Lütfen bakın

leinas7

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2023
17
4
1
24
Arkadaşlar buraya yazacaklarım ilgi çekmek amaçlı veya sizin yazdıklarınız benim egomu tatmin etme amacıyla yazmıyorum cidden çok kötü olduğum için yazıyorum öncelikle kendimi sürekli kötü hissediyorum neden bilmiyorum kendimi iyi hissetsem sonradan modum düşüyor aynaya bakınca kendimi çok kötü hissediyorum çok çirkin görüyorum kendimi,sırf bu yüzden arkadaşlarımla buluşmak,dışarı çıkmak istemiyorum kendimi güzel hissetmeye,bulmaya çalışsam çevremdeki kızlara bakıyorum çok kötü oluyorum sürekli kendimi başka kızlarla kıyaslıyorum kıyaslama yapmamam gerek ama elimden gelen birşey yok yani mecbur kalıyorum, fotoğraf çekilmek istemiyorum yeni birileriyle tanışmak, konuşmak istemiyorum çok takıntılıyım güzelliğime buda beni sürekli kötü hissettiriyor bu konuyu da kimseye anlatamıyorum yani sadece bu değil hiçbir şeyi anlatamıyorum. Yazdıklarımdan anlam çıkarabilecek misiniz bilmiyorum ama lütfen birşeyler yazın fikir falan verin ne yapmalıyım her gün ağlıyorum böyle olduğum için

Sosyal medyanın dayattığı güzellik algısı yüzünden bunlar, oysa eskiden herkes kendi güzelliğiyle varoluyordu şimdi herkes aynı ve siz de onlar gibi olmadığınız için kendinizi çirkin buluyorsunuz. Bu çok saçma bir düşünce bu arada, bana göre farklı olan herkes çok daha güzel

Eğer yaşınız küçükse bu geçici diyebilirim. İlerde sadece kendinize odaklanacaksınız. Güzellik her şey değil çünkü emin olun. İlgilendiğiniz herhangi bir hobiniz yok mu? Aklınız ona verip keyif alın derim. Oturup üzülmek hiçbir şeye fayda sağlamıyor.

Özgüven eksikliği yaşıyorsunuz. Önce onu çözmelisiniz. Size tavsiyem Özgüven meditasyonları ve kendini sevme , kendine değer verme ve güzellik olumlamaları meditasyonları ve çalışmaları yapın. Bunlarla ilgili kitaplar okuyun zamanla aşarsınız Daha mutlu bir kadın olursunuz.

Ergenlik doneminde misin? Benim burnum ergenlikte tovbe estagfurullah patlican gibiydi kocaman, simdi ask yasiyorum burnumla sukrediyorum yaratana. Eger o yas grubundaysan cirkinlik dedigin sey gelip gecici. Yuzun kemikleri derisi kikirdaklar her sey yas ilerledikce oturacak ve asil gorunusune kavuscaksin bekle. Etrafindaki "guzel" kizlar da senden guzel insanlardir, olabilir. Biz nasil en guzel olabiliriz ki?

Herkesin güzellik algısı farklı. Belli normlar içine girmeye çalışıp öyle değilim, böyle değilim, yeterli değil diye kendini yorma. Farz et ki güzel değilsin. Olmaya çalışma olanı kabullen ve sev. Başka insanları kendinden daha fazla önemser ve kendini küçük görürsen onlar seni tam anlamıyla beğenene kadar rahatlamayacaksın. Ve nasıl olursan ol onlar seni hiçbir zaman tam anlamıyla beğenmeyecek. Dipsiz bir kuyuya düşmeye devam etmektense, hayatındaki en önemli varlığın kendin olduğunu bil ve kendini olduğu gibi kabul et.

Psikologa gidip terapi alin. Muhtemelen cocuklugunuz ve gencliginiz boyunca aileniz sizi diger insanlarla kiyaslayip yeterince akilli yeterince guzel yeterince caliskan olmadiginizi soyledi ve sizde asagilik kompleksi olusturdu. Bu yuzden terapi alip cozmeyi deneyin.

Şuan bu durum çoğu genç kızda var bence. Instagram efektleri bile büyük dudakli,minik burunlu olmamızı istiyorlar.
En iyisi psikolojik terapi aslında. Ama durumunuz yoksa kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin bence.

Merhaba, buradan senin için yapabileceğimiz bir şey yok. Birkaç şey yazsak dahi kısa süreli iyi hissettirir. Psikiyatra gitmeni öneririm. Kendin yapabileceğin en güzel şey bu olur. Birçok insanın yaşadığı bir sorun yaşıyorsun, böyle hissetmen çok insani ve düzelebilir. Bu hislerin iki haftadan uzun süredir böyle yoğun şekilde varsa mutlaka psikiyatra gitmelisin. Psikiyatra gitmekte ve ilaç kullanmakta kötü hiçbir şey yok, nasıl dirençli bir enfeksiyon kapınca antibiyotik alıyorsak dirençli bir kötü ruh halimiz olunca da başka ilaçlar alabiliriz. Çok insani bir şey. Ek olarak iş bulmanı vb de etkilemez bu tarz normal reçeteler.
Burada ne yazılırsa yazılsın aradığını bu forumda bulacağını sanmıyorum çünkü şu an bir sağlık problemi yaşıyorsun. Bir sağlık uzmanına gitmeyerek kendi sorununun büyümesine neden olursun. Maddi imkanınız varsa psikiyatr (devlet hastanesi vb olur, ilaç yazar gerekirse) + klinik psikolog (terapi yapar) a gitmenizi öneririm. Yoksa da psikiyatra gidin.

not: klinik psikolog = psikoloji lisans eğitimi + klinik psikoloji yüksek lisans eğitimi (başka bir şey okuduysa ya da saçma okullarda okuduysa gitmeyin, başkasını bulun)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…