Lütfen bana yardımcı olun ben ne yapayim

Ezgidevran

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2019
28
0
1
36
Merhabalar benim bi sıkıntım var sizlerden yardım istemek için bugun üye oldum 4aylık bir bebeğim var. Ben eşimin ailesinin bulunduğu şehirde yaşıyorum. Ama kayinvalidem çocuğa karşı ilgili değil çocuğa bakma taraftarıda degil.Aynı şehirde kızımı 15 gün görmedikleri bile oluyor. Ücretsiz izin almayı düşünüyorum. Benim ailemde kızıma çok düşkün ben 15gun gidip ailemle kaldim annem babam cok seviyor bakıyorlar ilgileniyorlar. Yakın olsak bakacaklar ama maalesefki 10 saatlik bi mesafe.. Öyle zoruma gidiyor ki bu durum. Kendimi yapayalnız ve çaresiz hissediyorum. Yorgun bitkin ve birbasima.. Bu şehirde kalmak istemiyorum kimsem yok bana bi akıl verin lütfen. Derdimi anlatacağım bu şehirde kimsem yok.

Kimseye minnet etmeyin, sağlam referanslı bakıcı bulun... En güzeli bu... Kv, kp vs de bebek bakmak Bi yaştan sonra zor geliyor olabilir...

Şahsen ben kız kardeşimin çocuğuna 7 ay baktım, köle muamelesi gördüm çok sonra kafama dank etti... Çocuğum yok, ilerde çocuk doğurmaya karar versem aileme güvenip yapmam yani. Duygusalsın anlıyorum ama her aile bakmak istemeyebilir... Doğal durum bence..

Eşinin ailesi istediği için mi o şehirde yaşıyorsunuz? Evlenirken böyle bir istek ve beklenti mi belirttiler?
Çocuk yaptığınızda maddi manevi destek olurlar mı diye hiç konuştunuz mu? Yoksa sen, torundur severler bakarlar diye mi düşündün?
Her insan her aile bir değil. Bir de nedendir bilmem sevmesi eğlenceli kısımları dışında babannelerin torun baktığını hiç görmedim.
Maddi şeyler iş güç yüzünden o şehirde yaşamak zorunda değilseniz eşinle bir konuş istersen. Bakıcı olayını da konuşun derim.

Eşim memleketinden gitmek istemiyor.O yüzden tayinde istemiyor. Ben tabiki onlara güvenerek çocuk yapmadım ama bu kadar ilgisizlik beni kötü hissettiriyor. Zaten kimsem yok zoruma gidiyor yanlizlik.

İlgisizlik kötü hissettirir tabii ki seni çok iyi anlıyorum. Zaten kendi ailenden uzaksın, onların ilgisini sevgisini özlüyorsun. Ama bence başka bir ailede o sevgiyi ilgiyi arama.
Torununu 15 gün görmeyen bir babanne ve dede düşünemiyorum zaten, nasıl bir kafa ki bu? Bencil ve gamsızlar mı?
Sen eşinden destek almaya bak. Yalnızlığını ona anlat. Kayınvalideni arada çağırıyor musun? Anne yarın 1 saatliğine gelir misin, evde işimi yaparken çocuğa bakar mısın gibi. Öyle sorularla git, davet et. Destek vermiyorsa o zaman eşin ailesinin yüzünü görsün. 4 aylık annesin, çok yoğunsun tahmin ediyorum bebekten kendine zaman kalmıyor. Bunlar da psikolojiyi çok etkiliyor. Bakıcı, en azından yardımcı bulabilsen güzel olur.

tirnagin varsa basini kasi arkadasim
tek basina cocuk bakmak gercekten zor kendimden biliyorum
evet kimse icin dogurmadik ama insan hic deilse haftada birde olsa 1 saat biri baksada insani ihtiyaclarimi giderebilsem diyor psikolojik olarak bitiyor surekli evde bir cocukla tek basina kis gunu cok zor yaz olsa rahat rahat alir cikar bir tur atarsin ama suan oda olmuyor biliyorum
haftada hic deilse 1 gun 2 gun 1 2 saat yardima gelecek bakici tarzi bisey yokmu?
dogudamisiniz?
eger dogudaysaniz memurlarin ev hanimi esleri boyle islere cok bakiyor

Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki.. lakin malesef zorla ne torun sevgisi ne insan sevgisi olmuyor. İçten geliyorsa geliyor yoksa yok. Öncelikle bunu kabulle başla. İclerinde torun sevgisi yoksa değil sana yardim etmek yaşadığından da anladığın üzere torunu görmeye dahi gelmezler gelmeyecekler. Sana tavsiyem hic degilse haftada 1-2 ya ev islerine ucretli yardimci al ya da bakici arastirmaya başla. İmkanin varsa ucretsiz izin kullan kendin bak kimseye de minnet etme. Torun yapin bakariz diyen bile 10 kv deden 3-5 i sözünde durup bakiyor kalani doğum olunca arazi oluyor. Yani bakariz ederiz diyene de cok itimat etme. Kendi göbeğini kendin keseceksin. İçten gelecek o sevgi ve ilgi, olmayinca olmuyor canim. Bayramda seyranda foto cekinip sosyal medyaya malzeme etmeyi bilirler ama... Sana tavsiyem bunlara da sakın musamaha gösterme. O gunler de gelecek çünkü.

Herkes kendi cocuguna zor bakarken
Ninelerden dedelerden bakmalarini beklemek gereksiz. Kendi basinizin caresine bakacaksiniz yapacak bir sey yok. Gonul neler istiyor da olmuyor napalim

en doğrusu çocuğu annenin yetiştirmesi. bir başkası destek verince daha zor oluyor, annenin prensipleri ayrı oluyor, büyüklerin hayata bakışı ayrı, sonra ortaya bocalayan, bazen de şımartılmış çocuklar çıkıyor, sizin bakmanız en sağlıklısı..

Eşim memleketinden gitmek istemiyor.O yüzden tayinde istemiyor. Ben tabiki onlara güvenerek çocuk yapmadım ama bu kadar ilgisizlik beni kötü hissettiriyor. Zaten kimsem yok zoruma gidiyor yanlizlik.

insan çevresinde onlarca insan ile de yalnız kalabilir gerçekten ilgilenmeyenler olduğu sürece. bu bağlamda mali durumun varsa ve istiyorsan bebek yaşına gelene kadar ücretsiz izin alabilirsin. yoksa iyi bir bakıcı bulunabilir diye düşünüyorum.
ayrıca kendi ailenle kimseyi kıyaslama. ne ilgincine gitsin ne üzül. herkesin aile yapısı, ilişkileri farklıdır. kendi başının çaresine bakmalısın.

en güzeli ücretsiz izin ilk etapta.maddi sıkıntı yoksa çıkar yol bu gözüküyor.ilerde olurda sıkıntı yaşarsan kendi memleketine gitmeyi gündem yapabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…