekiyor? cevaplayan herkese çok teşekkür ederim:49:

merhaba hanımlar lohusalık döneminiz nasıl geçti, sezeryan ihtimalim var, normal doğuma göre daha zor ayağa kalkılıyormuş, doğru mu? sizin lohusalığınız nasıl geçti? çok gelen giden oluyor mu? gelenlerin mutlaka yatak odasına mı görmesi gerekiyor? cevaplayan herkese çok teşekkür ederim:49:

canim benim yengemden var tecrübem..o seueryan oldu..bir gece yatti ertesi gun eve gitti.biraz agri var ama iyiym diyordu..isini yemegini falan yapiyordu..sütüde hemen geldi ama bebek ememedi kilo kaybetti gücsüzlesti..annem girdi hemen devreye süt sagin agzina kasikla damlatin dedi..öylede yaptilar..cocuk kendine geldi annemin tabiriyle kendien geldi memeyi bi tuttu bi daha birakmadi :):)
yatak odasi falan bilemem....onlarin ziyaretcisi olmadi:):) annesi vardi yaninda birde abim..yasadiklari sehire yabancilar :)

epidural sezeryanla doğum yaptım ve 4 saat sonra ayaktaydım inan abartılacak kadar hiç ağrım olmadı...beni deli eden kayınvalidemdi doğum sonrası beni hiç anlamadı bu kız hastamıdır deilmidir evi misafirle doldurdu :52:

ben genel anesteziyle sezeryan oldum 2 gece kaldık hastanede haftasonuna geldiği için taburcu etmemişlerdi. ilk gece gaz sancın oluyor sezeryan nedeniyle ama ayağını üşütmez bol bol yürürsen ertesi güne rahatlıyorsun. sonrasında evde gelen giden oluyor haliyle ama anlayışlı davranıyor insanlar sonuçta bu bir ameliyat dinlenmen gerekiyor. doktor ne kadar yürür kendi işini kendin yaparsan okadar çabuk toparlanırsın demişti (tabiki ev temizle demedi), sağolsunlar annem ve kayınvalidem ev işlerini yemeğimi falan yaptı ama bebeğimin bakımını ufak tefek özel işlerimi kendim yaptım. ilk zamanlar eğilip doğrulmak oturup kalkmak zordu ama 10. gün dikişlerimi aldırmaya giderken gayet iyiydim bişeyim kalmamıştı. yatak odasına almadım ben hiç gelenleri zaten gündüzleri sıkılmıyım diye oturduğumuz odaya yatak yapmıştık hep orda geçti zamanımız bebişle.

epidural normal doğum yaptım 40 gün oldu hala dikişlerim acıyor, göğüslerimin acısı da cabası, etrafımdaki insanların sürekli sütün var mı , bu çocuk doymuyo mu ,aç bu bir daha emzir, şöyle yap böyle yap demelerinden çok sıkıldım , zorla depresyona sokacaklar , gebelikten önce çıtı pıtı olan ben artık hiç bir kıyafetime sığmıyorum , çok kötüyüm çoookkk :(((

Şaşkın ördek yavrusu gibi doğumdan çıktığımda gözümü açtım, 'bebeği getirelim' dediler ama narkozdan öyle sarhoştum ki, her şeyi çift görüyordum. 'Biraz bekleyelim, en azından etrafı tek göreyim' dedim:)

Sonra getirdiler miniğimi, minik dedim de sahiden çok küçüktü benim bebeğim.. Son dokor randevumuzda yapılan ölçümlere göre daha kilolu olmalıydı, ama bu bebek minicikti 'aman allahım ne yapacaktım ben şimdi?' Çok şaşkındım, o kafa güzel narkozlu halimle bile eşime dönüp 'neden kilosu bu kadar az' diye sorduğumu oldukça iyi hatırlıyorum.. Dakika bir mesaj; her şey planlanan gibi gitmiyordu işte belki de lohusalık böyle birşeydi.

İncecikti bacakları ve kolları, dokunmaya korkuyordum. Çok yoğun beslenmeliydim onu, hızla büyümeliydi ve tabi bunun için de çok süt gelmeliydi.. Anne olarak benim en önemli sorumluluğum da bu değil miydi?.. Etli butlu olacaktı ki yolda gören teyzeler 'maşallah' diyecekti kızıma dimi?

Emzirmek zordu ama öğrenmek, başarmak şarttı. O benim bebeğimdi ve bana ihtiyacı vardı. İlk bir kaç gün gelen kolostrum gözüme o kadar az gelmişti ki anlatamam.. Meğersem kendisi ne önemliymiş ne faydalıymış.. Ama tabi o sıra neden bu süt bol bol gelmiyordu ki bir türlü anlamamıştım..

Bebeğimin doğum kilosu düşük ve hafif sarılık da olduğu için doktor tavsiyesi ile destek de alıyorduk. Ama bu süt daha çok olmalıydı daha çok gelmeliydi.. Tanıdığım bütün anneleri aradım veya mesaj attım, okudum ve öğrendiğim her şeyi yedim, bol bol su içtim, 'aa onu yemedin mi, yok yok bunu yemezsen artmaz tabi' dediler, onları da yedim. Arttı da.. Ama zaten artacaktı ya da yediklerim nedeniyle mi arttı orasını tam olarak bilemiyorum, zaten bu işin bir matematiği yok. Tabi o kadar çok yiyince benim kilomda da hızlı bir artış oldu.

Süt nedeniyle ağladığımı, bir damla daha gelsin diye nasıl çabalağımı, performansı artırmak için kaç süt makinesi denediğimi ve emmeyen kızıma 1 yıl boyunca sağarak süt verdiğimi söylesem aslında bu konuya ne kadar takıldığımı anlarsınız sanırım..

Ama süt öyle bir şey ki siz üzülünce o da üzülüyor, her daim moralinizi yüksek tutmanız gerekiyor ki o da gelsin ve sizi yanlız bırakmasın. Siz rahat olmalısınız ki o da bol bol aksın, gelsin.. Unutmayın doğanın bize verdiği en önemli nimet süt, ama olduğu kadar, olabildiği kadar.. Örneğin; çok yediniz çok içtiniz çok denediniz gelmiyor, ya da bir şekilde bitti. O zaman dünyanın sonu değil bu işte. Sonuçta siz elinizden geleni yaptınız değil mi?

Efendim diyorlar ki anne sütü alan bebekler hasta olmuyor, valla oluyor bizimkiler görüyoruz işte.. Evet ideali anne sütü ile beslenmeleri ama yoksa kendinizi yerden yere vurmayın ne olur.. Üzmeyin tatlı canınızı, elbette deneyin sonuna kadar zorlayın, ama olmadı mı olmayabilir, kendi kendinizi bunun için yiyip bitirmeyin.

Bir de bakmışsınız süt dönemi de geçmiş, yemek yemeye başlamış, yürümeye ve hatta koşmaya.. Siz sadece onun her gün nasıl büyüdüğünü, o gün neleri keşfettiğini izleyin, bu hayatınızda rastlayabilieceğiniz en gerçek ve en güzel film bence.. Keyfine varın tadını çıkarmaya çalışın. Uykuyu, sütü hiç bir şeyi dert edinmeyin kendinize.. Dert etmemek için de bol bol destek alın, destek istemekten asla çekinmeyin.

Unutmayın annelik yolculuğunda karşımıza çıkan her sorun, her engel geçici, hepsi bir gün düzelecek, iyileşecek ve zaman her şeye, hepimize iyi gelecek..

Lohusa arkadaşıma mektup I. Minik öneriler..

Lohusa arkadaşıma mektup II. Doğum izni..

diğer yazılar için; www.gunesanne.com

Bende sezaryenle olum hiç zorluk çekmedim hafta sonu olduğu ıcn bırakmadılar 2 gün yattk , ben rahat geçirdim bilmiyrm , kayınvalidem geldi kaldı oturup kalkarken zorlanıyordum biraz kendime gelene kdr .. Ama güzeldi.. Gelenimiz gidenimiz hiç olmadı sonra çocuk görmeye geldiler ozmnda kendimi toparlamıştm.benm eltimde sezaryenle dogun yaptı naz üstüne naz .. Biraz dirençli olcaksın .. Kendini toplamaya bakıcaksın.. Korkacak da birşey yok ayrıca..

Ben epidural sezaryen oldum ameliyattan çıkınca çok ağrı oluyor ama hafifliyor git gide. Lohusa döneminde çok sorun yaşamadım biraz ağrım vardı o kadar

Ben epidural olmuştum ama iyiydim yine de nazar olmasın diye biri gelince yatardım benim lohusalığım beden sağlığı açısından cook rahattı dikiş ağrısı falan çekmedim şükür ben ruh sağlığımı yitirecektim az kalsın cok bilmiş koca karı adetleri yüzünden her kafadan bi ses yapsan mantığına yatmıyo yapmasan acaba diyosun allah yardımcın olsun yani
merhaba hanımlar lohusalık döneminiz nasıl geçti, sezeryan ihtimalim var, normal doğuma göre daha zor ayağa kalkılıyormuş, doğru mu? sizin lohusalığınız nasıl geçti? çok gelen giden oluyor mu? gelenlerin mutlaka yatak odasına mı görmesi gerekiyor? cevaplayan herkese çok teşekkür ederim:KK49:
idura

11 gun once cok zor bir normal dogum gecirdim. 20 saatin sonunda nefessiz kalip ikinamamaya baslayinca uyutuldum ve bebegimi vakumla ckmisler karnima bastirmislar kaburgalarimin arasinda suan odemler var sislikler var 20 ye yakin dikis inanin komsum iki gunde ayaga kalkip rahatca hareket ediyordi sezeryanla olmasina ragmen ben normal doguma ne sevinebildim nede cabuk iyilesme var. Her goren keske sezeryqn yapsalarmis diyor kansizligim cok dikis agrilarim gecmedi. Bebegimi dogru duzgun oturupta emziremiyorum yatamiyorum uyuyamiyorum. Kisacasi boykr olcagini bilaem sezeryan yaptirmak icin hesey yapardim. Bu arada catim darmis ve bebegin plesantasi sol rahim duvarima yapismis ve bunu cok gec soylediler bana dogum aninda ebe farketti ve cok uzulduler halime takibimi yapan doktoru artik Allaha havale ediyorum. Gerekli kontrolleri yapip normale tesvik edilseydim tamamdi ama ne cati darligima ne bask biseye bakilmaksizin normal deyip gecti. Meger durum hicte oyle degilmis suan bel kemigim ve legen kemigimde tutumalar kasilmalar var. Kim bilir daha nerelerimde ne hasar birakildi. İcimi doktum valla tabii herkes ayni olcak diye bi kayide yok kontrollerinizi yapan doktorunuzla herseyi konusup planlayin ben gibi koru korune guvenmeyinl

Bebegim iyi cok sukur sadece kafasi hafif sivri gibiydi vakumdan dolayi oda bir haftada normale dondu kendi yapsini aldi. Suanda bir problemimiz yok bebekle ilgili butun sıkıntıları ben cekiyorum o rahat etsin yeter ki ama keskr sezeryan olsaydim daha cabuk ayaga kalkardim.

Bebegim iyi cok sukur sadece kafasi hafif sivri gibiydi vakumdan dolayi oda bir haftada normale dondu kendi yapsini aldi. Suanda bir problemimiz yok bebekle ilgili butun sıkıntıları ben cekiyorum o rahat etsin yeter ki ama keskr sezeryan olsaydim daha cabuk ayaga kalkardim.

Canim özel mi devlet miydi doktorun

Canim özel mi devlet miydi doktorun
Devlettedydi canim ozelde olsa inan bukadarini yapmazlar sonucta ipin ucu maddiyata dayaniyo ozellerde durumu ozeli kaldirmayip devlette boyle cekenkere Allah yardim etsin iyilerle karsilastirsin

yaşadıkların çok zor, çok geçmiş olsun. inşallah en kısa zamanda iyileşirsin

ben de spinal sezaryan oldum. on gün oğluşum yoğun bakımda kaldı. günde iki kez oğlumu görmeye gidiyordum, on gün boyunca iki defa kucağıma alabildim. zor bir dönemdi. bir ziyaretim de iyileşiyor solunum fanusundan çıktı diye seviniyordum bir sonrakinde daha kötü oluyor solunum cihazına bağlanmış oluyordu. biberon almaya başladı diyorlardı bir sonrakinde tekrar hortumla besleniyordu.
oğlum da kardeşi gelmeyince çok üzülüyordu onun yanında sağlam durmaya çalışıyordum. yani hiç dinlenemedim ancak gece yatabiliyordum. zaten hastaneden gelmemiş 23:30 falan buluyordu

tontişim yakında on aylık olacak ve çok şükür sağlığı da yerinde

yaşadıkların çok zor, çok geçmiş olsun. inşallah en kısa zamanda iyileşirsin
Çok tesekkur ederim canim gun gectikce daha iyi oluyorum ama biraz yavas ilerliyor dikisler cok fazla hala hareketlerim kısıtlı zorlaniyorum aklima geldikce anksiyete oluyorum daraliyorum Allah herkese guzel hayirli dogumlar nasip etsin

epidural sezeryan oldum ilk bi kaç gün zor ama evladımı canlı gördüm herşeye değer şimdi olsa yine yaparım :) lohusalıkta da gelen olmadı pek gelene de ben kalktım yanlarında oturdum tanıdıklar nasılsa sıkılırdım içerde hemde ne biliyim ayıp olur gibi geldi bana.

Back
X