- 2 Kasım 2011
- 3.406
- 131
- 163
cnm allah yardımcın olsun.bol dua et. bebeğini duayla al kucağına, duayla emzir, duayla yatır. sen de rahatlarsın bebişinde.Rabbim analı babalı büyütsün inşallah

ben henüz doğum yapmadım. son ayıma girdim.bilgiler için kendi adıma çok ama çok teşekkür ederim. beynime kazıdım hepsini

büyük ihtimalle aynı şeyleri ben de yaşayacağım çünkü.emzirme,uyku,gaz.......bunların hepsi aklımda olacak inşallah

Dur canım bir kaç gün geçsin anneler daha ya hastanededir yada henüz doğuma gitmemişlerdir.Birinci ayın sonun da daha fazla rağbet olmaya başlar .
Süt azalması diye bir şey olmaz.Bu arada az bilmişlik yapmak isterim izninle .Sütün çoğalmasını istiyorsan her seferin de en son emzirdiğin göğsünden emzir.Bu daha fazla süt gelmesi için msj gönderiyor.Bu şekilde de gaz sorunu hiç yaşamazsınız.
Göğüste süt üç kademeli, ilk gelen süt en laktozlu süttür.Sonraki daha yoğun kıvamlı, en son gelen süt ise en faydalı kısımdır.Farklı farklı göğüslerden emzirirsen bebeğin hem doymaz hem gazlı olur ve çok sık emmek ister uykuların bölünür.
En son emzirdiğin göğsüne işaret koy bir sonrakin de tekrar o göğsünle emzir canım .Süt bittiğin de bir sonrakine geç.
Belki yazdıklarımın hepsini biliyorsundur ama olurya başka bir bilmeyene faydası olur.
Yeni doğan kilosu emzirme süresini etkiliyor canım .Uyku saatlerinin düzenli olmasını istiyorsan 3 kilonun altındaysa iki saatte bir 3 kilonun üstündeyse üç saatte bir.Bu çok çok önemli.Bebeğin süreli emzirilmesi.
Çoğu anne bunu dikkate almadığı için uykusuzluk çekiyor akabin de bu iç sıkıntısını yaşıyor senin şu an yaşadığın ve benim zamanın da yaşadığım gibi.
Benim tavsiye ettiğim bir kaç şeyi uygulayabilirsen emin ol hatırladığın da teşekkür edersin.
Bebeğinin ağlamasına bakma onu süreli emzir diyelim uyudu , iki saat sonra sen al emzir onu sonra ki iki saat için de asla emzirme.
Şu şekilde başlayabilirsin şu an çok sık emmek isteyebilir bir kereye mahsus doyabileceği kadar mama ver (Yada sütünü sağabilme imkanın varsa iki göğsünü de boşalt, son boşalttığın göğsünü işaretlemeyi unutma.Bebeğininkarnının doyduğundan emin ol.)Bundan sonra ki süreçte 3 kilonun üstüne çıkana kadar iki saatte bir üç kilonun üstüne çıktıktan sonra 3 satte bir .Bu şekil de hem tam doyacak hem de süt kaliten artacak ve gaz sıkıntısı minumuma inecektir.Uykularınız da gayet düzenli olur.Gece sık sık uyanmaz.
Bebekler karınları acıktığı için uyanırlar doyan bir bebek gece uyanmaz.Şu an bu zor gelebilir sana ama uygulayabilirsen çok rahat edersin kardeşim.
ben henüz doğum yapmadım. son ayıma girdim.bilgiler için kendi adıma çok ama çok teşekkür ederim. beynime kazıdım hepsini

Son düzenleme: