Lotusun bebeğiyle bırlıkte ev temizleme günlüğü

Ay bir an özendim sanki : )
Benim eşim de 2. üniversite okuma peşinde..
Evlenirken ben okuyordum 2. üniversitemi bebişim olunca şimdilik bıraktım..
Şimdi eşim okuyor..
İkinci öğretim bir de..
Nerdeyse evde görmüyoruz...

Ay özenme hiç:) kardeşimle ortaklar. Oda genelde bizde oluyor. Bide benim 6 aylık yer cücesi olunca evde 3 erkek ben bazen bu smiledeki gibi oluyorumbugün görevliler herkes kendi odasını temizleyecek:) temizlik yapana yemek şirketten

İyi gaz vermişsin hadi bakalım : )))
Sen bebişin hele bir yürüyüşe çıksın da gör bakalım ev işlerini yapmak şu an sana lüks yani : )

Ne güzel hem birlikte vakit geçiriyorsunuz hemde islerinizi hallediyorsunuz artik durmazsa bende pusetle taşırım yanına benim kızım 4 aylık çalışmadığım için benim isin daha kolay rabbim.sana güç kuvvet sabir afiyet versin

Evet arkadaşlar banyomu güzelce temizledim detaylı olarak 1 saat 10 dk felan bitti işim evim küçük 2 artı 1 bu yüzden cabuk toplaniyor ve cabuk dağılıyor simdi bebegim le ilgilenecegim ve yatak odam dağıldı orayı toplayıp ne resimleri degistiricem ve makineye aticam bu arada bornozlarimi ve lavoba halılarını yıkadım astim

Esim evde olunca bana yardimci olduğu halde daha çok yoruluyorum. Allah kolaylık versin

Daha minikmiş Allah bağışlasın kuzunu...
Evet evde olduğum zamanlar çok daha güzel oluyor ya...
Napalım bu tempoya alıştım ama..
Eskiden uykusuzluk beni mahvederdi şimdi tınlamıyorum bile..
Bugün öğlen gittim oğluma hemen bir çorba yaptım (Tarhana)
Akşam için düdüklüye etleri doğradım attım onlar pişerken hemen karnabaharı kestim suya bıraktım yanına da iki soğanı soyup bıraktım..
Bi tencereye de suyu koydum ocağa koydum(altını yakmadım tabi gelince hemen açarım diye : ))
Sonra gittim oğlumun yanına onla oynadım, düdüklünün altını kapattım derken vakit geldi işe geldim..
Mecbursun otomatiğe başlamışım artık : )

Haklısın:))) çamaşırları ben asarım o indirir artık ayyy popoyu sallaya sallaya bi yürüseydi

Yürür yürür inşallah Rabbim o günlerini de göstersin...
Çok tatlı oluyor peşimde minik bir erkek gezinip duruyor : )

Valla helal olsun bu aradada bize vakit ayırdın. Sen çok pratik hamarat bürisin gibi geldi bana:)

Eline sağlık canım bebiş nerdeydi bu arada

Ömrünü mutfağa, derli toplu eve versen madalya takılmıyor ki. Bence bebeğinle evinle eşinle olan zamanın tadını çıkar.
Tabiki temizlik yap ama kafayı bunlara yorma ve hatta kpss ye öncelik ver.
Hakkında hayırlısı olsun inş

Valla helal olsun bu aradada bize vakit ayırdın. Sen çok pratik hamarat bürisin gibi geldi bana:)

Canım işe geldim ya ondan yazdım size..
Evde yoksa bilgisayar açmak aklıma gelen en son şey bile olmuyor : )

Genç kızken böyle değildim ya..
Sadece tek yaptığım annem de çalıştığı için yemekti..
Hala daha yemek yapmayı çok severim..
Yemek yapışım pratik oluyor..

Onun dışında temizlik düzen vs çok ilgilenmezdim ama iş başa düşünce öyle bir öğreniyorsun ki her şeyin pratiğini : )

Kebap bile yapıyorum akşama (Tabi yine pratik olanından: ))

Yatak odasına dolaplar hariç güzelce ne temizledim topladım ama yerleri süpürüp ve silicem o kaldı bebeğim ağladığı için yapmadım ..dolap içlerini daha sonra ayrıntı yapicam bu arada nevresim degistirdim diğerlerini makineye attım yatagimida şöyle temizledim mis gibi kokuyor .. poşetin içine karbonat koydum 10 damla lavanta yagi attım karistirdim yatağıma serptim iyice masaj yaptım yatağıma 2 saat ge çince elektirikli süpürgeyle supurucem şimdi bebeğimi uyutuyorum emzirip yatak odasını tamamlayacağım sonra mutfağa geçeceğim ve hazır mantiyla tarhana çorbasını yapacağım ... ayrıntı yaptığım için bugün boyle geçti düzeni m oturana kadar böyle gidecek düzenimi oturtayim günde 1 saatte bütün isler mi halletmiş olacağım sabahtan inşallah planım bu yönde yavaş yavaş hayatımı düzene oturtacagim her yönden sonra kpss ye de calisirim içim rahat rahat önce bir evimin düzenini sağlayımda 3 güne kadar oturturum diye hayal ediyorum

Bu hızla gidersen yaparsın canım.

Bugünlük son raporumu vereyim

Mutfağımi temizledim güzelce ayrıntıya inmedim salonu temizledim bir tek evimde küçük odam kaldı orası çamaşır dolu kurayacak ve utulenecek çok fazla çamaşır var bebegimin yeni kıyafetleri hepsini yıkayacağım iste yarın ütü günüm böylece perşembe gününü ütü günü ilan etmiş oldum.... halılarım ve perdelerim yeni yıkandı simdi.yavaş yavaş rutin işlerden sonra detaya girerim artik ohh be.. bi güzel duşumu aldım süsledim ve yememizi yedik

Bugün geç uyandım artik sıradaki hedefim çok erken kalkmak sabah namazıyla birlikte yapabilirmiyim deneyeceğim ...

Saat 10.00 da uyandım 50 dk içerisinde ilk 4 maddeyi yaptım 5. Madde olan plates 1 saat sürüyor daha sonra bebeğimi besleyip 10 dk içerisinde evimi hızlıca silip supurdum ... daha sonra bebeğine vakit geçirdim onu yatak odamdan alıp yatak odanı halletip 5 dk da süpürüp sildim simdi bir şeyler yiyeceğim saat 13.00 islerim bitti günlük olanlar ... Bugün perşembe ütü günüm çok var yavaş yavaş bitirebildigim kadar yaparım kasmicam kendimi ... ve aksama mercimek çorbası ve karnıbahar yemeği yapicam birde pancar salatası ..herkese iyi günler

Oglun uyanmaz canin yattgi odann kapisini kapat sessizce yap inan vana ben vubu nye onceden yapmamisim dyceksin o kadar cok faydasi oluyr ki hergun aksam yatmadan onc sabah kalktktan 20 dakika snra misafr gekcekmis gbi dusun sadece kahvakti hazrkamaya frsatn var gbi dusun sabah daginik eve uyanica enerjin o anda btyr toplamak iatemyrsun ama temz bir eve uyannca icin huzurka doluyr daha istekki is yapiyrsun bir hafta dene bak sonra brakamayacaksin
Beb neler yapiyrn oyuncak toplama isine hic grneyn ama ne yapabilirsiniz kucuk bir kova ayarlayn onun icine 2 3 parca daglmayacak oyuncak koyun onunla vebegnz oynasin uyudugunda yada ertesi gun oyuncaklari degstrn hem ev daglmiyr hemde coxuklar oyuncaklardan sklip ilgilerini kaybetmiyrkar oncexen oyuncaklarn heosi sepette itrna odasndaydi kizim seoeti dokerdi yuzlerine bile baknzadi smdi byle yapinca hem iyjncaklarn tadni cikaryr hende kapim cakinca yernden kalkip kapiya gdene kadar 3 parca iguncagi alio kovaya atyrm benim kizim kirlentlerle oynamayi cok sever birakirim biraz dagtr snra sklnca yakaliycam seni dern baska odaya kacar o kacnca bende hemen kirlentleri yerkestiririm akldigi icin uzun sure dagtmaz eger coxugunuz odadayken toplarsanz siInle inatlasr ve yine dagtr onun icin odada deglken toplayin
sabah kalkiyrnkizimla yatkta azcik iyun oynuyrz snra yatagimi ve kizimin yatagni kapatyrm evim toplu okuyr sadece supur sil islerim oluyr hemen mutfaga gderm geceden cakstrdgn nakinami bosaltrm cayimi koyarm o ara sogan dograrim oxaga iki tencereye yag sogan koyarm onlar kavrulurken patateskerimi siyar digrarim yada yunurtami kirarim yunurtami pisirirken hemen sebzemi yada etimi ne yemek yaoacaksam malzememi dograrim.hazrlarim onkari tencereye koyup kavrulmasini veklerken tepsimi hazrlarim cikan bulasiklari makinaya atarim yarim saatte yemegim ve kahvaktim hazr olur hatta size tavsiyem buyuk aogan alin yemek yaparken hepsini dograyn artani cam kapakli bir kapla dolaba kaldirin onu birkackere kullanrsiniz kolaylik okur orurun keyfle kahvaltnizi yapin hemen sofrayi kaldirin bebeginiz sizinle oynamak isteyecek yakalayin sunu bana dyin kacsin sizi veklesin o ara siz bulasklari yerkestrin mutfagi silin cikin hatta vaktnz olursa bulasik suyu hazrlayn ve o suyla mutfagn duvara yapisan fayanslarini ve tezgahni kopukluce yikayn sadece 10 dakikanzi alirve mutfagnz hep piril piril olur mutfaktan cikinca canasr varsa makinaya atn ve yikanrken bebegnz ilgiyi haketmistr onunla oynayn 1 saatnizi ayrn ve gercekten bebegnzle ilgilenn snra bebegnze 40 dakikadan fazla olamyacak sekkde tv acn ve bu sirada evinizi supurun silin camasrlar bitince hemen asin bebegnzi tv karsindan alin ve tertemiz evin keyfini cikarin ne yenek ne tenzlik derdiniz kaliyr aksmaa kadar da bebegbz beyi dagttysa hemen kalkin duzektin birikmesin tuvaket babyoyuda ben tuvalete grince hemen skiyrm canasr suyunubyikayio cikiyrm banyiyuda banyonyaotiktan snra ernetle yikiyrn dger zamanlar da ustunden gecyrn ama veb 2 gunde birnyikanrm severm.babyiyu birde kilodan midir nedr ter bezlerm cok calisiyr mecbur yukaniyrm onun icin banyom hep tenz olur kusuruna bakmayn azcik uzunokdu ama esimke tenzlik kinusunda cok kavga edrrz inun icin kendimce gelstrdgm yontenleri yazaym dedm

KpSs icin bir onerim var canm kitapcilarda kpss egtm cdlerinsatlyr bebs anneleri olarak bize daha faydalindershane ortami.gbi ders anlatlyr bende aldm ins bilgsayarm bozuk yaptrnca baslayacam sana da tavsye ederm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…