Aynen katılıyorum sana tatlımHiçbir işlerine karışmam. Kıymetli gelinleri yapsın. Misafir gibi gider gelirim. Laf sokulursa misliyle cevap veririm. Küsülecek bir durum yok. Sadece etme bulma dünyası. Size işleri düşer elbet.
Bence akisina birak. Ilerde evladin farkedicek yeterince uzaklasir onlardan. E onlarda hep boyle kalacak degil allah gostermesin elden ayaktan dusurmesin ama oyle bisey oldugu zaman zamaninda siz kime baktysaniz oda smdi size baksin dersnMerhabalar
Çok doluyum kısa tutmaya çalışacağım.
Sorunum tabiki eşimin ailesi.
-Eltim ve beni çok ayırıyorlar. Umrumda değil aslında ama inada bindi bu konu ve taviz vermek istemiyorum. Ayrım yaptıklarını bundan rahatsız olduğumu, bu durum devam ederse aramızın açılacağını açık açık soyledim kendilerine.
-Çocuklarımızı çok ayırıyorlar. İki kez evladim haklı olduğu halde eltimin çocuğunu kayırdılar. Sesleri yükseldi çocuğuma ve sert bir şekilde uyardım.
Bu yazdıklarım bir süre önce olan şeyler ve bu konuşmalardan sonra sorunlar düzelmişti. Biraz daha eşit tutmaya başlamışlardı.
- Eltimin çocuklarına bütün gün kayınvalidem bakıyor, durmadiklarinda ilgi tavan oluyor, herşey yapılıyor alınıyor çocuklar her yere götürülüyor. Hediyeler havada uçuyor zaten.
Şimdi yine ayrım başladı ve bu sefer KV inada yapıyor bence çünkü hadsafhada. Aşırı zoruma gidiyor. Geçenlerde gittim kızımı ona bırakacağım zannetti bulaşık yıkayacağım bakamam dedi, dedim birakmiyorum zaten sakin ol. ( Normalde de birakmiyorum) Çıkarken su içeyim dedim mutfağa uğradım pırıl pırıl. Zaten bu işleri görümcem yapar numaraydı yani.
Sorun şu ki ben bu ayrım durumumdan rahatsız olduğumu daha öncelerinde dile getirdim.
Eltin küsüyor kıskanıyor o cahil ,senin çocuğun ve sen aklı basindasiniz olgunsunuz, bir onun bir kendi hareketlerine bak kendini onunla bir tutma dediler.
Madem daha iyiyim en azından eşit tutun, beni üstün tutun demiyorum zaten demistim.
Yeniden başladı tabiki ve ben çocuğuma yapılan ayrım için ekstra üzgünüm. Ben tabiri caizse küsmek istiyorum eşime bahsettim korktu (çünkü onu da çok ayırıyorlar ve dışlanmak istemiyor, eşimi dislayacaklar onlara gösterilen hürmet bize gösterilmeyecek biliyor)
Eşim pesimde dört dönüyor ciddi olduğumu gordu. Gidelim yapma etme tavır alma diyip durmadan konuyu açıyor.
Kafam durdu kızlar napmaliyim. Çok kez vurdum yüzlerine ayrım yapıyorsunuz diye değişen bir şey olmadı. Bir daha bir daha bunları onların yüzüne vurmaktan yoruldum hiç birşey yokmuş gibi davranamiyorum.
Buyutuyor muyum hakikaten? Bundan sonra tavrim nasıl olsun? Kuseyim mi bende eltimden yola çıkarak o ise yarıyor :)
Bir sürü şey var çok uzuyor yazamıyorum. Çocuğum çok ayrım görüyor. Bilin yeterli.
Benim büyük kızım çok düşkündü babaannesine. Babaannem.yedirsin, babannem uyursun....daha iki buçuk yaşında. Babaannesinin arkasından o kadar ağlardı ki gören acaba anne bir şey mi yapıyor derdi. Babaanne ve dede kalmaya geldiler bize. Onlar her gün, günde 3 4 kez diğer torunlarıyla canım, yavrum .. şeklinde konuşuyorlardı. Ama kızıma o kadar ilgi göstermiyorlardı. Onlar telefonda konuşurken " anne sen beni çok seviyorsun, beni bırakmayacaksın değil mi" dedi kızım. Çok şaşırmıştım. Kızımın bu kadar icerledigini bilemedim. Sonra düşkünlük falan kalmadı. Yani çocuklar anlıyor zaten yaşları kaç olursa olsun.Aynen katılıyorum sana tatlım☺
Komşumuzun kızı babaanne ve dedesini görmeye gitmek istemediğini söylemişti. Neden diye sorduğumda da "onlar kuzenlerime daha farklı davranıyorlar, beni hep ayırıyorlar" demişti.
Yani sizin bişey yapmanıza gerek yok. Çocuğunuz büyüyünce ayrım yapıldığını anlayacak ve onlardan uzak duracak.
Kendileri kaybeder yani.
Küsmek derken?
Hani küçükken küserdik, öyle mi?
Ne küsmesi Allah aşkına, koca koca insanlarsınız.
Az görüşün, kim ne yaparsa yapsın
Eşiniz çok istiyorsa daha sık görüşsün.
Ben olsam kusmem eşimi ailesiyle karşı karşıya getirmem ama eski samiyetim de olmaz . Hep mesafeli olurum. Madem mesafeli oluyorlar ben de öyle olurum olur biter.Merhabalar
Çok doluyum kısa tutmaya çalışacağım.
Sorunum tabiki eşimin ailesi.
-Eltim ve beni çok ayırıyorlar. Umrumda değil aslında ama inada bindi bu konu ve taviz vermek istemiyorum. Ayrım yaptıklarını bundan rahatsız olduğumu, bu durum devam ederse aramızın açılacağını açık açık soyledim kendilerine.
-Çocuklarımızı çok ayırıyorlar. İki kez evladim haklı olduğu halde eltimin çocuğunu kayırdılar. Sesleri yükseldi çocuğuma ve sert bir şekilde uyardım.
Bu yazdıklarım bir süre önce olan şeyler ve bu konuşmalardan sonra sorunlar düzelmişti. Biraz daha eşit tutmaya başlamışlardı.
- Eltimin çocuklarına bütün gün kayınvalidem bakıyor, durmadiklarinda ilgi tavan oluyor, herşey yapılıyor alınıyor çocuklar her yere götürülüyor. Hediyeler havada uçuyor zaten.
Şimdi yine ayrım başladı ve bu sefer KV inada yapıyor bence çünkü hadsafhada. Aşırı zoruma gidiyor. Geçenlerde gittim kızımı ona bırakacağım zannetti bulaşık yıkayacağım bakamam dedi, dedim birakmiyorum zaten sakin ol. ( Normalde de birakmiyorum) Çıkarken su içeyim dedim mutfağa uğradım pırıl pırıl. Zaten bu işleri görümcem yapar numaraydı yani.
Sorun şu ki ben bu ayrım durumumdan rahatsız olduğumu daha öncelerinde dile getirdim.
Eltin küsüyor kıskanıyor o cahil ,senin çocuğun ve sen aklı basindasiniz olgunsunuz, bir onun bir kendi hareketlerine bak kendini onunla bir tutma dediler.
Madem daha iyiyim en azından eşit tutun, beni üstün tutun demiyorum zaten demistim.
Yeniden başladı tabiki ve ben çocuğuma yapılan ayrım için ekstra üzgünüm. Ben tabiri caizse küsmek istiyorum eşime bahsettim korktu (çünkü onu da çok ayırıyorlar ve dışlanmak istemiyor, eşimi dislayacaklar onlara gösterilen hürmet bize gösterilmeyecek biliyor)
Eşim pesimde dört dönüyor ciddi olduğumu gordu. Gidelim yapma etme tavır alma diyip durmadan konuyu açıyor.
Kafam durdu kızlar napmaliyim. Çok kez vurdum yüzlerine ayrım yapıyorsunuz diye değişen bir şey olmadı. Bir daha bir daha bunları onların yüzüne vurmaktan yoruldum hiç birşey yokmuş gibi davranamiyorum.
Buyutuyor muyum hakikaten? Bundan sonra tavrim nasıl olsun? Kuseyim mi bende eltimden yola çıkarak o ise yarıyor :)
Bir sürü şey var çok uzuyor yazamıyorum. Çocuğum çok ayrım görüyor. Bilin yeterli.
Benim büyük kızım çok düşkündü babaannesine. Babaannem.yedirsin, babannem uyursun....daha iki buçuk yaşında. Babaannesinin arkasından o kadar ağlardı ki gören acaba anne bir şey mi yapıyor derdi. Babaanne ve dede kalmaya geldiler bize. Onlar her gün, günde 3 4 kez diğer torunlarıyla canım, yavrum .. şeklinde konuşuyorlardı. Ama kızıma o kadar ilgi göstermiyorlardı. Onlar telefonda konuşurken " anne sen beni çok seviyorsun, beni bırakmayacaksın değil mi" dedi kızım. Çok şaşırmıştım. Kızımın bu kadar icerledigini bilemedim. Sonra düşkünlük falan kalmadı. Yani çocuklar anlıyor zaten yaşları kaç olursa olsun.
Biraz büyüsün zaten kendi anlatacak neyin ne olduğunu ve eskisi gibi olmayacak.Benim kizimda düşkün anlamıyorum sevgi ilgi yok neyine düşkün oluyor. Diğer torunlarla bir araya gelince donuk gözlerle onlara bakıyor. Biraz kızımla ilgilen icerliyor demisligim de var.
Birde eltimin oğlu kısımdan büyük ,4e girecek. Kızım 2 yaşında. Çocuk hiç konuşamıyor bir iki kelimesi var. Çok telefon televizyon izledi. Bir gün konuşuyoruz eltim hata etti bu kadar çok izletmemesi gerekirdi diye, inanın kadın çıkardı telefonu kızımın önüne koydu lafım bitmeden. Yemin ediyorum soka girdik bu yaptığı ne demek oluyor aptal olan bile anlar çektim telefonu çocuğumun önünden biz ne diyoruz sen napıyorsun dedim tenezzül Edip cevap vermiyor
Ben olsam kusmem eşimi ailesiyle karşı karşıya getirmem ama eski samiyetim de olmaz . Hep mesafeli olurum. Madem mesafeli oluyorlar ben de öyle olurum olur biter.
Ya anlamıyorum benim bir arkadasimda senin durumunda soluyordum anlamıyor boşver ya ne yaparlarsa yapsınlar sen kendine kocana çocuklarına bak seni sevene git seni seven zaten cocugunu da sever sen dışarıyı boşver kapıyı kapattiginda içerde kalana bak gerisi gerçekten önemli değil sevgiler üzme tatlı canını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?