- 9 Ocak 2012
- 15.576
- 30.208
- 798
bu önyargıya karşıyım.ne de olsa canı,bakıcıdan iyi bakar anneanne ya da babaanne diyorsunuz ya...ben çok bakıcı değiştirdim zamanında.kimi 2 gün kimi 3 ay çalıştı.sonunda öyle iyi bir bakıcımız oldu ki 3 sene oğluma misler gibi baktı.inanın anane veya babaneden daha iyi baktı oğluma
geçen 15 tatilde 1 gün ortada kaldım ikisi de bi şekilde istemedi o gün oğlumu,işyerinde toplantım var mecburum gitmeye,sağolsun ablamız aldı oğlumu.
şimdi başka şehirde keşke yanımda olsa diyorum bazen
neyse siz boşverin kvyi anneyi falan filan.
yavrunuza odaklanın. Allah'ın izniyle o sağlığına kavuşsun bunların hepsi unutulur gider.
ev kirası gibi düşünün verin kvye istediğini. kesinlikle bakıcıdan daha iyi bakar. en azından sever. ikisi de küçük. derdini de anlatamazlar. ben oğlumu eltime verdim düşün. hani elti gemisi yürümez derler ama napayım en azından güvendiğim birisi bakıyor.
benim tek çocuğum var.tüm gün çok sevdiğim güvendiğim bir bakıcısı olmasına karşın,3 yaşında verdim yarım gün anaokuluna.sabah 9 gibi gitti,12 gibi geldi.oyun oynuyor çok güzel şeyler öğreniyor.bakıcıyla (veya babaanneyle) evde duracağına okulda olması daha iyi bence.yarım gün hem de.okuldan gelip yemeğini yiyip uyur zaten:)yani çocuk için çok faydalı demek istiyorum.ziyan etmiyorsunuz veya çaresizlikten değil.
benim annem de kv de yürüme mesafesi 5 dk oturuyorlar.ona rağmen bakmadılar oğluma.ama hergün gelip gittiler en azından.napalım yaşlanınca böyle oluyor demek ki..üzülmek yersiz,bi yerde onlarınki torun babane ilişkisi.
üzmeyin kendinizi.
küçükte sadece fiziksel problem mi var,fizik tedavisi devam ediyor mu ? Allah şifa versin en kısa zamanda inşallah.
sen onların aldıgı parayı git bir bakıcıya verSelam değerli Kk üyeleri
Benim derdim kv (her zaman anne diye hitap ederim)
Kv alt katimda oturuyor
2 çocuğum var.biri 2.5 yaşında diğeri 1
Küçük oğlum rahatsiZ hala desteksiz oturamiyor devamlı fizik tedaviye gidiyoruz (karnimda bir şekilde oksijensiz kalmış(((((bu süreçte çok üzüldüm.tarif edilemez duygular yaşadım anne olanlar bni anlayacaktır).
Ücretsiz izin aldım çocuklarım annelerin doysun daha iyi olsunlar diye.
Bn izne cıkınca işe girdi kv .
2 çocukla ikisi de küçük tek başıma 1sene geçti çok şükür .fizik tedaviye başlayınca büyük oğlumu(aslında o da çok küçük ) anneme bırakıyorum annem yakın oturmuyor çocuğun düzeni alt üst oluyordu.
Bnde ise başlayalım dedim zaten yarım gün çalışacagim devlet memuruyum. kv evde olursa hanı bir destek olur daha iyi ilgilenirim yavrularmla diye düşündüm.
Bir hafta önce ise başladım . Kaynim özel lisede okuyor 750 tl taksiti var.bnde yarısını veririm demistim önceden.Kp emekli hemde çalışıyor borçlar dışında 2000 tl para kalıyor evde kv m çalışmasa bile.
Şimdi kv.dem parayı az görüyormuş eşime okulu da odeyeceksiniz bnm mutfak masraflarımi da odeyeceksiniz diyor .
Ben anne bizim bebeğimiz hasta el birliği ile ayağa kaldıralım elimizden geleni yapalım diyorum bu özel çocuklara çok para lazım diyorum. Yüzüme birşey demiyorlar arkamdan eşini her fırsatta para para diye annesi ve babası sıkıştıriyor.
Bu nasıl babaannelik
Nasıl bir vicdan
Bizim derdimiz bize yetmezmiş gibi bir de onlar dert veriyorlar
Ben üzüntüden hasta oldum çok zor günler atlattım
Bu davranışlari bni çok uzuyor
Nasıl bir yol izlenmeliyim bu insanlara karşı ?
Yardımcı olmaya çalışan. Herkese simdiden tesekkur ediyorum
o insanlara karşı bir yol izlemene gerek yok.Özel durumu olduğu için evladının herkes bakmamalı zaten.Doktoruyla ve pedagogla konuşup,gelişimini sağlayacak bir kuruma yazdırıp ya da bu işin eğitimini almış bir bakıcıyla anlaşabilirsin.Selam değerli Kk üyeleri
Kv alt katimda oturuyor
Küçük oğlum rahatsiZ hala desteksiz oturamiyor devamlı fizik tedaviye gidiyoruz (karnimda bir şekilde oksijensiz kalmış(((((bu süreçte çok üzüldüm.tarif edilemez duygular yaşadım anne olanlar bni anlayacaktır).
2 çocukla ikisi de küçük tek başıma 1sene geçti çok şükür .fizik tedaviye başlayınca büyük oğlumu(aslında o da çok küçük ) anneme bırakıyorum annem yakın oturmuyor çocuğun düzeni alt üst oluyordu.
Bnde ise başlayalım dedim zaten yarım gün çalışacagim devlet memuruyum. kv evde olursa hanı bir destek olur daha iyi ilgilenirim yavrularmla diye düşündüm.
Bir hafta önce ise başladım . Kaynim özel lisede okuyor 750 tl taksiti var.bnde yarısını veririm demistim önceden.Kp emekli hemde çalışıyor borçlar dışında 2000 tl para kalıyor evde kv m çalışmasa bile.
Şimdi kv.dem parayı az görüyormuş eşime okulu da odeyeceksiniz bnm mutfak masraflarımi da odeyeceksiniz diyor .
Ben anne bizim bebeğimiz hasta el birliği ile ayağa kaldıralım elimizden geleni yapalım diyorum bu özel çocuklara çok para lazım diyorum. Yüzüme birşey demiyorlar arkamdan eşini her fırsatta para para diye annesi ve babası sıkıştıriyor.
Bu nasıl babaannelik
Nasıl bir vicdan
Takma kafana tokadan baska diyecegim havada sallanan bir laf gibi duracak...
Ama gercek ne yazikki bu... Tum bu olanlar senden ve hayatindan calacak sadece .... zaman gececek ve yoluna girecek elbet her sey... Bende kucukken ayni sorun yasanmis... Annecigim bir guzel paralari vermis ... Buyudum ve rahmetli bana her sizi ben buyuttum dediginde sustum bir sure... Lakin bir gun tatlilikla dedimki ya Anneanne buyutmussun sagolasinda baya iyi de kazanmissin dedim... Sok oldu... yok falan dedi yapar miyim hic oyle sey dedi ama ortamda bulunanlar hatirlatinca gercekleri o zamanki aklimiz nasi di bilmem diyip gecistirdi konuyu... Cok uzuldu aslinda ve ben soyledigime pisman oldum... demem o ki kendini uzme... Bak karsinda prematüre dogmus yasamaz bu cocuk teshisi doktorlar tarafindan konmus , annesi gunlerce aglamis ögretmen oldugu icin mecburen akrabalara paralar dokulmus bir cocugun buyumus hali var.... Her sey geciyor ve uzuldgumuze kaliyoruz... Zaman...
sinir oluyorum artık bütün kv. delere
benmde bebeğimin devamlı ilgi ve tedavi görmesi gerekiyor
O para bir yerde verilir mecbur.
Aslında sorun para değil
hasta ve tedaviye ihtiyacı olan çok güleç tatlı bir bebeğim var
Daha dün tekrar soyledim kv ve kp e
Ya aman yavrum siz şu çocuğu ayağa kaldırın da nefesinizi bile istemiyorum sonrasında elbet bize birşeyler yaparsınız .. deyin bize dedim.Hiç mi düşünmüyorsunuz dedim.
Ben anlayışlı olunmasını destek verilmesini istiyorum
Bunu göremediğim için kızıyor ve üzülüyorum
benmde bebeğimin devamlı ilgi ve tedavi görmesi gerekiyor
O para bir yerde verilir mecbur.
Aslında sorun para değil
hasta ve tedaviye ihtiyacı olan çok güleç tatlı bir bebeğim var
Daha dün tekrar soyledim kv ve kp e
Ya aman yavrum siz şu çocuğu ayağa kaldırın da nefesinizi bile istemiyorum sonrasında elbet bize birşeyler yaparsınız .. deyin bize dedim.Hiç mi düşünmüyorsunuz dedim.
Ben anlayışlı olunmasını destek verilmesini istiyorum
Bunu göremediğim için kızıyor ve üzülüyorum
Şimdi fizik tedvaiye gittinizde oglunuzu gene annenızın ıdare ettıgını yazmıssınız bu durumda ne degıstı calısmanızın sıze maddı olarak getırısınden baska anlamadım yazdın belkı amaBenim işe başlamamın sebebi annem ters oturuyor fizik tedaviye doktora gittiğimde büyük oğlumu anneme bırakıyorum ve düzeni alt üst oluyor.Daha düzenli bir hayatımız olur en azından bana destek olur diye düşünmüştüm
Selam değerli Kk üyeleri
Kv alt katimda oturuyor
Bu nasıl babaannelik
Nasıl bir vicdan
Ben sizin neden çalışmaya başladığınızı anlamadım.Bebeğiniz hasta ve onun size ihtiyacı var sonuçta .Kayınvalidenize çokta kızmadım. Siz çalışacaksınız diye o işten çıkmış. 2000 lira ile geçinip geçinemeyeceğine siz karar veremezsiniz ki.
Büyük çocuğum perişan oldu diyorsunuz ordan oraya.E şimdi de aynı koşullar geçerli. Mantıklı olanı sizin evinizde çocuklarınızla ilgilenmeniz, kayınvalidenizin işine dönmesi . Siz fizik tedaviye giderkende arada annaneye, arada da annanenin size gelmesi.
Birde yarım gün çalışırken kayınvalidenizin daha önce çocuğunuza baktığını ve size bir çorba bile yapmadığını, evinize hiç yardım etmediğini yazmışsınız. Neden yapsın ki?
Yarım gününüz boş üstelik sizin. Biraz bencil yaklaşıyorsunuz bence olaylara.
Sorunun para olmadiginin farkindayim zaten... belkide anlatmak istediklerimi iyi aktaramadim... Sorun su senin en cok yardima muhtac oldugun donemde en yakinim dediklerinin destek vermek yerine bunu bir cikar haline donusturmesi...Belki sana acimasizca gelecek ama ne yazikki hayat bu tip olaylarla dolu ve insan gun gectikce acimasizlligi ogrenecek... Be daha ogrenemedim... Ne kadar desemde alismak lazim kabullenmek ve dik durmak kendi yoluna bakmak lazim diye kendime ve cevremdekilere bu tip olaylarda bende uzulup hep neden boyle insanlar diye kendime soruyorum... Dik dursam da sorunlarimi bir sekilde halletsemde sorunlar geride kaliyor asiyorum ama incinmisligim yanima kar kaliyor cogu zaman... zaman ve gucle asiyorsun engelleri... sorun geciyor zaman icinde hallediyorsun en agirlarini bile... gecmeyen tek sey incinmislik duygusu oluyor... O nedenle sana bu sekilde yazdim... moralini yuksek tut... Gun gelecek bitecek bu sikintilarda... Benim annem asmis sende asacaksin... Ki hemen hemen ayni durumdasiniz... tek fark sana kaynanan yapiyor bunu benim anneme kendi ailesi ypmis... Asla pes etme... Beklentini bitir... Sana demicekler arkandayiz vs diye... Sende paralarini ver cocuklarla ilgilensinler... iliski boyle ise kabullenmekten baska yol yok... cunku ne yazikki bu tip mantalitedelerse eger daha karsilacagin bir dolu durum olacak ... o nedenle simdiden dik dur... hyat ne yazikki zor...
Bakmaktan kaçıyor bncede ama görünce de yere göğe koyamiyo numara mi yapıyor anlamıyorum hala
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?