- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
- Konu Sahibi tanuyu_2301
-
Yardım edeceğim demiş sanırım hepsini vereceğim dememiş. Adam yardım deyince 300-500 sanmıştır. Arada bayram seyranda destek olur sanmıştır ne bilsin.Haklısınız ama eşi bunu evlenmeden önce kabul etmemiş mi ben mi yanlış anladım?
Kesinlikle yanı fikirdeyim sizle.Herkes 8ay verilecek olan maaştan bahsetmiş. Ama arkadaş ne zamandır evli belli değil. Evlendiğinden beri veriyor maaşını.
8ay daha vereceğim sonra sadece burs vermeye devam edeceğim demiş. Burs miktarı da belli değil.
Muhtemelen diğer kardeşlerin evlerine şirket hesabından birer klima alındı. Sonra diğer kardeşler de kendi hesabından birer klima parası daha koydu. Adamın elinde para kalmıyor demek ki ikinci klima için. Kalıyorsa da ev hanımı eşleri olan abileri kolayca ikinci klima alıyorken çalışan biriyle evli biri olarak ikinci klimayı alacak parayı aile bütçesinden ayıramayan eşine sinirli.
Ek: @Scener alıntından önce yazmışım. Tekrar yazmayayım dedim. Benzer şeyleri yazardım çünkü. Sadece 8ay tüm maaşı verip köşeye çekilme durumu yok. Ki arkadaş yeni evli. Zor durum olur insan ailesine yardım etmek için altınlarını satar verir. Durum öyle değil.
Ben de tamamını vereceğini ileriki sayfalarda okudum. Her ay ailesine 300 400 tl yollar mutfak alışverişlerini yapar sanmıştım. Bu durumun eltilerle karşılaştırıldığını düşünmüştüm.Yardım edeceğim demiş sanırım hepsini vereceğim dememiş. Adam yardım deyince 300-500 sanmıştır. Arada bayram seyranda destek olur sanmıştır ne bilsin.
Konu sahibinin ağzıyla yazdım. Kendimle kıyasladım yani.Eşinizin dediği saçma evet. Yaptığı hesap saçma yani. Ama sizin de eltilerim biriktikleri ile aldılar, çalışmıyorlar demeniz gereksiz. Neticede eltiler de kendilerine verilen parayı başka yere kullanmayıp klima için harcamış. O para haliyle eşinizin abilerinin değil eşlerinin parası oluyor. O yüzden yapılan bu kıyasla kendinizi haksız duruma düşürmeyin eşinize söyleyip. Bide eşim kardeşlerine burs verse sıkıntı Değil ama bir yıl maaşımı annemlere vereceğim evi sen geçindir dese ben çok rahatsız olurum. O zaman ben de vereyim derim hepsini
Gayette biriktirir,babam esnafti annem ona rağmen biriktirirdi.Durumumuz cok cok iyi olmamasına rağmen.Kusura bakmayın çok sinirlendim kötü bir şey de yazmak istemiyorum ama eşiniz sizi enayi yerine koymaya çalışıyor. Ev hanımı eltileriniz nasıl para biriktirecek allah aşkına?
Ben sizi konu sahibi sanıp hızımı alamadımKonu sahibinin ağzıyla yazdım. Kendimle kıyasladım yani.
Valla bana ekonomi bu haldeyken ev hanımı bir kadının harçlıkları ile klima parası biriktirmesi bana imkansız geliyor genelde tersini gözlemliyorum. Ama işte dediğiniz gibi durumları el veriyosa biriktiriyolarmış demek ki.Gayette biriktirir,babam esnafti annem ona rağmen biriktirirdi.Durumumuz cok cok iyi olmamasına rağmen.
Burda eltilerin durumu da iyi biriktrmis klima almış iste.
Anamız bizi bugünlere getirdi,kocamizdan kırpalım ona yollayalım dememiş:)
Yaa ben bir erkeğe yakıştıramıyorum böyle şeyleri. O ne öyle ev arkadaşı gibi karısıyla evin masraflarını yarı yarıya karşılamak.
Bırak senin maaşına karışmasına kendisinin teklif etmesi lazım ki " kardeşlerine bir abla olarak yardımcı olmalisin, senin yetmedigin yerde ben de destek olurum" diye. Ama galiba ben çok ütopik düşünüyorum. Baksanıza eve alınacak klimayı bile eşiyle pazarlık yaparak alır olmuş erkekler. Sonra da niye bu kadar boşanma oluyor.
hıı hııııYa Allah aşkına bi benim yazdıklarımı oku bir de kendininkini. Ben ne demişim sen ne anlamışsın. Sabah sabah tartışma konusu arıyorsun kendine galiba.
Başınız sağolsun öncelikle.Bende size bir danışayım. Geçen bana eşim senin maaş kartın bende kalsın ben sana kredi kartını vereyim evin para Yönetimi bende olsun dedi. Deli oldum tabi. Neymiş ben para idaresi yapamıyormuşum. Çok kırıldım. 4bin lira maaş alıyorum. Kirayı ben ödüyorum o da kredi ödüyordu. Kenarda birikmiş hiç paramız yok. İkinciye Hamileyim 2 yıl ücretsiz izin düşünüyorum. 2 ay önce babamı kaybettim, ben kayıp sonrasında eşimde bende ödemeler yaptık babam için. Hesabımda eksi binleri gördüm. Bu tavrı beni çok kırdı. Dün yine diyor ki bana para gönder birikim yapacağım diyor. Önümüzdeki ay maaş alamayacağım için. Şu maddi konular beni o kadar gerdi ki anlatamam
Bence adam sinirinden tepki olsun diye iğnelemiş. Ama iğnelediği yer çok haklı benceYa sizce de saçma değil mi bir klimayı biz aldık ikinciyi siz alacaksınız? Ya imkanım olur ikisini de ben alırım ama erkeklerin böyle hesaplar yapması beni uyuz ediyor.
Evlenmeden bir yıl önce atandım yazmışsınız. Son bir buçuk yıldır nasıl çalışmadınız? Bursları verin. Bayram seyranda kıyafet alın. Eve gittiğinizde eliniz boş gitmeyin. Bazı faturalara otomatik talimat verin. Yetmez mi?( eşimden para alma olayı son 1,5 yıldır çalışmıyordum,evdeydim, son iki aydır çalışıyorum
Eşimin, evimizin maddiyat konusunda bana ihtiyacı asla yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?