Lohusalık ve yeni hayatim ve ic sikintilarim

Bu arada bir arkadaşım doğuma annesi ablası geldi . Ablası gitti annesi 4 ay bunlarda kaldı . Annesi gidince arkadaşım oturdu ağla ağla depresyon geçirdi aylarca alışamadı çocuk bakmaya . Birde çocuk annesi yüzünden sallanmaya alışmış filan onlar da ayrı dert uyku düzeni kurulmamış 🤦🏻‍♀️
 
Bende istemiyorum zaten hergun valiz topluyorum doncem diye annem israr ediyo esimdd annende rahatsin iste akilli ol bence kafani kullan rahatına bak diyo ama ben evimi istiyorum
Tabi eşininde canına minnet ağlayan bebek yok gece sese uyanmıyor filan hayat ona güzel maşallah 🧿
 
Esiniz annenizi hizmetci yerine koyuyor farkinda misiniz? Kafani kullan rahatina bak ne demek yani,saygisiz bir cumle.
Esiniz ilave olarak da bencil. Kusura bakmayin ama babalik kocalik boyle bir sey degil,kendisi de gece uyanacak pasa hazretleri,cocuga da bakacak,huzuru da kacacak. Siz kendinizi de buna alistirmalisiniz esinizi de alistirmalisiniz. En ufak bir durumda kalkip sizi annenize mi postalayacak,ne hakla yani? Sinirlendim 😂
kesinlikle katılıyorum
eşiniz kendi rahatı için de yapıyor bunu
uykusuz kalması gerekiyorsa kalacak
yok öyle rahatına düşkün falan

biran önce evinize dönüp düzen kurmaya çalışın
bu arada ev işi yemek bir müddet bizlerde yapamadık.. Olduğu kadar artık
 
Merhabalar bu konuyu acmaya bile vakit bulmak yazmak benim icin baya zor ama yaziyorum iste bir sekilde ..
21 gun once dogum yaptım .. ablam 5 yasindaki yegenimle sehir disindan geldiler annemin evine .. benim bebis icin geldiler ama annemin evinde kaldılar. Annemin evi ilce olarak bana baya uzak ..
Ilk gun hastane annemle ikinci gun benim evimde esim annem ablam ve yegenim kaldik
Fakat biizim evde dogalgaz baglanmadigi icin klimalarla ısınıyoruz salonun kapısı binada hicbir evde yok oyle yapılmış ve ev 2+1 80 metrekare
Boyle olunca misafir agarlayacak tek oda salon ve ordada kapi yok ve 2 klima tum evi isiticak diye uğraşıyoruz.
Birde kedim var asiri bana düşkün yatak odamizda yatiyordu mecbur bebek olunca almadik odaya .. almayincada tum gece inleyerek miyavliyo kapida ..
Ne kadar ilgilenmeye calissakda yinede susmuyor . Birde ek olarak babam rahatsiz annem onu evde tek birakip bana gelmek istemiyor ablam yegenimle annemde kalsalar babam ablamla anlaşamıyor ve sureklo kavga ediyolar ve annem yine onları yalniz bırakıp bende kalmak istemiyor.
Hepbirlikte bende kalincada rahat edemediler .
Annem bana gel bende kal dedi 2 3 gun kaldim sonra eve döndüm 1 hafta çok güzel baktim ogluma 6 gunluktu evde tek kaldik sonra cok yoruldum araliksiz kendim bakınca mecbur anneme gittim 1 hafta annemde kaldim ne kadar evimi kedimi esimi birakmak istemesemde bıraktım yegenimde 5 yasında surekli bebise dokunmak istedi sevmek istedi uyarinvada surekli agladi eziyet etti durdu .. neyse onlar gittiler evlerine bizde cumartesi evimize döndük fakat cocuk eve gittigimiz an basladi aglamaya pazar aksamina kadar 30 dakikada bir surekli uyandi esimle perisan olduk o 1 hafta kendi baktigim giibi olmadi nedense bu sefer durmadı pazar gecesi anneme 12 de gece gelmek zorunda kaldik simdi yine annemdeyim ..
Klimalardan hava kurudugu icin rahatsis oldu sanrm buhar makinasi alAcagiz..
Zaten izmirde yaşıyoruz havalar isinmak uzere..
Esim bir gun geliyor anneme.bir gun eve gidiyor gelmiyor..
Benim istegim şu sorunum da su ki bu konuyu ondan açtım annemdd rahatim gece sagdigim sütü veriyor annem 4 saat araliksiz uyuyabiliyorum
Yemeklerimi yapıyor onume koyuyor vs vs rahatim baya fakat annemde evine cati yaptiracak bu hafta full tepemizde gumbur gumbur ses olacak ..
Birde ben nasil desem böyle evine esine düşkün bi tipim kendi isini kendi yapmayı seven nebiliyim yemegimi temizligimi kendim yapayım esimle yalniz olayim bebegime kendim bakayim isteyen biriyim.. annemin evi büyüdüğüm ev tamam biliyorum ama nedense ben kendi evimi benimsedim evimde evim diyorum kedimde yalniz kaldi bana çok düşkün yapayalnz kaldi ona ayri üzülüyorum esim ilgilenemiyor hic kediyle gozu rahatsiz hergun damla damlatilmasi lazim kumunu düzgün vs vs bi ton sorun .
Eve gidincr yine durduramazsak diye korkuyorum
Esimde yardim ediyo fakat o da cok yorgun düşüyor sabah ise gitmesi lazim kendisi esnaf bu sefer ise odaklanamiyor aylik asiri giderimiz var bizim o da hakli ilgileniyor sagolsun fakat annende kal ben gidip gelirim diyor burasi rahat iste diyor ama ben evimi istiyorum ama eve gidincede yine gecenki gibi olur diye korkuyorum
Sonucta annemde yasayamamki Surekli nereye kdr annemle bakcaz bebise ..
Kisaca durum bu .. annem bana gelmiyor bende annemde rahatim ama evimi esini istiyorum .. eve gidincede mutlu oluyorum ama bebis hic durmazsa psikolojim bozuluyo agliyorum yorgubluktan sut azaliyo .. ama annemde kalincada icim sıkılıyo esimin gelmedigi o bir gun bile nedense hormonlardanmidir nedir onu özlüyorum hemen kediyi dusunup bile üzülüyorum evimi filan düşünüyorum bi kafayi yedim yani ..
Napicam ben boyle napsam ?? Rahatmi batiyor kal iste ne es ve ev meraklisisin diyeblrsnz belki ama hormonlar beni hamilelikte bile mahvetmedi bir kere bile ağlamadım normalde bole hichiseye aglamayan sert biriyimdir duygu konularinda ama lohusalikta hergun ağlıyorum yada aglmaakli geziyorum yuregim daraliyor geceleri uykudan yuregim daralarak uyaniyorum esime sen yanimdayken bile seni ozluyorum diye sarilip agliyorum falan filan ..
Muhtemelen eve gittiğin hafta bebegin gazi başlamıştır ve 3 aylık olana kadar gecmez geçmiş olsun.
Neyse ben geceleri hızlı hızlı havlu ütuleyip göbeğine koyarak sakinlestiriyordum. Bir de Osman gonual in burun tıkanıklığı videolarini izleyip burnunu acik tutun.Serum fizyolojigi nasıl yapacağınızı çok güzel anlatıyor. Tabii doktorunuzu da arayıp bilgi verin belki gaz damlasi verir.
Bunun dışında eve dönüp bebegi eve alistirmaya çalışın, Allah yardımcınız olsun.
Maddi durum varsa yarim gün de olsa yardimci tutmanizi şiddetle tavsiye ediyorum.
 
Konu sahibi allah analı babalı büyütsün diğer konunuzu okuduğum zaman yorum yazmamıştım ama bu tarz şeyler yaşayacağını az çok tahmin etmiştim 🤦🏻‍♀️ Şimdi şöyle bir durum var bebeği gece emzirmen lazım ki sütün artsın yediklerinle çok bağlantısı yok bol su tüketmen lazım. Ben lohusalık depresyonunu dibine kadar yaşadım hemde sayamadığım kez . Normal doğum yaptım annemle Kv doğumdan bir hafta önce gelmişlerdi . Kv 40 ı çıkartma niyetindeydi ama planları gitmedi kp hastalandı Kv eve döndü . Annem 19 gün kaldı tam ben gitmesini istedim . Annem gitmese Kv geri gelecekti annem de var diye kimseyi istemedim . Zaten doğumdan itibaren sadece kendim bakmıştım annem yemek yaptı Kv hiç birşey yapmadı . Annem gitti ben depresyona girdim ev yıkılmış ben altında kalmışım gibi bir his evde yanlız kalmak istemiyordum sürekli bir ağlama 😞 birde evde sanki bebek yokmuş gibi hayat devam etsin derdine düştüm o daha kötü oldu bizim için . 10 gün böyle devam etti sonra toparlanma sürecim başladı . Oğlum 37 günlük filandı tam bilmiyorum şuan ama 40 çıkmamıştı bile bir akşam sağ göğsümü emmek istemedi o tarafa yatırınca yıktı ortalığı kriz geçirdi resmen çok kötüydü o göğsü emmez oldu . 20 gün savaştım süt sağdım ki sütüm bitmesin diy vs vs . Uyurken emziriyordum o tarafı filan . 4. Ay gibiydi mama teklif ettik kg alımı yavaşlamıştı tüm marka mamaları denedik yine almadı o gece sütüm kesilme noktasına geldi bir depresyon öyle geçirdim 2 ay kadar . Ek gıda başladı yerken yemez oldu filan herşey çok zordu anlayacağın . Şimdi gece sürekli uyanıp emmek istiyor diş çıkarıyor ve dişi kulağına vurmuş vücutta iltihap yükselmiş ateşi çıktı dün gece ve hiç uyumadım . Daha bir dolu şey olacak mecbur bakacağız bir an evvel alışmaya bak . Ev işi vs salla benim düştüğüm yanlışa sen düşme
Nedense sütüm azaldi gecen hafta coktu yememde iyi gecede uyudum dinlendim neden olablr ??
Allah yardimcin olsun donucem eve bende yarın cidden sende baya zorluk yasamissin alisicaz napalim mecbur
 
Nedense sütüm azaldi gecen hafta coktu yememde iyi gecede uyudum dinlendim neden olablr ??
Allah yardimcin olsun donucem eve bende yarın cidden sende baya zorluk yasamissin alisicaz napalim mecbur
Izmirdeysen özelden emzirme danışmanlığı da veren bir çocuk doktoru tavsiye edebilirim .keske ben de en baştan ona gitseydim çok sonra keşfettim.
Bu arada gazi da slingde rahatlar ve kendinize bağlayıp tasirsaniz sutunuz de artar (hormonel olarak öyleymiş).Ben ilk aylar sakinlesin diye hep slingde taşıdım
 
Yerinizde olsam, bakanım olsa 40 ın çıkana kadar kalırdım annemde. O zamana kadar bebeğim gecesi gündüzü biraz ayrılır. Siz de doğumdan biraz toparlanmış olursunuz. İlk günlerde birinin yanınızda destek olması büyük kolaylık. 2-3 saat daha fazla uyursunuz. Tuvalete gitseniz bebeği tutacak biri olur. Çamaşırınıza yardım eder, yemeğiniz hazır önünüze gelir.

elbette sonsuza kadar orada kalmayacaksınız, bir 20 gün daha kalsanız evinizden çok uzak kalmış olmazsınız. Dinlenmiş olarak eve dönersiniz. Lohusalık da ayrı bir psikoloji. 40 ın çıkması diye bir şey var gerçekten. Şu anda eve dönme isteğiniz de bence biraz bu duygusallıktan.

ben de mesela en çok kendi evimde rahat ederim ama annem yardım edecek olsa, hiç beklemem, giderim.

annenizde de ağlasanız bile, sesinizi duyan biri olacak. Eşiniz size geceleri destek olsa bile, gündüz yine tek bakacaksınız bebeğe.

Ve sabırsızlanmanıza gerek yok. Zaten aylar boyu bebekle evinizde olacaksınız. Şu taze günleri destek alarak geçirmenizin bir zararı yok.

Allah güle güle büyütmeyi nasip etsin inşallah.
 
Daha bugün demiştim ki, lohusa birini görsem sarılır öper, geçicek derim.
çok yeni atlattım bu dönemi sevgili konu sahibi. Size tavsiyem, lütfen 40ınız çıkana kadar annenizde kalın. Alabileceğiniz bütün yardımlara açık olun. Destek isteyin. Eşiniz de geliyomuş gün aşırı, ne güzel. Ben de sizin gibi kendi düzenine çok düşkün bi tipimdir, sizi anlıyorum. Merak etmeyin, hızla yoluna giriyo her şey. O ağlamalar bi anda bitiyo. Bebek ne kadar ağlarsa ağlasın daha kendinden emin oluyo insan, eşinizle başbaşa kalacağınız günler de çok yakın. Sadece kendinize 1 ay müsaade edin. Sonra evinizde yavrunuzla düzeniniz kurulur hiç merak etmeyin
Cok güzel bir yorum. Kendi ev düzeniniz olacak zamanla, suan cocuga alismaniz onemli. Bencede kalabilirsiniz bir süre daha. Çocuğunuza tek başına bakabileceginiz güveni gelince geçebilirsiniz o aşamada çocuğunuzun ritmini öğrenirsiniz sizde. Allah saglicakla buyutmeyi nasip etsin inşallah...
 
Benim eşim bebeğin bizi pek uyutmadığı bir gecenin sonrasındaki günde büyük bir kaza yaptı. Yoğun çalışan biri için uykusuz kalmak çok zor olabilir. Bence 3.ayına kadar annenizin yardımı, Ayse Oner'in gaz masajı ve Dr. Osman Gonülal ın videolarından faydalanın. Sonrası biraz daha kolaylaşıyor gibi ama ben de daha yeni gectim o safhaya :)
 
Merhabalar bu konuyu acmaya bile vakit bulmak yazmak benim icin baya zor ama yaziyorum iste bir sekilde ..
21 gun once dogum yaptım .. ablam 5 yasindaki yegenimle sehir disindan geldiler annemin evine .. benim bebis icin geldiler ama annemin evinde kaldılar. Annemin evi ilce olarak bana baya uzak ..
Ilk gun hastane annemle ikinci gun benim evimde esim annem ablam ve yegenim kaldik
Fakat biizim evde dogalgaz baglanmadigi icin klimalarla ısınıyoruz salonun kapısı binada hicbir evde yok oyle yapılmış ve ev 2+1 80 metrekare
Boyle olunca misafir agarlayacak tek oda salon ve ordada kapi yok ve 2 klima tum evi isiticak diye uğraşıyoruz.
Birde kedim var asiri bana düşkün yatak odamizda yatiyordu mecbur bebek olunca almadik odaya .. almayincada tum gece inleyerek miyavliyo kapida ..
Ne kadar ilgilenmeye calissakda yinede susmuyor . Birde ek olarak babam rahatsiz annem onu evde tek birakip bana gelmek istemiyor ablam yegenimle annemde kalsalar babam ablamla anlaşamıyor ve sureklo kavga ediyolar ve annem yine onları yalniz bırakıp bende kalmak istemiyor.
Hepbirlikte bende kalincada rahat edemediler .
Annem bana gel bende kal dedi 2 3 gun kaldim sonra eve döndüm 1 hafta çok güzel baktim ogluma 6 gunluktu evde tek kaldik sonra cok yoruldum araliksiz kendim bakınca mecbur anneme gittim 1 hafta annemde kaldim ne kadar evimi kedimi esimi birakmak istemesemde bıraktım yegenimde 5 yasında surekli bebise dokunmak istedi sevmek istedi uyarinvada surekli agladi eziyet etti durdu .. neyse onlar gittiler evlerine bizde cumartesi evimize döndük fakat cocuk eve gittigimiz an basladi aglamaya pazar aksamina kadar 30 dakikada bir surekli uyandi esimle perisan olduk o 1 hafta kendi baktigim giibi olmadi nedense bu sefer durmadı pazar gecesi anneme 12 de gece gelmek zorunda kaldik simdi yine annemdeyim ..
Klimalardan hava kurudugu icin rahatsis oldu sanrm buhar makinasi alAcagiz..
Zaten izmirde yaşıyoruz havalar isinmak uzere..
Esim bir gun geliyor anneme.bir gun eve gidiyor gelmiyor..
Benim istegim şu sorunum da su ki bu konuyu ondan açtım annemdd rahatim gece sagdigim sütü veriyor annem 4 saat araliksiz uyuyabiliyorum
Yemeklerimi yapıyor onume koyuyor vs vs rahatim baya fakat annemde evine cati yaptiracak bu hafta full tepemizde gumbur gumbur ses olacak ..
Birde ben nasil desem böyle evine esine düşkün bi tipim kendi isini kendi yapmayı seven nebiliyim yemegimi temizligimi kendim yapayım esimle yalniz olayim bebegime kendim bakayim isteyen biriyim.. annemin evi büyüdüğüm ev tamam biliyorum ama nedense ben kendi evimi benimsedim evimde evim diyorum kedimde yalniz kaldi bana çok düşkün yapayalnz kaldi ona ayri üzülüyorum esim ilgilenemiyor hic kediyle gozu rahatsiz hergun damla damlatilmasi lazim kumunu düzgün vs vs bi ton sorun .
Eve gidincr yine durduramazsak diye korkuyorum
Esimde yardim ediyo fakat o da cok yorgun düşüyor sabah ise gitmesi lazim kendisi esnaf bu sefer ise odaklanamiyor aylik asiri giderimiz var bizim o da hakli ilgileniyor sagolsun fakat annende kal ben gidip gelirim diyor burasi rahat iste diyor ama ben evimi istiyorum ama eve gidincede yine gecenki gibi olur diye korkuyorum
Sonucta annemde yasayamamki Surekli nereye kdr annemle bakcaz bebise ..
Kisaca durum bu .. annem bana gelmiyor bende annemde rahatim ama evimi esini istiyorum .. eve gidincede mutlu oluyorum ama bebis hic durmazsa psikolojim bozuluyo agliyorum yorgubluktan sut azaliyo .. ama annemde kalincada icim sıkılıyo esimin gelmedigi o bir gun bile nedense hormonlardanmidir nedir onu özlüyorum hemen kediyi dusunup bile üzülüyorum evimi filan düşünüyorum bi kafayi yedim yani ..
Napicam ben boyle napsam ?? Rahatmi batiyor kal iste ne es ve ev meraklisisin diyeblrsnz belki ama hormonlar beni hamilelikte bile mahvetmedi bir kere bile ağlamadım normalde bole hichiseye aglamayan sert biriyimdir duygu konularinda ama lohusalikta hergun ağlıyorum yada aglmaakli geziyorum yuregim daraliyor geceleri uykudan yuregim daralarak uyaniyorum esime sen yanimdayken bile seni ozluyorum diye sarilip agliyorum falan filan ..
Bence once bebegi dusunun esinizi degil yani. Kocisiniz geliyomus zaten bir gun arayla yani.kendinizi dusunun biraz yorgunlugunuzu.
 
Izmirdeysen özelden emzirme danışmanlığı da veren bir çocuk doktoru tavsiye edebilirim .keske ben de en baştan ona gitseydim çok sonra keşfettim.
Bu arada gazi da slingde rahatlar ve kendinize bağlayıp tasirsaniz sutunuz de artar (hormonel olarak öyleymiş).Ben ilk aylar sakinlesin diye hep slingde taşıdım
Sling var ama tam beceremedum sevmedim ya emzirirken kullanmak istedim pek olmuyo agzi gozu kapaniyo cocugun memeden is yaparken gormem filan korktum kullanmaya
 
Merhabalar bu konuyu acmaya bile vakit bulmak yazmak benim icin baya zor ama yaziyorum iste bir sekilde ..
21 gun once dogum yaptım .. ablam 5 yasindaki yegenimle sehir disindan geldiler annemin evine .. benim bebis icin geldiler ama annemin evinde kaldılar. Annemin evi ilce olarak bana baya uzak ..
Ilk gun hastane annemle ikinci gun benim evimde esim annem ablam ve yegenim kaldik
Fakat biizim evde dogalgaz baglanmadigi icin klimalarla ısınıyoruz salonun kapısı binada hicbir evde yok oyle yapılmış ve ev 2+1 80 metrekare
Boyle olunca misafir agarlayacak tek oda salon ve ordada kapi yok ve 2 klima tum evi isiticak diye uğraşıyoruz.
Birde kedim var asiri bana düşkün yatak odamizda yatiyordu mecbur bebek olunca almadik odaya .. almayincada tum gece inleyerek miyavliyo kapida ..
Ne kadar ilgilenmeye calissakda yinede susmuyor . Birde ek olarak babam rahatsiz annem onu evde tek birakip bana gelmek istemiyor ablam yegenimle annemde kalsalar babam ablamla anlaşamıyor ve sureklo kavga ediyolar ve annem yine onları yalniz bırakıp bende kalmak istemiyor.
Hepbirlikte bende kalincada rahat edemediler .
Annem bana gel bende kal dedi 2 3 gun kaldim sonra eve döndüm 1 hafta çok güzel baktim ogluma 6 gunluktu evde tek kaldik sonra cok yoruldum araliksiz kendim bakınca mecbur anneme gittim 1 hafta annemde kaldim ne kadar evimi kedimi esimi birakmak istemesemde bıraktım yegenimde 5 yasında surekli bebise dokunmak istedi sevmek istedi uyarinvada surekli agladi eziyet etti durdu .. neyse onlar gittiler evlerine bizde cumartesi evimize döndük fakat cocuk eve gittigimiz an basladi aglamaya pazar aksamina kadar 30 dakikada bir surekli uyandi esimle perisan olduk o 1 hafta kendi baktigim giibi olmadi nedense bu sefer durmadı pazar gecesi anneme 12 de gece gelmek zorunda kaldik simdi yine annemdeyim ..
Klimalardan hava kurudugu icin rahatsis oldu sanrm buhar makinasi alAcagiz..
Zaten izmirde yaşıyoruz havalar isinmak uzere..
Esim bir gun geliyor anneme.bir gun eve gidiyor gelmiyor..
Benim istegim şu sorunum da su ki bu konuyu ondan açtım annemdd rahatim gece sagdigim sütü veriyor annem 4 saat araliksiz uyuyabiliyorum
Yemeklerimi yapıyor onume koyuyor vs vs rahatim baya fakat annemde evine cati yaptiracak bu hafta full tepemizde gumbur gumbur ses olacak ..
Birde ben nasil desem böyle evine esine düşkün bi tipim kendi isini kendi yapmayı seven nebiliyim yemegimi temizligimi kendim yapayım esimle yalniz olayim bebegime kendim bakayim isteyen biriyim.. annemin evi büyüdüğüm ev tamam biliyorum ama nedense ben kendi evimi benimsedim evimde evim diyorum kedimde yalniz kaldi bana çok düşkün yapayalnz kaldi ona ayri üzülüyorum esim ilgilenemiyor hic kediyle gozu rahatsiz hergun damla damlatilmasi lazim kumunu düzgün vs vs bi ton sorun .
Eve gidincr yine durduramazsak diye korkuyorum
Esimde yardim ediyo fakat o da cok yorgun düşüyor sabah ise gitmesi lazim kendisi esnaf bu sefer ise odaklanamiyor aylik asiri giderimiz var bizim o da hakli ilgileniyor sagolsun fakat annende kal ben gidip gelirim diyor burasi rahat iste diyor ama ben evimi istiyorum ama eve gidincede yine gecenki gibi olur diye korkuyorum
Sonucta annemde yasayamamki Surekli nereye kdr annemle bakcaz bebise ..
Kisaca durum bu .. annem bana gelmiyor bende annemde rahatim ama evimi esini istiyorum .. eve gidincede mutlu oluyorum ama bebis hic durmazsa psikolojim bozuluyo agliyorum yorgubluktan sut azaliyo .. ama annemde kalincada icim sıkılıyo esimin gelmedigi o bir gun bile nedense hormonlardanmidir nedir onu özlüyorum hemen kediyi dusunup bile üzülüyorum evimi filan düşünüyorum bi kafayi yedim yani ..
Napicam ben boyle napsam ?? Rahatmi batiyor kal iste ne es ve ev meraklisisin diyeblrsnz belki ama hormonlar beni hamilelikte bile mahvetmedi bir kere bile ağlamadım normalde bole hichiseye aglamayan sert biriyimdir duygu konularinda ama lohusalikta hergun ağlıyorum yada aglmaakli geziyorum yuregim daraliyor geceleri uykudan yuregim daralarak uyaniyorum esime sen yanimdayken bile seni ozluyorum diye sarilip agliyorum falan filan ..

Ben olsam annemde kalabildigim kadar kalır rahatıma bakardım bu imkan varken. Bir kere bebekle tek başına ilgilenmek zorunda değilsin annen gilde. Hem emzirme döneminde senin de doğru düzgün beslenmen lazım. Annen yemeklerini hazır önüne getiriyorsa daha ne? Daha 40 bile çıkmamış
 
Çok benzer aşamada olan biri olarak bir yerden başlamak lazım diye düşünüyorum. Eve gidip düzeninize başlayın biraz zor olsa da eminim başarıcaksınız hatta hepimiz başaracağız 🙂🙂🙂
 
bebek bu hep ağlayacak, öyle sürekli uyuyan gıkı çıkmayan bebek sadce filmlerde var. ya da bana denk gelmedi. bizim kolik sancılarımız 5 ay sürdü. çok stresli bir dönem ama kabullenip bebeğinize ve yeni düzeninize alışmanız gerek. polyanna olmaya gerek yok bence. bir müddet eşiniz de siz de alışma sürecinden geçeceksiniz ama annenizin evinde kaldıkça bu süreci erteliyorsunuz bana göre.
 
iyi de hamileliğin 9 ay olduğu belli. yani şubatta doğum yapacağınız 9 ay önce belliydi değil mi?
o evin 1+1 olduğu, klimayla ısındığı belli
o ev de artık kaç yıldır varsa o zamandan beri o şekilde. siz doğum yapınca birden imarı değişmedi duvarı yıkılmadı herhalde değil mi? bugün olmadı bunlar?
kediniz de yine kaç yıldır sizinleyse o kadar zamandır var.

yani ben anlamadım teeeee ne zamandır belli olan ve sabit olan tüm bu şeyler için bu mızmızlık nedir?

hiç mi düşünmediniz e bebek geliyor, kedi var, kim nerede kalacak, bu evde nasıl olacak? gibi şeyleri. buhar makinesini bile daha alacakmışsınız. süper. ya şey yapın seneye filan alırsınız boşverin.

ablanız yanında çocukla başka yerden kalkmış gelmiş şu COVID zamanı
anneniz destek.
iyi ki kendi evinize düzeninize düşkünmüşsünüz yani ha. bir de olmasanız ne olacaktı?

hayır ben de her işimi kendim yaparım, kendi başıma kaç günler hastanelerde de yattım. bu sizin dediğiniz hiiiç öyle "kendi evimi kendi düzenimi ararım" filan değil, böyle avutmayın kendinizi.

siz fazla rahat bir insansınız bebek ayarınızı bozmuş gibi duruyor.

bebek bu, bebeler böyle. biraz bunu kabullenseniz iyi olur.
 
D diladuru sen harika bir kadınsın😍 Aralık annelerinde ilk doğum yaptığımız zaman yaşadıklarını yazmıştın ve tepki almıştın çok üzülmüştüm o zaman bende benzer hisler içindeyim ama sen benden daha kötüydün😞 kıyamamıştım sana hiç 😞
Merhaba
Evet tek basimayken ve ciddi bir kriz aninda sıgınmıstım.ve linclenmistim.henüz 23 yada 30 günluktü 40ım bile cikmamisken yazdigim da cocuk yapmak pismanlik mıdır nedir idi.. cok uzmustu beni orasi.
Simdi girip bakiyorum daha ciddi seyler yasayanlar var ama anlayislisiniz cunku anladiniz.
Ben oglumla deprem gecirdim evimi, yıkıldı covid gecirdim ölümler yasadim.hic oyle olmadim bir daha o gün kötü hisseden bir lohusayı daha da berbat hissettirdi o grup bir daha da yazmadim
Ama gevti.. geciyor oglum artik en yakin arkadasim
Ve cevremdeki yeni annelere hep bisey yapmak istiyorum Hep yardimda bulunmak gececek demek istiyorum.
Bana denmedi cunki kalbimle anliyorum onlari.
Ve gercekten de neye ne zaman ihtiyac olur ise buradayim. Hep olurum canımsınız anneler her hissettiginiz cok dogal cok insani cok normal...
 
Nedense sütüm azaldi gecen hafta coktu yememde iyi gecede uyudum dinlendim neden olablr ??
Allah yardimcin olsun donucem eve bende yarın cidden sende baya zorluk yasamissin alisicaz napalim mecbur
Canım sütun azalmadı sütü terbiye oluyor bebegine yetecek kadar kendini ayarliyor bu bir vücut mekanızması yani emdikce cogalacak ve tam ona yetecek kadar olacak.
Ha velev ki azaldı yetmedi.. yine üzülme günumüzde mamalar iyiki var..
Sen icini hep ferah tut ve o minik koalan icin dunyadaki en guvenli en mis kokulu en en en özel sıgınak olduğunu hic unutma
 
X