- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.333
- 198
- Konu Sahibi halacocuksun
-
Benimde mutfak dağınıktı mama sandalyesine oturtup topladım. Bizim babamız devamlı evde sayılır home ofisimiz var işlerini evden takip ediyor. Bu bazen fayda bazen zarar oluyor. Ama o evde olmazsa benim günüm daha rahat geçiyor. Kendince bana yardımcı olmaya çalışıyor ama daha çok yoruyor beni:)
Ay özenme hiç:) kardeşimle ortaklar. Oda genelde bizde oluyor. Bide benim 6 aylık yer cücesi olunca evde 3 erkekAy bir an özendim sanki : )
Benim eşim de 2. üniversite okuma peşinde..
Evlenirken ben okuyordum 2. üniversitemi bebişim olunca şimdilik bıraktım..
Şimdi eşim okuyor..
İkinci öğretim bir de..
Nerdeyse evde görmüyoruz...
Ay özenme hiç:) kardeşimle ortaklar. Oda genelde bizde oluyor. Bide benim 6 aylık yer cücesi olunca evde 3 erkekben bazen bu smiledeki gibi oluyorum bugün görevliler herkes kendi odasını temizleyecek:) temizlik yapana yemek şirketten
Merhaba..
Kızınız kaç aylık?
Benim oğlum 15 ayın içinde..
Çalışan bir anneyim ben...
Ben biraz rahat olmama karşı eşim daha derli topluluğu seven temizliği seven bir tip...
Benim önceliğim bebeğimle güzel vakit geçirmek...
O oyuna doyunca zaten bana fazla sıkıntı çıkarmıyor..
Örnekler yazayım kendimden..
Evim işime yakın..
Akşamdan oğlumun bakıcı çantasını hazırlıyorum, dolapta da vereceğim malzemeleri ayarlıyorum..
Sabah oğlumu ve onları verip işe geliyorum..
Öğlen evime gidiyorum oğlumla vakit geçirme şansım oluyor..
O arada oğluma çorbasını yapıyorum.. Akşam yemeğinin temelini hazırlıyorum (Tüm sebzeleri doğrayıp suya bırakıyorum ya da etim pişecekse düdüklüde pişiriyorum ya da artık ne yapabileceksem.. Et tavuk vs pişirirsem suyunu hemen alıyorum cam kavanoza diğer gün için çorba suyu ya da yemek suyu olarak hazır oluyor çok lezzetli de oluyor)
Akşam işten çıktıktan sonra oğlumu alıyorum...
Akşam yemeğimi ocağa koymam en fazla 15 dakikamı alıyor..
Sonrası oğlumla hep...
Doyasıya oyunlar oynuyoruz..
Yani bazı ev işlerini oğlumla oyuna çevirdiğim için ben de zevkle yapıyorum oğlum da güzel vakit geçiriyor bir şeyler öğreniyor (Öyle sanıyorum : ) )
- Çamaşır asıyoruz bayılıyor asmaya.. Makine bitince o bana haber veriyor sepeti getiriyor sonra da asıyoruz..
- Sonra elektrik süpürgesinle oynuyoruz biraz..
- Sonra gölge oyununu çok seviyor.. Gölgesini yakalamaya çalışıyor benim elimin gölgesinin peşine düşüyor : )
- Mutfaktayken de valla karıştırmayı seviyor kendi kabına nohut felan koyuyorum kendi kaşığıyla karıştırıyor boş su kabına tek tek elleriyle dolduruyor.. Güzel vakit geçiriyor.. Tabi sonra mutfağın haliiiiiii uuvvvvvv..Tabi çok fazla koymadığım için artık o kadarını da topluyorum sonra(o bunlarla oyalanırken ben mutfağımı çok güzel toplayıp temizleyebiliyorum)
- Astığımız çamaşırlar kurumuşsa uzun şeyler varsa özellikle onların arasına girip saklambaç oynamaya bayılıyor müthiş kahkahasıyla doluyor yuvam..
- Onun dolabı ve çekmecesi var onları karıştırıp dökmesi oynaması serbest..
- Kendi oyuncakları da ayrı.. Bunun gibi bir sürü şey...
Oğlumu uyutmadan önce muhakkak dağıttığımız oyuncaklarımız varsa beraber topluyoruz o da nasıl? ( Basket oyunu oynuyoruz.. O her oyuncağını kutusuna attıkça "baskeeett" diyorum bayılıyor.. Bu yüzden beraber topluyoruz) Yoksa o uyuduktan sonra toplayamam ses oluyor..
Böylelikle bebeğimle beraber bir çok işi yapmış oluyorum.. Tabi ki yoruluyorum gündüz iş felan ama oğlum herşeyim öncelik onun annesiyle güzel vakit geçirebilmesi sıkılmadan..
Oğlum uyuduktan sonra da diğer işlerime bakabiliyorum...
Haftasonları detay temizliği oluyor babası evde olduğu için..
O onla top oynarken oyun oynarken detaylı temizliğimi yapabiliyorum..
Dediğim gibi eşim düzenli bir insan..
O da hafta boyu nerde dağınıklık varsa toplamaya çabalar...
En azından kendi kıyafetlerini bile her gün düzenli dolabına asması ortalıkta bırakmaması çorabını banyoya kirli sepetine atması bile benim için kar : )
Çok uzun oldu canım ama belki faydası olur diye yazdım..
Haklısın:))) çamaşırları ben asarım o indirir artıkİyi gaz vermişsin hadi bakalım : )))
Sen bebişin hele bir yürüyüşe çıksın da gör bakalım ev işlerini yapmak şu an sana lüks yani : )
Benimde mutfak dağınıktı mama sandalyesine oturtup topladım. Bizim babamız devamlı evde sayılır home ofisimiz var işlerini evden takip ediyor. Bu bazen fayda bazen zarar oluyor. Ama o evde olmazsa benim günüm daha rahat geçiyor. Kendince bana yardımcı olmaya çalışıyor ama daha çok yoruyor beni:)
Ne güzel hem birlikte vakit geçiriyorsunuz hemde islerinizi hallediyorsunuz artik durmazsa bende pusetle taşırım yanına benim kızım 4 aylık çalışmadığım için benim isin daha kolay rabbim.sana güç kuvvet sabir afiyet versin
Haklısın:))) çamaşırları ben asarım o indirir artıkayyy popoyu sallaya sallaya bi yürüseydi
Amin:)))Esim evde olunca bana yardimci olduğu halde daha çok yoruluyorum. Allah kolaylık versin
Valla helal olsun bu aradada bize vakit ayırdın. Sen çok pratik hamarat bürisin gibi geldi bana:)Daha minikmiş Allah bağışlasın kuzunu...
Evet evde olduğum zamanlar çok daha güzel oluyor ya...
Napalım bu tempoya alıştım ama..
Eskiden uykusuzluk beni mahvederdi şimdi tınlamıyorum bile..
Bugün öğlen gittim oğluma hemen bir çorba yaptım (Tarhana)
Akşam için düdüklüye etleri doğradım attım onlar pişerken hemen karnabaharı kestim suya bıraktım yanına da iki soğanı soyup bıraktım..
Bi tencereye de suyu koydum ocağa koydum(altını yakmadım tabi gelince hemen açarım diye : ))
Sonra gittim oğlumun yanına onla oynadım, düdüklünün altını kapattım derken vakit geldi işe geldim..
Mecbursun otomatiğe başlamışım artık : )
Yürür yürür inşallah Rabbim o günlerini de göstersin...
Çok tatlı oluyor peşimde minik bir erkek gezinip duruyor : )
Eline sağlık canım bebiş nerdeydi bu aradaEvet arkadaşlar banyomu güzelce temizledim detaylı olarak 1 saat 10 dk felan bitti işim evim küçük 2 artı 1 bu yüzden cabuk toplaniyor ve cabuk dağılıyor simdi bebegim le ilgilenecegim ve yatak odam dağıldı orayı toplayıp ne resimleri degistiricem ve makineye aticam bu arada bornozlarimi ve lavoba halılarını yıkadım astim
Valla helal olsun bu aradada bize vakit ayırdın. Sen çok pratik hamarat bürisin gibi geldi bana:)
Bebeğim gece geç uyuduğu için sabah 11e kadar uyuyor uyanincada bir sure kendi kendi ne takılıyorEline sağlık canım bebiş nerdeydi bu arada
Yatak odasına dolaplar hariç güzelce ne temizledim topladım ama yerleri süpürüp ve silicem o kaldı bebeğim ağladığı için yapmadım ..dolap içlerini daha sonra ayrıntı yapicam bu arada nevresim degistirdim diğerlerini makineye attım yatagimida şöyle temizledim mis gibi kokuyor .. poşetin içine karbonat koydum 10 damla lavanta yagi attım karistirdim yatağıma serptim iyice masaj yaptım yatağıma 2 saat ge çince elektirikli süpürgeyle supurucem şimdi bebeğimi uyutuyorum emzirip yatak odasını tamamlayacağım sonra mutfağa geçeceğim ve hazır mantiyla tarhana çorbasını yapacağım ... ayrıntı yaptığım için bugün boyle geçti düzeni m oturana kadar böyle gidecek düzenimi oturtayim günde 1 saatte bütün isler mi halletmiş olacağım sabahtan inşallah planım bu yönde yavaş yavaş hayatımı düzene oturtacagim her yönden sonra kpss ye de calisirim içim rahat rahat önce bir evimin düzenini sağlayımda 3 güne kadar oturturum diye hayal ediyorum
Oglun uyanmaz canin yattgi odann kapisini kapat sessizce yap inan vana ben vubu nye onceden yapmamisim dyceksin o kadar cok faydasi oluyr ki hergun aksam yatmadan onc sabah kalktktan 20 dakika snra misafr gekcekmis gbi dusun sadece kahvakti hazrkamaya frsatn var gbi dusun sabah daginik eve uyanica enerjin o anda btyr toplamak iatemyrsun ama temz bir eve uyannca icin huzurka doluyr daha istekki is yapiyrsun bir hafta dene bak sonra brakamayacaksinSöyledikleriniz çok işe yarar şeyler ama akşam toplama işini yapamıyorum ben, ses olup da oğlum uyanmasın diye. Heryer oyuncak olunca da sabah dağınık bit eve uyanıyorum. Bazen masada bardaklar falan kalmış oluyor akşamdan. Çıt sesi çıksa uyanıyor. Salon tam odasının yanı. Mutfak da hemen odasının karşısı
KpSs icin bir onerim var canm kitapcilarda kpss egtm cdlerinsatlyr bebs anneleri olarak bize daha faydalindershane ortami.gbi ders anlatlyr bende aldm ins bilgsayarm bozuk yaptrnca baslayacam sana da tavsye edermYatak odasına dolaplar hariç güzelce ne temizledim topladım ama yerleri süpürüp ve silicem o kaldı bebeğim ağladığı için yapmadım ..dolap içlerini daha sonra ayrıntı yapicam bu arada nevresim degistirdim diğerlerini makineye attım yatagimida şöyle temizledim mis gibi kokuyor .. poşetin içine karbonat koydum 10 damla lavanta yagi attım karistirdim yatağıma serptim iyice masaj yaptım yatağıma 2 saat ge çince elektirikli süpürgeyle supurucem şimdi bebeğimi uyutuyorum emzirip yatak odasını tamamlayacağım sonra mutfağa geçeceğim ve hazır mantiyla tarhana çorbasını yapacağım ... ayrıntı yaptığım için bugün boyle geçti düzeni m oturana kadar böyle gidecek düzenimi oturtayim günde 1 saatte bütün isler mi halletmiş olacağım sabahtan inşallah planım bu yönde yavaş yavaş hayatımı düzene oturtacagim her yönden sonra kpss ye de calisirim içim rahat rahat önce bir evimin düzenini sağlayımda 3 güne kadar oturturum diye hayal ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?