Bayıldım ya ne güzel hayata dair sorumluluk öğretiyorlar :)Okulunun tekrar değişmesi travma yaratmayacaksa ödevi az olan okulu tercih edin bence. İlkokul 2.sınıf için günlük 10 sayfa ödev nedir yahu? Çocuğu eğitimden soğutacaklar. Küçük bir çocuk için fazla değil mi bu ödev? Ben yurtdışındayım ve aynı yaşta çocuğum burada özel bir okula gidiyor. Bizde hiç ödev yok. Ödev dediği şey sofra hazırlamaya yardım,komşunun çiçeklerini sulamak,bir sokak hayvanını beslemek, küçük bir çocuğa oyun öğretmek,yatağını toplamak gibi sorumluluk bilincini geliştirmek için verilen görevler. Çocuğa verilmesi gereken özgüven. Yapabileceğinden daha fazla sorumluluk yüklemek özgüvenini zedeler. Ödevler ortaokulda başlıyor ve çocuklar sorumluluk bilinci edindiği için sorun çıkmıyor.
Harika cidden. Bizde böyle olması için köklü icraatlar lazımOkulunun tekrar değişmesi travma yaratmayacaksa ödevi az olan okulu tercih edin bence. İlkokul 2.sınıf için günlük 10 sayfa ödev nedir yahu? Çocuğu eğitimden soğutacaklar. Küçük bir çocuk için fazla değil mi bu ödev? Ben yurtdışındayım ve aynı yaşta çocuğum burada özel bir okula gidiyor. Bizde hiç ödev yok. Ödev dediği şey sofra hazırlamaya yardım,komşunun çiçeklerini sulamak,bir sokak hayvanını beslemek, küçük bir çocuğa oyun öğretmek,yatağını toplamak gibi sorumluluk bilincini geliştirmek için verilen görevler. Çocuğa verilmesi gereken özgüven. Yapabileceğinden daha fazla sorumluluk yüklemek özgüvenini zedeler. Ödevler ortaokulda başlıyor ve çocuklar sorumluluk bilinci edindiği için sorun çıkmıyor.
Evet konuştuk, şartlar açısından daha önceki özel okulu gibi olacaksa istediğini söylüyor. Ama tabi arkadaşlarından da ayrılmak istemiyorÇocuğa sordunuz mu? Okul değiştirmek ister mi diye?
Bu konu hakkında karar verirken onun şu anki memnuniyet durumu da gözetilmeli diye düşünüyorum
Zorlamadım ama yavrum ağlaya ağlaya bitirdi o günÖğretmen 30 sayfa ödev verdi diye 30 sayfayı yaptırmak için çocuğu asla zorlamazdim sanırım..bu bildigin çocuğa psikolojik şiddet.boyle saçma bir ödev sistemini kabul etmiyorum
Evet konuştuk, şartlar açısından daha önceki özel okulu gibi olacaksa istediğini söylüyor. Ama tabi arkadaşlarından da ayrılmak istemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?