Allah yardımcın olsun.
Bazen her şey üstüste gelir, sadece size olmuyor emin olun. Lohusalıkla beraber yaşanan hormonal değişimler stresi artırmış. Allah kolaylık versin
Bizim de 35. haftada ciğer geliştirici vuruldu 36. haftada doğum yaptım. 38i görürüz sanıyordum ama olmadı, böylesi hayırlıymış demek ki. Bebeğim 33-34 haftalık bir bebek kadar doğdu minicikti kucağıma almaya korkuyordum ilk getirdiklerinde. Çok şükür tabii ki sağlıklı küvöze girmeden evimize geldik ne kadar şükretsem azdır bunun için. Bende doğumdan önce hep yalnız olayım kimse gelmesin kalmasın yanımda diyordum ama beklenmedik bir durum yaşayınca ihtiyaç duydum nedense tek başıma ağır geldi başa çıkmak. İnşallah herşey yoluna girer bir an önceSakin ol canım. İlk yaşadığın şokun ayınısı bende yaşamıştım gebeliğim güzel giderken preeklampsi yüzünden 33. Haftamda acil sezeryana alndm. Ne güzel ki senin bebeğin yanındaydı. Benim bebeğim 20 gün küvezde kaldı.. pandemi yüzünden de yasak vardı göremiyordum. Her gün ağlıyordum. Sana açık olayım yalnız olman daha iyi. Yanında birisi olunca sürekli sana karışıyor.. kendi bildiklerini yapıyorlar falan... daha beter oluyor herşey.duyguların hayatın bu sefer öfke duymaya başlıyorsun.. Üzüntünü anlıyorum babana Rabbim şifa versin.. Ama lohusalıkta yanında birisi olsa da sıkıntı yani o yüzden sadece bebeğini ve kendini düşün ..
bebeğin sağlıklı ,
sen sağlıklısın ,
eşin yanında ve huzurun yerinde ,
çok şükür de , inan bana gerisi boş , beslenmene dikkat et , bol su iç, kimyon çayı yap iç , sütün coşar allahın izniyle ,
Anlattıklarınız ışığında söylüyorum, o kadar normal ki hissettikleriniz. Umarım topluca gelen zorluklar yerini çok ferah günlere bırakır. Gelin size kocaman sarılayım. :)
Şu psikolojik buhranı bir atlatsam yalnız kalmak ikimize de çok iyi gelecek biliyorum. İnşallah zamanla kolaylaşır her şeySizi çok iyi anlıyorum ben de 3 ay önce Doğum yaptım 2. Bebeğime büyüğü de 2 yaşında o da küçük yani. Corona dolayısıyla Doğuma hastaneye kimse gelemedi ben ve eşim vardık sadece annemler büyük oğluma baktılar evde hastaneden İnan'ın çok rahattık ilk oğlumda herkes başındaydı ama corona vardı 2. Sinde eşim ve en vardık sadece ve çok daha sakin güzel oldu bebeğimle daha çok ilgilendik. Sonra kendi isteğimle evimize döndük annemler gelemedi ben eşim ve 2 bebeğimizle evde tek kaldık çok yorulduk ama en azıdan keyfimiz yerindeydi. Sonra eşim işe başlamak zorunda kaldı yardımcı tuttuk şimdi ben 2 çocuğum ve yardımcımız evdeyiz yine keyfimiz yerinde ilçelerden yine kimse yok 3 Aydın da hiç gelmediler. Ama böyle daha güzel bence. İmkansızı varsa yardımcı tutun. Yarımcınolduktan sonra her şey kolay
Siz de çok zor günler geçirmişsiniz çok şükür ki kavuşmuşsunuz yavrunuza. Sağlıklı uzun ömürleriniz olur inşallah hep birlikteEvden yürüyüş diye çıktım.
Gayet iyi hissederken bir sağlık ocağına uğrayayım dedim. Tansiyonum çok yüksek çıktığı için apar topar sevk edildim.
30 haftalıkken sezeryan ile doğum yaptım.
Bir çorap bile almamıştım daha.
35 Gün kuvözde kaldığı için gerek de olmadı eşyaya.
Pandemi yüzünden bebeğimi sadece 1 kez gördüm yanına almadılar 35 gün boyu.
Yine corona yüzünden annem gelemedi. Doğum ardından 1 hafta nefret ettiğim eş ailesi evinde kalmak zorunda kaldım. Onların hizmetine muhtaç oldum diken üstünde gün saydım.
Annemler gelince oh deyip kurtuldum ordan.
Kolay değildi.
Ama bebeğim yanıma gelince dedim ki artık gözümün önünde hiç değilse. Nasıl acaba diye düşünmüyorum görüyorum.
Ne mutlu bebegin kollarında sağlıklı.
Lütfen bu güzel günleri daha iyi geçirmeye çalış. Gözün aydın.
Ve baban için çok geçmiş olsun.
Umarım ailene bir şey olmadan atlatırlar gider.
Gececek tabi hersey geciyor yeterki can saolsun..damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış cok iyi anlıyorum seni..bende daha 15 günlük bebeğimle evde 15 gün yanlız kaldım karantinaya girdim eşim büyük oğlum annem babam hepsi aynı anda covid oldu..çok zor günlerdi deliricem sandım ama geldi geçti..bebegimle başbaşa vakit geciriyoruz diye avuttum kendimi ve gercekten de öyle.oldu..iyi yönlerini düşün..sen bari karantinada değilsin eşin var evdeHerkese selamlar
Ben 15 gün önce doğum yapmış yeni bir anneyim. Doğumum zamanından önce bebeğimin gelişiminin durmasından dolayı acil sezaryene alınarak gerçekleşti. Bu zamana kadar sorunsuz bir gebelik geçirdiğim için hiç hazırlıklı değildim ani doğuma, kendimi de normal doğuma hazırlamıştım. Aniden ameliyata alınınca bu durum psikolojimi çok etkiledi ilk günlerde. Doğum yaptığım gün annem yanıma gelemedi yakın mesafede olmadığımız için ertesi gün geldi. Hastanede sezaryenli halimle tüm gece kendim baktım bebeğime. Annem yanıma geldikten 4-5 gün sonra babam rahatsızlandı annem apar topar geri döndü yeniden gelirim veya sen gelirsin diyerek, ama maalesef ertesi gün babamın covid testi pozitif çıktı ve hepsi karantinaya girdiler. Şuan babam halen rahatsız evde ama biraz ağır geçiriyor maalesef.
Annem gelince biraz toparlamıştım iyiydim ama gittiğinden beri kendimi iyi hissetmiyorum. Yalnızım, uykusuzum, yorgunum aklımın içi benim değil sanki. Babamı da öğrendikten sonra hepten dağıldım. Anneme kardeşlerime de bulaşır mı onlara bişey olur mu korkusu da sardı içimi. Sütüm güzel gelirken ağlamaktan azaldı. Herşeyi abartı ve hiç geçmeyecek gibi hissediyorum bunun da farkındayım ama elimden bişey de gelmiyor. Eşimin de pandemiden dolayı doğum izinlerini iptal ettiler o da sürekli yanımda kalamıyor ve de vardiyalı çalışıyor bazen bazı günler geceleri de evde değil.
Aslında bu konuyu neden açtığımı tam olarak bende bilmiyorum ama konuşmak dertleşmek iyi gelir belki biraz diye düşündüm. Geçecek mi bu günler gerçekten, bu ruh halinden kurtulabilecek miyim? Bu yaşadığım basit bir ruh hali değişimi mi yoksa lohusalık depresyonuna mı girdim? Neden bu yalnızlık hissi hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor anlamıyorum
Herkes lohusalığında türlü imtihanlar yaşıyormuş demek kigeçecek geçecek inşallah canım içinizi ferah tutun
küçük kızım doğduğunda da kv döndükten sonra eşimin biranda vardiyaları ağırlaştı
daha 40 ımın içinde bende gece gündüz çok yalnız kaldım
bende hiç geçmeyecek sanıyordum şimdi kızım 5 yaşında çok şükür :)
rahatsız olmam diyorsanız kv vs gelmez mi?
Hepsi geçecek bebeğini kokla ne kadar masum güzel bir bebek sana ihtiyacı olan can.bol bol bebeğini kokla sarıl destek olun birbirinize .hepsi geciyor Bu güzel günlerin tadını cikarHerkese selamlar
Ben 15 gün önce doğum yapmış yeni bir anneyim. Doğumum zamanından önce bebeğimin gelişiminin durmasından dolayı acil sezaryene alınarak gerçekleşti. Bu zamana kadar sorunsuz bir gebelik geçirdiğim için hiç hazırlıklı değildim ani doğuma, kendimi de normal doğuma hazırlamıştım. Aniden ameliyata alınınca bu durum psikolojimi çok etkiledi ilk günlerde. Doğum yaptığım gün annem yanıma gelemedi yakın mesafede olmadığımız için ertesi gün geldi. Hastanede sezaryenli halimle tüm gece kendim baktım bebeğime. Annem yanıma geldikten 4-5 gün sonra babam rahatsızlandı annem apar topar geri döndü yeniden gelirim veya sen gelirsin diyerek, ama maalesef ertesi gün babamın covid testi pozitif çıktı ve hepsi karantinaya girdiler. Şuan babam halen rahatsız evde ama biraz ağır geçiriyor maalesef.
Annem gelince biraz toparlamıştım iyiydim ama gittiğinden beri kendimi iyi hissetmiyorum. Yalnızım, uykusuzum, yorgunum aklımın içi benim değil sanki. Babamı da öğrendikten sonra hepten dağıldım. Anneme kardeşlerime de bulaşır mı onlara bişey olur mu korkusu da sardı içimi. Sütüm güzel gelirken ağlamaktan azaldı. Herşeyi abartı ve hiç geçmeyecek gibi hissediyorum bunun da farkındayım ama elimden bişey de gelmiyor. Eşimin de pandemiden dolayı doğum izinlerini iptal ettiler o da sürekli yanımda kalamıyor ve de vardiyalı çalışıyor bazen bazı günler geceleri de evde değil.
Aslında bu konuyu neden açtığımı tam olarak bende bilmiyorum ama konuşmak dertleşmek iyi gelir belki biraz diye düşündüm. Geçecek mi bu günler gerçekten, bu ruh halinden kurtulabilecek miyim? Bu yaşadığım basit bir ruh hali değişimi mi yoksa lohusalık depresyonuna mı girdim? Neden bu yalnızlık hissi hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor anlamıyorum
Çok zor gerçekten, bebeğimize kavuşmak için bu kadar bekledikten sonra böyle bir döneme denk gelmesi çok yıpratıcı. Hem hamileliğim hem doğumum hiç hayal ettiğim gibi geçmedi. Allah sağlık sıhhat versin herşeyden önemlisi bu tabi. Babamı da hastaneye yatırmışlar evdeki ilaç tedavisine yanıt vermediği içinGececek tabi hersey geciyor yeterki can saolsun..damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış cok iyi anlıyorum seni..bende daha 15 günlük bebeğimle evde 15 gün yanlız kaldım karantinaya girdim eşim büyük oğlum annem babam hepsi aynı anda covid oldu..çok zor günlerdi deliricem sandım ama geldi geçti..bebegimle başbaşa vakit geciriyoruz diye avuttum kendimi ve gercekten de öyle.oldu..iyi yönlerini düşün..sen bari karantinada değilsin eşin var evde
Teşekkür ederimGeçecek tabi böyle mi kalacak taze anne :)
İnsanlar neleri atlatıyor buda geçecek.
Evladına sarıl bol bol kokla onu, benim içinde öp, ısır her yerinden :)
Gönder ben bakıveririm :)
Sıkma canını geçiyor yavrum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?