- Konu Sahibi mehtapguzeli
-
Senin isin zor!!!benneyaptımki
Para babadaysa, söz hakkida babadadir güzelim. Ya ammennah diyeceksin, yada evlilik icin acele etmeyip nisanlina el birlik calisip herseyini istedigin gibi yapacaksin.
Lakin kücük bir tavsiye benden, cok fazla beklentide olma, belliki nisanlinin ailesi buna karsilik vermeyecek, hayal kirikligi yasayan sen olursun.
Nisanlinda tuhaf adam vesselam, dügün yapacak ev kuracak parasi yok ama hemen cocuk istiyor, masallah canim masallah
o kadar çok örnek var ki karşımda anlatamam ,ne kocalar gördüm evlenmeden önce hergün canım cicim olup sokaklarında yatıp kalkıp evlendikten sonra hergün karsını dövenleri ..ve ne çok gördüm evlenmeden önce sert olup evlendikten sonra karısının adam ettiklerini ,.çok var böyle örnekler ve insan isterse kocasının ruhuna girmeyi bilir bence ,hepsinin bir zayıf noktası vardır ,iş o noktayı bulup zamanında adım atmakta ..ama görünen köy de kılavuz istemez. Bile bile ateşe atılmaktır bence bu. Kaç erkek değişmiş evlendikten sonra? Kaç kadın özgürce vermiş kararlarını kocası tutucuyken?
suzi54 kusura bakma da boşa kürek çekiyorsun
şu son anlattıklarından sonra kusura bakmadan ikinizden bir ev kurulmaz
ayrı dünyaların insanlarısınız :bbo:
hem çalışmak istemiyorsun hem gözün lükste... eşinde de doğru düzgün iş yok... o çok istediğin alışverişleri, yemeğe çıkmaları eşin olacak adam karşılayamaz....yarın işten atılınca mecbur köye gidersiniz... orda tarla çapa uğraşır durursun
kafam allak bullak net görünen hiç birşey yok ortada. seviyorum nişanlımı ama bazı şeyler sorun olcak gibi dediğiniz gibi değişen ben olma ihtimali var.sevmesem en başından başlamazdı. nedicem ona, paran yok istediğim hayatı süremicem babana bağlı kalıcaz.senin söz hakkın olamayacak. mutsuz olucaz. ayrılmalıyız. çok kırıcı sözler bunlar sevdiğin canın gördüğün birine denilmesi çok zor. çünkü bana çok bağlı inanın çok sahiplenici kaba biri deil. bağırıp çağırmadı hiç. hep konuşarak söyler herşeyi.oda kendi parasını kazanmak istiyo ama ben karşısına çıkıncaya kadar umutları hayalleri bi çabası yokmuştu.aradığı sevgiyi ailesindende görmemiş. diktatör bir baba anne baskı altında. okumuş etmiş. uzaklarda babası oğlum şu işe girsin yada bi yer açalım bişiler yapalım uğraşında olmamış. çiftçilik. iyi para getiriyo diye o işi yapmış ve oğullarınında bu işi yapmasını istemiş hep. elin işinde emir altında çalışıp üç kuruş alıcağına kendi işimizi yapalım demiş. ama düşünmemiş ki bu çoçuklar ne ister. evlenip edicekler herkez bu işi yaparmı diye tamam gelirleri yüksek malları çok ama meziyeti de çok o sıçaklarda elme şeftali karpuz ayva üzümler falan filan. kayınpeder şöyle gelin istiyo yazları 5 6 ay köyse durayım şalvarımısa çekeyim tülbentimi falan diyelim elma zamanı elmalar toplanıcak 8 10 gün sürer ben saat 6 da kalkıcam eltimde aynı evde olucak tabi ev 5 odalı falan bana ayrı oda eşimle eltime ayrı oda aynı evdeyiz kaynanam babanne kayınpederim eltim ve eşi ve benim kocam. hepsine kahvaltı hazırlicam, eltimin bebeği oldu fazla koşturamaz çoçuğu olduğu için ben daha çok hizmet edicem, neyse bunların kahvaltısı falan kaynanamla evin beyleri babanne tarlaya işçiler gelcek10 12 kadar onlar toplicak bizimkiler kasalara yerleştiricek. ben evde bazen tarlaya elma dizmeye o sıcaklrda evde hepsinin çamaşırları makineye evi süpür toz al okadar kişi öğlen eve gelicek çeşit çeşit yemeklerle uğraş sofrayı kur et bulaşıkları yıka köyde bulaşık makinasıda yok. sonra akşama tekrar okadar insana yemek yap bulaşık falan yemekten sonra çay yap meyve servisi falan koştur dur yani. sonrada sızıp dururum erkenden kocamda bu yorgunluğa ilgi alaka beklemesin artık. bu böyle 10 gün devam eder. artı arada işçilere plav yap falan okadar işçiye arada git tarlada yardım et ben zaten ğüneşe gelemem.sabahtan akşama kadar tarlada ol eve gel birde sofra kur yemakleri evde olan eltim yapar bende oturamam büyüklerin karşosında genç olduğu halde mıyışıyo derler. demeslerde ben kaynana ve kayınpederin bulunduğu bir evde rahat edemem. onlar için sorun olmaz ama ben yapamam. benim evim ayrı olmalı ben kendi evime hizmet etmeliyım. kaldıramam zaten bukadar yükü alışık deilim.dertlenince ne var ne yok döküyorum arkadaşlar kusura bakmayınsenağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?