- 27 Ocak 2019
- 2.736
- 8.149
- 78
- Konu Sahibi BlairWaldorf_23
Iki kızım var ikisinide 1 ay tek emzirebildim sütüm yoktu malesef streste oluyordu hepten gitti Bnde devam sütü verdim gayette sagliklilar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynisini bende yasadim tedaviyle hamile kaldim dogdu bebegim hep emzirme hayalleri kurardim 1 hafta zor emdi kilo almadi hic mamaya baslamistik ama ben heo emzirmek istedim kesinlikle memeyi kabul etmiyordu kendini geri cekiyordu o kadar uzulup agliyordumki beni sevmedigini dusunuyordum.cok hirpaladim cok uzdum kendimi.su anda bosuna hem bebegi hemde kendimi bosuna hirpalamisim diyorum hic uzulme zaten 5 ay sonra ek gidaya gecersin.hic takilacak bir durum degil inan tadini cikar anneligin.emmiyorsa saril konus sarki soyle bu cok iyi gelirMerhaba hanımlar, öncelikle hayırlı Ramazanlar dilerim.
Benim derdim emzirememek.
Bebeğim yaklaşık 1 ay erken doğdu ve enfeksiyon riski nedeniyle benden ayrı şekilde gözetim altında tutuldu hastanede. Üzerine de ağır sarılık geçirdi ve hastaneden çıkmamız 1,5 haftayı buldu. Bu sürede sadece sağım yapabildim ve sütüm çok az geliyordu.
Taburcu olunca bebeğim hiç emmek istemedi. Zorluyordum ama o kadar ağlıyordu ki bu sefer de o yüzden emmiyordu. En başından beri acıkınca çok ağlayan bir bebekti. El mecbur mama içiriyordum. Bu yaklaşık bir ay öncesine kadar az da olsa sağıp her öğünden önce kendi sütümü verdim. Emmeyi bir türlü kabul etmedi.
Memeye beslenme sondası yapıştırıp emzirmeyi denedim, onu da kabul etmedi. Almanya'da yaşıyorum. Türkiye den galactago ve bestlak isimli damlaları getirttim, fayda etmedi. Türlü Türlü bitkisel haplar denedim, fayda etmedi. 2 haftadır artık her sağımda sadece 2 veya 3 damla süt geliyor.
Az önce aldığım tüm damla, hap, ne varsa hepsini çöpe attım. Artık her sağımda sadece üzüntü ve stres yaşıyorum. Zaten gelmiyor. Ne diye uğraşıyorum ki? Çok istedim bebeğimi bir gün bile olsun dolu dolu emzirebilmeyi.
Eşim sürekli sen elinden geleni yaptın üzülme diyor ama ben şu an ağlayarak yazıyorum.
Bu süreçte aman bebek sağlıklı olsun yeter diye başlayıp, annesini emen bebek ileride annesine daha bağlı olurmuş diye cümle bitiren akrabalarım da oldu sağ olsunlar.
Çok üzgünüm. Hep sütüm artar, belki Emmeyi kabul eder diye umudum vardı. Az önce umutlarımı da çöpe attım. Kendimi eksik hissediyorum.
Lütfen beni teselli edebilecek bir şeyler söyleyin. Çok ihtiyacım var![]()
Merhaba hanımlar, öncelikle hayırlı Ramazanlar dilerim.
Bebeğim yaklaşık 1 ay erken doğdu ve enfeksiyon riski nedeniyle benden ayrı şekilde gözetim altında tutuldu hastanede. Üzerine de ağır sarılık geçirdi ve hastaneden çıkmamız 1,5 haftayı buldu. Bu sürede sadece sağım yapabildim ve sütüm çok az geliyordu.
Taburcu olunca bebeğim hiç emmek istemedi. Zorluyordum ama o kadar ağlıyordu ki bu sefer de o yüzden emmiyordu. En başından beri acıkınca çok ağlayan bir bebekti. El mecbur mama içiriyordum. Bu yaklaşık bir ay öncesine kadar az da olsa sağıp her öğünden önce kendi sütümü verdim. Emmeyi bir türlü kabul etmedi.
Memeye beslenme sondası yapıştırıp emzirmeyi denedim, onu da kabul etmedi. Almanya'da yaşıyorum. Türkiye den galactago ve bestlak isimli damlaları getirttim, fayda etmedi. Türlü Türlü bitkisel haplar denedim, fayda etmedi. 2 haftadır artık her sağımda sadece 2 veya 3 damla süt geliyor.
Az önce aldığım tüm damla, hap, ne varsa hepsini çöpe attım. Artık her sağımda sadece üzüntü ve stres yaşıyorum. Zaten gelmiyor. Ne diye uğraşıyorum ki? Çok istedim bebeğimi bir gün bile olsun dolu dolu emzirebilmeyi.
Eşim sürekli sen elinden geleni yaptın üzülme diyor ama ben şu an ağlayarak yazıyorum.
Bu süreçte aman bebek sağlıklı olsun yeter diye başlayıp, annesini emen bebek ileride annesine daha bağlı olurmuş diye cümle bitiren akrabalarım da oldu sağ olsunlar.
Çok üzgünüm. Hep sütüm artar, belki Emmeyi kabul eder diye umudum vardı. Az önce umutlarımı da çöpe attım. Kendimi eksik hissediyorum.
ģÇok teşekkür ederim güzel sözleriniz için.
Yazmayı unutmuşum bebeğim artık 5,5 aylık. Iştahlı bir bebekti en başından beri bu yüzden de memeye hiç sabır gösteremedi.
Videolar izledim, ebe ile görüştüm yine de fayda etmedi.
Doğumum güzel geçti ama sonrası kabustu. Doğumdan 3 saat sonra bebeğimi kucağımdan alıp başka hastaneye sevk ettiler. Ambulansta başka kimseye yer yok dediler. Ayaklanıp eşimle taksiye binip bebeğimin peşinden gittim. Yeni hastaneye söylenmemiş bile bebeğimin daha bir kaç saat önce doğduğu. Kayıt yaparken hemşire nasıl yani bugün mü doğum yaptınız neden tek başınıza geldiniz ve ambulansla gelmediniz diye şok geçirdi.
Bu stresi bir türlü atamadım. Bebeğim sarılığı çok zor atlattı ve her gün kabus gibiydi.
İlk hastanedeki çocuk doktoru ve kadın doktoruna hakkımı hiç bir şekilde helal etmiyorum. Beni üzüntüden mahvettiler. İkisi de kadındı üstelik. Bu kadar empati ye uzak olunur mu?
Desteğiniz için teşekkür ederim. Çok kıymetli benim için sözleriniz.Herkesin yavrusu sağlıkla büyüsün inşallah.
Cok kotu insanlar da var malesef hangi hastane merak ettim acikcasi cokta fazla takmamaya calisin... Benim.kizim sahsen mama aldigi surecte daha az hasta oluyordu nedense bagirsak problemide anne sutunden sonra basladi tuhaf ama gercek bazen kendimiz icin iyi bildiklerimiz cok hayirli olmayabiliyor... Akisina birakip cocugunuzu saglikla buyutup keyfini cikarmaya bakin buyuduklerinde ariyorsunuz bu halleriniÇok büyük geçmiş olsun. Rabbim bu mutlu günlerinizi bir daha aratmasın inşallah.
Haklısınız her şeyin başı sağlık.
Ben 4 aya kadar az miktarda da olsa verdim sütümü. Ama artık hiç gelmiyor. Yapabileceğim bir şey kalmadı. Her yolu denedim.
Çok üzülüyorum ama içimi bir defa tam dökmeden bu defteri kapatamayacağım.
Yavrum şu an kucağımda uykuya dalmak üzere ve ben huzur, mutluluk ve üzüntüyü aynı anda yaşıyorum.
Yeter ki o iyi olsun. Çok şükür şimdiye kadar hasta olmadı. Bir iki kere öksürük ve burun tıkanıklığı oldu o kadar.
Etrafımda 1,5 yaşına kadar sadece anne sütü ile beslenen ama bu süreçte ayda bir hasta olan bebekler var. Bu yüzden her şey anne sütü değil biliyorum. Yine de burukluk yaşıyorum.
En çok da hastanede yaşadığım saçmalıklar yüzünden o kadar strese ve üzüntüye maruz kalmam beni kahrediyor. O doktorlar bize öyle davranmasaydı, daha stressiz bir ortamda olsaydık belki her şey daha farklı olurdu.
Rabbim yavrularımızı korusun
Çok teşekkür ederim
Hepsi aynı inan ki hepsi. Benim eşimle aramızda kan uyuşmazlığı vardı ve doktorum doğumdan önce bunun bebekte sarılık yapabileceğini, tedbirli olmamız gerektigini söylemişti. Ki doğumdan iki gün sonra sarılık oldu cidden. Kayınvalidem etrafa sütüm olmadığı için emziremediğimi filan söylemiş, bebeği hastaneye yatırma sarı yazma ört geçer dedi tabi ki dinlemedim üç gün hastanede kaldık odada kaldığım kişilere de söylemiş, sarı yazma örtsen böyle olmazdı ne diye hastanede çocuğu yatıriyosun boş yere diye bana yüklenirlerken kayınvalidem köşede durup sadece seyretti. Görümcem o zamanlar bekardi aldığım kilolarla dalga geçer eğlenirdi. Şimdi sürekli psikolojik baskı kuruyorum ona, hele bı hamile haberini alayım dogurana kadar benden çekeceğin var diye, ödü kopuyor şimdi. Bebeğimin kilosu boyu hep ayına göre öndeydi ama onlara göre falancanın bebeği benimkinden daha gelişmişti. Falan filan.. yani diyeceğim şu ki ne kadar zor olsa da takmamaya çalış, hele şu dönemde sadece kendine ve bebegine odaklan. Emzirmek, mama vermek bunlar hep geçici şeyler siz anne bebiş mutluluğunuza odaklanın ve insanlara kulağınızı tıkayın. Dolu insan işiyle, boş insan kişiyle meşgul olurmuş.Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.
İçime su serpti iz.
Maalesef ben bu süreçte çok daha fazla destek beklerdim çevreden. Ama öyle olmuyormuş. Ağzı olan konuşuyor. Ki emin olun ben çok sosyal bir insan değilim. Görüştüğüm insan sayısı çok az ve kolay kolay da sıkıntımı söylemem kimseye.
Malum cümleyi söyleyen de eşimin annesiydi.
O gün ne kadar üzüldüğümü anlatamam size.
Arada bir mama konusu geçiyor işte mesela arıyor ben dışarıdayım alayım mı diyor hangisi falan diye soruyor. Sonra şu cümle geliyor "bilmiyorum, ben hiç çocuklarıma mama vermediğim için hangisi daha iyidir bilmem ondan soruyorum her seferinde."
Kötü niyetli değil biliyorum ama her laf iğne gibi batıyor bana.
Çok şükür yavrum sağlıklı.
Ya da mesela bebeğimin cildinde bir kızarıklık oluyor. Kendisine sence bu ne olabilir diyorum. Niye böyle olmuş diyor. Yani ben soruyorsam demek ki bir fikrim olmadığı için soruyorum. Bir de soruyu sorarken böyle endişeli soruyor. Nasıl fark etmezsin der gibi. O da kötü niyetinden değil ama anlamıyorum bu tavrı.
Kendisi de görümcem de bazen şakayla karışık ay sana bakamıyorlar mı gibi sözler kullanıyorlar. Maşallah oğlumun boyu da kilosu da yerinde. Diyorum maşallah belli olduğu üzere gayet iyi bakıyorum.
Görümcem iki kızını da 1,5 yaşına kadar emzirdi. İkinciyi hala emziriyor ama kızları sürekli hasta. Abartmıyorum her ay bir şey çıkıyor. Üstelik özellikle küçük kızı çok zayıf.
Ben de huyum değildir ama söyledim çok şükür biz hiç rahatsızlık geçirmedik, kilosu da yerinde diye. Yani zorla söyletiyorlar bu lafı.
Senin çocuğun hastanelik olduğunda gelip sana bakamadın mı deseydim hoşuna gider miydi? Şakası bile hoş değil...
İnsanlar 10 çocuk da doğursa halden anlamayınca anlamıyorlar işte..
Hep söyledim toplumda anne sütü bilinci yaratacağız derken annelerin psikolojisini alt üst ettiler diye. Bağlanma ile emzirmenin hiçbir alakası yok emin olun. Çocuk sadece sevgiyi alıyor. Lanet ede ede emziren anneyle çocuk ne bağlanması yaşayabilir? Ama biberon ile beslerken çocuğunun gözlerinin içine sevgi dolu bakıp onu okşayan anne, bağlanmaz mı çocuk o anneye?Merhaba hanımlar, öncelikle hayırlı Ramazanlar dilerim.
Hic uzulmeyin ve vazgecmeyin. Bazi bebekler asiri gazdan dolayi, memeyi tam kavrayamadigi icin de kabul etmiyor. Sutunuzu surekli sagin yoksa azalir sutunuz. Karanlikta emzirmeye calisin. Emzirmenin her pozisyonunu deneyin, kolda, yatarak, hatta bazilari kucagina alip ayakta gezdirip emzirmisligi vardir.
Zamanla kabullenecek. Koku surunuyorsaniz surmeyin.
Sabredin her sey zamanla yoluna girecek emin olun. Esiniz de köstek degil size
2 kat sevinin .
Ben sezeryen oldum. Hastanede 2 gun boyunca emzirmedim cunku emzirmeyi bilmiyordum. Emzirme egitimi verildi guya. Eve gelince azmettim. 28 ay emzirdim kizimi. 5 aya kadar hem emzirdim hem gece gunduz sagdim. Cunku bos gogus demek bol bol sut demek. Gogus bosalirsa yeniden sut gelir ve cogalir.
5. Ay sagmayi biraktim.ve sadece emzirdim.
Bu sekilde uzun aylar boyunca ilerledik.
Sakin vazgecmeyin. Her agladiginda mama vermeyin, bu donemlerde kolayina gelir ve meme ona basit gelir.
Cevrenizi takmayin, etrafta embesil cok.
Cocugunuza odaklanin
Agzi olan konusuyor cunku.
Ya biz hastanedeyken aynı dava vardı. Eşimin bir akrabası arıyor, sarı yazma ört, bebeğe altın tak... Bebeğim sadece bez ile ışık altında yatıyor neresine takayım mesela?Hepsi aynı inan ki hepsi. Benim eşimle aramızda kan uyuşmazlığı vardı ve doktorum doğumdan önce bunun bebekte sarılık yapabileceğini, tedbirli olmamız gerektigini söylemişti. Ki doğumdan iki gün sonra sarılık oldu cidden. Kayınvalidem etrafa sütüm olmadığı için emziremediğimi filan söylemiş, bebeği hastaneye yatırma sarı yazma ört geçer dedi tabi ki dinlemedim üç gün hastanede kaldık odada kaldığım kişilere de söylemiş, sarı yazma örtsen böyle olmazdı ne diye hastanede çocuğu yatıriyosun boş yere diye bana yüklenirlerken kayınvalidem köşede durup sadece seyretti. Görümcem o zamanlar bekardi aldığım kilolarla dalga geçer eğlenirdi. Şimdi sürekli psikolojik baskı kuruyorum ona, hele bı hamile haberini alayım dogurana kadar benden çekeceğin var diye, ödü kopuyor şimdi. Bebeğimin kilosu boyu hep ayına göre öndeydi ama onlara göre falancanın bebeği benimkinden daha gelişmişti. Falan filan.. yani diyeceğim şu ki ne kadar zor olsa da takmamaya çalış, hele şu dönemde sadece kendine ve bebegine odaklan. Emzirmek, mama vermek bunlar hep geçici şeyler siz anne bebiş mutluluğunuza odaklanın ve insanlara kulağınızı tıkayın. Dolu insan işiyle, boş insan kişiyle meşgul olurmuş.
Teşekkür ederim. Humana Pre veriyorum ben. Hastanede aptamil veriyorlardı ama tüketici testinden kötü değerlendirme ortalaması almıştı o yüzden hiç devam etmedim. Hipp Bio da iyiymiş. Onun hazır sıvı maması oluyor şişede onu alıyorum dışarı çıktığım zaman çantamda bulundıruyorum her zaman, iyi oluyor.Benim kizimda ancak 1-1.5 ay felan emdi. Oda mama destegi ile. En son yorgunluktan stressten o kadar yipranmistim ki esim bana demisti, yeter artik kiz sadece mamaya geçsin diye.
Ve aldigim en iyi karar diyeyim. En azin daha stressiz kizim ile vakit geçirebiliyordum. Doydumu? diye kendimi yipratmadim. Uykusuz bir sekilde önce emzir, sonra biberon hazirla, biberonu sterilize et.. derdi kalmadi. Daha mutlu bir anne oldum, kizima daha yakin. En önemlisi bu bence.
Simdi kizim 3 yasinda ve masallah çok saglikli, çok zeki bir çoçugu. Marka verilirmi bilmiyorum fakat Almanyadasin, Hipp'i almak kolay senin için. Anne sütüne en yakin.
Hiiç yipratma kendini. Simdi kendimi o dönem yiprattigim için üzülüyorum, bosunaydi diye. Hiçte utanma mama veriyorsun diye. Millete ne! Saglikla kizini büyüt canim.
Arkadaş ben çok üzüldüm diye bir seçenek söylemiş bence bunu da dene diye. Niyeti kötü değildir. Ben kötü algılamadım. Sağ olsun yine de bir bakacağım.Kadin yipranmis burda ve siz halen ne diyorsunuz. Mecburmu bu kadar yipranmasi? Bu kadar denemesi? Emzirilmeyince o bebek ne oluyor sanki? Anne sütü iyi ama öyle bahs edilyor ki sanki hiç bulunmayan elixir gib, çoçuk onsuz büyümez gibi.
Maksatiniz bu degildir eminim fakat bu yorumunuz ile yine suçu anneye atmis oluyorsunuz. Sanki yeterici kadar denememis gbi. Kadin anlatiyor zaten denedigini. Hiçbir kadini kendini bu kadar yiptratmamali alt üst bir emzirmek için.
Etrafa embesil derken, kendinizde farkli yorumlar yapmiyorsunuz, dikkatinizi çekerim.