Lutfen bana cevap yazin durmadan dusuk yapiyorum

Bu arada çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Ben de 1 düşükten sonra trombofili paneli yaptirmistim. Kan pıhtılaşması çıkınca 2. Gebeliğin boyunca iğne oldum. Ama bu doktorların bir daha deneyin demesinden nefret ediyorum. Deneme tahtası değiliz biz.

Sagol canim.evet bende cok nefret edyorm bosu bosuna 2gebelik daha gecirdm tedavisz.hata bu testleri kendi basma yapdm yoksa halen haberm olmucakti

çok geçmiş olsun... pıhtılaşma sorunu düzelebilir ama dna düzelmez %60 bozulma demek %40 iyi durumda demek umudunuzu kaybetmeyin... pgt yöntemini ile tüp bebek önerdiler mi? hem bu yöntemle sağlıklı bebeği yakalama şansınız çok yüksek... pıhtılaşma içinde kan sulandırıcı verir doktorunuz... bizde de hasar vardı %22 oranında 4 düşükten sonra pgt dediler ama bundan önce bir kez daha deneyebiliceğim söylendi. bu 5. gebeliğim şimdilik yolunda ama ilerleyen zamanlar ne getirir bilemem. eğer olmazsa yapılacak tek şey pgt bizim için. umudunuzu kaybetmetmeyin... 23 anne ,23 babadan gelen kromozomlarla 46 kromozomlu bebek oluyor. dna sorunu tabiki önemli...dna yı oluşturan yapı kromozomlar...

Oncelikle tskr ederm.insallah sizinde bu gebeliynz saglikla ilerlerde tup bebeye gerek kalmaz.22 cokda buyuk bi hasar deyil.ama 60 cok ve benim bildym kadaryla tedavisj var neden tedavisi yok dedinz? Kaam Aydosu duydunzmu? Benim bildm bizdeki bu hasarla denersek yuksek ihtimal tutmuycak.onun ucin tupde denesek yinede hasari dusurelim istyorum.bide 4kez dusuk dednz bebekleri genetk teste yolladnzmi ne cikti?

Evet 2yol dediler pgt tup bebek ve ya deneme yanilma yoluyla tutana kadar dogal deneyn dediler.ama tup bebekde zorlu maliyetli ve qarantisi olmayan bi yol yani tutmayada bilir yada saglikli embrio bulunmayada bilir.onun ucin simdilik tup bebek aklima yatmadi

Canım yaşın 22 mi belki daha zamanı değildir bunların hepsi bahanedir neden bu kadar acele ediyorsun?

Ben hamileyken doktr da buna benzer bir şey söylemişti. Gebeyken ilişkiye girildiğinde, rahim spermi yumurtaya almaya çalışıyormuş, hali hazırda hamile olunduğu için bu durum da bebeğin düşmesine sebep oluyormuş. Bilmiyorum ne kadar sağlıklı anlattım ama. Bir dönem ilişki yasaktı bize de. Doktor ahmet coşkan dı bu arada.

Boyle birseyin imkani var mi, bunu gercekten doktor mu dedi?
Dollenen yumurta sertlesir,icine baska bi spermi almasi olanaksiz.
Hadi sperm rahim kasilmalarina neden olur oyuzden dusugu tetikleyebilir denilse anlarim..
Internete bebegin yaratilis safhalari yazin, cikan videoda demek istedigimi net gorursunuz

Valla yumurta spermi kapıyor demedi zaten. Rahim o spermi alma prensibiyle hareket etmeye çalışıyor dedi, nitekim bu düz mantıkla sperm de yumurtaya girmeye çabalıyor. Bu da bir deformasyon yaratıyor olabilir bilemem. ilk 3 ay için bu uyarıyı yaptı bize doktor. Detayını sormadım. Onun dışında bu konu tıbbi ve benim uzmanlık alanım tıp değil. Sizinki de değil sanırım. Bu budur diye inatlaşmaya gerek yok. Ahmet coşkan kocaeli aile konak hastanesi. Detayları kendisine sorabilirsiniz. Ya da başka bir doktora bilemem. Ben bana söyleneni söyledim.

Bende üç kez bebeğimi kaybettim evliliğimin 9. Yılında kızım doğdu benim sorunum iki gende heterozigot pıhtılaşma çıktı son gebelikte her gün kan sulandırıcı iğne kullandım. Bence sizinde kullanmanız gerekiyor bu arada boş gebelikte bebek olmaz ki genetiğine baksınlar! Benim üç düşüğüm için kromozom bozukluğudur doğsa bile sakat olur dediler ne eşimde ne bende kromozom bozukluğu çıkmadı siz öncelikle iyi bir Dr bulun ve bir sonraki gebelikte mutlaka iğne talep edin Dr dan.

Doktorunuz söylediyse bir nedeni vardır. Ben sadece zehirleme kısmına takılmıştım. Riskli bir gebelikte zaten ilişki de önermiyorlar ama enfeksiyon ihtimaline karşı korunmak mantıklı olabilir. Yalnız konu sahibinin işin ehli bir doktorda detaylı olarak tetkiklerinin yapılması şart.

bence muhakkak kari koca genetik testlerinizi de yaptirin... egitim arastirma hastanelerinin genetik bolumunde ucretsiz yapiyorlar. eğer genlerinizde bi sorun varsa tüp bebek ve de pgt yapmaniz lazim sağlıklı embriyoyu bulabilmek icin. ama kari koca genleriniz saglamsa eşinin tedavi ile sperm dna hasar sorunu çözülebilir

Belki bir yardımı olur diye bı tanıdığımız üç düşükten sonra sebep olarak bunu bulmuşlar denemişler ve başarılı olmuşlar bende paylaşmak istedim.
Yardm niyetli oldgnuzu anladm canim tsk ederm.ama benimki boyle bisey deyl belmi o arkadasnda spermde mikrop filan vardirda ondandr.bende problm baska

Canım yaşın 22 mi belki daha zamanı değildir bunların hepsi bahanedir neden bu kadar acele ediyorsun?
Evet canim 22 biliyorm gencim.ama cok istyorm cocuk benimle birlikte evelenenler hamile kalanlar cocuklarni seviyo bense kurtas dusyk ugrasyorm.hem cocugun hix olmamasi ayri derdmki belki bi gun olcak diye.ama bende olup dusmesi cok sinirmi bozdu.hemde boyle seyler yas ilerledikce daha fazla olur bu yasmda boylese 10 yil sonra nasil olur Allah bilir

bakın dna hasarı nasıl tedavi edilebilir bu mümkün değil... eğer mümkün olabilseydi down sendromlu insan kalmazdı hepsi iyileşirdi dimi. siz Prof. Dr. Muhterem Bahçe'yi duydunuz mu peki? Tıbbi genetik profesörü.... kendisinin yanına genetik sorun yüzünden gittim o %22 az dediğiniz hasar benim 4 bebeğimi kaybetmeme neden oldu. kendisi bana pgt yapılabiliceğini en garanti yöntemde bu aslında spermdeki genetik problem bulunabiliyor tabi peki ya yumurta ne olacak onlar sperm kadar rahatlıkla verilip incelenebiliyor mu? hayır.... bunun için yumurtanın toplanması lazım, hem iyi yumurta iyi sperm seçilir... 5. gün embiryosu biyopsi yapılıp sağlıklı ise rahme yerleştirilir... bende ki büyük şansızlıktı 4 te 4 yaptım çünkü. her seferinde gitti en kötü spermi buldu.... bana deneme yanılma dediler son kez dediler dene.... ve bende denedim... şuan sonucu bekliyoruz... eğer olmazsa yapılacak başka bir işlem yok pgt yapılması gerekecek... zaten doktorumda pgt de baktım sağlıklı yok bu işin peşini bırakın artık çocuklar derim size dedi. hazırladım kendimi herşeye sonuçta herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil... bu hep aklımın bir köşesinde hayırlı olan ne ise o olsun.

Evet bende yapmamz gerek bilyorm ama risk alamyorm cesaretm yok

Canim spermdeki dna hasarndan bahs edyorm ben.kaan aydosu bi arastr istersen. Anti oksidan tedavi ile hasarni dusuren cok duydm.kadinlar kulubnde bile var hasara gore hic dcocugu olmayanlar var tup denemeleri bile basarisiz ama spermdeki hasar dusdukten sonra dogal bile olan var .aslnda kaan hoca 15 20 hasari normal gorur yani geriye kalan 80 saglikli ve saglikli spermn yumurtayi bulmasi ihtimali daha yuksek.kaan hoca dna dusmeyen durumlarda teseden sperm alib tup denemeyi daha iyi oldgnu soyluyor tesede daha az hasarliyms.siz kari koca genetiynze baktrdnzmi?bebeklerin bakttrdnzmi?daun sendromndaki bi bebek bi insan tabiki duzelemez onun krozomu fazla.

3ke
Bebeklernzn genetiyne neden baktrmadnz? Zaten iyi bi dr bulub iyne kulanmak sart bu sefer ama eyer kromozom bozuklugu varsa varsa bu pihtidan deyildir.canim bos gebelikiyi teste yollamak mumkun cunki kesenin icinde bebeye ait hucreler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…