Lütfen akıl verin, tutumum ne olsun ?

sonCamene

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2018
297
327
23
Merhabalar

Çok doluyum kısa tutmaya çalışacağım.
Sorunum tabiki eşimin ailesi.

-Eltim ve beni çok ayırıyorlar. Umrumda değil aslında ama inada bindi bu konu ve taviz vermek istemiyorum. Ayrım yaptıklarını bundan rahatsız olduğumu, bu durum devam ederse aramızın açılacağını açık açık soyledim kendilerine.

-Çocuklarımızı çok ayırıyorlar. İki kez evladim haklı olduğu halde eltimin çocuğunu kayırdılar. Sesleri yükseldi çocuğuma ve sert bir şekilde uyardım.

Bu yazdıklarım bir süre önce olan şeyler ve bu konuşmalardan sonra sorunlar düzelmişti. Biraz daha eşit tutmaya başlamışlardı.

- Eltimin çocuklarına bütün gün kayınvalidem bakıyor, durmadiklarinda ilgi tavan oluyor, herşey yapılıyor alınıyor çocuklar her yere götürülüyor. Hediyeler havada uçuyor zaten.

Şimdi yine ayrım başladı ve bu sefer KV inada yapıyor bence çünkü hadsafhada. Aşırı zoruma gidiyor. Geçenlerde gittim kızımı ona bırakacağım zannetti bulaşık yıkayacağım bakamam dedi, dedim birakmiyorum zaten sakin ol. ( Normalde de birakmiyorum) Çıkarken su içeyim dedim mutfağa uğradım pırıl pırıl. Zaten bu işleri görümcem yapar numaraydı yani.

Sorun şu ki ben bu ayrım durumumdan rahatsız olduğumu daha öncelerinde dile getirdim.
Eltin küsüyor kıskanıyor o cahil ,senin çocuğun ve sen aklı basindasiniz olgunsunuz, bir onun bir kendi hareketlerine bak kendini onunla bir tutma dediler.
Madem daha iyiyim en azından eşit tutun, beni üstün tutun demiyorum zaten demistim.

Yeniden başladı tabiki ve ben çocuğuma yapılan ayrım için ekstra üzgünüm. Ben tabiri caizse küsmek istiyorum eşime bahsettim korktu (çünkü onu da çok ayırıyorlar ve dışlanmak istemiyor, eşimi dislayacaklar onlara gösterilen hürmet bize gösterilmeyecek biliyor)

Eşim pesimde dört dönüyor ciddi olduğumu gordu. Gidelim yapma etme tavır alma diyip durmadan konuyu açıyor.

Kafam durdu kızlar napmaliyim. Çok kez vurdum yüzlerine ayrım yapıyorsunuz diye değişen bir şey olmadı. Bir daha bir daha bunları onların yüzüne vurmaktan yoruldum hiç birşey yokmuş gibi davranamiyorum.

Buyutuyor muyum hakikaten? Bundan sonra tavrim nasıl olsun? Kuseyim mi bende eltimden yola çıkarak o ise yarıyor :)

Bir sürü şey var çok uzuyor yazamıyorum. Çocuğum çok ayrım görüyor. Bilin yeterli.

Ben olsam umursamazdım, onlara küsmezdim de illa yakın olalım bal börek olalım da olmazdım. Gitmem lüzum edince gider muhabbet sohbet havadan sudan konuşurum normal davranırım istediğimde geri gelirim ne işlerine karışırım ne kendi işime karıştırırım. İnanın o yakınlıkların samimiyetin sonu hiç iyiye gitmez gitmiyor malesef. Deyim yerindeyse biraz soğuk nevale olun siz de ağızlarıne geleni söylemeye çekinsinler yüz göz olmayın

Onların verdigi deger mi sizi yüceltecek? Size deger vermeyenden niye ilgi alaka bekliyorsunuz. Madem eşiniz dediğinizi yapıyor mesafe koyun araya.

Eltinize başka size başka konuşuyordur kv Allah bilir. Maddi beklentiniz yoksa eyvallahınız da olmasın bence eşinizin ailesinden.

Canım her ailede kıymetli evladın cocuklarida kıymetli oluyor bunu bil.Ayni şeyi yasadim ve biliyorum onun için böyle konuşabiliyorum.Millet diyor aman umursama,boşver.Fakat gel gör ki onlar gibi usta oyuncu olamıyorum bende.Hemen suratım düşer ,modum kalmaz.Benim tepkim sert oldu.Cunku çok ama çok iğrenç bir ayrım yaptılar.Tam iki sene cocuklarimi göstermesin.İnadim inat.Cunku bana senin bebelerine mi kaldık,aha torunum var benim bile dendi( kaynimin çocuğu).Eeee sonra noldu haber yollaya yollaya ,yalvar yakar barıştık.Hala çok gitmem.On günde bir belki.Ama bu kuslukte esimde hiçbir şekilde iletişimi olmadı.O da görüşmedi ailesiyle.Cunku onuda çok kırdılar.Ben de takıyorum arkadaş,takmayana helal olsun ,ne diyeyim.Soyleseler nasıl başardıklarını bizde takmayak.

Hiçbir işlerine karışmam. Kıymetli gelinleri yapsın. Misafir gibi gider gelirim. Laf sokulursa misliyle cevap veririm. Küsülecek bir durum yok. Sadece etme bulma dünyası. Size işleri düşer elbet.
Aynen katılıyorum sana tatlım
Komşumuzun kızı babaanne ve dedesini görmeye gitmek istemediğini söylemişti. Neden diye sorduğumda da "onlar kuzenlerime daha farklı davranıyorlar, beni hep ayırıyorlar" demişti.
Yani sizin bişey yapmanıza gerek yok. Çocuğunuz büyüyünce ayrım yapıldığını anlayacak ve onlardan uzak duracak.
Kendileri kaybeder yani.

Mesafe koyarım ben olsam. Mutlu bi yuvanız varsa dışlanma korkunuz niye olsun ki ? Koy mesafeni bayramdan bayrama ellerini öpmeye git bu kadar. Eşin dd hak veriyormuş zaten dışlanma korkusu varsa sadece eşin gidebilir. Senin annen baban sen görmeye git ama ben bu muameleye maruz kalmak istemiyorum gitmeyeceğim de. Çok sevdiği geliniyle geçinip gitsinler.

Küsmek derken?
Hani küçükken küserdik, öyle mi?
Ne küsmesi Allah aşkına, koca koca insanlarsınız.
Az görüşün, kim ne yaparsa yapsın

Eşiniz çok istiyorsa daha sık görüşsün.

Bence akisina birak. Ilerde evladin farkedicek yeterince uzaklasir onlardan. E onlarda hep boyle kalacak degil allah gostermesin elden ayaktan dusurmesin ama oyle bisey oldugu zaman zamaninda siz kime baktysaniz oda smdi size baksin dersn

Benim büyük kızım çok düşkündü babaannesine. Babaannem.yedirsin, babannem uyursun....daha iki buçuk yaşında. Babaannesinin arkasından o kadar ağlardı ki gören acaba anne bir şey mi yapıyor derdi. Babaanne ve dede kalmaya geldiler bize. Onlar her gün, günde 3 4 kez diğer torunlarıyla canım, yavrum .. şeklinde konuşuyorlardı. Ama kızıma o kadar ilgi göstermiyorlardı. Onlar telefonda konuşurken " anne sen beni çok seviyorsun, beni bırakmayacaksın değil mi" dedi kızım. Çok şaşırmıştım. Kızımın bu kadar icerledigini bilemedim. Sonra düşkünlük falan kalmadı. Yani çocuklar anlıyor zaten yaşları kaç olursa olsun.

Küsmek derken?
Hani küçükken küserdik, öyle mi?
Ne küsmesi Allah aşkına, koca koca insanlarsınız.
Az görüşün, kim ne yaparsa yapsın

Eşiniz çok istiyorsa daha sık görüşsün.

Eltim en ufak bir şeye küsüyor haftalarca gitmiyor yanlarına , görseniz korkudan ağızlarının içine bakıyorlar , görümcem eltim için parmağında oynatıyor bizi dedi. Eltim küsecek diye çıtları çıkmıyor. Gerçi bu taktik bende kesin patlar
Gerçi eltime yapmadıkları kalmadı ona da resmen hakaret edip çocuk gibi azarliyorlardi kadın dayanamıyor artık

Ben olsam kusmem eşimi ailesiyle karşı karşıya getirmem ama eski samiyetim de olmaz . Hep mesafeli olurum. Madem mesafeli oluyorlar ben de öyle olurum olur biter.

Benim kizimda düşkün anlamıyorum sevgi ilgi yok neyine düşkün oluyor. Diğer torunlarla bir araya gelince donuk gözlerle onlara bakıyor. Biraz kızımla ilgilen icerliyor demisligim de var.

Birde eltimin oğlu kısımdan büyük ,4e girecek. Kızım 2 yaşında. Çocuk hiç konuşamıyor bir iki kelimesi var. Çok telefon televizyon izledi. Bir gün konuşuyoruz eltim hata etti bu kadar çok izletmemesi gerekirdi diye, inanın kadın çıkardı telefonu kızımın önüne koydu lafım bitmeden. Yemin ediyorum soka girdik bu yaptığı ne demek oluyor aptal olan bile anlar çektim telefonu çocuğumun önünden biz ne diyoruz sen napıyorsun dedim tenezzül Edip cevap vermiyor

Biraz büyüsün zaten kendi anlatacak neyin ne olduğunu ve eskisi gibi olmayacak.

Biz her ne kadar "çocuğuma ben yeterim" desek de çocuk, hala, dayı teyze, amca, dede ,nineye gerçekten ihtiyaç duyuyor. Anneanne dede hayatta mı? Belki bu açığı onlarla kapatabilirsin.

Ya anlamıyorum benim bir arkadasimda senin durumunda soluyordum anlamıyor boşver ya ne yaparlarsa yapsınlar sen kendine kocana çocuklarına bak seni sevene git seni seven zaten cocugunu da sever sen dışarıyı boşver kapıyı kapattiginda içerde kalana bak gerisi gerçekten önemli değil sevgiler üzme tatlı canını

Ben olsam kusmem eşimi ailesiyle karşı karşıya getirmem ama eski samiyetim de olmaz . Hep mesafeli olurum. Madem mesafeli oluyorlar ben de öyle olurum olur biter.

Bir yanım öyle diyor. Bir yanım çok öfkeli.

Eltim onlara küstükçe yavaş yavaş düzeldiler. Ben konuşmayı tercih ettim. Sorun düzeliyor gibi oluyor düzelmiyor.
Mesafe koymayı eşim yüzünden beceremiyorum aynı binadayiz yalvarıyor gidelim diye , onu da kiramiyorum aileme çok farklı davranıyor saygılı terbiyeli sıcak , hatrı icin gideyim diyorum. Sürekli dilime geleni söylüyorum kendini düzelten yok.
Böyleydi yani.

Şimdi kararlı ve kırgınım ne pahasına olursa olsun mesafe koyacağım en azından gidiş gün ve saati azaltacağım.

Neden soğuk davranıyorsun dediklerinde yine içimi dökmeli miyim takan yok ama birşey yok gibi davranamiyorum kendimi doldurup hirslanip duruyorum

Ben onlara çok değer verdim. Kendi çocuklarının yapmayacaklarını yaptım. Çok zoruma gidiyor bu durum o yüzden karşılık bekledim göremedikce kinlendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…