Lohusalık sıkıntısı

cnm allah yardımcın olsun.bol dua et. bebeğini duayla al kucağına, duayla emzir, duayla yatır. sen de rahatlarsın bebişinde.Rabbim analı babalı büyütsün inşallah:16::16:
Dur canım bir kaç gün geçsin anneler daha ya hastanededir yada henüz doğuma gitmemişlerdir.Birinci ayın sonun da daha fazla rağbet olmaya başlar .
Süt azalması diye bir şey olmaz.Bu arada az bilmişlik yapmak isterim izninle .Sütün çoğalmasını istiyorsan her seferin de en son emzirdiğin göğsünden emzir.Bu daha fazla süt gelmesi için msj gönderiyor.Bu şekilde de gaz sorunu hiç yaşamazsınız.
Göğüste süt üç kademeli, ilk gelen süt en laktozlu süttür.Sonraki daha yoğun kıvamlı, en son gelen süt ise en faydalı kısımdır.Farklı farklı göğüslerden emzirirsen bebeğin hem doymaz hem gazlı olur ve çok sık emmek ister uykuların bölünür.
En son emzirdiğin göğsüne işaret koy bir sonrakin de tekrar o göğsünle emzir canım .Süt bittiğin de bir sonrakine geç.
Belki yazdıklarımın hepsini biliyorsundur ama olurya başka bir bilmeyene faydası olur.

Yeni doğan kilosu emzirme süresini etkiliyor canım .Uyku saatlerinin düzenli olmasını istiyorsan 3 kilonun altındaysa iki saatte bir 3 kilonun üstündeyse üç saatte bir.Bu çok çok önemli.Bebeğin süreli emzirilmesi.
Çoğu anne bunu dikkate almadığı için uykusuzluk çekiyor akabin de bu iç sıkıntısını yaşıyor senin şu an yaşadığın ve benim zamanın da yaşadığım gibi.
Benim tavsiye ettiğim bir kaç şeyi uygulayabilirsen emin ol hatırladığın da teşekkür edersin.
Bebeğinin ağlamasına bakma onu süreli emzir diyelim uyudu , iki saat sonra sen al emzir onu sonra ki iki saat için de asla emzirme.
Şu şekilde başlayabilirsin şu an çok sık emmek isteyebilir bir kereye mahsus doyabileceği kadar mama ver (Yada sütünü sağabilme imkanın varsa iki göğsünü de boşalt, son boşalttığın göğsünü işaretlemeyi unutma.Bebeğininkarnının doyduğundan emin ol.)Bundan sonra ki süreçte 3 kilonun üstüne çıkana kadar iki saatte bir üç kilonun üstüne çıktıktan sonra 3 satte bir .Bu şekil de hem tam doyacak hem de süt kaliten artacak ve gaz sıkıntısı minumuma inecektir.Uykularınız da gayet düzenli olur.Gece sık sık uyanmaz.
Bebekler karınları acıktığı için uyanırlar doyan bir bebek gece uyanmaz.Şu an bu zor gelebilir sana ama uygulayabilirsen çok rahat edersin kardeşim.

ben henüz doğum yapmadım. son ayıma girdim.bilgiler için kendi adıma çok ama çok teşekkür ederim. beynime kazıdım hepsini:1::1::1: büyük ihtimalle aynı şeyleri ben de yaşayacağım çünkü.emzirme,uyku,gaz.......bunların hepsi aklımda olacak inşallah:34:

Son düzenleme:
Çok teşekkürler arkadaşlar, yalnız olmamak güzel aslında, birbirimize destek olursak çabucak atlatırız diye düşünüyorum.
Bugün oğlumun banyosunu yaptırdık babasıyla, düne göre kendimi daha iyi hissediyorum bugün.

bebişlerimizin ilk bayramları anne olarakta bizim ilk bayramamız Allahım sağlıkla hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin hepimize
bayramınız mübarek olsun arkadaşlar

cnm allah yardımcın olsun.bol dua et. bebeğini duayla al kucağına, duayla emzir, duayla yatır. sen de rahatlarsın bebişinde.Rabbim analı babalı büyütsün inşallah:16::16:

Malum lohusalıktan dolayı pek dua okuyamıyorum, felak-nas surelerini okuyorum, oğlumunda benimde boynumuzda dua var.

bebişlerimizin ilk bayramları anne olarakta bizim ilk bayramamız Allahım sağlıkla hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin hepimize
bayramınız mübarek olsun arkadaşlar

Şuan o kadar duygusalımki, ailemden ayrı bayramlara alışamadım, gerçi ayrı 2. bayramımız o nedenle eşimde bende çok üzgünüz.
Evet oğlumla ilk bayramımız ama yinede yalnız olmak çok zor :(

bu günlerde geçecek.. bunları yaşayan ilk anne sen değilsin, son da olmayacaksın... sağlıklı bi bebeişin var ne güzel, seneye bu günlerini hatırlayıp amma stres yapmışım yaa deyip gülümseyeceksin emin ol..

İnşaAllah öyle olur, çok şükür yavaş yavaş atlatıyorum, bi kaç gündür evdeydim bugün dışarı çıktım ve evde çok bunalmış olduğumu hissettim. Sanırım dışarıda çıkıp gezmek gerekiyor...

İnşaAllah öyle olur, çok şükür yavaş yavaş atlatıyorum, bi kaç gündür evdeydim bugün dışarı çıktım ve evde çok bunalmış olduğumu hissettim. Sanırım dışarıda çıkıp gezmek gerekiyor...

Kesinlikle evden biraz uzaklaşmak insana çok iyi geliyor. Benim bebeğim 58 günlük.İlk 3 hafta o kadar kötüydüm ki, sürekli sıkıntılıydım ağlamak istiyordum,yemek yemek istemiyordum,niye yaptım bu çocuğu bile dedim.üstelik evim çok kalabalıktı.ama ne zaman ki herkes çekildi ve biraz eşimle dışarı çıkmaya başladık ve hepsinden önemlisi bebeğim annesini tanımaya ve gülücükler atmaya başladı herşey bambaşka oldu. gerçekten bu bir süreçmiş ve geçiyormuş,keyfini çıkarmak lazım.

bende henüz 20 günlükken bir anda tek başıma kalmıştım.Ama insanın başına gelince mecbur alışıyosunuz.bebek ağlıyor bende ağlıyordum.
Benim 40. günümde yanlızlık çok koymuştu insan 40 yıkamasında yanında büyükleri görüp adetleri yaşamak istiyor.kimse yanıma gelmemişti . Ağlaya ağlaya bebeğimi yıkamıştım. Biraz ayılıncada bir cesaretle küçücük bebeğimi kanguruya koyup biraz dolaşmaya çıkmıştım.Çok garip bir 40 uçurması yaşadık bebişimle..

bende henüz 20 günlükken bir anda tek başıma kalmıştım.Ama insanın başına gelince mecbur alışıyosunuz.bebek ağlıyor bende ağlıyordum.
Benim 40. günümde yanlızlık çok koymuştu insan 40 yıkamasında yanında büyükleri görüp adetleri yaşamak istiyor.kimse yanıma gelmemişti . Ağlaya ağlaya bebeğimi yıkamıştım. Biraz ayılıncada bir cesaretle küçücük bebeğimi kanguruya koyup biraz dolaşmaya çıkmıştım.Çok garip bir 40 uçurması yaşadık bebişimle..

Çok şükür şuan ağır gelmiyor, oğluma bakmaya alıştım, banyosunu yaptırıyoruz, sanırım eşim işe gidince daha zor olacak, şimdi o var diye rahatım...

Back
X