- 4 Kasım 2020
- 3.887
- 4.500
- 48
- 32
- Konu Sahibi Ataabetull
-
Bende merak ediyorum ne olduEvden gittiniz mi? Eşinizle sabah tekrar konuştunuz mu? Son durum ne ?
Ağzınıza sağlıkKonu sahibi sürekli namus bir damla kanda mı diyorsunuz, birkaç üye de sanki kendisi yapmadı mı diyor. Evet, namus bir damla kan demek değildir. Birçok kadın ve hatta TDK dahi bu konuda mütabık. TDK diyor ki mesela, toplumdaki değerlere bağlılık ve dahi dürüstlüktür namus. Bakın altını çiziyorum, dürüstlük diyor. Yani siz savunduğunuz bir fikir ile çelişiyorsunuz. Namus kandan ibaret değildir, kadının değeri bununla ölçülmez diyorsunuz. Amenna, aynı fikirdeyim ben de. Peki kadının-insanın değeri neyle ölçülür? Ortada bir namussuzluk var evet ama bunun sebebi kocadan önce gelmiş olan kan değil, bile isteye adamı kandırmak.
Ayrıca bu ne saygısızlık yahu? İyi valla toplumda bekarete önem veren, inancı yahut inandığı değerler uğruna evlilik öncesi birliktelik yaşamak istemeyen insanları taşlayalım bir de. Daha neler! Sanki kendisi yapmadı diye varoşluk kokan bir savunma ile kadını daha mı değerli yapıyoruz acaba? Yapmamış olabilir evet. Birliktelik yaşamamış bir kadın ile evlenmek de istiyor olabilir. Bu, evleneceği kadının problemi. Bu, geri kafalılık yobazlık değil. Size ne milletin pipisinden kukusundan iyice delirdi herkes.
Biz, ahlak nedir namus nedir gerçekten bilen ve idrak eden insanlar olarak ki umarım sayımız az değildir. Kadının ya da erkeğin kaç kişiyle seviştiği ile ilgilenmiyoruz mesela. Mahrem bölgesinin çetelesini tutmuyor, mahrem bölgesi dolayısyla namuslu ya da namussuz demiyoruz. Aynı şekilde bakir yahut bakire olmayı tercih eden, tercihleri doğrultusunda eş seçimi yapacak olana da "ehehe yobaz bu devirde yaptığına bak ehehe" de demiyoruz. Kuku ve pipiden ziyade, namusun gerçek anlamı ile ilgileniyor "dürüstlük" arıyoruz insanda. Ve maalesef ki konu sahibi sizde bu yok.
Kocanız gayet haklı. Çirkeflik yapsa da haklı. Boşanma aşamasında çoğu adam çirkinleşir. Belden aşağı vurur. Şu an çok öfkeli olduğu için tehdit ediyor olabilir sizi. Yapar ya da yapmaz bilmiyorum. Siz daha iyi tanıyorsunuz eşinizi. Yalnız anlamadığım bir şey var. Söylediğinize göre şu an çok korkuyorsunuz aileniz bu durumu öğrenecek diye. Ancak kocanızın mevcut durumunu ayrıntıları ile belirtmekten de geri kalmamışsınız korkunuza rağmen. Bunu yapmanızdaki amaç "kocam da eksik" demek ise, kocanız eksik değil. Siz de bakire olmadığınız için eksik değilsiniz. Ancak üslup ve dürüstlük konusunda epey eksiksiniz.
"karanlıkta" ağlayın, belki geçer.
İlk okuduğumda bende böyle düşündüm kendisi için. Kesinlikle katılıyorumKabahat sizin..insanların yüzüne aklınıza esen herşeyi söyleyemezsiniz.eşiniz belki gerçekten biliyordu ama sizinle bu konuda yüz göz olmak istemediği için birşey demedi...
Erkekler böyle olayları gurur meselesi yapıyor , içlerinde affetseler yada unutsalar bile yüzlerine vurulunca geri adım atmayı reddediyorlar...ilişkiniz bundan sonra nasıl olur bilemem ama ,tavsiyem bu evliliği devam ettiriyorsanız bir daha böyle birşey söylemeyin ..
Sanki bilmiyor musun biriyle yattigi mi dedim..ne cirkin bir soyleme sekli..adama salak salak konusma resmen demissiniz..bir de adam kabahatli olmus (sanki bilmiyor musun)tabii pek cok uyemiz Iskandinav burada ama hala pek cok insan icin bu konu onemli..hee dolusur buraya az sonra irticaci vay orumcek kafa diyenler ama gercek bu..nitekim olay tam da boyle sonuclanmisHerkese hayırlı akşamlar.
Ben birçok konu açmıştım belki bilen vardır özet geceyim ben 2016 da nisanlanp 2017de evlendim . Eşim varikosel ameliyatı oldu 2 defa aşılama yaptırdık ikiside tutmadı . Tüp bebek düşünüyorduk takı bugüne kadar. Biraz önce saçma sapan nedenden dolayı konu açıldı ve ben biran boş bulunup sanki bilmiyor musun daha önce biriyle yattigimi dedim ki nisanliykende birlikte olmuştuk bunca zamandr evliyiz biliyor sandım kan gelmedi diyip sürdü sonrada gelip gelmemesi önemli değil deyip kaldı bunca zaman sonra ben anladı sandım ve biraz önce de sanki bilmiyor mus gibi davranma dedim ne yi biliyorum dedi cildirdi bu laf burdan çıkmayacak anlat dedi tane tane konuştum sonrada 1 defa birlikte oldum cahilligimdi 1 damla kan için namussuz mu sayacaksin bu mu namus demek beni tanimadinmi dedim (geçmişte 1 kişiyle değil aptalligim yüzünden bir kaç kişiyle olmuştum tabiki yıl araliklariyla) tabiki namus demek dedi cildirdi bütün akrabalarima hatta bacima bile bu halti yemiş deseler inanırım ama sana konduramiyorum dedi ailem istanbulda yaşıyor biletini al git gözümün önünden kaybol dedi masaya da bilet parası bıraktı bu gidiş biletin sakın geri dönme yatakta yatmayacaksn dedi şimdi ben diğer odada yatıyorum o yatak odasında yatıyor parayı elime alıp tekrar masaya firlattim benim senin parana ihtiyacım yok dedim parayı aldı gitti şimdi ayrı odalardayiz benim ne yapmam gerekiyor
Off detayları şoktan şoka girerek okuyoruz resmen , her işin en ince çakallığını bilen birisi nasıl 'cahillikle' üç beş farklı kişiyle sevişir yıl aralıklarıyla. Hele duyulsa sözde canından olacağı bir ortamda ( lafı oraya da getirmiş) . Imam nikahi da kıymışsa babasından neden korkuyor, hani duyurmak gerekiyor ya, babasigil evcilik oynadığını falan düşünmediler herhalde biliyorlardır kızlarının seviştiğini, nerden tutsan elde kalan bir konu. Işte insanın aklında 40 tilki dolaşınca en son dönüp kendi kuyruğuna basıyor. Gene de inşallah aileye söylemeden medeni bir şekilde boşar. Çünküaileniin ve kocanın gururuna, onuruna yazık.
Yobaz ikiyüzlülüğü.. Pes diyorum!Bazi yerlerde (dini konulara girmek istemiyorum) sadece bir kac saat icin dini nikah kiyanlar da var. Bunun bir adi vardi ama unuttum simdi. Ailenin o nikahi bildigini zannetmiyorum
Bende anlam veremedim hiçKadını her durumda haklı görmeye çalışan kadınlar bence eril zihniyetin aynadaki yansıması. Yok birbirlerinden farkları.
Bu konuda kadını haklı göremezsiniz, her mesajı ayrı bir fiyasko.
Yanlız adam çakal eşinin ana babasına söyleyip karısını rezil edip kendi ana babasına söymelicekmiş yani kendini küçük düşürmücek kendi ailesinin gözünd. kaç yıldır anlamadın mı bilmiyor muydun aklın nerdeydi demesinler diye. Diğer tarafa söylicek ki hem rezil etsin hemde mağdur olabilsin. Madem anlatma taraftarı kendi tarafına da anlatsın.
Mute nikahı genelde iran da hayat kadınlarının kıydığı dini açıdan hiç bir hükmünün olmadığı safsata bir nikah.Bazi yerlerde (dini konulara girmek istemiyorum) sadece bir kac saat icin dini nikah kiyanlar da var. Bunun bir adi vardi ama unuttum simdi. Ailenin o nikahi bildigini zannetmiyorum
Mute nikahı genelde iran da hayat kadınlarının kıydığı dini açıdan hiç bir hükmünün olmadığı safsata bir nikah.
Muta nikahı rezalet resmenBazi yerlerde (dini konulara girmek istemiyorum) sadece bir kac saat icin dini nikah kiyanlar da var. Bunun bir adi vardi ama unuttum simdi. Ailenin o nikahi bildigini zannetmiyorum
Burda kadina adama iftira atmasini veya cocuk olmadigi icin (adamin saglik sorunlari var) ögütleyenler de var. Adam onu kendi ailesine söylese elalemin duyacagini bildigi icin söylemiyor. Zaten bosanmalarda genelde kadinlar suclanir, bu durumu millet agzina sakiz yapar. Hem adam hem kadin kücük düsürülür
Bu yüzden sakince konuşup kimsenin çocuk ve bekaret gibi konulara girmeden ortak bir dille ayrılmak istediklerini söylemeleri her iki taraf içinde en iyisi bence.Burda kadina adama iftira atmasini veya cocuk olmadigi icin (adamin saglik sorunlari var) ögütleyenler de var. Adam onu kendi ailesine söylese elalemin duyacagini bildigi icin söylemiyor. Zaten bosanmalarda genelde kadinlar suclanir, bu durumu millet agzina sakiz yapar. Hem adam hem kadin kücük düsürülür
E kıvır sende uste cık. Ben orda senı sınır etmek ıcın soylemıstım bunu ama sen cıddılesıp cırkın tepkıler verınce bende devam ettım. Sen sankı bılmıyo musun ilk olduğunu ben kımle beraber oldum orda değil miydin? Senden baska kimse olmadı bunu kopek gibi biliyosun ama sana dıyecek lafım yok.Sırf bunun ıcın benı boşayacak mısın dıye uzattım konuyu ama sana yazıklar olsun demek kı senın ıcın onemım buymus. Sen değil ben bosanmak ıstıyorum. Benım kocam benım ruhumu kalbımı sevıyor sanıyordum.
bu mesajı atıp evden cıkıp git. Ailene soylerse de ıspatın olur onun da aklına takılır yalan mı dogru mu dıye. Normalde kandırma taraftarı degılım sıze kızdım ama uc yıl sonra bu yuzden defol git babana da anlatcam dıyen adam bu mesajı hakedıyo. Ben olsam evlı kalmazdım bu adamla
Kim kimle nıkah kıymıs? Adam bi de baskasıyla mı evlı?Üc yil oldugu adamin yeni ögrendigi gercegini desgistirmiyor ki. Baskasiyla nikah kiydigini duysa tamamen kafayi yer
Bu yüzden sakince konuşup kimsenin çocuk ve bekaret gibi konulara girmeden ortak bir dille ayrılmak istediklerini söylemeleri her iki taraf içinde en iyisi bence.
Kim kimle nıkah kıymıs? Adam bi de baskasıyla mı evlı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?