Ltfen bana akl verin ok ihtiyacm var ldracam...

lorilori

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2009
32
0
86
İstanbul
slm.. biz evleneli 1.5 yıl filan oluyor.. daha önceden eşimle üniversiteden arkadaştık 10 yıllık bir birlikteliğimiz var ve birbirimizi çok seviyoruz.. çok iyi üniversiteleri bitirmiş olmamıza rağmen atanamadık ve birbirimizden ayrı kalamayınca da evlenmeye karar verdik.. mecburen kayınvalidemlerin üstkatındaki evlerine taşındı vee sorunlar başladı.. kadın çok tembel temizlik ve yemek yapmaktan nefret ediyor.. herşeyi bana yaptırmaya çalışıyor..kendi akrabalarına çok düşkün haftanın 5 günü mutlaka kendi ailesini evine yemeğe davet ediyor ve tüm işi bana yaptırıyor.. evimin anahtarının birini almış nezaman annemlere gitsem evime girip eşyaların yerini değiştiriyor ve eve eski kullanılmış bir eşyayı sanki iyilik yapmış gibi bırakıyor.. en önemlisi geçen ay kaynımı evlendirdik.. ben gelinliğime çok değer veriyordum ve bana düğünde aldıkları tek şey gelinlikti.. düğünde takılan takıları bile bize göstermeden düğün gecesi aldılar.. herzaman gelinliğimi kimseye vermek istemiyorum dememe rağmen girmiş evime gelinliğimi almış eltime giydirmişler.. ben şehir dışındaydım ozaman.. düğüne gittiğimde şok oldum.. kendi ailem de düğüne geldiği için onlara belli etmemek adına sesimi çıkaramadım.. sadece kaynanamla öpüşürken sıcak davranmadım.. bunun üzerine beni odaya çekip azarladı ve geçmişte eşimle yaşadıklarımızı annemlere söylemekle tehtid etti.. ondan nefret ediyorum..
şimdi 10 haftalık hamileyim.. ailenin ilk torunu olacak bebeğim.. gitmiş kardeşinin çocuğunun eski beşiğini getirmiş evime koymuş.. çıldırmak üzereyim.. ben başkasının eskisini kullanmak istemiyorum.. kimse beni anlamıyor.. o kadından nefretediyorum.. sırf onun yüzünden evliliğimi bitirmeyi bile düşünüyorum...
glinlik benim için çok önemliydi... duygusal bağım vardı.. kız çocukları gelinliğe çok düşkün olur ya belki kızım olursa o giyecekti.. belki 10. yıl dönümümüzde eşimle tekrar gidip resim çektirecektik gelinlikle.. sırf oyüzden hiç kilo almayacaktım.. belki eşim dışardan geldiğinde üzerimde gelinlikle kapıyı açıp ona sürpriz yapacaktım.. tüm hayallerimi söndürdüler..her gelinlik gördüğümde içim acıyor.. şimd aynı şeyleri çocuğuma da mı yapacakar??? ne yapayım şimdi ben?? eşim herşeyin farkında ama elinden birşey gelmiyor:gitme:Çok üzgünüm çoook

sen artık evlisin eşinle resmi kapı gibi nikahın var
geçmişte ne yaşadıysan çıksın anlatsın korkma ne olacak kendini küçük düşürür
bende gelinliğimi çok seviyorum başına böyle bişey gelmesini hiç istemem doğrusu
o eski beşiğide at evden açık açık söyle ben kullanılmış esya istemem diye
insan belki kendine karıştırabiliyor ama çocuğuna ASLA
sen yokken evine bıraktığı eşyalarıda ihtiyacım yok sağol diye ya geri ver yada koy kapının önüne
hergün işini yapmaya gelincede hastayım yorgunum de bi bahane bul yapma
biraz diş göstermeden sözünü geçiremezsin
böylesine tatlı dil iyilk falan sökmez
tecrübeyle sabit

Evlenmeye acele ederek hata yapmışsınız hadi o geçmiş bitmiş diyecem ama daha işiniz bile yokken hamile kalmışsınız..
Anlamıyorum insan neden göremez bazı konuları?
En azından evinizi taşıyana,kendinizi toparlayana kadar bekleseydiniz.. Şimdi size yardımcı olmak adına daha çok başkalarının eski eşyaları gelecektir evinize. Yenisini alma lüksünüz olsaydı zaten siz de "gerek yok" deyip geri verirdiniz..
Bence bu konular eltinize verilen gelinliğinizden ve kayınvalidenizin misafirlerine hizmet etmenizden çok daha önemli..

en baştan ondan anahtarı al bence ve eski eşyaları istemediğini söyle.böyle susarak hiçbirşeyi çözemezsin.bende ilk evlendiğimde evimin anahatrını kayınpederimde olduğunu öğrendim.eşime anahtarı ya sen istersin ya ben dedim.

bu ne terbiyesizlik yahu?! geçmişte eşinle yaşadıklarını annenlere söylemekle tehdit etmek ne demek? sen ne kötülük yapmışsın ki bu kadına bu kadar ileri gidebiliyo?

vermedin mi ağzının payını? ay çok sinirledm ya

hadi eski eşyaları belki ii niyetle getiriyordur yardım olsun diye. ama o tavır en kötüsü.. nasıl bir sinsilik nasıl bir içtenpazarlık pesss!

Off canım ya ne kadar can sıkıcı bişey.Bence bir an önce tayiniz çıkarda kurtulursunuz ordan hamilede olsan çalış kpss derim tek kurtuluş yolu bu gözüküyor bana.

Yazik etmisin kendine arkadasim, keske bu kadar evlenmeye degilde isini gücünü mesleyini eline almaya heveslenseydin.
10 yil durdudnuz, 3-5 yil daha bekleyip herseyinizi gönlünze göre yapsaydiniz.

Kimsenin trasini cekmek mecburiyetinde olmaz, evinizi herseyinizi istediginiz gibi yapardiniz, simdi ne oldu?

Cokmu güzelmis evlilik?

Kiziyorum, ne olur darilma bana, cok kiziyorum....bunca emeklerin heba olmus.

Simdi birde hamilesin, cocuk olduktan sonraki sorunlarin yaninda bunlar nini gibi gelecek sana.....en güzelimi biran evvel esini ikna et,......uzaklasin....mümkün oldugunca uzaklasin.

iyi de biz işsiz değiliz ki sadece özel sektördeyiz ve gelecek garantimiz yok.. kimsenin eskisine ihtiyacımız olmadığını biliyorlar... hamilelik konusuna gelince belki de haklısınız... bizim için erken.. ama istemeden oldu.. hatta hamile olmamın mümkünatı yoktu.. dr dr gezdim kürtaj olcam diye ama çok korktum yapamadım işte... benim ailemin maddi durumu çok iyi... belki o yüzden kaldıramıyorum bazı şeyleri...

Bence ailen den gizleme bu durum anlat onlara kayınvalidenin yaptıklarını bence onların senin yanında olduğunu hissederlerse seni ezemezler sakın buna kendinde müsade etme.

sesini çıkarmazsan daha çok ezilirsin arkadaşım
ağırlığını koy
hiçbir şeyden korkma
istediğini söylesin bırak
söylese ne yazar
o adam senin kocan artık
sesini çıkarmamaya devam edersen hamileliğin de lohusalığın da evliliğin de rezil olur, perişan olursun
yarın öbür gün çocuk doğunca kim bilir seni bile kötüleyebilir evladına daha da kötüsü birlikte geçireceğiniz zamanlardan çalabilir
kendin için, evladın için, evliliğin için ezdirmeyeceksin kendini

O zaman çok büyük sorun yokmuş..
Verin eski beşiği geri.
"Biz yeni alacaz" deyin,bu kadar büyütmeyin kayınvalideler böyle paylaşım yaptıklarını sanıyorlar kendilerince. Belki iyi niyet ama biz kırılıyoruz işte.. Bence hemen geri verin..
Kayınvalidenin evindeki hizmeti de yapmayın,"yorgunum" deyin,"sınav yapacam çocuklara,evde işim var" deyin.. Bahane çok yeter ki siz konuşun..

Bence ailen den gizleme bu durum anlat onlara kayınvalidenin yaptıklarını bence onların senin yanında olduğunu hissederlerse seni ezemezler sakın buna kendinde müsade etme.

belki ilesine söylemek istemiyor, deli kadının biri yüzünden neden anlatsın ki?
asla prim verme kayınvlidene, gözükara ol.. tepene çıkıp başıonda tepinecek yoksa belli şimdiden...

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

cahil bi kayınvaliden var bence böyle insanlar hiç değişmezler
mümkün olduğunca görüşmemeye çalış canım

madem işiniz vardı o zaman ayrı bir eve çıksa idiniz yada atanana kadar beklese idiniz..hadi bunları geçtik ,madem kapının anahtarı kayınvalidenizde var ,gidin çilingire kapı kilidini değiştirin,anahtarıda vermeyin..istersemünasip bi dille belirtin vermeyeceğinizi..çocuk olunca herşey zor oluyor..keşke bir daha kpss çalışmayı denese idniz.

ailene anlatsa nolucak alnının akıyla evlenmişsin kim ne diyecek bu tehditlere boyun eğmen zamanla daha fazla tehdit getirecek ........sizin sorununuz atanamamış olmanız canım aileye bağlı olunca dil bi yerde kısa oluyo çok zor bir durum umarım bir an önce atanır kendi ayrı evinizi kurarsınız....ben hep derim eşimin sağlam işi olmasaydı kayınvalideme bağlı yaşasaydık bende zor borumu öttürürdüm bukadar malesef böyle.... canım kendini üzme Allah sana herşeyin en iyisini nasip eder inşallah ...o kadın ipler elinde zannettiği için böyle sinirlen diye yapıyo belliki ona prim verme idare et eşinlede açıkça konuş oğluna bişey diyemez tehditlerinide söyle....hayırlı olsun bebeğin inşallah size şans getirir...

Cok alakasiz gib görünecek, ama benim merak ettgim: esinle evlenmeden önce yasadiklarinizi nereden biliyor kayinvaliden???!
Bence olay esinde bitiyor... tüm kayinvalide gelin gerginliklerinde oldugu gibi...

mutlu olmaya bak gelinlik anlamlı evet ama seni üzmesin bu olan olmuş artık hamilesin üzülmene değmez

Cok alakasiz gib görünecek, ama benim merak ettgim: esinle evlenmeden önce yasadiklarinizi nereden biliyor kayinvaliden???!
Bence olay esinde bitiyor... tüm kayinvalide gelin gerginliklerinde oldugu gibi...

bencede ikinizin yaşadıklarını nasıl bilir, belliki kayınvaliden cahil biribunu sana söylemesinden belli.ama esas bunları ona anlatan da büyük kabahat var.bence bunlara pabuç bırakmayın....

aferim canimm sen böyle sessiz kalmaya devam etttt... sende bu kayi´nvalide varken ve sen bukadar sessizken daha cok basina cikar! koy tavrinii! gerci sen bana bakma. sana burda ögüt veriyorum ama bende sesimi cikaramiyorum bacimmm ama sizde benim gibi olmayin istiyorum! napacaz böyle bilmiyorum valla!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…