Merhaba sevgili anne,
Öncelikle hayırlı olsun bebeğin. Güle güle büyütün. Sağlıkla, mutlulukla, huzurla.
Benzer şeyleri yaşamış birisi olarak tek tavsiyem lütfen kendini üzme. Dile kolay gelde yap diyebilirsin bana eminim ki.
Çünkü bende benzer şeyleri sorun ederek süt kesilmesine kadar gidecek şeyler yaşadım. Ne oldu? Kim zarar gördü? Sadece bebeğim. Sütüm kesildiği için ememedi. Mamayla büyüyor hala.
Bu insanlar kendileri hiç anne olmamış gibi torunları doğunca egomanyak karakterler haline dönüşerek seni beni sen anlamazsın ben kaçtane büyüttüm triplerine giriyorlar. Yardımcı olmak, torun sevgisi falan fasa fiso. O senin bebeğin ve ne zaman yıkanacağına sen ve babası karar vermeli. Öyle kimse kafasına göre çocuğumu yıkayamaz izin vermem !
Şimdi geriye dönüp baktığımda ne salakmışım diyorum sadece. Kendimi üzdüm çocuğum sütümden mahrum kaldı.
Eşinle paylaş. Anlayış durumuna ve cevabına göre gerekirse kendi annende dahil olmak üzere kimseyi alma yanına. Benim canım sıkılınca ben gelicem de. Öyle de yap. Yalnızken anne olduğunun farkına ve tadına daha çok varıyorsun emin ol. Biraz yorucu ama çok güzel zamanlar...
Annenle özel olarak kayınvaliden yüzünden böyle bir karar aldığını anlatarak gönlünü al bence. Seni anlayacaktır ve hak verecektir. Kızının mutluluğu huzuru için...
Seni çok iyi anlıyor ve sıkıntını paylaşıyorum sevgili yeni anne. Tekrarlıyorum kendini üzme. Evladına iyi bakabilmen için önce senin iyi olman lazım.