Merhaba hanımlar, öncelikle hayırlı Ramazanlar dilerim.
Benim derdim emzirememek.
Bebeğim yaklaşık 1 ay erken doğdu ve enfeksiyon riski nedeniyle benden ayrı şekilde gözetim altında tutuldu hastanede. Üzerine de ağır sarılık geçirdi ve hastaneden çıkmamız 1,5 haftayı buldu. Bu sürede sadece sağım yapabildim ve sütüm çok az geliyordu.
Taburcu olunca bebeğim hiç emmek istemedi. Zorluyordum ama o kadar ağlıyordu ki bu sefer de o yüzden emmiyordu. En başından beri acıkınca çok ağlayan bir bebekti. El mecbur mama içiriyordum. Bu yaklaşık bir ay öncesine kadar az da olsa sağıp her öğünden önce kendi sütümü verdim. Emmeyi bir türlü kabul etmedi.
Memeye beslenme sondası yapıştırıp emzirmeyi denedim, onu da kabul etmedi. Almanya'da yaşıyorum. Türkiye den galactago ve bestlak isimli damlaları getirttim, fayda etmedi. Türlü Türlü bitkisel haplar denedim, fayda etmedi. 2 haftadır artık her sağımda sadece 2 veya 3 damla süt geliyor.
Az önce aldığım tüm damla, hap, ne varsa hepsini çöpe attım. Artık her sağımda sadece üzüntü ve stres yaşıyorum. Zaten gelmiyor. Ne diye uğraşıyorum ki? Çok istedim bebeğimi bir gün bile olsun dolu dolu emzirebilmeyi.
Eşim sürekli sen elinden geleni yaptın üzülme diyor ama ben şu an ağlayarak yazıyorum.
Bu süreçte aman bebek sağlıklı olsun yeter diye başlayıp, annesini emen bebek ileride annesine daha bağlı olurmuş diye cümle bitiren akrabalarım da oldu sağ olsunlar.
Çok üzgünüm. Hep sütüm artar, belki Emmeyi kabul eder diye umudum vardı. Az önce umutlarımı da çöpe attım. Kendimi eksik hissediyorum.
Lütfen beni teselli edebilecek bir şeyler söyleyin. Çok ihtiyacım var