Lohusalıkta eşimden sogudum

Böyle şeyler yazıp seni de gaza getirmek istemiyorum ama benim de 4 aylık bebeğim var, lohusalık daha yeni bitti. İnsanların lohusalara kötü davranmasına, kendi cahilliğiyle başkasının çocuğu üzerinde hakimiyet kurmasına katlanamıyorum. Ama geçecek bu günler. Ben 3. ayıma kadar kocamı hiç istemiyordum. Sonra geçti. Tamamen hormonlarla alakalı. Benim kayınvalidem de gazdan durmayan çocuğumu kucağında bir saat gezdirince sen çocuğu hiç eğlemiyorsun ondan durmuyor demişti. Ki ben bir gece bile yardımcı almadım yanıma. Bileğim tutmuyor doğumdan beri. Doktor ameliyat dedi. Ama ben çocuğu bakamıyor oldum günde iki saat gelip hoppidi yaptırınca bebek baktıklarını sanıyorlar

Benim bebeğimi bana 5 saat vermeyecek kaynana, daha anasının karnına düşmek değil portakalda vitamin bile olamaz. Siz annesiniz, siz ne derseniz o olur. Bebeğin üzerinde sizden daha fazla kimsenin hakkı olamaz. Sizin stresiniz bebeğe geçer ve o yavrucak huzurlu olamaz bu şekilde. Gerçekten iyi sabretmissiniz. Ben bunun onda biri bile olmayacak bir olayda küçük bir cinnetle işi çözmüştüm ama ikinci cinnet de yolda. Ne o dönemde yaşanılanlar unutuluyor ne de söylenenler. Şu an tek yapacağınız bebeğinize odaklanmak. Ona bil bol sarılın, öpün. Bu size de çok iyi gelecek. Sonrasını sonra düşünün.

Nasıl püskürttünüz bizlere bir fikir olur belki

Nasıl püskürttünüz bizlere bir fikir olur belki
HStatta hiç yapmayacağım şeyi yaptım ve eşimle herkesin duyacağı şekilde kavga ettim. Bir daha benim işime karışan olursa sen halledemiyorsan ben halledicem dedim,o günden sonra kimse bir şey söylemeye cesaret edemedi. Çok zor bir hamilelik geçirdim, son güne kadar çalıştım, sütun asla olmadı zaten çok gergindim. Bir de saçma sapan sorular beni bambaşka biri yapmıştı. Karşınızdaki anlayabilecek biriyse tabii önce konuşmakta fayda var ama bazen işe yaramıyor işte.

Lohusa kafası denen bir şey var belki haklarından gelirdin ama hormonlar işte insanın canıda yanınca tutulup kalıyor. Merak etme çok değil 1 aya eski modunu yakarsın, ağızlarının payını verirsin. Ne demek 5 saat bebek ağlatmak, kustun diye zayıf bebek oldu demeler şuursuz cahil insanlar ya.
Sen bi kendini topla şuan hiç boşa sinirlenirini yıpratma yaz kenara hepsini. Bebeğinide al koynuna yanında olanlara başka işler ver.
Mesela anlayacak bi tipse eşine anlat( 9 ay kussanda bebek kilo alır, ilk 3 ay aslında 4. Trimesterdır bebek ve anne yapışıktır vs gibi) değilse uğraşma bile şu dönemde

Lohusayken yasadiklarini unutan biri var midir hic bilmiyorum, keza lohusayken esinden sogumayanda yoktur.

2.gebeligimde 9 ay kustum 3320 gr bi bebis dogurdum, kusmak cocugu besinsiz birakmiyor, o cahillere soyle bunu, bebegi besinsiz birakan annenin stresi, anneye yapilan anlamsiz baskilar ve bebeğin fizyolojik olarak dogru sekilde amniyotik sividan besin alamamasi, bu kadar dert ettilerse biraksinlarda anneyle bebek bag kursun.

Lohusalara zulmedenlere inanilmaz ayar oluyorum, damat tarafi kapatilsin mumkunse.

Daha çokk yeni soğukluğu bilemiyorum ama sözler hiç unutulmuyor öyle bir kenarda dipdiri kalıyor bu bana bunu demişti diyorsun eşiniz ve annesi çocuğa bakmaya çalışıyorlar bu iyi birşey ama maalesef yanlış yapıyorlar daha 50 günlük bebeğin sadece annesine ihtiyacı var . Çok emzirdin az emzirdin saçmalıklarına gerek yok . Ben kızıma doğumdan 35 gün sonra kavuştum hastanede kalmak zorundaydı eve geldikten sonra 6 ay sadece eşim ve ben baktık 1 defa bile böyle bir şey geçmedi çok şükür üçüncü kişi olunca olmuyor

Lohusa kadinla ugrasan herkesi gercekten Allah bildigi yapsın. Resmen kosede dogum yapmalarini sinsi sinsi bekleyip dogum yaptigi gibi kadinin ustune cullaniyorlar iclerinde ne var ne yok kusuyorlar. Esinizde uydumakilli olmasin ama bu sizin elinizde degil degistiremezsiniz ya duymamaya calisacaksiniz ya da bu surec patirtili oyle boyle gececek

5 saat bebek ağlarken iyi dayanmışsınız alıp camdan aşağı atmalık bir an çünkü o an o kadını bu günler geçecek elbet siz lohusasınız ama eşiniz ? unutmayacaksınız unutmayında zaten anasının ağzıyla size eziyet eden kocanızı bunun lohusalıgınızla ilgisi yok çünkü kendınızı suçlamayın kocanızın karaktersizliği

Hiç de küçük şeyler değil, seni öyle baskılanmış ki kocan olacak hala küçük şeyler diyorsun, gördüm de senin ki gibi öküzünu görmedim, kaynanaya ayar Çek ama ondan da önemlisi kocana ayar Çek, o söylediklerini burnundan getir...benim de 2 aylık bebeğim var senin yerine ben kafayı yedim burda sinirden...bebeğin doğum kilosu çok önemli değil ve senin yediklerinle alakalı değil, önemli olan sağlıklı olması ve sağlıklı şekilde kilo alması...benm ikinci hamilelikti resmen kuru pasta ve kola yedim ara öğün niyetine doğru birşey yemedim, bebeğimin kilosu iyi doğdu ama doğunca kilo alımı çok yavaş oldu hatta Dr patolojik boyuta gidiyor dedi, mama verdik onu da doğru içmedi kolik zaten canımı aldı hala kilo alımı çok az ama dr en son patolojik değil artık, kilo alımı az ama gelişimi iyi yapacak birşey yok dedi, demem o ki kaç kilo doğmuş çok önemli değil, küçük bebek daha güzel toparlıyor kesinlikle ve sonuçta hepsi aynı noktaya geliyor, bu kadar kiloyu takan bir millet daha yoktur bence...aslında o kadar önemsiz ki sağlıklı olsun yeter diyemiyoruz

Herkes istiyor ki bebekler topaç olsun, etleri bogum bogum olsun, kilodan nefes alamasin, sisman bebek saglikli bebektir gibi bir algi var ve cok yanlis (sisman bebek anneleri lutfen alinmasin) sisman bebek obezite, seker hastaligi, kalp hastaligi vb bircok hastaliga yatkin olur, onemli olan saglikli sekilde kilo almasidir.

Saglikli kilo alimi da ilk 6 ay icin gunde min 20 gr olmak uzere ayda 600 grama tekabul eder.

Aynen öyle özellikle de anne sütü ile az kilo alarak sağlıklı ilerleyen bebeklere çok kilo alsin diye mama veren var, bebeğim az kilo alıyor ama dr mama önermedi şuan ben de vermiyorum boğum boğum olması şart değil...saglikli ilerlesin yeter, dr ilk başta kilo alımı patolojik şuan mama verelim dedi o zaman verdim sonra artık gerek yok az alıyor ama patolojik değil artık dedi bıraktık mesela kilo çok alsın diye devam etmedim bence gerek yok

Lohusayken öyle şeyler yaşadım ki anlatsam ağzınız açık kalır .. sadece o günleri unutamıyorum unutmam hepsinin de hesabını günü gelince sorucam ne yazık ki sizde unutmayacaksiniz

Oha eşinizin içinden deccal çıkmış. Soğumak ne demek evde bakilmayacak bir kocanız var o.is.lik herif her lafı ayrı iğrenç.

Oha eşinizin içinden deccal çıkmış. Soğumak ne demek evde bakilmayacak bir kocanız var o.is.lik herif her lafı ayrı iğrenç.
İnanın sonradan böyle oldu başta böyle olsa çocukta düşünmezdim devam da etmezdim nası oldu bende anlamıyorum onada sanki farklı şeyler oldu ben doğurduktan sonra..

Doktorum küçük doğan bebeklerin daha dirayetli olduğunu ve önemli olan sağlık olduğunu en son gittiğimde anlamış gibi tekrar anlattı. Hoş anlamıştır eski benden aynaya bakınca bile eser yok çok yıprattı beni bu süreç belki de hissetti kadın.. öncesinde de yemekle alakalı olmadığı bazıları yemese de bebeği besler bazıları yese de besleyemez diye uzun uzun anlattı ama anlamamış demekki.

Benim bebeğim de Kolik ve Kolik bebek inanılmaz zorken bide onların saçmalıgıyla uğraşıyorum.

Bana da tam olarak aynı imayı yaptı kv çocuk ağlarken birden o gelince kucağında sustu resmen bakamadığım için ağladığını düşündü en son bu çocuk Kolik hiç bişey olmasa bile ağlıyo belki bilmiyorum dedim öyle deme sen çpcuga kötü dersen millet neler demez dedi sanki kötü ne dediysem benden çok düşünüyor benim çocuğumu sanki 9 ay o kadar sıkıntıyı o çekti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…