Lütfen akıl verin dayak yedim şerefsiz kocamdan

Ben bazen sinirlendiğimde ayarı tutturamayıp ampır ampır konuşurum kocama karşı, üstüne yürümüşlüğüm çok var, haksız bile olsam daha bir tokat yemedim. Magazin açtın diye dövülmen normal değil. Daha yeni evlisin, yatağınızın ayrılması normal değil. Siz evlenmemişsiniz bile, sadece anlaşamayan iki ev arkadaşısınız şu an. Maalesef pek çok erkeğin tıyniyeti bu; yanındaki kadını garanti gördüklerinde maskeleri çıkarıyorlar. Annene açıkla bu durumu, korkma beni yargılayacak diye;bırak annen yargılasın, laf soksun. Elin oğlundan yediğin dayaktan iyidir.

Son durum soranlar, kişi konudan 45 dk sonra 'hamile kalmak istiyorum hangi doktoru önerirsiniz?' diye konu açmış.
Yani kendi istemiş böyle bir adama kaçmış, kendi istemiş böyle bir adamdan çocuk yapmış. Daha da birşey denmez yani. Herkes istediği hayatı yasiyor. Ne güzel işte bahanesi oldu onun da 'cekip giderim ama yavrum babasız buyumesin' diye.
Akılsız başın cezasını ayaklar çeker. El kadar bebekten neler neler bekliyorlar. Minicik elleriyle kendi beceremedikleri evliliği onarmalarını bekliyorlar yavrudan, çok zalimce.

Kendimce bir gözlemimi dogrulayan bir konu olmuş bu.

Bi ara çok Esra Erol izliyordum. Orada kadınlar birilerine kaçıyorlar , evli de kaçıyor bekar da.

Bu kacan kadınlar ilk açıklamalarında yanlarında henüz o kaçtıkları kişiler varken o kadar cesur, o kadar pervasız o kadar rahat oluyorlar ki şaşırırsınız.

Ama çoğu zaman işin sonunda o kaçılan adamlarla bir şekilde yollar ayrılıyor.( Genelde adamlar bırakıyor).
Işte tam o anda o yürek yemiş kadınlar bir süt dökmüşe dönüyorlar, şaşırıyorsunuz. Resmen bi eziklik, bi ne yapacagini ne diyecegini bilememe hali.

2 haleti ruhiye arasındaki tel fark o " adam" lar.

Bir kadın ( yani insan) neden bu kadar başkası odaklı olur ki.

Simdi bu konuda da konu sahibi ilk mesajlarında ( kocasıyla arası bozukken) çaresiz ve daha bi mülayim konusurken, aylar geçince (artik kocayla barısılmiş ) biranda mesaj cevapları "sanane be salak" modunda.

Arada tek fark, ilk başta yalniz hissediyordu, sonra kocalı hissediyor.

Tabiki mutsuzken ve gücsüzken insan psikolojisi farklı olur ama bu kadar büyük fark, degısik bi bilinçlatı açıklaması gerektiriyor.

Bu saatten sonra niye evlendin, yaşın çok küçük gibi yorumlar yapmaya gerek yok, bir hata yapmış evlenmişsin hepimiz bazen yanlış kararlar alırız. Ama eşin sana psikolojik şiddet uygulamış bu zamana kadar, şimdi de fiziksel şiddet.. doğru annenin evine git, annen de olmazsa ilgili kurumlardan yardım talep et. Alacağın her karar bu adamla evliliğine devam etmekten daha iyidir emin ol.

Uzun ama lutfen okuyun. Geçen sene evlendim daha çok küçüğüm. Liseyi bitirdim onunla evlendin 11. Ayımız. Kocam olacak şerefsiz sinirli bi yapıdadır. Her şeye evet tamam demelisin yoksa kavga çıkar. Dün eve geç gelme sıkılıyorum dedim. Mesaj attım yani. O da sinirlendi beni eleştirme demistim sana. Sen çok oldun. Senin inadına hep geç glcm dedi. Dün ilk defa 12 de geldi. Bide yataklarimizi ayırdı. Tek kelime etmedim sabah ilacini verdim. Kahvaltı hazırladım. Kahvaltı bile etmedi. Tam cumaya gidecekken benim magazin açtığımı gördü. Şansa sinan akcilin üstü çıplak görüntüsü çıktı. B3nde hemen değiştirdim. Sofradaki herşeyi savurdu kırdı. Neymiş magazin açmışım. Bende sınır krizi geçirdim. Bağırdım.kendime vurdum. Ve ilk defa geldi beni öldüresiye dovdu😢 dayanamıyorum. Ilk yıldan döverse hep döver. Kendimden bile nefret ettim. Annem pişman olucan univ oku. Onunla evlenme demişti. Babam yok. Şimdi gitsem ailem arkamda durur
Ne yapmalıyım. Çok çaresizim. Lütfen bana akıl ve cesaret verin. Çocuğumuz da yok bu arada. 19 yasindayim. O da 24 yasnda
bak canım ben 20 yaşındayım seninle aynı şeyleri yaşadık hemde aynısı beni 3kere aldattı ama hep affettim hazır çocukta yok bak bu hayat böyle gitmez arkamda duracak kimsemde yoktu benim üstelik ben ayrıldım ve çok mutluyum kapılar kapanır sandım ama allah yardım ediyor şuan bi pastanede aşçılığa çıktım evim var araba için para biriktiriyorum tabi ilk 6 ay çok zordu benim için ama ayrılığın acısını yaşamadan acı geçmez iyiki ilk defa kendimi düşündüm ve hayatımı kurtarmaya baktım ayrılmak zorundasın canım gençliğin ve ilerideki hayatın için

Back
X