Lost

• Konu Sahibi Konu Sahibi mia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Paul'un kolyesindeki simge Ankh, ayrıca gördüğümüz devasa heykelin iki elinde de Ankh var.

Ankh

* Mısırlı; "yaşam haçı"dır, kadın ve erkeğin birlikteliğini simgeler ve evrensel yaşamın çekiciliği olarak ele alır. Nil'in anahtarı olarak da bilinir.

* Ankh sembolü genel anlamıyla ya da semavi ve dünyevi alem arasındaki irtibata ilişkin anlamıyla kullanıldığında, daire Semavi Yönetim’i “T”nin yatay çizgisi olan kol yeryüzü ile semavi alemi ayıran sınırı simgeler; sütun sembolizmini içeren aşağı inen kol ise iki alem arasındaki, iki yönlü her türlü irtibat ve iletişimi temsil eder.

* Sembol inisiyenin alnının ortasında, iki gözünün arasında, yani üçüncü göz hizasında tutulduğunda, misterlere inisiye olmuş bulunmayı ve sırrı gizli tutmayı simgeler. Bu, arkan denilen sırlara açılan kapıları inisiye olmayanlara kapatan anahtardır. Yani bu, öte-alemin tülünü aralamış, durugörü gibi psişik yeteneklere sahip olmuş ve görünmez hiyerarşi ile vizyon veya sezgi yoluyla temasa geçmiş inisiyenin sırları kimseye açıklamaması gerektiği anlamına gelir.

* Ankh sembolünün kulpundan tutulan bir anahtar olarak kullanıldığı sembolizmlerde ise, bu anahtar, onu taşıyan kişinin İsis gizemleri (misterleri) inisiyasyonundan geçmiş biri olduğunu simgeler. O kimsenin göğün kapısının anahtarına sahip oluşu İsis ve Osiris’le temsil edilen semavi vazife organizasyonunda, artık şuurlu olarak hizmet edebilecek bir duruma gelmiş olmasını ifade eder.

* Mumyaların üzerine konulan ankh sembolü, mumyalananın, ilahlara benzer duruma gelene kadar doğum-ölüm süreçlerinden (reenkarnasyon) defalarca geçeceğini simgeler.

* Sembol, haç kısmından tutulması, İsis’in elinde olması gibi farklı bağlamlarda daha farklı anlamlarda kullanılmaktadır.

Alıntıdır

Horace ve eşi, Ben'i annesi babası ile birlikteyken ormanda erken doğum yapmaya başladığı zaman Ben'in babasının otostop çektiği arabada olan hipi çift. Daha sonra Horace Ben ve babasını adaya çalışması için davet etti. Ben de büyüdükten sonra adanın yerlileri ile birlik olup tüm Dharma çalışanlarını babası da dahil olmak üzere zehirli gaz ile öldürdü. Horace de barakaların olduğu Dharma köyündeki bankta cesedi duran adamdı. Zaten Ben de cesedini görünce biraz üzgün bakmıştı.

hımm didscim hatırlar gibi oldum şimdi ozaman o doğan çocuk ben değil senkaydirigubbakcemile3:roflol:ıyy iğrenç bi espiri oldu farkındayım.nesemm sağolasın didsim.

Hiyeroglifler, heykeller, korunan bir tapınak.. Kafamda hep kayıp ada Atlantis'i ve adanın geçmişi ile ilgili detayları gördüğümüzü düşünüyordum.
Ama bu bölümden sonra Eski Mısır'a dair kalıntıların olduğunu düşünmek benim bu düşüncemi daha belirgin bir hale getirdi.
Üstüne Richard Albert'in Eski Mısırlılar gibi sürmeli olması , yaşlanmıyor olması ve en önemlisi ada için çok önemli bir karakter oluyor olması da eklenince buyrun kafamda nasıl bir fırtına koptu.

Richard Albert kim olabilir ?

Richard Albert

RA : Ra, Mısır mitolojisinde güneş tanrısıdır.Genellikle başında bir disk bulunan şahin kafalı insan biçiminde canlandırılmıştır.Güneş Ra'nın sembolüdür; tüm vücudunu ya da gözünü temsil eder.Ra Mısır'ın tek tanrısı (monoteizm) idi. Diğer tüm tanrılar ve tanrıçalar; Ra'nın parçalarını oluşturuyordu.

kafamçokkarıştı

Alıntıdır

Ben bu dizi sayesinde fizik diploması alacağım. Lisede fizikten hiçbir şey anlamamıştım.:mymeka:Şimdi şimdi çakmaya başlıyorum. Lisede de Lost gibi anlatsalardı ya. Gerçi o zaman kuvvet hız mız neyini anlayacaktım. Neyse!

O Mısır olaylarını falan filan ben de düşündüm hatta bilgi paylaştım ama Richard Alpert'ı :asigim:hiç düşünmemiştim.

Atlantis'i de çok düşündüm acaba Atlantis aslında yok olmadı da zamanda turluyor filan diye düşündüm diziyi izlerken. Hatta bir belgeselde Atlantislilerin ileri teknolojisine vurgu yapılmış, ileri teknolojiyi yeryüzündeki bir yolculukları sırasında Mısırlılara öğretebilme ihtimali üzerinde duruyorlardı. :jeyyar: Sanki benim kafamda bir şeyler çakıyor gibi ama neyse....

Bu arada Bermuda şeytan üçgeni dedikleri şey de bizim ada gibi olabilir mi farklı bir zamana ait yer falan!
Aslında dejavu denen şey bir beyin aldatmacasında çok zaman kırılmasıysa, aslında şizofrenide hayalen görülen insanlar gerçekte farklı zamanlardan geldiyse....laelaelaelaelaekafamçokkarıştı
Offfffffff, anladım ki benim dinlenme vaktim gelmiş....

LOST S05E09 "Namaste" New Promo

[dailymotion]video/x8mqg4_lost-5x09-namaste-new-promo_creation[/dailymotion]

Kuzum sen video koyma mesajda yazma:mymeka:

Yorulma yazma okuma nefes alma:mymeka:

Bana söyle ben yazarım senağlama

vallahi unuttu bunlar 20-25 bölüm yaptığı zamanları yarın lost izliyo olacaktım
2 hafta beklemeye güzel bişey olsa barii de değse bu kadar beklemeye

Bu hafta yok malesef :çok üzgünüm:

Sen yazıp yorulma kuzum ben yazarım:mymeka:

Bu hafta lost yok haftaya haftaya:mymeka:

İsterseniz onun yerine size film verelim idarelik olmamı-tatlicadiarzu-

üçünüde izlemedm bacım.isleyip vakit geçirek bari..yoksam beklemek çok zor.prison break nezaman başlıyoki yaa.

bende hereosu ızleyem barı buarada bayadır ızlemedım, syler acık mılletı dograsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…