• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalık günlüğüm

halacocuksun

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
6.661
9.348
198
1. Gün
Bebeğim yoğun bakimda, bende acılar içindeyim o kadar çok canım yanıyor ki 10 üzerinden 50 diyebilirim agrilarima

2. Gün
Bebeğim hala yoğun bakımda, benim ağrılarım hala çok fazla 10 üzerinden 20

3. Gün

Eve geldim kilom :75.5 kg
Bebeğim yoğun bakımdan çıktı çok şükür beraber eve geldik çok minik ağrılarım 10 üzerinden 5 ...bacaklarim çok kalın ve ödem dolu yatağa yatamiyorum ...yattım azcik dikiş yerlerim çok acıdı ..çok minik bazen 10 dk bir emiyor , yoğun bakımda iyice kilo vermiş yavrum rengi sarı bol bol emzirmem lazım...

Salatalık , yeşilçay ve şekersiz kiraz hoşafı içiyorum ..gündüz tarhana çorbası bir tabak, 1 tabakta kimyonlu etli nohut yedim ...gece boyu emzirmeye devam buraya yazmayada

57.gün= 66.5 kg

Son düzenleme:
3. Günümun devami
Oturarak 15 dk maksimuma gözümü kapatabiliyorum minik kızım 10 dk emebiliyor seside çıkmıyor bende zırt pırt uyandırıp emziriyorum bugün geldi sütüm miktarinida bilmiyorum çünkü ...

Salatalık ,yeşilçay,şu, şekersiz hoşaf suyu içmeye devam
Karnım açıkırsa tarhana çorbası icicem

4. Günüm
77.8 kg

Aslında ameliyat günü saymazsak bugün 3. Gün oluyor neyse biz 4 diyelim....

Neden bilmiyorum vücudum ödem ve kaşıntı yapmaya başladı , ayaklarım ve bacaklarım birden şişmeye başladı gebelikte olması gereken şey sonrası başıma geliyor ...eşimle karar verdik süt yumurta ve ekmek ürününü hayatımdan çıkarıyorum bir ihtimal besin alerjisidir diye... sütümde baya iyi geliyor çok şükür bebeğim küçük tam bitiremiyor , meme ağrısı çekiyorum sagiyorum dus alıyorum vs sürekli emziriyorum hayırlısı olsun...

Sabah kuvvetli bir kahvaltı yaptım ekmekli yumurtalı vs baya bir yedim ...sonra aralarda şekersiz hoşaf suyu, yeşilçay

Akşam 1 porsiyon kıymalı makarna

Şu ve yeşilçay devam

Bakalım yarın neler olacak

4. Günüm devamı

Eşim ayak ve bacaklarımı yarım saat sirkeyle ovdu bende sirke içtim biraz rahatladı ayaklarım hayırlısı bakalım

Kızımi yoğun bakımda sarılık yapmışlar çok zayıf goguslerimi bosaltamiyor ..dun çok şık emzirdim çok şükür gözlerimi açmaya başladı seside çıktı..ama şu anda yorgun ve uyandiramadim 30 dk veya 20 dk bir emzireyim diyorum bugün için lakin 50 dk dir 3 fırt ancak çekti ve benim gogsum dayanılmaz hal aldı çok şişti biraz boşaltmistim gündüz ama zor oluyor bakalım 30 dk sonra tekrar denicem

5. Gün
Kilo:75.7 kg

Sabah bolcana su içtim bebeğimi emzirdim bugün hedefimde bol.bol yürümek var bakalım

Ayaklarim hala şiş ama ödem yavasta olsa vermeye başladım çok şükür kilom azaldı daha rahat yuruyorum

4. Günüm devamı

Eşim ayak ve bacaklarımı yarım saat sirkeyle ovdu bende sirke içtim biraz rahatladı ayaklarım hayırlısı bakalım

Kızımi yoğun bakımda sarılık yapmışlar çok zayıf goguslerimi bosaltamiyor ..dun çok şık emzirdim çok şükür gözlerimi açmaya başladı seside çıktı..ama şu anda yorgun ve uyandiramadim 30 dk veya 20 dk bir emzireyim diyorum bugün için lakin 50 dk dir 3 fırt ancak çekti ve benim gogsum dayanılmaz hal aldı çok şişti biraz boşaltmistim gündüz ama zor oluyor bakalım 30 dk sonra tekrar denicem
kızınızı yoğun bakımda sarılık yapmamışlardır. olacağı vardır olmuştur. ordakileri suçlamayın. biraz erken doğduğu için , emme refleksi yetersizse, akciğerlerini yetersiz gördülerse gözlem altında tutmuşlardır. sizin çocuğunuzun sarılığı fizyolojik dediğimiz sarılık. yani bebeklerin çoğunda oluyor. bol bol emzirin ve sarılık takibini ihmal etmeyin. sarılıkta ilerleme olursa, uykuya meyli artarsa ve uyandıramazsanız dr.a danışın. tedavi olarak onlar fototerapi tedavisi verecektir.

Son düzenleme:
kızınızı yoğun bakımda sarılık yapmamışlardır. olacağı vardır olmuştur. ordakileri suçlamayın. biraz erken doğduğu için , emme refleksi yetersizse, akciğerlerini yetersiz gördülerse gözlem altında tutmuşlardır. sizin çocuğunuzun sarılığı fizyolojik dediğimiz sarılık. yani bebeklerin çoğunda oluyor. bol bol emzirin ve sarılık takibini ihmal etmeyin. sarılıkta ilerleme olursa, uykuya meyli artarsa ve uyandıramazsanız dr.a danışın. tedavi olarak onlar fototerapi tedavisi verecektir.
Bende yoğun bakım hemşireliği yaptım biliyorum ama 4 saat oksijen verilmiş sonra durumu iyiymiş ben taburcu olamadım gidemedim yanına ve 2 günde 800 gramdan eksilmiş gittiğimde ne şapkası giyinikti ne çorabı biz dikkat ederdik kilo aldirirdik özeldi birde gerçekten hiç beğenmedim ama önemli olan şu an yanımda sağlıklı olması ..zaten bilmeyen biri olsam çoktan çocuk hastanede olurdu çünkü zorla uyandira uyandira hiç uyumadan emzirdim sagdim verdim bebeğime sesi dahi çıkmıyordu şu an gözünü açmaya ses çıkarmaya başladı elhamdülillah

Bende yoğun bakım hemşireliği yaptım biliyorum ama 4 saat oksijen verilmiş sonra durumu iyiymiş ben taburcu olamadım gidemedim yanına ve 2 günde 800 gramdan eksilmiş gittiğimde ne şapkası giyinikti ne çorabı biz dikkat ederdik kilo aldirirdik özeldi birde gerçekten hiç beğenmedim ama önemli olan şu an yanımda sağlıklı olması ..zaten bilmeyen biri olsam çoktan çocuk hastanede olurdu çünkü zorla uyandira uyandira hiç uyumadan emzirdim sagdim verdim bebeğime sesi dahi çıkmıyordu şu an gözünü açmaya ses çıkarmaya başladı elhamdülillah
genelde özellerde sürekli personel değişimi olduğu için bakımda eksiklikler oluyor. bilgi ve yetki yetersiz oluyo. yeni doğan hekimide çok önemli tabi. onunda beslenmesini ayarlaması lazım. bide özeller fazladan para almak için gerek yokken bile yoğun bakımda tutabiliyo. bende çocuk hemşiresiyim. dediğiniz gibiyse yeterli beslenmediği için sarılık başlamış olabilir bide doğumdan sonra bir miktar kilo verir bebekler ödem atarlar. doğum yapılan yer ve yeni doğan yb çocuk dr.u yetkinlikleri çok önemli.

genelde özellerde sürekli personel değişimi olduğu için bakımda eksiklikler oluyor. bilgi ve yetki yetersiz oluyo. yeni doğan hekimide çok önemli tabi. onunda beslenmesini ayarlaması lazım. bide özeller fazladan para almak için gerek yokken bile yoğun bakımda tutabiliyo. bende çocuk hemşiresiyim. dediğiniz gibiyse yeterli beslenmediği için sarılık başlamış olabilir bide doğumdan sonra bir miktar kilo verir bebekler ödem atarlar. doğum yapılan yer ve yeni doğan yb çocuk dr.u yetkinlikleri çok önemli.
Aynen çok önemli devlettede ozeldede yaptım
çocuk yoğunn bakım hemşireliği ve eğer çocuk biraz kilo kaybetsin bizden hesap sorarlardi hayırlısı artık yapacak bir şey yok çok şükür yanımda çocuğum sarılığıni atlatmaya çalışıyoruz

5. Gün devamı gece
Hiç uykum gelmiyor bugün telaş yaptim biraz bebeğin sarılığı yüzünden sabah erkenden kontrol baktiricam inşallah hastaneye gidicez , hiç uyku tutmuyor beni bir ara fazla uyudu kucakta yoruldu baya telaslandim sonra sagdim sütümü verdim kendine geldi sukurler olsun .. misafirler vardı baklava yedim annemin yaptığı ve yaş pastadan az yedim sevmem çünkü diğer yediğim şeyler ise sağlıklı normal kahvaltı akşam yemeği bol şekersiz hoşaf su vs. .. ben bir wc ye gidip bebegimi uyandirayim :)

6 gün

Kilom :74 kg

Bebeğimi kontorle götürdüm normalde zor açılan gözleri açıldı ağladı sürekli emmek istedi bende fazla yuruyemedim altına almaya çalışırken baya zorlandım vs ...eşim tekeerlikli sandalyede taşıdı bizi bende sürekli emzirdim işlerimizi öyle hallettik ama ameliyat yerim çok acıdı belim koptu resmen ...evdede dikis yerimde kanama gördüm ağrım oldu.. bilirubi. Seviyesi 11.6 geldi cuma günü tekrar kontrole goturucem bu sefer eşimde olmayacak nasıl halledicem bilmiyorum Rabbim yardım eder...dikislerim aldiricam aynı zamanda birde ayağımdaki şişlikleri sorarım ..birde gebeyken sol böbrekte büyüme var denilmiş ti az miktarda ona baktırmak gerek ama onu sonraya bırakabilirim .. çünkü yoğun bakım Dr notlarında böbrekler normal yazılmış

Ayaklarim hala şiş ve kocaman ama ödem atmaya devam ediyorum şükürler olsun

Yeşilçay, şekersiz hoşaf incir vs yemeye devam ediyorum...bu sabah koridorda 20 kere gidip geldim ve bu gece yatağıma uzanıp bebeğim uyurken dinlenebildim ..artık dusumu tamamen kendim alabiliyorum kıyafetlerimi kendim giyebiliyorum şükürler olsun ...

Gün içerisinde koridorda gidip gelme yapmak benim sporun olacak dikislerim iyileşene kadar

Bu sabah :20 kere her gün sayıyı arttirmaliyim gün sonunda ne kada ryapicam bakalim

6. Günümun devami
Yarın kontrole gidicegimiz için heyecanlıyım birazda korkum var bebeğim zaten gözlerini çok nadir açıyor zorla uyandırıp emziriyorum almazsa sağıp veriyorum bakalım kilo almismi 2 günde ve bilirubi seviyesi kaç olmuş bunalr çok önemli...

Onun haricinde bugün kendimi elhamdülillah çok daha iyi hissediyorum

Koridorda 30 kere yürüdüm ama artık dakika tutarak yurucem

15 dk yürüdüm dakika tutarak ekstra her gün daha fazla yurucem inşallah 40 im çıkana kadar .sonra iyi hissedersem basit sporlardan devam ederim ..birde yamuna korse sipariş vericem insalah araştırıyorum ..

7. Gün
Kilom: 73.4

Bugün kızımı hastaneye götürdüm dikislerimi aldırdım , evde yürüyüş yapamicam yeterince yoruldum...ameliyatın zorlu gectigi için galiba idrarim geldiği vakit yuruyemiyorum hemen yapmam gerekiyor o zaman yürüyorum inşallah bu durum geçicidir... ayaklarımin şişi azalmaya başladı..bu arada kızımın bilirubi. Seviyesi 8.5 düşmüş 2 günde 100 gram almış şükürler olsun...3 gün sonra tekrar kontrol var.

7. Günün devamı

Arada baklava ve çikolata yesemde abartmıyorum sağlıklı şeyler yemeye gayret ediyorum bol sıvı tüketimi yapıyorum elma sirkesi sabah akşam mutlaka içiyorum .. meyve bolcana yiyorum ..incir kuru kayısı hosaflarini posası ile birlikte tüketiyorum çorba zaten çok içiyorum gece dahil durmadan yiyorum :)karpuz zaten Allah'ın emri cok şükür Rabbime çok huzurlu bir lohusalık geçiriyorum inşallah böyle gider biricik minik yavrum ve diğer kızıma olabildiğince sevgi gösteriyorum uykusu kalmak bile bana çok lezzettli geliyor ..bu yüzden sağlıklı olmalıyım aileme daha çok zaman ayırmalısın. Çok şükür Rabbime bana böyle tatlı evlatlar verdiği için inşallah vücudumda bir an önce güzelleşir :)

Bugün yapamam sanıyordum ama 16 dk yürüyüş yaptım koridorda iyi geldi yoruldum şimdi kendime meyve tabağı salatalık limon hoşaf ve 4 adet değişik çay turu hazırladım yavaş yavaş tuketicem :)

7. Günün devamı
Lohusalık çok güzel geçiyor elhamdülillah kendimi göbeğim hariç çok güzel ve hafiflemiş hissedemiyorum , her geçen gün daha hafifim ve güzel Rabbime şükürler olsun..

Kızıma bakmaya doyamıyorum içimde tarifi imkansız mutluluk var..onu omzuna alıp gaz çıkarırken yüzü bana doğru bakıyor minicik kafası minicik ağzıyla minizik gözleriyle Allah'ım bu ne güzellik için eriyor sanki galiba aşık oldum bu ne güzel bir aşk yarabbim ne kadar sukretsem az .. Rabbim isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin ..bu kadar acılar çekeceğini bilsem yine doğururdum seni acılar geçiyor 1 haftada 1 günde ama senin sevgin kalbimde öyle kocaman yer etti ki senin o minik sesin ...ahh canım kızım benim

Bu lohusalık dönemi benim için yenilenme dönemi olacak inşallah huzurdolu ortam devam edecek hayatımız boyunca elbette imtihan olucaz bir çok şeyle ama Rabbimin izniyle huzurumuz eksik olmayacak...

Bu yenilenme döneminde manevi ve maddi açıdan kendime bakicam ...bu gebeligimde çatlak olmadı ama diğer gebeligimde Dr hatasi yüzünden malesef çok zorluk çektim üzerime birden aşırı ödem yüklendi anormal derecede işte o odemler çatlak yaptı ama zayıflayınca pek belli olmuyordu şimdi gobektekiler meydana çıktı...bende çatlak kremi sipariş verdim ...

Zaten her sabah erkenden hazırlıklara başlıyorum..öncelikle demir ilacım ..elma sirkesi içme..yürüyüş ..yüzü maya maskesi ..ardından duş ..dusum ama sıcak soğuk döküyorum dolaşımı hızlandırın diye artık doğrumu yanlışım bilmem ama kendimi iyi hissediyorum..kremin gelsin ardından kremde sürerim şimdi emzirme saatim geldi :)

8. Gün
Kilom:72.9

Güzel bir güne uyandım diyemicem uyumadım ki hahaha ... Kızım bir kere kustu bugün sabah 5 gibi bende vücudunu silip yagladim kıyafetlerini değiştirdim sonrada yorgun olduğu için sütümü sagip verdim ...sonra sabah bir şeyler yedim kiraz hoşaf suyu su ve sirke ..daha sonra yüzüme maya maskesi uyguladım 15 dk bekletip duşa girdim ...çok az göz kalemi ve minnacık pembelik koydum yanağıma miss gibiyim yeni güne hazırım inşallah ...birazdan kızımı uyandırıp emziricem ödemlerim gittikçe baya bir rahatlıyorum bacaklarım hala ödem dolu ayaklarımda öyle ..kollarım ve el bileklerim normal eski halim ...rahmim gitgide toparlanıyor baya küçüldü inşallah bakalım 40 günün sonunda rahmim tamamen toparlaninca göbeğimi olcucem ...ayaklarımı biraz açarak yürüyorum nedense normal mi acaba düzgün yuruyemiyorum daha zaten egilemiyorum birde merdiven çıkamıyorum yavaş yavaş yavaş iyilesicez inşallah biricik kızım açıktı :)

8. Günün devamı
17 dk günlük yürüyüşumu yaptım , gün geçtikçe kendimi daha hafiflemiş hissediyorum.. habire idrara cikiyorum ödemlerim gidiyor yavaş yavaş çok şükür her gün 500 gram ödem gitse süper olur ... Bu arada 80 kg ile doğum yaptım :)

8. Günün devamı
17 dk günlük yürüyüşumu yaptım , gün geçtikçe kendimi daha hafiflemiş hissediyorum.. habire idrara cikiyorum ödemlerim gidiyor yavaş yavaş çok şükür her gün 500 gram ödem gitse süper olur ... Bu arada 80 kg ile doğum yaptım :)
Canım toğiğe neden yazmadın doğum yaptığını. Takip ediyordum seni ama kaçırdım sanırım bir ara çok giremedim. Çok geçmiş olsun. Miniğin daha iyi olacak inşallah 🙏

Back
X