lohusalık döneminiz nasıl geçti, neler yaşadınız?

Nisan ayinda epidurelsiz normal dogum yaptim 37+1 de.normal dogum istedim allahtan bebisim fazla beklemeden 3900 dunyaya geldi yoksa kg fazlaligi nedeni ile sezeryan olutdum sanirim.dogum ile ilgili bir sikintim olmadi 10 da gittim 2.30 da bebegim yanimdaydi tabiki kolay degildi ama sancilari inanin hic hatirlamiyorum.gelelim sonrasina.....
Sut az doymuyor diyenlerin yok misafire bi bak diyenlerin cani cehenneme dedim afedersiniz ama gel girki bebegim cok huysuzdu.gece gunduz uyku yok toplam 20 saat uyumasi gereken yeni dogan bebegim toplam 4 saat uyusa opup basima koyacak durumdaydim hadi uyumadi bali aglamasaydi inanin 7/24 uyanik oldugu heran avaz avaz dik.aman dedim 3 ay gazidir sancisidir dunyaya alismasidir stres yapmayayim gececektir ama olmadi maalesef uykusuzluk ve stresten zombie oldum.suan 7 ayligiz hala uykusuz ve cok hareketli 5 aylik emekledik simdi siraliyoruz ay sonuna yurur sanirim.ama allah saglik versin pesinden kosturup duruyorum bende .
Lohusalik donemimde misafirimiz cok oldu.esimde bende yasadigimiz yerin yerlisiyiz mevlut desen 120 kisi falandik.ben bebegimin odasindaydim zaten devamli agladigi icin ziyaretciler bile fazla otiramadilar.
Allahim herkese saglikli bebek versin.

ben de normal doğum yapmaktan hem çok korkuyordum hem de normal doğum büyük bi başarıydı sezeryan başarısızlık gibi geliyodu bana . 6 saat suni sancı çektim ebe gelip bana bu daha ilk sancılar giderek artacak sabaha kadar sürebilir açılman yok diye pat diye söyleyyince dünyam karardı. sezeryan istiyomusun dedi. doktorumla konuşmak istedim o da baktı bebek kaka yapmış istemediğimiz bi durum beklesek de sezeryan ihtimali yüksek dedi zaten sancı çekerken sezeryan olsa ve bitse diye düşünüyodum bi yandan da normali başarmayı çok istyodum. ne diosun dedi pişman olmak istemiyorrum dedim eşime söleyin dedim. neyse sezeryana giderken ağlıyodum başaramadım diye. o kadar çabuk olduki sezeryan gazım daha yataktan kalkmadan çıktı lavman da yaptılar doktor bgn duş alabilirsin dedi . bnm için iki gün zor oldu karnım acıdı 3. gün daha iyiydi derken hiç bişeyim kalmadı diyebilirm. ama ilk haftalar hala psikolojim bozuktu benim yüzümden mi normal doğum olmadı diye ama çok şükür onu da atlatttım. ama normal yapabilenlere hayranım suni sancı çok sinir bozucu bişey

Doğumdan sonra bebeğim apar topar başka hastaneye sevk edildiği için ve onu kucağıma almayı bırakın göremedıgım ıcın cok sıkıntılı bi lohusalık gecırdım. yanımda bebeğim yok ama yanıma gelenler çok... özel hastane olduğu ıcın zıyaret saattındede sıkıntı olmadığından ısteyen ıstedıgı saatde çıkıp çıkıp gelıyordu.. ama benım kimseye tahammulum yoktu.. sonrasında ertesı gün yanıma gelenlerı annem babam ve ablalarım dahıl kimseye görmek ıstemıyordum. nazikçe hepsine gıtmesını soyledım. sonra tuvalete kapattım kendımı ağladım bıraz rahatladım... doğumdan sonrada kımseyı kabul etmedim cunku bebegım hastanede kalıyordu ve günde 4 kes onu görmeye gıdıyordum.. mıllet darılacakmış üzülecekmıs aman gönül koyacakmış hıc umrumda degıl onemlı olan ben ve bebegım.. yatak odasına gelenı gıdenı sokmakta ne oluo... ben bebegımı salonda buyuttum :))) pusetinin içinde.. mısafır gelmek ıstedıgınde onlara gore degıl kendıme gore program yapıp kabul ettım. yatak odasına falnda çıkarmadım kimseyi. işte boyleeee:)

Bnm de lohusaligum zor geciio malesf belagrisi dikus agrisi kabizlik basur gogusucu yarasi yuruyememe oturup kalkamama ohooo neyseki gunden gune alisiyorm Allah daha kotusunu vermesin buna cok sukur herkese kolayliklar

Oldukça zor bir süreç çevrenizdekilerin yaklaşımı çok önemli.

Back
X