Ağrı eşiğiniz düşük olabilir, herkesin farklı oluyor ağrı durumları. Ben kendimden örnek verirsem; sezaryen olduğumun gecesi bebeğim ağladığında hop diye herkesten önce kalkardım. İlk kalkışım, yürüyüşüm falan da çok iyiydi; hemşireler bile şaşırmıştı desteksiz ve rahat kalkıp yürümeme. Benim sürecim çok rahat geçti. İlk günlerde idrar yaparken kesi yerinde sızlama olabilir geçiyor sonra. Oturmayın sürekli yürümeye çalışın, yürüdükçe açılırsınız. 1 hafta sıkıntı yaşarsınız sonra azalır şikayetleriniz. Doktorunuza da gidince danışırsınız zaten.Merhaba arkadaslar,
3 eylul gunu oglen 1'de sezeryan dogumla cok sukur kizimi kucagima aldim. Hastanedeyken verilen agri kesiciler sayesinde sanirim daha rahattim. Eve gelince recete edilen basit bir agri kesici kullanmaya basladim ancak agrilarim gecmiyor. Oturdugum yerden kalkarken, idrar yaparken o kesi yerini tekrardan kesiyorlar sanki. Ayni sekilde geceleri uyumak icin yatmak da tam bir eziyet. Kendi kendimi "daha bugun 4. Gun tabiki gecmeyecek ne bekliyorsun" diye telkin etmeye calisirken kayinvalidem halan sezeryan oldugunda agrilari bu kadar uzun surmedi, bu iste bir tuhaflik var deyince tum gardim dustu, sizin yaniniza kostum. Allah rizasi icin soyleyin bu agrilar hep benimle mi kalacak , ilk hafta cok cektim 10 gun cok cektim ama bak suan hepsi gecti diyecek birisi yok mu
Ben varım dönerken ağrıdan nefesimi tutuyordum istemsiz...Merhaba arkadaslar,
3 eylul gunu oglen 1'de sezeryan dogumla cok sukur kizimi kucagima aldim. Hastanedeyken verilen agri kesiciler sayesinde sanirim daha rahattim. Eve gelince recete edilen basit bir agri kesici kullanmaya basladim ancak agrilarim gecmiyor. Oturdugum yerden kalkarken, idrar yaparken o kesi yerini tekrardan kesiyorlar sanki. Ayni sekilde geceleri uyumak icin yatmak da tam bir eziyet. Kendi kendimi "daha bugun 4. Gun tabiki gecmeyecek ne bekliyorsun" diye telkin etmeye calisirken kayinvalidem halan sezeryan oldugunda agrilari bu kadar uzun surmedi, bu iste bir tuhaflik var deyince tum gardim dustu, sizin yaniniza kostum. Allah rizasi icin soyleyin bu agrilar hep benimle mi kalacak , ilk hafta cok cektim 10 gun cok cektim ama bak suan hepsi gecti diyecek birisi yok mu
Çok normal canım o kadar olur kat kat kesildin sonuçta. Normal şekilde dururken ağrı olsa anormal derdim ama o kesi yeri acısı hareket ederken illa ki oluyor yara daha kaynamadı sonuçta. Özellikle tuvalet yaparken oraya öyle bir kramp giriyordu ki bağıracak gibi oluyordum. Yatıp kalkarken de aynı şekilde. 4 aylık sezeryanlıydım koltuğa oturacaktım arkamda yastık var zannettim birden yaslalanınca bile sızlamıştı. Bir buçuk yıl oldu tuvalete fazla sıkışsam sızlama oluyor. Ev süpürsem zorlasam sızlıyor. Kesi yeri ağrısı oluyor o kadarDurdugum yerde siddetli agri yok, oturabiliyorum ancak oturdugum yerden kalkarken o kesi yeri cok aciyor. Yuruyorum yururken baslarda dogrulamiyorum sonra 10 adim sonrasinda dogrulup daha iyi oluyorum o ilk adim ah vahlar esliginde gidiyor
10 gün boyunca eşimin yardimiyla kalktım yataktan. Asla kendim kalkamiyodum. Ama gün boyu ayaktayken yada vc de çok acı cekmiyodum. Herkeste farklıdır. Herkesin aç eşiği farklıdır . Zamanla düzelirsin canını sıkmaMerhaba arkadaslar,
O kadar iyi anladiniz ki beni. Aynen ayaklarim balon gibi sisti. Zamanla gecer dimi insallahHareket halinde acimasi normal en geç 10gunde rahat olursunuz sonuçta kesilen yer var parmagimiz kesilse bile 3 gün kullanamıyoruz. Acı sürekli siddetleniyorsa Dr gidin enfeksiyon olabilir iki sezeryan oldum bana normal geldi durumunuz.
Yürüyüş yapın ama abartmayin ayaklar sisiyor ilk hafta. Bebek emzirmek için yastık alın zaten kalkmak ayrı işkence oluyor.
Anlattiklarinizla birebir aynilarini yasiyorum yuzde 1 farklilik bile yok.Ben 1 hafta boyunca desteksiz yatıp kalkamadım yerimden.
Hastanede yatak otomatik oturur pozisyona kadar kaldırılabildiği için orada biraz daha rahattım. ama evde otomatik yatak olmadığı için 1 hafta eşim veya annem veya kv'm destek yaparak santim santim oturur pozisyona getiriyorlardı beni.
oturur pozisyondan ayağa kalkmak için önce rüku pozisyonuna geliyordum sonrasında yavaş yavaş dikiyordum kendimi.
1 hafta boyunca da ayağımın altına yastık koyarak yattım ayaklarım şiştiği için.
Hastanedeki bakımlarımda da bir problem yoktu, sonraki doktor kontrollerimde de doktor her şey gayet normal dedi.
Ben durumunuzda bir anormallik görmüyorum anlattıklarınıza göre.
o zaman bence korkmayın. herkesin acı ve ağrı eşiği farklıdır. Ben dayanıklıyımdır genelde ama normal doğuma çok hazırladığım için kendimi, bir an doktorum "sezaryen" diyince o psikoloji ile 2 gün ağlamıştım. belki de bu sebeple acı çok hissettim. Yani biraz algıda seçicilik de olabilir.Anlattiklarinizla birebir aynilarini yasiyorum yuzde 1 farklilik bile yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?