• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusayken tek kalmak

hazanyeli_28

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2017
346
388
23
Arkadaslar 9 gun oldu dogum yapali gunduzleri tek kaliyorum mecburen annem rahmetli kaynanam alt.katimda ama gunde 2 kere ugrar gider. Lohusa anne bebek 40 gun tek kalmaz derler siz bu donemi nasil atlattiniz tecrubeli anneler net.den biraz arastirayim dedim hic yoktan korku sardi

Kendi isinizi halledebiliyorsaniz bence bir sakincasi yok..tek kalmayı tercih ederim daha rahat olur giyim kusam acisindan bile
.kayinvalidenizde iki kere ugruyomus zaten

Arkadaslar 9 gun oldu dogum yapali gunduzleri tek kaliyorum mecburen annem rahmetli kaynanam alt.katimda ama gunde 2 kere ugrar gider. Lohusa anne bebek 40 gun tek kalmaz derler siz bu donemi nasil atlattiniz tecrubeli anneler net.den biraz arastirayim dedim hic yoktan korku sardi
batıl seyler onlar..psikolojin yerindeyse neden kalmayasin..ben kaldim mesela..karisan eden de yok bosver daha iyi..kafani bunlara takma bebisini kokla sev saril ona gecer..

Bence 40 gun kalmalari sacma sen nasl adapte olcaksn bebege eve ben 2 hafta kalcm kaynanamda normalde o kadrida fazlada gelen giden olur diye sonra evme gelicem tek basma bakicam ilk once kendine guvenmelsn bence

En iyisi yanliz olmak.. zaten anne bebegin birbirine alismasi icin cok önemli ilk aylar. Rahatca saril bebegine, emzir, ilgilen. Yorgunsan yat dinlen. Inanki yaninda birileri olunca , illaki sinir olacak birseyler cikiyor. Öyle hurafe seylere de inanmayin, yok yanliz kalinmazmis. Neden kalinmasin? Bir anne ve bebegin ilk zamanlar yanliz kalmasi, birbirine alismasi en gerekli olan bence.

Kendi kendinizi korkutmayin yeter ben sadece 3 gün esimleydim daha sonra tek kaldım ve evim o kadar ıssız dı ki bölge olarak kendi kendini korkutmazsan sorun olmuyor Ayetel Kürsi Felak nas oku Allah'a emanetsiniz

Zaten eve gelen bu koca karilar saglam insanida hasta edip gidiyor kafam rahatti merak edip sordum cok sukur isimi gucumu yapiyorum bebegimle ilgileniyorum tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim arkadaslar

Birileri olsa bik bikk sadece kafa ütülemek. Bebeğin tek ihtiyacı sizsiniz. Bol bol emzirin, çok küçük henüz gerekirse, mama takviyesi ve siz. Başka birşeye ihtiyacı yok. Gerisi sadece gürültü.

Ay kuzuuuum keyfini çıkar aman eve gelip dolanacaklar rahat edemeyeceksin her kafadan ses. Ben keşke kalsam :( düşününce bunalıma giriyorum . Kv hastanede başlıcak milleti ağırlamaya vayarkadas iymisin müsaitmisin yok evde de ağırlamaya başlıcak . Ay daral geldi bak yine :(
Bebeğini sev bağını kur.

yok ablacim bunlar safsata.Elin ayagin tutuyor kendine ve bebişe bakabiliyorsan sevin bu duruma.Inan lohusayken kaynana kp gelmesin duye dua eden cok kadin taniyorum biride benim.Bende 15 gün sonra gündüzleri yalniz kaldim.Yalnizlik iyidir tavsiye ederim.Kafana dir dir eden yok.Sinir eden yok.Her hareketini elestiren yok.Şükür et bebisle ilgilen.Mis gibi kokusu icine cek.Inan senin yerinde olmak isteyen cok

Korkacak birsey yok ki. Kendi ihtiyaclarini görebiliyorsan takil kendin evde :).
Olayin bilimsel aciklamasi da şöyle. plasenta vucuttan ayrildiktan sonra acik yara gibi kaliyormus. Eskiden günümüzdeki hijyen kosullari olmadigindan enfeksiyon kapabiliyormus anneler. Enfeksiyon ates halüsinasyona neden olabiliyormus.

Doğumumun dördüncü günü kaynana denen şahısın çıkardığı kavga sonucu tek kaldım ve ohh iyi ki gitmiş dedim. Boşuna korkutmayin kendinizi, tek kalmak çok ama çok daha iyi. Oh mis!

doğumdan on gün sonra yanımda kimsem yoktu hiçbirşey olmaz merak etme.

batıl batıl şeylere inanmayın.lohusalıkta çok ciddi depresyona girip bebeğe zarar verenler ya da emzirirken uyuyakalıp bebeği kazayla boğanlar gibi örnekler var.bu sebepten yalnız kalmasın vs denir.eğer halin yerindeyse sağlığın yerindeyse kayınvaliden günde 2 kere de iyi misin diye kontrol ediyormuş yeter.En iyisi de bu zaten en temizi

Ya, kaynanayla değil kırk gün dört gün nasıl durmuşum hayret ediyorum ben. O kadar bilmişti ki, bebeğimin altını değiştireceğim zaman korkan korka, suçlu gibi degistiriyordum. Çünkü ona göre bebek altını yine kirketecekti ve birkaç defa kirletmeliydi aynı bezi. Vicdansız insan, el kadar bebeğimi ona uyup, öyle beklemediğim için çok mutluyum. Aman kimse gelmesin, siz en iyisini bir anne olarak zaten bilirsiniz.

O laf şuradan gelir, lohusa mezarı 40 gün açık kalır diye.
Eskilerde tıbbi donanım olmadığından kanamaya müdahale edilemiyor ve annenin sağ kalma durumunun garanti süresi olarak denir.
Tabi ki günümüzde aslı astarı yok, gayet 1 hafta sonra tek kaldım.
Hatta kimse olmasaymış en başından daha iyiymiş ama ilk doğumumda dikişlerimden çok çektim, 3 hafta sonra ancak oturur pozisyona geçebilmiştim.
Buna rağmen yine de tek kaldım.

Back
X