Lütfen bana akıl verin.

aynen katılıyorum arkadaşa..ve eşin konuşmak isterse,annesi yüzünden dövüldüğünü hatırlat..ama sakin ol,bağırma...
ve üzülerek söylemeliyim bu olay kaynvalden tarafından duyulursa egosu tavann yapacaktır...daha çok güç bulacaktır...eşin barışma çabasında bulunursa annesiyle konuşmasını, ve evinden uzak durmasını istediğini söyleyin..

Böyle birşey asla affedilemez bence. Çünkü dayak çok ağır bir davranıştır ve bu davranış kabul edildiğinde, buna göz yumulduğunda tamamen meşrulaşmaya başlar. Kocası tarafından dövülen kadın o kocanın koynuna bir daha nasıl girer hiç düşündünüz mü, yaşadınız mı, ya da yaşayanların yerine kendinizi koydunuz mu hiç ? Dayak yiyen kadınlar ne olursa olsun o dayağı asla unutmaz. Yüzde izi geçer de derler gönülde izi asla geçmez.. Şiddet uygulanan bir evde artık hiçbirşey eski tadında olmaz. sen bundan sonra eskisi gibi sevebilecek misin bu adamı, eskisi gibi dokunabilecek misin? o sana dokunduğunda aklına gelmeyecek mi yaptıkları? çok zor bir durum allah yardımcın olsun..

kesinlikle darp raporu almalısın. böyle sudan sebepten karısını döven adam neler yapmaz. bu darp raporuyla en azından bir nebze dizginlemiş olursun şiddet dürtülerini.

dövme kısmına kadar pek bişey yok diye okuyordum kii
nasıl olabilir böyle birşey ya. bu kadarcık bir meseleden nasıl vurabildi size.
pardon dövmüş, sinirle bir vurmada değil
yapmayacağınızı biliyorum, çnk bazı kadınlar dayakdan geberirler yine de yapmazlar bunu ama ben yinede söylim:
hemen gidin hastaneye ve darp raporu alın.
adi pislik böyle bi ihtimalden korkmuş olacakki hemen buz koymuş birde.
ama zannetmem ki bu raporu alacaksınız
alacak olsaydınız zaten buraya yazmazdınız ilk, direk doktora koşardınız o adamı süründürmek için ne lazımsa yapardınız.

Eşi darp raporu aldı diye küçük düşecek adam karısını darp etmeden düşünseymiş. Bence de boşansa boşanmasa da darp edilen kadın alsın raporunu...

Erkeğin güç ayarı yokmuş... Aklı başında akıl ruh sağlığı yerinde olan her insanın güç ayarı vardır efendim, yoksa gitsin ruh ve sinir hastanesine ilaç kullansın, gerekirse kapatsınlar...

Ben öyle güç ayarı olmayan adamın eline....

Lütfen hem cinslerinize böyle ezikleştirecek yorumlar yapmayın. Kadına şiddet almış başını gitmiş, çocuk yaşına inmiş, 13-15 yaşında kız çocukları bile tecavüze uğrayıp mağdur olduğu halde öldürülüyor bu ülkede...

demekki eşin senin anlattığın gibi şiddete karşı ve hatta şiddet uyglayan erkeklere küfür eden biri değilmiş.
neden eşini ödüllendiriyorsun?
''darp raporu alamam,polise gidemem,annemlere gidemem,evde koysam tepkimi olmaz mı?''
Allah aşkına neyin pazarlığını yapıyorsun,bu adam seni dövmüş dövmüş!!
hiç mi kıymeti yok canının?
sen şimdi küseyim tepki koyayım diyorsun ya?
ne olacak biliyor musun?
bu adam anlayacak ki sen evde surat asmaktan başka tepki vermekten acizsin,üzerne geldikçe gelecek.
ilk şiddet her zaman için ince bir çizgidir.
ya doğru tepki verirsin,adam üzerine titrer beni bırakacak mı diye,kılına dokunmaz.
ya yanlış tepki verirsin adamın umrunda olmaz,dönüp dolaşıp gelecek nasılsa diye her dolduruşta dövmeye devam eder.
sen yanlış olan tepkiye hazırlıyorsun kendini haberin olsun.
ha bu arada adam adam deyip durdum ama lafın gelişi.

Son düzenleme:

sen darp raporu aldıp şikayet edersen, mahkeme açılır diye biliyorum.
hatta burda o tarz bir konu vardı.
bir üyeyi kocası tatile gittiklerinde dövmüştü, vurmuştu daha doğrusu.
kadında bunu ilk kez yaşıyordu, kızıp gidip darp raporu alıp şikayette bulunmuştu.
sonra kocasıyla barışmış, aradan bayaaa zaman geçmiş.
birgün eve kağıt gelmiş, eşi hakkında kamu davası açılmış.
sonra kadın burda dert yanmıştı. eyvah ya kocam duyarsa, öğrendiğinde
bana kızarsa diye.
o konuda üyelerden biri bir yorum yapmıştı hiç unutmuyorum.
devlet kadınları kendilerinden daha fazla düşünüyor bazen diye...
ne haklıydı...

şimdi siz bizden aldığınız yorumlarla gidip darp raporu almayı düşünüyorsunuz,
ama bir yanınızda korkuyor ya kocamın haberi olursa ya kötü şeyler olursa diye..
sizi anlıyorum diyemiyeceğim malesef sizi hiç anlayamıyorum.
sizi dövmesinden daha kötü ne olabilir ki..
darp raporu almayarak, böyle kocaları şikayet etmeyerek ekmeklerine yağ sürüyoruz.
her kadın, en azından arkasında ailesinin desteği olan kadınlar korkmasa da,
azcık cesaretli olsa da, az biraz kendine saygısı olsa da şikayet etse bu adam demeye bin şahit
mahluklar kadnları dövmeye cesaret edemezler. en azından gözleri korkar biraz.
tek bir kişiyi bile bu şekilde kurtarmış olsak ne büyük bi ilerlemedir..
ama dedim ya bu kadının kendine saygısı ile ilgili bi durum.
senin benim dememle olmaz, olmuyor ne yazık ki

Inanamiyorum seni nasil dover ya

benim esimde gecen yogurt mayalarken gordu neden karistirmiyosun kattigin mayayi dedi bende kenarindan karistiriyorum bukadar yeter dedim esimde anne karistirilmiyomu sut dedi oda karistirilir dedi bende ben boyle yapiyorum dedim ve ertesi gun yogurdu onune koydugumda olmusmu olmamismi dedim ve hic hoslanmam erkeklerin kadinlarin yaptigi yemeklere karismalarina kisacasi her erkek oyle kucuk seylere karisiyo ama nedemek tekme tokat dovmek kimsenin birbirine vurma hakki olamaz
arkadas acil gidip darp raporunu almali o kocasi olcak sahista bilsin bakalim bidaha elini kaldirabiliyomu simdi bisey yapmazsan nede olsa bisey yapamiyo diye her sinirlendiginde siddete basvurur

Raporunu da al ailene de soyle!!!
ne demek efendim söyleyemem?
Bence hiç beklemeden raporunu al..
Babana da soıyle kimse seni sahipsiz sanmasın!!
Benim babam karşısında it gibi titretir adamı bee!!!
Bir daha kolaysa yapsın o zaman!!
Bıurakın artık şu kocişlerinize acımayı yaa...
Onlar size acıyor mu???
Bak başın da dönüyormuş..
Kafana aldığın darbeden olmadığı ne malum??

amaan hiç birşey yapma.zaten yapmayacaksın.

geldin burada içini soğuttun, iki surat as bi haftaya barışırsınız.

al darp raporunu bosa gitsin. Bu ne ya! ben sana yapacagimi bilirim ne demek? Terbiyesiz, daha odaya gitmeden dovmeyi planlamis seni.

yazdiklarinin tamamini simdi okudum. Sen bu kafayla daha cok dayak yersin. Devam et canim sen. Bir kere sesini cikarmadin mi o dayaklarin ardi arkasi kesilmez.

bir kere de şu kocalarınıza verdiğiniz değerin birazını kendinize verin yaa

bi suç işleseniz hakim karşısında kendinizi bu kadar savunmazsınız

yok kv yüzündenmiş yok çok mutluymuş yok bütün gece başında beklemiş yok siz onu sinirlendirmişsiniz

yani biraz daha kocanıza laf söylesek ellerine sağlık iyi yaptı diyeceksiniz

inş darp raporunu almışsınızdır

olay sadece bu kadar mi?

yani biz boyle kizartiyoruz dedin o da ben sana sorarim dedi kaynanan da bana surat yapma kirk yilda bir geliyorum dedi sonra esin seni dovdu ?

eger boyleyse esini akil hastanesine kapatsinlar. sen de al cocugunu bosan o kocadan.

ama anlatmadigin bir seyler var mi? mesela kiskirttin mi esini laflarinla? kaynanan mi esini kiskirtti?

kumandayi telefonu firlatmana sebep olan seni bu kadar kizdiran sey esinin boyle konusamazsin demesi mi?

bence senin de sinirlerin coktan bozulmus...

seni cok seven dayaga da cok karsi olan bir kocan oldugunu soyluyorsun.. adam kafani davul gibi yapacak kadar seni dovduyse bu mesele ozetledigin kadar degildir bence...

tabıkı gıt ve darp raporu al...bu ne sacmlaık yaaaa nasıl el kaldırır.. tepkınnde su olsun. konusma arkadsım bu ne bırden cıkmıs gelmıs bıde senın evınemı karısıyor...bu gıbı seylerde tavrını koyyy küs esın hatasını anlıyana kadar...cok sınırlednım suan(

bak cnm bende konunu okuyunca dayak kisminda sok oldum. ama gercek suki bir erkein ustune cok gitmiyeceksin. her erkekte hayvanlik var ksra bakma ama gucu sana yetiyor dimi aciz. lanet olsun boyle erkeklere ya. sen bu dayak olayindan tirissonra hemen evi terkedip annene gidicektin. kalmaya geldim tartistik falan deyip kafani dinliyecektin. evet ailenin duymasini istememen cok normal cunku sen kocanla barisinca yuzune vuruyorlar anlattiklarini. aile iclutfindeki kavhayi disari soyleme taraftar degilim amnboa kocana drsini dnvermezsen kendine olan saygini yitirisin. kaybetmek korkusu olsun seni. ama senin onu hkaybetme korkunuildigi icin bu kadina napsam beni terketmez dusuncesini degistirmelisin. riskleru goze alip terket onu. annesinin dizinin dibinde kac gun kalacak bakalim. alistigi duzen bir bozulsun evini mumla arar arayipda bulamayinca ben naptim desin. kendini ezdirme kocana kaybetme korkusunu ver. sezsiz kal inan en iyi ceza onunla hic konusmamaktir. hayatini kocanin uzerine kurma calisiyomussun birde ne guzel. sana tavsiyem bu adama haddini bildir. asla yanina kalmasin yaptigi hayvanlik. sevmek bu diyil ya gururunu ayaklar altiina aldirma kocanin gozunde de degersiz olursun. lutfen hemen affetme yuvayi hep kiadinmi toplamak zorunda. dayak aldatmadan daha beter igrenc birsey hemde tekme tokat. bu duruma sezsiz kalma arkadasim kocam dir severde dover de diyorsan sen bilirsin... tlfondan yazdigim icin imla hatalarim oldu ksra bakmayi

ben şuna takıldım hiçmi eşine demedin ''beni evime istemeye gelmeyen insana ne saygısı göstermemi bekliyosun.?'' hatasından dolayı bikere karşına geçp senden özür diledimi. bide söylediğin eylere saygısızzlık diyo. saygızılığın daniskasını kendisi en baştan yapmış aradan 50 yıl geçse unutulmaz bu.

Sevgili Ảrkadasim yazdiklarina ve yasadiklarina cok âma cok üzüldüm,kàfaya dảrp ve kalcaya tekme cok agir seyler bunlar,áslinda bu dảrbe sadece sâna degil .evliliginize geldi,sen en cok bunun sokunu yasiyorsun,ben de diger ảrkadaslar gibi dảp raporu almani siddetle tavsiye ederim,aksi halde ésin biliorsun ilk dèfa oldu ben de bi an sinirlendim,yoksa bu ẻrkekleri kinayan bỉriyim deyip iyice rehavete kapilir ve bỉ zâman sỏnra yaptigini ona nỏrmal gelmeye báslar,cünkü siz de onu kískirttiniz yani kumandayi teli âtarak vs,yanlis anlasilmasin bu benim düsüncem degil,ésiniz böyle düsüncektir.
Ben báska bỉr acidan yaklasmak ítiyorum konuya,daha önce böyle bísey olmadigini söylemissiniz fakat sizde bu sinirlenme bíseyleri firlatma tavri oluyormuydu,ne zâmndri vảr,nísanlilik döneminde de vảr miydi,bunlari sỏuorum cünkü sizin ruh halinizde nỏmal degil malesef bence sizde bỉ psikolga gidin,icinizidöküp rahatlarsiniz,bỉ daha böyle bísey yasamamanizi dilerim,ben sizin yerinizde olsam aileme söylermiydim buna kảrar vẻremedim,fakat sảnirim benim icimde kolay olmazdi,anne babam üzülecek die,áil kỏkum bu olurdu,en kötü ihtimalle bósan biz o adami ístemiyoruz vs làflari duymaktn degil âma üzüleceklerinden dolayi kảrarsiz kalirdim

Son düzenleme:
kız zaten şoka girmiş.başına ilk defa şiddet gelmiş.nasıl davranacağını bilmiyor.yardım istiyor.zaten şiddete alışkın olsa buraya yazma ihtiyacı hissetmez.eşim iyi biriydi diyor.çünkü dayak atan ana kuzusu biriyle evlendiğini kabul etmek istemiyor.bazıları da demiş sende çok üstüne mi gittin acaba eşinin.istediğin kadar üstüne git vurmak zorunda mı,sakat bırakmak,kafatasını kırmak zorunda mı.evden uzaklaş 10 gün 15 gün.git kafanı dinle.kendi pis çorabını kendi yıkasın.aç karnını kendi doyursun.yada gitsin azmettiren annesiyle kalsın.ne hali varsa görsün her ikisi de.uzaklaş.normal değil bu durum.birçok kadının başına gele gele normalleşti ama hiç normal değil.savcılığa şikayet etsen 2 yıl hapis yatacak,boşanmanız tek celsede gerçekleşecek.ama kesip atamıyorum diyorsan annesiyle artık görüşmek istemediğini üstüne basa basa söyle.bir daha ki şiddetde affının olmayacağını söyle.onun çekindiği bir aile büyüğü varsa dayısıdır babasıdır kendi amcandır.git ona anlat.sertçe konuşsun.olayın ciddiyetini anlasın.gencecik kızı kızartma için öldürecekler şaka gibi her ikisi de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…