Lohusayim yetisin :(

Ağrı eşiğiniz düşük olabilir, herkesin farklı oluyor ağrı durumları. Ben kendimden örnek verirsem; sezaryen olduğumun gecesi bebeğim ağladığında hop diye herkesten önce kalkardım. İlk kalkışım, yürüyüşüm falan da çok iyiydi; hemşireler bile şaşırmıştı desteksiz ve rahat kalkıp yürümeme. Benim sürecim çok rahat geçti. İlk günlerde idrar yaparken kesi yerinde sızlama olabilir geçiyor sonra. Oturmayın sürekli yürümeye çalışın, yürüdükçe açılırsınız. 1 hafta sıkıntı yaşarsınız sonra azalır şikayetleriniz. Doktorunuza da gidince danışırsınız zaten.

Zaman geçtikçe azalıyor ağrı. Sizde sabit veya artıyor gibi görünüyor. Mutlaka başka bir doktora muayene olun. İltihap kaparsa çok uğraşırsınız.

Ahhh o eski gunler benim de cok feci acirdi kesi yerim. Kalkarken yatarken sanki binlerce bicak saplanir gibi olurdu. Neyse ki gecti suan aci agri sifir. Hala bile soylerim bi insan bile isteye neden sezeryan olur ki. Benim uzun surdu 15 20 gun cok zorlandim ki aciya dayanikliyimdir.

Yaşadıklarınız normal. Herkesin acı eşiği ve iyilesme süresi farklıdır. Ben 14 gün dogrulamadim bile. 2 sene oldu doğum yapalı hala ara ara dikislerim sızlıyor.

Ben varım dönerken ağrıdan nefesimi tutuyordum istemsiz...
Yatmak,kalkmak,oturmak tam anlamiyla işkenceydi bebeğimi ağrıdan zor alıyordum...
15 gün surer herkesin bünyesi farklı kendini kimseyle kıyaslama kafani karıştırma geçecek ve geçiyorda...
Bebişini sağlıkla büyüt....

Ben 3 günde tamamen iyilesmistim hatta 2. Galego toparladım. .sadece kesi yeri 1 haftada iyileşti kapandı yani.
Şu an 46 gün oldu.
Sezeryan olduğumu unutuyorum baya.

Öncelikle hayırlı olsun,sağlıkla büyütün bebeğinizi.
2 sezeryan doğum yaptım.
Ikinsinde de antibiyotik kullandım,size vermediler mi? Şayet vermedilerse doktora görünün derim.
Ağrı konusunda şunu söyleyebilirim geçiyor zamanla ama kendinizi çok zorlamayın bir süre. Ağır kaldırmayın,egilip kalkarken dikkat edin.

Durdugum yerde siddetli agri yok, oturabiliyorum ancak oturdugum yerden kalkarken o kesi yeri cok aciyor. Yuruyorum yururken baslarda dogrulamiyorum sonra 10 adim sonrasinda dogrulup daha iyi oluyorum o ilk adim ah vahlar esliginde gidiyor
Çok normal canım o kadar olur kat kat kesildin sonuçta. Normal şekilde dururken ağrı olsa anormal derdim ama o kesi yeri acısı hareket ederken illa ki oluyor yara daha kaynamadı sonuçta. Özellikle tuvalet yaparken oraya öyle bir kramp giriyordu ki bağıracak gibi oluyordum. Yatıp kalkarken de aynı şekilde. 4 aylık sezeryanlıydım koltuğa oturacaktım arkamda yastık var zannettim birden yaslalanınca bile sızlamıştı. Bir buçuk yıl oldu tuvalete fazla sıkışsam sızlama oluyor. Ev süpürsem zorlasam sızlıyor. Kesi yeri ağrısı oluyor o kadar

Ilk dogumumda 10 gunde anca toparlanip yurudum.11 haziranda ikinci dogumumu yaptim 4.gunde ayaktaydim ama inanilmaz bas agrilarim oldu valla dedim ameliyat agrisi bile bundan kolaydi.ama geciyor ben en cok bas agrimin gecmesine sukrettim 1 hafta surdu cok sukur gecti merak etmeyin geciyor.siz bol bol yuruyun yurumek cok iyi geliyor dikislere.ama kan yada irin gelirse doktora gidin cunku arkadasimin dikisi acilmisti boyle.diger turlu sorun olmaz insallah elbet gecer sadece biraz sabir

Kayınvalide de her şeye burnunu sokmasa olmaz yani. Belli ki senin naz niyaz yaptığını düşünüyor. Herkesin vücudu bir mi? Burada sezeryan doğum yapıp eve gelip ev süpürüp halı silkeleyenleri de okudum ben. Ne yapalım yani onlar öyle diye biz de öyle olamayız

Yattiğinda ya da sabit durduğunda ağrin varsa tekrar doktora görün derim ama tabi yataktan kalkmak oturmak kalkmak bunlar kesi yerini acitiyosa normal tabi

10 gün boyunca eşimin yardimiyla kalktım yataktan. Asla kendim kalkamiyodum. Ama gün boyu ayaktayken yada vc de çok acı cekmiyodum. Herkeste farklıdır. Herkesin aç eşiği farklıdır . Zamanla düzelirsin canını sıkma

O kadar iyi anladiniz ki beni. Aynen ayaklarim balon gibi sisti. Zamanla gecer dimi insallah

30 haziranda sezeryan ile 2. Dogumum oldu. Sizin dediginiz gibi şikayetlerim olmadı. Bencede enfeksiyon yada başka bir durum olabilir. Bir doktora görünmenizde fayda var.

Geçmiş olsun

kısıye gore degısır ben 3. gunumde yer supurdum mutfaga toz kahve dokmustum bulasık makınası camasır makınası kahvaltı hazırlama falan yapıyordum
ama gelınımız kızcagız 1 hafta yerınden kalkamadı adım atmakta zorlandı

ama ben sunu gordum ne kadar hareket edersenız okadar hızlı ayaga kalkıyorsunuz benım sezeryanım agırdı ekstra amelıyat oldum sag yumurtalıgım komple alındı 38 cm kıst vardı kızım 52 cm dı zaten dusunun... ıcım oyuldu ekstra yanı. amelıyatdan 5 saat sonra ayaga kalktım ve her yarım saaatde bır 10 dk yurudum mutlaka . ertesı gun sabah hıc sızım olmadan rahatlıkla hastaneden cıktım cok rahat merdıven ındım cıktım cunku doktor sureklı yuru dıkısler guzel kaynasın sen yattıkca uzun surer haberın olsun demıstı

sız evde sık sık yuruyun derım. baskasında olmadı dıye sızde agrı olmayacak anlamına gelmez herkesın vucudu farklıdır agrınız varsa da normaldır olabılır kolay bır eylem degıl dogum sonucta neşter degdı vucuda

Anlattiklarinizla birebir aynilarini yasiyorum yuzde 1 farklilik bile yok.

Hayırlı olsun ve çok geçmiş olsun öncelikle, aynı kadının bile iki doğumu bir değilken iki bayanı kıyaslamak son derece yanlış. İki doğum yaptım ki yeğenim de ameliyathane hemşiresi idi birinde çok zor geçti icin yapisikti çok uğraştık dedi, iç organlar için dedi bunu, toparlanmam zaman aldı hatta aylarca bel ağrısı ve denge problemi yaşadım diğerinde gece ameliyat oldum sabahı geziniyordum daha rahat toparlandim.
Geçecek hiç canınızı sikmayin üç dört haftayı buldu benim bu zorlanmam her gün azalıyor ve bir gün geliyor hiç olmuyor

Anlattiklarinizla birebir aynilarini yasiyorum yuzde 1 farklilik bile yok.
o zaman bence korkmayın. herkesin acı ve ağrı eşiği farklıdır. Ben dayanıklıyımdır genelde ama normal doğuma çok hazırladığım için kendimi, bir an doktorum "sezaryen" diyince o psikoloji ile 2 gün ağlamıştım. belki de bu sebeple acı çok hissettim. Yani biraz algıda seçicilik de olabilir.

Takmayın. emzirmeye odaklanın. sütünüz de az gelir, bi iki güne dolar sütler. kanallar açık olmadığından ağrı yapabilir. yavaşça dipten uca doğru masaj yapın, sağın göğüslerinizi. süt gelmeye başladıkça zaten bebeğiniz de açar kanalları kolaylıkla.

mutlu annelikler dilerim.

Hanimlar herbirinize ayri ayri cok tesekkur ederim yorumlariniz ve iyi dilekleriniz icin.. Randevu aldim doktora gorunecegim, ama sizin yazdiklariniz moralimi gercekten duzeltti. İnsallah kisa zamanda kurtulurum. Tekrar tesekkur ederek konumun kapatilmasini rica ediyorum.@mune

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…