herkese gunaydın.şunu belırtıyım oncelıkle benım kv aram ıyı degıl cok az gorusuruz.zaten evlendım 2 yıl gorusmedık 6 aydır falan görüşüyoruz.benı ıstemeye bıle gelmedıler neyse dün eşimin dogum gunuydu kv aksam suprız yapmıs gelmıs.neyse oturduk çay pasta falan.sona ben kofte kızartıcaktım eşime fırından yag tenceresını ver dedım oda bu bol yagda olmaz dedı annesıne seslendı sordu bende oyle yapınca sınır oldum ama bısı demedım kv aa olmaz olmaz ole dedı bende bızboyle kızartıyoruz dedım eşimde döndü bana böyle konusmuycaksın dedı sert bı sesle..bende butun aksam hıc konusmadım sofrayı hazırladım yemedım ama sonra kaynanam boyle surat asıosun yok ben herzaman mı gelıyrum falan filan kıskırttı.dedı neyse sonra gıttıler.nıe benı rencıde edıosun yanlarında dedım basladı yok ben sana yapcagımı bılıyorum cart curt.ben okdr sınırlendım kı anlatamam.gıttı ıcerı yatmaya bende kumanda telefon flan basladım savurmaya.geldı ve benı cok kotu bı sekılde dovdu ve kafam davul gıbı şişti sonra geldi zorla buz falan koydu.2bucuk senedır evlıyım ılk defa boyle bısey oluo sızce neyapmalıyım ? tepkimi nasıl gosterıcem.bana yardımcı olun kızlar
hepinize yorumlarınız dan dolayı çok teşekkür ediyorum.dün ben işten çıkmadan eşim geldi.geldiğinde cok uzgun ve kotu görünüyodu.neyse beni hastaneye götürdü.merdivenden düstüm dedim baktılar bişey yok dediler.bir arkadaşımla konuştum darp raporunda nezarete atıyorlarmış o yüzden böyle birseye başvurmadım.kendısı gerçekten çok çok pişman oldu.normalde çok yufka yüreklidir çünkü beni bırak başkasını böyle görmeye bile dayanamaz.onu savunmuyorum kızlar yanlıs anlamayın sakın hala cok uzgun ve kırgınım.neyse hastaneden cıktık arabada konustu benımle bıdaha boyle bısı asla olmuycak ama sen benı cok kıskırttın falan dedi(kavga arasında vur vur hıc onemlı degıl demıstım tabı vurcagını tahmın edememıstım)şuan evdeyim tabi hala konuşmuyorum pazartesi evlilik terapistine gitmeyi kabul etti.bakalım nolucak.birkaç aydır bu sorunlar vardı zaten kv ilgili o gunde onların patlamasıydı.hani annemlere gıtmek sonra donmek bunu yapmayı hıc ıstemedım.eşime bu evden en azından bikaç gun uzaklasmasını onu gormek ıstemedıgımı soyledım sustu.ama dun gelmiş yıne sesımı hiç çıkarmadım.şuan hiç konusmuyorum onunla o bişi derse kafa sallıyorum sadece.
benece makul ve mantıklı bi karar vermişsiniz. şiddet muhakkak çok kötü, ama git demek de dile kolay. öyle kolay çıkıp gidilmiyor maalesef. boşanmayı düşünmüyorken de evi terketmek yahut olaylara a,ileyi dahil etmek yıpratıcı oluyor. önemli ondan bundan sonrası. aile terapisti iyi bir fikir mi bilmem. çünkü ben kendi tecrübelerime dayanarak söyklüyorum; terapide sürekli eski mevzu ve kavgalardan da bahsedildiği için eşler terapi sırasında geriliyor. bu gerginlik de ilişkiye yansıyor. kapanıp gitmiş, küllenmiş mevzular yeniden alevleniyor yani. belki ayrı ayrı bi görüşme, bi psikolog da olabilir.
bundan sonra yapacağınız en önemli şey böyle kavgalara mahal vermemek. umarım bir daha böyle bir olayı yaşamazsınız. nacizane tavsiyem bu tarz durumlarda kışkırtıcı olmak yerine idareci olmak. çünkü siz öfkelenerek kayınvalidenizin ekmeğine yağ çalıyorsunuz. ona sinirlendikçe eşinizle aranız bozuluyor. kimseyi sevindirmeyin, eşinizle birbirinize karşı daima hoşgörülü olmaya çalışın bence.
sevgiler...
anladıgım kadarıyla sız aıle terapıstıne gıtmıssınız size bı katkısı oldumu acaba.yanı kv ılgılı gecmısten gelen ve sureklı kavgaya yol acan bı durum var bunu halledemıyoruz bıturlu.
hepinize yorumlarınız dan dolayı çok teşekkür ediyorum.dün ben işten çıkmadan eşim geldi.geldiğinde cok uzgun ve kotu görünüyodu.neyse beni hastaneye götürdü.merdivenden düstüm dedim baktılar bişey yok dediler.bir arkadaşımla konuştum darp raporunda nezarete atıyorlarmış o yüzden böyle birseye başvurmadım.kendısı gerçekten çok çok pişman oldu.normalde çok yufka yüreklidir çünkü beni bırak başkasını böyle görmeye bile dayanamaz.onu savunmuyorum kızlar yanlıs anlamayın sakın hala cok uzgun ve kırgınım.neyse hastaneden cıktık arabada konustu benımle bıdaha boyle bısı asla olmuycak ama sen benı cok kıskırttın falan dedi(kavga arasında vur vur hıc onemlı degıl demıstım tabı vurcagını tahmın edememıstım)şuan evdeyim tabi hala konuşmuyorum pazartesi evlilik terapistine gitmeyi kabul etti.bakalım nolucak.birkaç aydır bu sorunlar vardı zaten kv ilgili o gunde onların patlamasıydı.hani annemlere gıtmek sonra donmek bunu yapmayı hıc ıstemedım.eşime bu evden en azından bikaç gun uzaklasmasını onu gormek ıstemedıgımı soyledım sustu.ama dun gelmiş yıne sesımı hiç çıkarmadım.şuan hiç konusmuyorum onunla o bişi derse kafa sallıyorum sadece.
benece makul ve mantıklı bi karar vermişsiniz. şiddet muhakkak çok kötü, ama git demek de dile kolay. öyle kolay çıkıp gidilmiyor maalesef. boşanmayı düşünmüyorken de evi terketmek yahut olaylara a,ileyi dahil etmek yıpratıcı oluyor. önemli ondan bundan sonrası. aile terapisti iyi bir fikir mi bilmem. çünkü ben kendi tecrübelerime dayanarak söyklüyorum; terapide sürekli eski mevzu ve kavgalardan da bahsedildiği için eşler terapi sırasında geriliyor. bu gerginlik de ilişkiye yansıyor. kapanıp gitmiş, küllenmiş mevzular yeniden alevleniyor yani. belki ayrı ayrı bi görüşme, bi psikolog da olabilir.
bundan sonra yapacağınız en önemli şey böyle kavgalara mahal vermemek. umarım bir daha böyle bir olayı yaşamazsınız. nacizane tavsiyem bu tarz durumlarda kışkırtıcı olmak yerine idareci olmak. çünkü siz öfkelenerek kayınvalidenizin ekmeğine yağ çalıyorsunuz. ona sinirlendikçe eşinizle aranız bozuluyor. kimseyi sevindirmeyin, eşinizle birbirinize karşı daima hoşgörülü olmaya çalışın bence.
sevgiler...
gerçekten çok mantıklı
her şekilde susmak , eşi yerlere göklere sığdırmamak
ne olursa olsun sineye çekip aman kavga çıkmasın diye düşünceleri bile dile getirmemek
kv istediğine ulaşmasın diye kendini yok saymak
zaten evlilikte tam bu
gerçekten çok mantıklı
her şekilde susmak , eşi yerlere göklere sığdırmamak
ne olursa olsun sineye çekip aman kavga çıkmasın diye düşünceleri bile dile getirmemek
kv istediğine ulaşmasın diye kendini yok saymak
zaten evlilikte tam bu
bana göre her insan 2. şansı hakedersen evliliğinin geneline baktın mutlu olduğun için eşinin gerçekten pişman olduğuna inandığın için ona tekrar şans verdin bunun için kimse seni yargılayamaz ama sana şu tavsiyem olabilir.eğer 2. defa böyle birşey yaşarsan asla affetme git raporunu al sonu ne olursa olsun çünkü ben hep derim 2.yi yapan üçü de beşi de yapar demek ki gerçekten pişman olmamıştır hatasını anlamamıştır
tabiki canım ikinci bi kez dıe bısey soz konusu olamaz oyle bı durumda bu tepkıyı gostermem.bunun ılk olusu ve onunda uzulmus ve pisman olmasına ınandım ıns bırdAHA boyle bırsey yaşanmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?