Kendinizi yenilmiş olarak hissetmeyin. Bu sefer daha ağır yaşamışsınız demek ki. Şöyle düşünün; başınız her ağrıdığında ilaç içmiyorsunuz ama tolere edebildiğinizden daha fazla ağrı olduğunda içiyorsunuz. Bunun da aslında hiçbir farkı yok. Siz gene bu savaşınıza devam edin. Her atakta ilaca sarılmayın ama baktınız ki dayanamıyorsunuz- eğer doktorunuzun da önerisi bu yöndeyse- ilacınızı kullanın. 2.5 ay gayet güzel aslında. 2.5 ay boyunca gelen ataklarla ilaçsız baş ettikten sonra bir atakta ilaç kullanmış olmanız yenilgi değil aslında. İlaç kullanmak istemiyorsanız önceki mesajımda da dediğim gibi bir psikologtan yardım alabilirsiniz. Telkinler oldukça işe yarar, bunu yapmaya da devam edin. Eğer mümkünse kendinize yeni aktiviteler bulun. Sizi strese sokan ortamlarda/durumlarda ataklarınızda artış olabilir. Doğru bir şey tespit etmişsiniz, bu çok güzel. O zaman daha az nasıl etkilenirsiniz bunun üzerine de biraz düşünmenizi öneririm. Ortada biyolojik bir rahatsızlık yok, siz beyninize ne kadar hükmedebilirseniz, geçmişteki ya da şu anki sorunlarınızı ne kadar sağlıklı çözebilirseniz o oranda iyileşme de görürsünüz. Umutsuzluğa kapılmayın.
Arkadaşlar bana bundan 7 ay kadar önce kaygı bozukluğu ve panik bozukluk teşhisi konuldu. 7 aydır mücadele ediyorum ve artık çok yoruldum, çok kilo verdim, yıprandım.. Sizlere sorum; dün dahiliye doktorum yaptığı kan testinden sonra sonuçlarda bir anormallik olmadığını ve psikolojik olduğunu söyledi.. lustral yazdı.. bir hafta yarım sonra bir tane olarak başlayalım dedi. Çok kararsız kaldım içip içmemek konusunda.. bundan daha kötü zamanları ilaçsız geçirdim. şimdi ilaca başlayacak olmak biraz koyuyor bana.. ama içimde huzursuz..ne olur bir fikir verin..
Arkadaşlar bana bundan 7 ay kadar önce kaygı bozukluğu ve panik bozukluk teşhisi konuldu. 7 aydır mücadele ediyorum ve artık çok yoruldum, çok kilo verdim, yıprandım.. Sizlere sorum; dün dahiliye doktorum yaptığı kan testinden sonra sonuçlarda bir anormallik olmadığını ve psikolojik olduğunu söyledi.. lustral yazdı.. bir hafta yarım sonra bir tane olarak başlayalım dedi. Çok kararsız kaldım içip içmemek konusunda.. bundan daha kötü zamanları ilaçsız geçirdim. şimdi ilaca başlayacak olmak biraz koyuyor bana.. ama içimde huzursuz..ne olur bir fikir verin..
Cinsel isteksizlik yapıyor mu bu hap??
Merhaba Arkadaşlar,
Yaygın anksiteye ve depresyon teşhisi ile doktorum Lustral tedavisi başlattı. Her gün 25 mg kullanmamı söyledi. Psikolojik olarak ilaca karşı çok önyargım var. Bir de benim mide bulantısı ve baş dönmesi fobim olduğu için ilacı kullanıp kullanmamak konusunda çok tereddütte kaldım. Ama kendi kendime başetmekten ve yıpranmaktan, hatta etrafımı da yıpratmaktansa ilacı kullanmak istiyorum. Ama içimin biraz rahatlaması gerekiyor. Daha önce kullanan arkadaşlar, benim gibi mide konusunda hassas olan arkadaşlar görüşmelerini bildirirse çok memnun olurum. Evet bünyeden bünyeye farklılık gösterdiğini biliyorum ama en azından dayanılır bir mide bulantısı mı yapıyor, 25 mg çok düşük bir doz bu dozu kullanıp da bu yan etkileri görenler var mı, başladığımızda bu ilaç ne kadar süre yan etkilerine devam ediyor mide bulantısına falan bunları merak ediyorum. Lütfen kullananlar yardımcı olursa çok çok svinirim. Herkese canı gönülden acil şifalar diliyorum.
ilk kullandığınız zamanlar ilaç 2 haftada etkisini göstermeye başlıyor işte o zaman mükemmel oluyor çok güveniyorsunuz kendinize ve herşey gözünüze kolay geliyor, toplum önünde konuşmak falan bebek işi gibi geliyor ama uzun süre kullanınca etkisi zamanla geçiyor malesef başka hap veriyorlar, ama ilk zamanlara göre çoğu şeyde iyi oluyorsunuz.
Merhaba,Aynı durumdayız sanırım. Ben de 25 mg alıyorum ama 1.hafta itibari ile tam doza 50mg.a geçmemi istedi .İştahsızlık başlamıştı hastalığımla beraber. İlaca başlamadan bir gün evvel de biraz istifra etmiştim.Ama ilacı aldığım ilk gün itibari ile her yediğimi çıkarır oldum.Şimdi mide bulantı ilacı aldım onunla devam ediyorum. İnş problem olmaz. Ben de tam doza geçmeye de korkuyorum.
Bu ilaç için etken doz 50 mg. mış zaten;sizin doktorunuz hep 25.mg mı içmenizi önerdi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?