• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen beni teselli edebilecek bir şeyler söyleyin

Emdi, emmedi tartışması süre dursun, en azında bebeğiniz yaşıyormuş. Yaşaması ve normal gelişim göstermesinden önemlisi mi var? Benim tanıdığımın bebeği bir ay yaşadı ve kanındaki mikroptan öldü. Ailemde prematüre bebek var toplasan bir ay anne sütü içmemiştir, ne annesi ne biz bağmış, sütün faydasıymış düşünemedik bile. Çünkü doktor yaşamaz dedi. Kaç kez ameliyat oldu, kucağımıza alırken korkuyoruz. Her prematüre bebek gibi geç gelişiyor. Şükredin. Canınızı sıkmayın böyle şeylere.
Allah başka dert vermesin diyorum konu sahibine. Bir de çok emen daha bağlı olurmuş annesine hadi ya hadi canım... Sağlıklı olduktan sonra hiçbir şeyin önemi yok cidden.

Siz elinizden geleni yapmışsınız. Üzülmeyin. Ama size tavsiyem bu kadar kafanıza takmadan stres yapmadan düzenli ama çok düzenli sağım yapın çıkan süte hiç bakmadan az mı çok mu demeden. Mesela iki saatte bir üç saatte bir. Gece uyanmanız gerekecek belki bir süre.Bol bol su için bebeğinizle beraber duşa girin ve orada emzirmeye deneyin emmek istemezse o zaman sağımla artan sütünüzü biberon ya da mamasına katarak verebilirsiniz. Maşallah büyümüş zaten ek gıda zamanı geliyor o zaman bu kadar kafanıza takmaz ek gıda da ne yapsam diye düşünürsünüz 🤗

Emdi, emmedi tartışması süre dursun, en azında bebeğiniz yaşıyormuş. Yaşaması ve normal gelişim göstermesinden önemlisi mi var? Benim tanıdığımın bebeği bir ay yaşadı ve kanındaki mikroptan öldü. Ailemde prematüre bebek var toplasan bir ay anne sütü içmemiştir, ne annesi ne biz bağmış, sütün faydasıymış düşünemedik bile. Çünkü doktor yaşamaz dedi. Kaç kez ameliyat oldu, kucağımıza alırken korkuyoruz. Her prematüre bebek gibi geç gelişiyor. Şükredin. Canınızı sıkmayın böyle şeylere.
Haklısınız çok şükür sağlıkla ilgili bir sıkıntımız olmadı. Rabbim kimseye de göstermesin inşallah. Size baş sağlığı ve diğer bebek için de hayırlı, sağlıklı, uzun bir ömür diliyorum. 🤲🏻

Allah başka dert vermesin diyorum konu sahibine. Bir de çok emen daha bağlı olurmuş annesine hadi ya hadi canım... Sağlıklı olduktan sonra hiçbir şeyin önemi yok cidden.
Hadi canım gerçekten mi? Alay etmek için geldiyseniz, aynı şekilde hiç devam etmeden geri gidebilirsiniz. Hiç ihtiyacım yok çünkü.
Bana cahil muamelesi yapmanızı gerektirecek bir durum yok ortada.
Ben emen bebek daha bağlı, benimki olmayacak gibi bir şey demedim. Üzgün olduğum zamanda bile en yakınlarımdan teselli yerine bunları işittim dedim.

Amin, Allah size de başka dert vermesin.

Merhaba bütün konuyu okuyamadım belki tavsiye veren olmustur ancak ben tekrar yazmak isterim.

1)Bebeği emzirirken yanlış pozisyonda tutuyor olabilirsiniz. Doğru teknik ve pozisyonu gösteren sağlık bakanlığının çalışmasını ekledim lütfen bakın.

2)Bebeğinizin ağzında pamukçuk vb yara yapan bir durum söz konusu olabilir bu durumda canı acıdığı için emmeyi reddedecektir.

3)Bebeğiniz mamayla doyduğu için emmeyi istemiyor olabilir.

Anne sütü bebeğin zekası, bağışıklığı hatta epigenetik dediğimiz çevre koşullarının bazı genlerimizi susturması bazılarını çalıştırması gibi inanılmaz önemli konularda rol oynar.Bununla ilgili fareler üzerinde annenin bakım vermesiyle ilgili yapılmış çalışmayı ekliyorum.

Not:Sadece emzirmek değil bebeğe bakım vermek tabiki anne ve bebek arasındaki bağı etkiler. Hatta ilerde bebeğinizin kendi çocuklarıyla arasındaki ilişkiye kadar etkiler.(Tıbbi bilginiz olmadan anlamanız zor ancak yine de kaynak belirtmek isterim. Epigenetic programming by maternal behavior)

Buradaki üyelerin yorumlarıyla değil pubmed gibi bilimsel makaleleri bulacağınız yerlere bakmanızı öneririm.

Eklentiler

• Screenshot_20200426-113608.webp
    Screenshot_20200426-113608.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 56
  • Screenshot_20200426-113608.webp
    Screenshot_20200426-113608.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 44
Merhaba bütün konuyu okuyamadım belki tavsiye veren olmustur ancak ben tekrar yazmak isterim.

1)Bebeği emzirirken yanlış pozisyonda tutuyor olabilirsiniz. Doğru teknik ve pozisyonu gösteren sağlık bakanlığının çalışmasını ekledim lütfen bakın.

2)Bebeğinizin ağzında pamukçuk vb yara yapan bir durum söz konusu olabilir bu durumda canı acıdığı için emmeyi reddedecektir.

3)Bebeğiniz mamayla doyduğu için emmeyi istemiyor olabilir.

Anne sütü bebeğin zekası, bağışıklığı hatta epigenetik dediğimiz çevre koşullarının bazı genlerimizi susturması bazılarını çalıştırması gibi inanılmaz önemli konularda rol oynar.Bununla ilgili fareler üzerinde annenin bakım vermesiyle ilgili yapılmış çalışmayı ekliyorum.

Not:Sadece emzirmek değil bebeğe bakım vermek tabiki anne ve bebek arasındaki bağı etkiler. Hatta ilerde bebeğinizin kendi çocuklarıyla arasındaki ilişkiye kadar etkiler.(Tıbbi bilginiz olmadan anlamanız zor ancak yine de kaynak belirtmek isterim. Epigenetic programming by maternal behavior)

Buradaki üyelerin yorumlarıyla değil pubmed gibi bilimsel makaleleri bulacağınız yerlere bakmanızı öneririm.
Çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için. Hepsini okuyacağım.
Ağzında yara vs en başından beri hiç olmadı çok şükür. Her pozisyonu da denedim. Ebe de yardım etti. Sanırım biberonun rahatlığı dışında bir sebebi yoktu onun için. Şimdi de büyüdü ve artık biberonu tanıyor.
Memeyi görünce başını çevirip ağlıyor.

Sanırım bu bağ meselesi biraz yanlış anlaşıldı. Ben bebeğime emzirmeden de sevgimi tam anlamıyla veriyorum. Benim için paha biçilemez bir servet o.
Sadece emzirme konusu yüzünden çok üzgün olduğumda bile bana bu lafı söyleyen oldu diye örnek verdim. Yani emziremeyen anneye destek yerine söylenen söz çok kırıcı. Düşüncesizlik.
Elbette anne sütünün kıymeti çok. 5 aya kadar az da olsa sürekli verdim ama artık olmuyor ne yapsam.

Siz elinizden geleni fazlasıyla yapmışsınız ama olmamış, üzülmeyin. Ben bu kadar bile uğraşmazdım sanırım. Akrabalarınıza kulağınızı tıkayın ben annem gögüs kanseri olduğu için anne sütüyle beslenemedim ama gayet sağlıklıyım, eksikliğini çekmedim. Bağışıklığım vs iyidir.

Akraba değil akbaba onlar maalesef ben artık görmüyorum kimseyi gerçekten laf olsun diye konuşmaları insanların bazen zayıf noktasına geliyor, farkında değiller. Siz bebeğinize sevginizi verin yeter, hatta bence nasıl besliyorsun diyenlere de cevap vermeyin. Onlara ne?

Bunu diyen bir eşe sahip olduğunuz için çok mutlu olmalısınız. İnanın destek yerine köstek olan bir sürü insan var şu hayatta.
Elbette emzirmeye istemeniz çok normal ama bazı anneler farklı sebeplerle bebeklerini emziremiyor bazen bebek reddi bazen annenin sağlık sorunu.
Siz elinizden geleni yapmışsınız. Sağlıkla büyüsün inşallah bebeğiniz.
Bu bir eksiklik değil emin olun. Bebek anne bağı emzirme ile olacak bir şey değil sizin hayatta onunla olan diyalogunuzla ilgili.
Emzirme ile bir bağ olsa çocuklarıni terkeden annelerini tercih ederdi çocuklar büyüten anneleri yerine

Bir çoğu ona fedakarlık yapan onu düşünen annelerini tercih ediyor evlatlık verilen çocuklar
.kötü bir örnek oldu kabul ediyorum ama ..süt le alakası yok bağın

İlgi şefkat sevgi herşey birlikte oluyor o bağ

Sağlıcakla büyüsün :KK68:

Biz ablamla yakın zaman da doğum yaptık. Ben bebeğimi löp löp emzirdim ablamsa neredeyse hiç emziremedi. Yiğenim emmeyi reddetti. Ama bizde şöyle bişey vardı. Benim oğlum çok gazlı ve kolikti. Ben bütün zamanımı bebeğimi susturmaya çalışarak geçirirken. Ablam sakin ve huzurlu bebeğini severek, oyunlar oynatarak, öpüp koklayarak vakit geçiriyordu. Ben de hep ablama imrenirdim. Şimdi ikimizin bebekleri de 1.5 yaşında biz ne yersek aynı şeyleri yiyorlar. Eşitlendiler. Emzirmenin iki bebeğim de de bir artısını görmedim mesela ilk oğlum 2 yıl emdiği halde sık sık hastalanırdı. Ha ne oluyor git mutfağa mama hazırla kaygın olmuyor. Heryerde her an hazır bir mama gibisin. Mümkünse emzir tabi ama olmuyorsa da bu kendini parçalayacak kadar büyük bir kayıp değil.

Merhaba hanımlar, öncelikle hayırlı Ramazanlar dilerim.

Benim derdim emzirememek.

Bebeğim yaklaşık 1 ay erken doğdu ve enfeksiyon riski nedeniyle benden ayrı şekilde gözetim altında tutuldu hastanede. Üzerine de ağır sarılık geçirdi ve hastaneden çıkmamız 1,5 haftayı buldu. Bu sürede sadece sağım yapabildim ve sütüm çok az geliyordu.

Taburcu olunca bebeğim hiç emmek istemedi. Zorluyordum ama o kadar ağlıyordu ki bu sefer de o yüzden emmiyordu. En başından beri acıkınca çok ağlayan bir bebekti. El mecbur mama içiriyordum. Bu yaklaşık bir ay öncesine kadar az da olsa sağıp her öğünden önce kendi sütümü verdim. Emmeyi bir türlü kabul etmedi.

Memeye beslenme sondası yapıştırıp emzirmeyi denedim, onu da kabul etmedi. Almanya'da yaşıyorum. Türkiye den galactago ve bestlak isimli damlaları getirttim, fayda etmedi. Türlü Türlü bitkisel haplar denedim, fayda etmedi. 2 haftadır artık her sağımda sadece 2 veya 3 damla süt geliyor.

Az önce aldığım tüm damla, hap, ne varsa hepsini çöpe attım. Artık her sağımda sadece üzüntü ve stres yaşıyorum. Zaten gelmiyor. Ne diye uğraşıyorum ki? Çok istedim bebeğimi bir gün bile olsun dolu dolu emzirebilmeyi.
Eşim sürekli sen elinden geleni yaptın üzülme diyor ama ben şu an ağlayarak yazıyorum.

Bu süreçte aman bebek sağlıklı olsun yeter diye başlayıp, annesini emen bebek ileride annesine daha bağlı olurmuş diye cümle bitiren akrabalarım da oldu sağ olsunlar.

Çok üzgünüm. Hep sütüm artar, belki Emmeyi kabul eder diye umudum vardı. Az önce umutlarımı da çöpe attım. Kendimi eksik hissediyorum.

Lütfen beni teselli edebilecek bir şeyler söyleyin. Çok ihtiyacım var 😔

Büyük kızıma doğduğu gün mama vermeye başladım, çünkü sütüm neredeyse hiç yoktu. 6 ay boyunca kavga kıyamet emzirmeye çalıştım ama emmedi tabi. En son pes ettim, şimdi 3 yaşında. Küçük kızım 19 aylık hala emiyor, o da mama yedi ama diğeri kadar değil, büyük kızımın bağışıklığı diğerine göre daha güçlü, daha az hastalanıyor. Gerçekten dert etme, evet anne sütünün yerini hiç bişey almıyor ama olmayınca yapacak birşey yok. Anneliğinin tadını çıkar. Keşke lohusalık zamanıma geri dönebilseydim de kimseyi umursamadan tadını çıkarabilseydim. Anne sütü ve başka konularda insanların canımı sıkmasına o kadar çok izin vermişim ki hala o psikolojik zorluğu atlatamadım, bunu kendine yapma. Bebeğini kucağına al, ağzına biberonu daya 😂 ve anneliğin tadını çıkar 😂

Oncelikle bebeginizi gule gule buyutun. Oglum sadece 4 ay emebildi beni. Saglikli cok sukur. Dogum sonrasinda annesi vefat edip anne sutu almayip mamayla buyuyen bebekler de var. Biliyorum emmesini istiyorsunuz ama onemli olan saglikli olmasi. Gerisini bosverin.

Benim bebeğimde 1.900 gr doğmuştu.
çok zorlu bir süreçte hiç tutmadı memeyi.
öyle uğraştım ki göğüslerim çok zarar gördü.
çeke çeke. Bende 5 ay sağdım sütümü.
yani farkeden pek bişi yok.

dolu dolu gelen sütlerimi bebeğim tutmadı.
5 aya kadar eşim hep çok kızdı bana.
bebeğimize ağlayan anne değil mutlu olan anne lazım diyordu ama anlamıyordum.
en sonunda sağma makinesini alıp attı.
aslında bende kurtuldum hafifledim.
Bebeğim şuan 3 yaşında çok sağlıklı bir çocuk.
bebekken babasına aşırı düşkün,göğsünde uyurdu hep. Şuan sadece bana düşkün.
Verdiğimiz süt değil,sevgi,ilgi,alaka belirler çocuğun düşkün olması.

sizde bebeğini çok seven bir annesiniz.
Onun için uğraşan üzülen bir anne.
ama ağlamaya hiç değmez.
kendimden biliyorum.
sıkı sıkı sarılın yavrunuza.
ona mutlu huzurlu bir anne lazım.
sağlıkla büyütün ..

Canım benim süt gerçekten tamamen nasip meselesi sakın kendını yetersiz hissetme bende öyleydim bebeğim kaç gün aç uyudu hiç sütüm yoktu herkes sütün yokmu sütün yokmu deyip daha çok pskolojimi bozdu berbat bir lohusalık dönemi geçirdim . Sonra insanların konusmalarına aldırış etmedim ve kayınvalidem mama verelim dedi öyle mamaya basladım . Bebeğim tokken yaşadığım rahatlık hiçbir şeyde yok inan . Çünkü bebeğim her ağladığında napıcam ben şimdi nasıl doyurucam Allahım.nolur uyanmasın diye dua ederdim öyle çaresizlik hissine kapılmıstım . Aylar sonra bunun çok gereksiz oldugunu ve mamanım zehir oldugumı söyleyen insanlara karsı daha güçlü durmam gerektiğini öğrendim . Her laf edenede bebeğim doysun yeter çocugu açmı bırakayım dedim sustular zaten . Oyuzden emzirememek bizim elimizde olan bir şey değil . Onun rızkı anne sütü değil demekli çokda kendını yıpratma bebeğine odaklan stresin geçince sütünde artacak çünkü

Back
X