Lütfen acil yardım kalp pili

• Konu Sahibi Konu Sahibi ewp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ewp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2009
64
1
86
Samsun
Arkadaşlar kayın pederim bundan 4 yıl önce kalp pili takılmıştı son zamanlarda kötüleşti hastaheneye kaldırdık yoğun bakımda şuan 10 gündür yatıyor ayağa kalkamıyor 3 gün içinde 3 defa şoklama yaptı her ayağa kalktığında pili şoklama yapıo pilinin süresinin dolmasına da 2 yıl var neden böyle oluyor hiç kalkamıcakmı neden böyle oldu lütfen bişe söyleyin aynı durumda olan varmı başka her şoklamada 1 hafta kendine gelemiyor sarsılıyor

Arkadaşlar kayın pederim bundan 4 yıl önce kalp pili takılmıştı son zamanlarda kötüleşti hastaheneye kaldırdık yoğun bakımda şuan 10 gündür yatıyor ayağa kalkamıyor 3 gün içinde 3 defa şoklama yaptı her ayağa kalktığında pili şoklama yapıo pilinin süresinin dolmasına da 2 yıl var neden böyle oluyor hiç kalkamıcakmı neden böyle oldu lütfen bişe söyleyin aynı durumda olan varmı başka her şoklamada 1 hafta kendine gelemiyor sarsılıyor

çok geçmiş olsun cnm ....hala sorun dewam ediyormu bilmiyorum ama wp yazmak istedim ...
kalp pilinin süresi 7 senedir ortalama ama ne kadar çok çalışırsa pil okadar erken biter kiminde 8 sene sürede biter kiminde 4 senede biter normal pil gibi düşünürsek eğer..şoklamayı anlayamadım neden şoklanıyor we şoktan sonra 1 hafta neden kendine gelemiyor acaba ???

acil şifalar diliyorummm ....

Geçmiş olsun öncelikle. Şimdi durumu nasıl acaba?
Benim babamda da ICD takılı ve zaman zaman şoklama yapıyor. Hatta bazen bayılıyor. Şoklama yaptıgı günler hariç , gezinmesi yürümesi gayet iyi bir sıkıntı yok çok şükür. Hergün dışarı çıkıyor vs. Şoklama yapması psikolojik olarak da çok yoruyor onu da bizi de. Her an olabilir hissiyle korkuyorsun. Çok zor bir hastalık. Allah kolaylık versin bu hastalığı olanlara ve bütün hastalara ve hasta yakınlarına da.

Şoklamanın sebebi kalbin odacıklarında arıza olması. Ritim yükseliyor ve şokluyor. Damardan bir ilaç veriyorlar sanırım kayın pederinize de vermişlerdir. O ilaç şoklamaları azaltıyor. Cordorone 'ydi sanırım ilacın adı. Alışmaya çalışıyoruz en başta her ne kadar zor gelse de doktorlar başka çare yok deyince alışmaya çalışıyorsun bir şekilde.

Back
X