• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalık

cakiltasi061

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2020
327
177
103
Merhabalar 19 günlük yeni anneyim . Rabbime şükürler olsun bir evlat nasip etti bana ama alışma süreci benim için çok zor geçiyor . Sanki bir daha asla dışarı cikamayacakmisım eve kapanmisim gibi bir his .Hayatım hep emzirme alt değiştirme gaz çıkarmaya geçecek gibi . Sürekli ağliyorum elimde olmayarak . Bu günler geçer mi acaba 😔

merhaba bence doğumla beraber her kadın yeniden doğuyor…yeni bir siz olacaksınız artık her duygunuz farklı, önceliğiniz başka olacak..kolay değil, alışmak zaman alıyor. ama dünyanın en güzel hissi 🥰 kendinizi sıkmayın duygularınızı yaşayın, hepsi geçecek ve daha güzel hislere dönüşecek. bebeğiniz sadece besleyip bakım verdiğiniz minnak anlamlı anlamlı size bakacak, dokunacak, gülümseyecek, seslenecek…hepsi birbirinden mükemmel duygular yakında sizi sarıp sarmalayacak♥️

Sağlıcakla büyütün bebeğinizi inanın geçecek öyle çabuk geçecek ki bir zaman sonra nasıl hızlı geçtiğine çok şaşırıp çok ozleyeceksiniz o saf bebeklik kokusunu emzirirken ki temasınızi hislerinizi . Çok kısa bir süre sonra bebeğinizi daha iyi tanıyacaksınız uyku saatlerini vs. O zamanlar pusetine koyup yürüyüşlere ve birlikte dışarıya çıkmalara başlarsınız 🥰

Merhaba ben de 34 günlük lohusayım. İlk çocukta bu hisler o kadar normal ki. 9 ay boyunca yavaş yavaş vücudumuza yüklenen hormonlae doğumla birlikte birden düştü ve bu da bizde depresyon ağlamaklı bir hal falan yapıyor ama geçecek. Ona ömür boyu bakabilecek miyim, daha doğrusu hep yanında olmam lazım ömür boyu nasıl olacak diye bir şok geçiriyoruz. Bu herkesin yaşadığı çok normal bir süreç.
Ama kendinizi bırakmayın lütfen. Slinge koyun çıkın gezin. Ben büyük oğlanı okuldan almadan önce kızımı koyuyorum slinge, ortanca oğlumu da bebek arabasına yürüyoruz parka gidiyoruz ortancam biraz oynuyor sonra abisini almaya gidiyoruz.
Evden neden çıkmayalım 3 günlükten beri çıkıyoruz ki sezeryanlıyım bir de. Kendinizi ne kadar bırakırsanız o kadar kötü olursunuz. Sabah ilk işiniz kızınızı da alıp termosa kahvenizi koyup parka gidip oturmak olsun. Hava durumuna göre giyinirsiniz. Size çok iyi gelecek emin olun.

Aynı cümleyi kurardım her gelene. Hayatım artık böyle mi ne zaman eskiye döneceğim derdim.
Ama her şey zamanla düzene giriyormuş. Eski hayatına asla dönmeyeceksin belki ama yeni düzenine alışacaksın, bebeğine alışacaksın. Hatta yeni hayatını daha çok seveceksin.
Bebeğin hep ağlamayacak, hem süt istemeyecek. Çok çabuk büyüyorlar. Şimdi geçmez gibi geliyor ama çok hızlı geçecek

merhaba bence doğumla beraber her kadın yeniden doğuyor…yeni bir siz olacaksınız artık her duygunuz farklı, önceliğiniz başka olacak..kolay değil, alışmak zaman alıyor. ama dünyanın en güzel hissi 🥰 kendinizi sıkmayın duygularınızı yaşayın, hepsi geçecek ve daha güzel hislere dönüşecek. bebeğiniz sadece besleyip bakım verdiğiniz minnak anlamlı anlamlı size bakacak, dokunacak, gülümseyecek, seslenecek…hepsi birbirinden mükemmel duygular yakında sizi sarıp sarmalayacak♥️
Ahh insallah çok teşekkür ederim ❤️❤️

Aynı cümleyi kurardım her gelene. Hayatım artık böyle mi ne zaman eskiye döneceğim derdim.
Ama her şey zamanla düzene giriyormuş. Eski hayatına asla dönmeyeceksin belki ama yeni düzenine alışacaksın, bebeğine alışacaksın. Hatta yeni hayatını daha çok seveceksin.
Bebeğin hep ağlamayacak, hem süt istemeyecek. Çok çabuk büyüyorlar. Şimdi geçmez gibi geliyor ama çok hızlı geçecek
İnşallah çok moral verdiniz bana çok sağolun 😔

Merhaba ben de 34 günlük lohusayım. İlk çocukta bu hisler o kadar normal ki. 9 ay boyunca yavaş yavaş vücudumuza yüklenen hormonlae doğumla birlikte birden düştü ve bu da bizde depresyon ağlamaklı bir hal falan yapıyor ama geçecek. Ona ömür boyu bakabilecek miyim, daha doğrusu hep yanında olmam lazım ömür boyu nasıl olacak diye bir şok geçiriyoruz. Bu herkesin yaşadığı çok normal bir süreç.
Ama kendinizi bırakmayın lütfen. Slinge koyun çıkın gezin. Ben büyük oğlanı okuldan almadan önce kızımı koyuyorum slinge, ortanca oğlumu da bebek arabasına yürüyoruz parka gidiyoruz ortancam biraz oynuyor sonra abisini almaya gidiyoruz.
Evden neden çıkmayalım 3 günlükten beri çıkıyoruz ki sezeryanlıyım bir de. Kendinizi ne kadar bırakırsanız o kadar kötü olursunuz. Sabah ilk işiniz kızınızı da alıp termosa kahvenizi koyup parka gidip oturmak olsun. Hava durumuna göre giyinirsiniz. Size çok iyi gelecek emin olun.
40 gün çıkılmaz edilmez diyolar ve bende çok bunaldım gerçekten 😔

40 gün çıkılmaz edilmez diyolar ve bende çok bunaldım gerçekten 😔
Amaaaan öyle şey mi olur? Lütfen bu saçma hurafelere inanmayın. Öyle bir çıkılır ki mis. 3 doğum yaptım çıktım çıkıyorum da. Bakın eğer bu hurafeye inanırsanız diğer hurafeleri de empoze etmeye çalışırlar. Yazık gerek yok. Bebeğin de havaya ihtiyacı var sizin de. Ama avm değil. Kapalı alanlar iyi değil hastalık çok.

Merhaba şu 40 gün olayından dolayı çıkamadım henüz malesef hep evdeyim 😔
Ay inanmayın kırk olayıma. Lütfen.
Benim oğlum tam 10 günlüktü dışarı çıktığımızda, 16 günlükken aile içindeki bir doğumgününe götürmüştüm. Hiç bir sorun olmadı. Sıkı giydirip açık alana çıkarın ona da iyi gelecektir inanın

Merhabalar 19 günlük yeni anneyim . Rabbime şükürler olsun bir evlat nasip etti bana ama alışma süreci benim için çok zor geçiyor . Sanki bir daha asla dışarı cikamayacakmisım eve kapanmisim gibi bir his .Hayatım hep emzirme alt değiştirme gaz çıkarmaya geçecek gibi . Sürekli ağliyorum elimde olmayarak . Bu günler geçer mi acaba 😔
geçiyor. Hemde öyle hızlı geçiyor kiiii ahhhh diyorsunuz daha dün elime sığıyordu bu velet şimdi kucağıma alamıyorum.
Hepimiz ilk zaanlarda sizin geçtiğiniz yoldaydık, oradayken inanılmaz karanlık ve bitmeyecek gibi geliyor ama bitiyor.
Ana odaklanın, bebepinizi bol bol sevin, öpün , okşayın.

10. Aydan bildiyorumm :)) minik oğlum artık beni anlıyor birlikte çok güzel oyunlar oynuyoruz ☺ hatta iki dişiyle beni ısırmaya çalışıyor 🤣 küçücük ellerini boynuma dolayıp öyle uyuyor ❤❤ bunları sana yolun ilerleyen bölümleri çok ama çok güzel diye yazıyorum ❤ emin ol geçecek hatta sen bile şaşıracaksın. Sana bunları kolik bir bebek annesi olarak söylüyorum kafayı yiycem sanırdım ama şuan gülüyorum o günlere. Rabbim sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasib etsin inşallah ❤

Merhaba şu 40 gün olayından dolayı çıkamadım henüz malesef hep evdeyim 😔
Takmayın etrafın dediklerini. Herhangi bir fiziksel rahatsızlık duymuyorsanız(ağrı, sızı vb.) çocuğunuzu alın, dışarı çıkın. Ya da çocuğunuzu uyurken bırakabileceğiniz biri varsa evde, hiç olmazsa market alışverişine gidin. 40 gün dışarı çıkılmaz diye bir şey yok. Eski çağlardan kalma bir inanış. Günümüz için geçerliliği yok kesinlikle.

Çok normal. Ben buz gibi suya girmiş gibiydim, kendime gelemedim uzun süre...
Sevgi bağı oluştukça ve bebek büyüdükçe daha güzelleşecek ve kolaylaşacak her şey.

Koalina Koalina gibi çok feci bir lohusalik geçirdim ben de. Intihar girisimim oldu. Hala tedavi altındayım. Ama benim çok geçerli bir sebebim vardı. Bebegimizde kronik bir akciğer hastalığı tespit edilmişti.

Işte size gidip nasıl şükredeceginizi şaşırtacak bir bilgi verdim şu an. Herkes aynı şartlarda yaşamıyor lohusalığı. benim derdim dışarı çıkamamak ya da sürekli bez değiştirmek değildi...

Bugünler çok çabuk geçecek. Ama her zaman hüzünle animsanacak.

Sonra o küçük bedenler yürümeye başlayacak. Size tepki verecek gülümseyecek. O zamanları düşünün.

Benimki 14 aylık olmak üzere. Oyun oynuyor , evi karıştırıyor.. bize bazen renkli geceler de yaşatıyor. Ama o kadar seviliyor ki insan o iyi olsun da ben hiç uyumasam da olur diyor.

Sizi anlıyorum, hak da veriyorum. Ama lütfen bugünlerin hızlı geçeceğini, henüź bebeginizle ilgili gerçek bir derdinizin olmadığını kendinize sık sık anımsatin.

Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin. Bana da dua etmeyi unutmayın 🙏

10. Aydan bildiyorumm :)) minik oğlum artık beni anlıyor birlikte çok güzel oyunlar oynuyoruz ☺ hatta iki dişiyle beni ısırmaya çalışıyor 🤣 küçücük ellerini boynuma dolayıp öyle uyuyor ❤❤ bunları sana yolun ilerleyen bölümleri çok ama çok güzel diye yazıyorum ❤ emin ol geçecek hatta sen bile şaşıracaksın. Sana bunları kolik bir bebek annesi olarak söylüyorum kafayı yiycem sanırdım ama şuan gülüyorum o günlere. Rabbim sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasib etsin inşallah ❤
Ayyy inşallah bende gülerek hatırlarım sizin gibi . Çok sağolun ❤️❤️

Back
X