Lost

• Konu Sahibi Konu Sahibi mia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
- Ada, 2. sezon finalinde Swan ambarı içe doğru patladığında zamanda geriye gitmedi, ancak ambar patladığında bir şeyler oldu, evet…

- Locke ve Jin’i dizide daha fazla göreceğiz. “Ölüm, göreceli bir kavram” ve dizide bu karakterler hakkında daha anlatılacak çok şey var.

- Yapımcıların dizide en beğendikleri bölümler “The Constant” (Carlton) ve “Exodus” (Damon). Damon, dördüncü sezonu çok beğendiğini açıkladı ve dizinin zamanında “iniş ve çıkışları” olduğunu kabul etti.

- Diziye son vermek üzere bir tarih belirlemenin kendilerine daha fazla güç ve enerji, fikir verdiğini yinelediler.

- Bu sene Rousseau’nun hikayesine geri döneceğiz, ancak bu tamamen flashback olmayacak. Flashback ve forward’lar dizide yine yer alacak, ancak dizide yine zamanda gidiş gelişle ilgili heyecanlı şeyler yaşanacak, yeni sezonda dizinin anlatılış biçimiyle ilgili bambaşka sürprizler olacak. Ada içinde ve dışında yaşanacak olan olaylar anlatılacak ve bunlar farklı zaman dilimlerinde olacak.

- Köpek Vincent gayet iyi ve 5. sezonda da olacak - hatta dizinin sonuna kadar adada olacak.

- Jack-Kate-Sawyer aşk üçgeni, diziyi canlı kılan hikayelerden biri ve önümüzdeki iki sezon boyunca bu üçgende değişiklikler göreceğiz. Kate Sawyer’ı tekrar görecek.

- 4. sezon finalinde Daniel Faraday’le birlikte botta olan isimsiz kişiler şaşırmış olacak, ancak olaylar yine Faraday’e bağlı olacak.

- Daniel’dan bahsetmişken, kendisinin, içinde Ada’da neler olduğu ve neler olacağı hakkında bilgiler yazan küçük bir not defteri var ve bu defter 5. sezonda önemli ölçüde yer alacak.

- Richard Alpert “oldukça yaşlı”, Ada’nın mistik güçlerine şükürler olsun ki, ve 5. sezonda onun hikayesini biraz daha göreceğiz. Onu ayrıca yalınayak bir biçimde “yakın gelecekte” (bu bir kelime oyunu olabilir) göreceğiz, dolayısıyla kaç tane ayak parmağı olduğunu öğrenebileceğiz.

- Yeni sezonda yepyeni bir hikaye zaman sırasıyla karşılaşacağız. Flashback ve flashforward olacak, ancak yapımcılar bize bunları çok farklı biçimde verecek ve bu sıralama oldukça karışacak.

- Yeni zaman sistemi için şöyle bir ipucu veriliyor: 4. sezondan 7. bölüm olan “Ji Yeon”u hatırlayın ve Sun’ın flashforward’larıyla Jin’in flashback’lerini nasıl karıştırmıştık, 5. sezonda da tahminen bu tür mantık oyunları olacak.

Alıntıdır

5.sezona ait bir bölümden detaylar.. (Yüksek miktarda spoiler vardır.)

Bu bölüm tamamen Desmond, Penelope ve Ben hakkında. Bu bölümde hiçbir flashback ve flashforward yok, yani sıradan bir dizi bölümü gibi. Desmond ve Penelope uzun bir süredir tekneleriyle geziyorlar ve bir bebek bekliyorlar. Her ay bir şehirden başkasına geçiyorlar ve bu izleyeceğimiz bölümde Mati adlı bir şehirdeler.

Penelope ve Desmond harika bir hayat yaşıyorlar. Desmond bir bebek istiyor, Penelope ise bu konuda kararsız. O, bir bebek sahibi olmayı ve göçebe gibi yaşayarak şehirden şehire gezmeyi, hayatlarını geçmişlerinden kaçarak yaşamayı istemiyor.

Penny hamile olduğunu öğrenir. Doktoru ona bazı uyarılarda bulunur, Desmond’un spermlerinde bazı anormallikler olduğunu ve Penny’nin bunu anlayamayabileceğini belirtir. Sahneler yerel bir doktor ofisinde çekildi.

Ben bu aşıkları takip etmektedir.

Desmond bir sokak satıcısından silah alır.

Ben ve Desmond birkaç sahnede kedi-fare kovalamacası gibi sahneler çeker. Desmond Penny’i kurtarır, Ben oldukça kızgındır ve onları tamamen kaybetmiştir.

Ben Kuzey Afrika’ya gider.

Ve kendinizi büyük bir spoiler için hazırlayın:

Dünya üzerinde bir sürü kurulmuş Dharma istasyonu var, yani bunlar sadece adayla sınırlı değil.

İstasyonlardan biri, Kuzey Afrika’daki mağaralardan birine inşa edilmiş. Ben, Widmore’un güvenlik şefini bu istasyona getirir. Ben bu adama bir süre işkence yapar, adam en sonunda Ben’e, Penelope’un Mati’de olduğunu söyler.

Ben, Desmond ve Penny’yi Mati’de bulur. Ben, deniz kıyısındaki berbat bir restorandaki bir aşçıyı döver, Penny’nin yemeğine zehir koyar.

Ben, Penny’nin hamile olduğunu görür, bunu hesap etmemiştir. Ben garsonu, siparişi götürmeden durdurur. İntikam hareketini şimdilik askıya alır.

Penny ve Desmond tekneleriyle Mati limanına demirler. Penny oldukça acı çekmektedir. Desmond en yakın köye, bir doktor bulmaya gider.

Desmond ve doktor tekneye hızla gelirler. Desmond dar bir sokakta Ben’i diz çökmüş ağlarken görür.

Desmond ve doktor teknenin içine girerler. Penny’nin durumu oldukça ciddidir. Doktor bunun sebebini anlayamaz. Penny bebeği doğurur, doktor Desmond’a tekneyi kıyıdaki bir köye götürmesini söyler.

Desmond köyde aceleyle koşarken vücut kasılmaları yaşar ve aktörün bu sahneleri defalarca canlandırması oldukça komikti. Bu vücut kasılması sahnelerinin sebebi ise şimdilik bilinmiyor.

Raporu yazan kişi, bölümün sıradan bir bölüm olduğunu söylemesiyle hata yapmış olabileceğini söylüyor, çünkü Ukoa gölü sahnesinde Desmond’a bir şeyler oluyor ve herhalde yine zamanda yolculuklarına başlıyor.

Alıntıdır

“LOST“un 5. sezon posteri görücüye çıktı. Ortadan ikiye bölünmüş poster fotoğrafının bir tarafında adadan kurtulduklarını bildiğimiz ‘Oceanic 6′ ekibi, diğer tarafında ise adada kalanlar yer alıyor.

Posterin üst kısmında ise ‘Destiny Calls’, yani ‘Kader Çağırıyor’ yazıyor.

Posterde dikkat çeken birkaç şey daha var:

* Neden Sawyer ve Kate doğrudan birbirlerine bakıyor?
* Neden Jack (traş olmuş) ve Kate, Sawyer ile Juliet’in verdiği pozun yansıması gibi duruyor?
* Jin ve Claire nerede?
* Faraday, Miles ve Charlotte hangi ara posterde yer alacak kadar önemli karakterler haline geldi?

Alıntıdır

Ya kuzum kendine gel:mymeka:

40 dakika dizi izleyecez ama sayende 100 sayfa yazı okuyacaz ağır ol be aaa:mymeka::roflol:

Ya kuzum kendine gel:mymeka:

40 dakika dizi izleyecez ama sayende 100 sayfa yazı okuyacaz ağır ol be aaa:mymeka::roflol:

Oku yani nolur :mymeka: Kendim okuyunca ekliyorum yani fenamı :mymeka: Ben kafayı yerken siz boş durmayın :roflol::roflol:

Dizi hakkında genel bir bilgi ve geçen sezonlarda neler olduğuna dair ufak notlar:

Lost Sydney, Avustralya'dan Los Angeles' a uçan Oceanic havayolları 815 sefer sayılı yolcu uçağının Güney Pasifik civarında düşmesiyle esrarengiz bir adada kazadan sağ kalan kimselerinin yaşamlarını anlatan Amerikan yapımı olan bir dizidir. Her bölüm tipik olarak, bir karakterin flashbacklerle geçmişiyle birlikte anlatılmaktadır. Dizinin yaratıcıları Damon Lindelof, J. J. Abrams ve Jeffrey Lieber'dır. Bölümler Oahu, Hawaii'de çekilmektedir. İlk bölüm olan Pilot bölümü 22 Eylül 2004'de yayına girmiştir. ABC Studios, Bad Robot Productions ve Grass Skirt Productions tarfından yapılan dizi, ABD'de ABC televizyonundan yayınlanmaktadır. Müziklerini Michael Giacchino bestelemiştir. Büyük oyuncu kadrosu ve çekimlerin Hawaii'de yapılmasının maliyeti ile Lost en pahalı televizyon yapımlarından biridir. Dizinin sadece ilk bölümü için 14.000.000 $ harcanmıştır. ABC'de yayınlandığı ilk yılda bölüm başına 16 milyon izleyici ortalamasına ulaştı. 2005'te En İyi Drama Dizisi dalında Emmy, 2006'da En İyi Televizyon Draması dalında Altın Küre ve 2006'da En İyi Oyuncu Kadrosu dalında SAG Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödülün sahibi oldu. Mayıs 2007'de Lost'un dördüncü beşinci ve altıncı sezonlarıyla devam edeceği ve Mayıs 2010'da 117. bölümün yapımı ile sonlandırılacağı duyuruldu. Bu son üç sezonun her birinin haftada bir yayınlanacak olan 16 bölümden oluşacağı planlandı ayrıca ABC son iki sezonu 2 saat uzatma kararı aldı. Son WGA grevi yüzünden dördüncü sezon sadece 14 bölümden oluşurken üç saatlik bir sezon finaline sahiptir. Dördüncü sezonun ABD'deki ilk gösterimi 31 Ocak 2008 tarihinde yapıldı. 5.sezon 21 ocak 2009 da başlayacaktır.

Fikir
Dizi o zaman için ABC'nin başında bulunan Lloyd Braun'ın Spelling Television'dan Sineklerin Tanrısı romanı ve Yeni Hayat ve Gilligan's Island filmlerini temel alan bir ilk senaryo istemesiyle gelişmeye başladı. Gadi Pollack diziye ilham olan bazı unsurların Myst adlı bilgisayar oyunundan alındığını belirtir. ABC Jeff Lieber ile anlaştı. Lieber, Nowhere başlığı ile pilot bölüm senaryosunu yazdı. Sonuçtan ve tekrar tekrar yazılan senaryolardan mutsuz olan Braun, Touchstone ile anlaşması olan ve Alias dizisinin yaratıcısı J.J. Abrams ile yeni bir pilot bölüm yazması için irtibata geçti. Önceleri kararsız olmasına rağmen Abrams dizinin sahip olduğu doğa üstü yönü sayesinde projeye ısındı ve Damon Lindelof'un da işbirliği ile dizinin tarzını ve karakterlerini yarattı.

Çekim yerleri
Lost, Panavision 35mm kameralarla neredeyse tamamen Oahu adasında çekildi. Pilot bölümdeki ada sahneleri adanın kuzeybatı ucundaki Mokulē'ia Sahilinde filme alındı. Sonraki sahil sahneleri meşhur Kuzey Kıyısının gözlerden uzak kesiminde yer aldı. İlk sezondaki mağara sahneleri bir dizi çalışanın vurularak öldürüldüğü 1999'dan beri boş olan Xerox'un parça eşya deposunda kurulan sette çekildi.[10]Sonrasında set ve yapım ofisleri 2. sezonun "Kuğu İstasyonunun" ve 3. sezonun da "Hidra İstasyonunun" iç mekanının inşa edildiği[11] Hawaii Film Office'in Hawaii Film Studio'suna taşındı.

Müzik
Ana madde: Lost'ta kullanılan şarkılar Lost fon müziklerini Hollywood Stüdyo Senfoni Orkestrası tarafından Michael Giacchino eşliğinde oluşturulan fon müziğine yer verir müziklerin orkestra tarafından oluşturulmasının amacı olaylar ve karakterler için birkaç tekrar eden temayı birleştirmektir.

Sezon Özetleri

Sezon 1: Amerika'da 22 Eylül 2004 ile 25 Mayıs 2005 tarihleri arasında yayınlanmış ve 24 bölüm sürmüştür. Oceanic Flight 815 seferini yapan uçağın kaza yapmasını ve kazadan hayatta kalan yolcuların adaya düşmelerini anlatmaktadır.Adaya düşen ve kurtulan 48 kişinin hiçbiri birbirini tanımadığı halde kazadan önceki hayatlarında herbirir birbirlerinin hayatlarına birşekilde girdiklerini ve etkilediklerini anlıyoruz.İlerleyen bölümlerde Danielle Rousseau'nun ortaya çıkışı ile adada Others (Diğerleri)nin olduğunu anlarlar. Sezonun ilk bölümü sadece Amerika'da 18.65 milyon kişi izlemiştir.

Sezon 2: Amerika'da 22 Eylül 2005 ile 25 Mayıs 2006 tarihleri arasında yayınlanmış ve 23 bölüm sürmüştür. Hikaye, kazadan sonraki 45 günü anlatarak devam etmektedir. Çoğu arka kapıyı kapatıp, daha fazla soru getirmiştir. Others (Diğerleri) kendilerini göstermiştir. 2.sezon bölümlerinin çoğu ambarda (hatch) geçmiştir, bu sezonda kazadan kurtulan diğer kişiler de tanıtılmıştır. Sezonun sonunda herkesi büyük bir sürpriz beklemektedir.

Sezon 3: 3. Sezon promolarından biri. Soldan sağa: Ben, Kate, Sawyer, Claire, Charlie, Jack, Sayid, Locke, Sun, Desmond, Hurley, Jin, Juliet Sezon 3 Amerika'da 4 Eylül 2006 ile 23 Mayıs 2007 tarihleri arasında yayınlanmış ve 23 bölüm sürmüştür. Diğerlerine daha çok monoton, slow ve romantizmin daha çok olduğu bir sezon olmuştur.Bu yüzden 3.sezon da Lost severler sıkılmış ve bunu anlayan yapımcılar 4.sezonu daha hareketli yapma kararı almışlardır. 7 Şubat'ta tekrar gösterime giren dizi, hiç ara vermeden sezonu kapatmıştır.

Sezon 4: Amerika'da 31 Ocak tarihinde gösterime girdi. Ancak WGA Grevi nedeniyle yarıda kaldı. İlk 12 bölümü çekildi. 24 Nisan'da yayınlanan 8. bölümle bir aylık ara son buldu. 4. sezon 3 bölümlük sezon finaliyle birlikte 14 bölümdür. Sezon finali olan "There's No Place Like Home" bölümü toplam 180 dakika olmakla birlikte 15 Mayıs'ta birinci kısmı yayınlanmıştır. 29 Mayıs'ta 2 saatlik sezon finaliyle dizinin dördüncü sezonu sona ermiştir.

Sezon 5: Lost dizisinin 5. sezonu ABC televizyonun verdiği bilgiye göre 21.01.2009 Çarşamba günü yayınlanacaktır.

Gelecek sezonlar: 7 Mayıs 2007 tarihinde ABC başkanı Stephen McPherson, Lost yazarlarının 3. sezondan sonra 48 bölüm yazıp yayınlanacağını söyledi. Başta 16 bölümlük 3 sezon düşünülmesine rağmen sonradan yazarlar 4. sezonu 14 diğer iki sezonu 17'şer bölümlük yayınlama kararı aldılar. 5. Sezon 21 Ocak 2009 tarihinde başlayacak.

Güncel Haberler
BBC de çıkan habere göre son zamanlarda özellikle Amerika'da yaşanan reyting düşüklüğü sebebiyle dizinin yapımcıları ABC yöneticileriyle masaya oturmuş ve dizinin bitiş tarihini daha erkene almışlardır. Dizide yaşanan reyting düşüklüğünün asıl sebebi ise sezonun ortasında 3 ay gibi uzun bir süre ara verilmesi bu nedenle televizyonda düzenli bir şekilde gösterilmemesi olabilir. Ve özellikle ilk iki sezondan akılda kalan soru işaretlerine çözüm bulmak yerine daha çok sorular üretilmesi izleyicinin diziye olan bağlılığını artırır yanılgısı dizinin reytinglerinde azalmaya neden olmuştur. Ve bunu anlayan yapımcılar 3. sezonun geri kalan bölümlerinde hiç ara vermeden her hafta yeni bölüm kampanyasıyla ekrana çıkmışlardır.

Alıntıdır

Sağol bilgiler için!!
Desene yine kafam karışacak. Önceki olayların sonucunu bilmeme rağmen bağlantı kuramamıştım..Bakalım yapımcılar inşallah işi yüzüne gözüne bulaştırmamıştır!

ooy oy resmen başladı lost..
yanlız şu an 2. bölüm var,1. bölüm yok :bbo:

sorun varmış,tövbe tövbee...

altyazılar da öğleden sonra ancak düşer..

son saatler beklemesi daha da zor....

Maalsef 2004 yılında (orjinal zamanda) uçak eskiden adanın bulunduğu yer olan okyanusun ortasında bi yerde kaza yaptı. Siz şu an 2000 yılında var olan adayı görüyorsunuz ve bu ada muhtemelen 2004den önce yok edildi ve böylece gerçek hayatta 2004′den sonraki insanlara asla görünmeyecek. Bu yüzden Naomi 815 uçağından kurtulanların kazadan sonra okyanusun dibinde bulunduklarını söyledi. Aslına bakarsanız Daha açık olmak gerekirse uçağın kopyası yapıldı. Uçağın bi versiyonu şu an adada 2000 yılında var diğeri de 2004yılında okyanusta kaza yaptı. yani sonuç olarak bizim kahramanlarımıza ne olursa olsun onlar uçağın kaza yaptığı zamana yani 2004′e ulaştıklarında ölecekler!!

Halt etmiş bunu söyleyen. Dikkat ederseniz 4.sezonda Sun'la, Hurley Jin'in mezarına gittiklerinde Jin'in mezar taşında ölüm tarihi 2004 olarak geçiyor. E niye o zaman Hurley'le Sun hayatta hala. hatta 4.sezon 13.bölümde Sun Mr. Widmore'u görmeye onunla konuşmaya gidiyor. Widmore'la konuşmadan az önce Sun'ın annesi arıyor Sun'da kızıyla konuşuyor. Demekki 2004'ü çoktan geçmişiz gerçek zaman diliminde. Ben adayı taşıdıktan sonra Sahra çölündemi biryerde uyanmıştı hani, otele gittiğinde Yıl 2005 idi. Hani niye ölmedi kimse.:dilcikar:

2004 (yeni zaman çizgisi): Jack adanın dışında yeni zman çizgisinde 3-4 yıl yaşadı. Jack 22 eylül 2004 de hayatının sona ereceğini biliyordu. Bu yüzden kaderi test etmeye karar verdi. Birinin kendini kurtarıp kurtarmayacağını görmek için köprüden atlamaya karar verdi. Sonra gazetede Sawyer’ın öldüğünü okudu- bu kaderin kendi yolunu izlediğini ve bu 6 kişiyi de yavaş yavaş öldüreceğini kanıtlıyordu.

Jack'in gazetede gördüğü ölüm ilanı Jeremy Bentham yani Jonh Locke'a aitti bir kere. Sawyer nerden çıktı. Birşeyleri kaçırdığımı sanmıyorum o bölümde. Lock'un ölüm ilanını gördü ve köprüden atlamaya karar verdi. Ne alaka Sawyer'la. Kim demişse bunu iyi izlememiş, yada fena halde Lostzede olmuş gariban. Kafayı sıyırmış.:mymeka: Yeminle şaşıyorum insanlara, acayip teoriler üretiyorlar, gereksiz gereksiz. Haaaa birde gerçek zamanda uçak okyanuzun altında hepsi öldü falan denmiş. Hatırlarsanız (hangi sezon hangi bölüm bilmiyorum) sanırım helikopter pilotu Lapidus'tu bunu söyleyen, TV'de Oceanic 815 enkazı gösterildiğinde TV'yi arayıp Tv'de gösterilen pilot gerçek pilot değil, o yüzük takmazdı filan diyor. yaniciğime bu teorileri üreten arkadaş gitsin azcık uyusun, dinlensin:teselli: Okuyunca valla iyice kafam karıştı Dids, nerden bulup koyarsın böyle abuk sabuk şeyleri, delimisin kardeşim:mymeka:

Son düzenleme:
Kafayı yedirtecek bu dizi bana yeminle. Paranoyak olup çıktık be:mymeka:kafamçokkarıştıdelikafadulden laelaelaelaelae

bukadar yorum benim icin cok fazlakafamçokkarıştı
oturup izlicem sadece:sm_cool:
dids senin sonunu hic iyi görmüyom, tam bir lostzede oldun

Lostun ilk bölümü düşmemiş ama ikinci bölümü düşmüş biliyosunuz iki bölüm izleyecez lostu.

Eğer ayarlayabilirsem bu akşam kk dna izlersiniz

Bende o teoriyi çürütmüştüm bir kaç yerinden ama kuzum burayı iyi yakalamışsın sahiden pilot yüzük takmazdı demişti, teori çöpe biz daha iyi çözeriz lostu nan

ilk bölümde düştü,iniyor şimdi...
bakalım altyazı ne zaman düşecek

Ben iki bölümüde indirdim biraz baktım heyecan yapıp kapattım:roflol:

ALt yazıda çıkarsa tam olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…