Lohusayim yetisin :(

30 agustosta sezeryan oldum.. Ameliyattan çıkınca iki agri kesici iğne vurdular.. Onlar haricinde daha ne ağrı kesici içtim nede iğne vurdurdum.. Bugun 7.gün.. Ama ben ilk gece kalktim yürüdüm.. Her gun kendime bi gorev verdim.. Bugun tek basima yataktan dogrulcam gibi gibi.. Kesinlikle yuruyunce daha rahat aciliyorsun.. Ama idrar yaparken bende zorlanıyorum.. O kadar da olacak.. Ama senin agrin normal mi bilemiyorum.. Bence bir doktora görün.. Benim 5.gun kontrolunde bisey çıkmadı şükür ki

gunde 4 parol (doktor tavsiyesi ile) 2 hafta her gece agridan agladim.1 aydan sonra rahat ettim.40i cikinca kontrole gidin kadin doguma.allah bagislasin.etrafa kulak asmayin cok normal :)

Merhaba ben dogum yaptığım ertesi gün sigara içmek için tek yürüyüp aşagı inip çıkıyordum tabi asansör ile ama oturup kalkmak öksürmek bile çok acı veriyordu. Olabildiğince çok dinlenmeye çalışın. Bünyeye göre degişir ama 10 15 gün içinde acınız geçiyor merak etmeyin.Sağlıkla büyütün bebişinizi

Allah hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin cnm. Bu durum kişiden kişiye değişir. Iki çocuk annesiyim. 2018 ve 2019 yilinda ust üste sezeryan dogum yaptim. Ilk dogumda 1 hafta da kendime geldim. Ikinci dogunda ertesi gun imza atarak hastaneden kendim ciktim. Hic yatmadim. Herkes ikincisi cok zor gececek diyorlardı aksine cok daha kolay gecti. O yuzden kendine sikinti yapma. Bir haftada veya 10 gunde toparlanan var. Bu senin bünyene bagli.

Hareket halinde acimasi normal en geç 10gunde rahat olursunuz sonuçta kesilen yer var parmagimiz kesilse bile 3 gün kullanamıyoruz. Acı sürekli siddetleniyorsa Dr gidin enfeksiyon olabilir iki sezeryan oldum bana normal geldi durumunuz.

Yürüyüş yapın ama abartmayin ayaklar sisiyor ilk hafta. Bebek emzirmek için yastık alın zaten kalkmak ayrı işkence oluyor.

ben iki sezeryanimda da cok cektim
ben de iki güne toparlananlari anlayamiyorum,baya agri cektim, ayaga zor kalktim karnimo tutarak yürürdüm, bir ay dogrulamadim kambur yürüdüm. her adimi eziyetti. hastanede bir hafta kaldim evde de sancilarim devam etti.
bünyeden bünyeye degisiyor. yani inan ben de anlamiyordum. ama benim hasarim daha coktu iste, karin kaslarim yirtildi cok. ameliyat olacagim hatta bu yüzden ama o agtilardan cekiniyorum olunca iste..
herkesin bünyesi farkli kafaya takma, gececek bu günler, ilk zamanlar zor oluyor geciyor sonra

dikis agrilari bir 10 gun kadar suruyor
idrar yaparken falan mesaneyi baskilarkende hafif agri oluyorda siz bana iltihap varmis gibi geldiniz bi dr a gorunun

Çok normal canım. Herkesin acı eşik değeri bir olmuyor. Bazilari hemen toparlaniyor bazılarının aylar sürüyor.
İdrar yaparken ki ağrı sonda kaynaklı. Bir haftaya geçer.
Bir 10 gün kadar da ameliyat yeri acır, 10 gün sonunda tamamen iyileşmez ama biraz daha rahatlarsın.
Allah bebisinize de hayırlı ömürler versin

parmağımı kestim 3 eylül günü bende hala acıyor, siz operasyon geçirmişsiniz.
daha güçlü bir ağrı kesici için doktorunuza danışın.

Daha cok yeni bence normal. Haftalık kontrolünüzde sıkıntılarınız devam ederse doktorunuza söyleyin mutlaka. Bu ara bol bol dinlenin ve bebeginizle ilgilenin sadece. İlk sezeryan deneyimim ikinciye göre daha zor geçmişti benim de.

Egilip dogrulurken bir yerden veya varsa birinden destek isteyin. Tuvalet icin de klozeti kullanin. Yine otururken direkt egilmeyin. Kesi yerini bükmeden oturup kalkmaya calisin ilk zamanlar. Ben cok problem yasamadim boyle yapınca. Geciyor merak etmeyin. Herkesin yapisi farklı.
Bebeginiz de hayirli olsun guzel yasasin

Canim bende yeni sezeryan dogum yaptim eve geldim ve hemen ayaklandim 4.gun evimi bile süpürdum ozel bi hastanede dogum yaptim 2.sezeryanimdi hastanede iyi bakim yapıldı ve antibiyotik kullandim evdede iki tane ictim ve vermidon agrim oldukça sanirim iltihap kapmis olabilirsin veya agri kesiciler ise yaramıyor olabilir simdiye azalmaliydi agrilarr.

Ben 1 hafta boyunca desteksiz yatıp kalkamadım yerimden.

Hastanede yatak otomatik oturur pozisyona kadar kaldırılabildiği için orada biraz daha rahattım. ama evde otomatik yatak olmadığı için 1 hafta eşim veya annem veya kv'm destek yaparak santim santim oturur pozisyona getiriyorlardı beni.

oturur pozisyondan ayağa kalkmak için önce rüku pozisyonuna geliyordum sonrasında yavaş yavaş dikiyordum kendimi.

1 hafta boyunca da ayağımın altına yastık koyarak yattım ayaklarım şiştiği için.

Hastanedeki bakımlarımda da bir problem yoktu, sonraki doktor kontrollerimde de doktor her şey gayet normal dedi.

Ben durumunuzda bir anormallik görmüyorum anlattıklarınıza göre.

Benim ağrılarım 15 gün sürdü hatta kırkım çıkana kadar hergün bir yerim ağrıyordu. Özellikle omzum ve midem...

Herkesin ağrı eşiği farklıdır. Benim hastanede de çok ağrım vardı. Kendinizi en iyi siz bilirsiniz ama çocuğunuzla ilgilenmenizi etkileyecek kadar şiddetliyse bir doktora görünün.

Hayırlı olsun benim doğum çok zorlu hayati tehlike olduğu için 25 gün kimse elimi belimi tutmasa kalkamıyorum inanılmaz acılar çektim ama o bile 1ay sürede olsa geçti gitti sabırlı olun çok zor bişey ama 10 güne rahat edersiniz Allah'ın izniyle geçer bide rezene çayı için süt arttırıp ağrıyı hafifletir ama poşet olarak değil aktaran tane olandan

Ben de sezeryan oldum. Hastanede yapılan agrı kesici iğneler o kadar rahatlatıyordu ki taburcu olurken doktoruma " o agrı kesici iğnenin aynısının hapından istiyorum" demiştim. o da tamam dedi. eve geldim birkac gün kullandım. recetesine baktım meğerse ameliyat agrılarında kullanılıyormus o yüzden o kadar etkiliymiş demek ki. Doktorunuza sormadınız mı siz de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…