- Konu Sahibi BlairWaldorf_23
-
Allah başka dert vermesin diyorum konu sahibine. Bir de çok emen daha bağlı olurmuş annesine hadi ya hadi canım... Sağlıklı olduktan sonra hiçbir şeyin önemi yok cidden.Emdi, emmedi tartışması süre dursun, en azında bebeğiniz yaşıyormuş. Yaşaması ve normal gelişim göstermesinden önemlisi mi var? Benim tanıdığımın bebeği bir ay yaşadı ve kanındaki mikroptan öldü. Ailemde prematüre bebek var toplasan bir ay anne sütü içmemiştir, ne annesi ne biz bağmış, sütün faydasıymış düşünemedik bile. Çünkü doktor yaşamaz dedi. Kaç kez ameliyat oldu, kucağımıza alırken korkuyoruz. Her prematüre bebek gibi geç gelişiyor. Şükredin. Canınızı sıkmayın böyle şeylere.
Haklısınız çok şükür sağlıkla ilgili bir sıkıntımız olmadı. Rabbim kimseye de göstermesin inşallah. Size baş sağlığı ve diğer bebek için de hayırlı, sağlıklı, uzun bir ömür diliyorum.Emdi, emmedi tartışması süre dursun, en azında bebeğiniz yaşıyormuş. Yaşaması ve normal gelişim göstermesinden önemlisi mi var? Benim tanıdığımın bebeği bir ay yaşadı ve kanındaki mikroptan öldü. Ailemde prematüre bebek var toplasan bir ay anne sütü içmemiştir, ne annesi ne biz bağmış, sütün faydasıymış düşünemedik bile. Çünkü doktor yaşamaz dedi. Kaç kez ameliyat oldu, kucağımıza alırken korkuyoruz. Her prematüre bebek gibi geç gelişiyor. Şükredin. Canınızı sıkmayın böyle şeylere.
Hadi canım gerçekten mi? Alay etmek için geldiyseniz, aynı şekilde hiç devam etmeden geri gidebilirsiniz. Hiç ihtiyacım yok çünkü.Allah başka dert vermesin diyorum konu sahibine. Bir de çok emen daha bağlı olurmuş annesine hadi ya hadi canım... Sağlıklı olduktan sonra hiçbir şeyin önemi yok cidden.
Çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için. Hepsini okuyacağım.Merhaba bütün konuyu okuyamadım belki tavsiye veren olmustur ancak ben tekrar yazmak isterim.
1)Bebeği emzirirken yanlış pozisyonda tutuyor olabilirsiniz. Doğru teknik ve pozisyonu gösteren sağlık bakanlığının çalışmasını ekledim lütfen bakın.
2)Bebeğinizin ağzında pamukçuk vb yara yapan bir durum söz konusu olabilir bu durumda canı acıdığı için emmeyi reddedecektir.
3)Bebeğiniz mamayla doyduğu için emmeyi istemiyor olabilir.
Anne sütü bebeğin zekası, bağışıklığı hatta epigenetik dediğimiz çevre koşullarının bazı genlerimizi susturması bazılarını çalıştırması gibi inanılmaz önemli konularda rol oynar.Bununla ilgili fareler üzerinde annenin bakım vermesiyle ilgili yapılmış çalışmayı ekliyorum.
Not:Sadece emzirmek değil bebeğe bakım vermek tabiki anne ve bebek arasındaki bağı etkiler. Hatta ilerde bebeğinizin kendi çocuklarıyla arasındaki ilişkiye kadar etkiler.(Tıbbi bilginiz olmadan anlamanız zor ancak yine de kaynak belirtmek isterim. Epigenetic programming by maternal behavior)
Buradaki üyelerin yorumlarıyla değil pubmed gibi bilimsel makaleleri bulacağınız yerlere bakmanızı öneririm.
Denedim fakat onu şu an kesinlikle istemiyor. İçmeyi beceremedi bu sefer de ağlamaya başladı. Ne yaptıysam aynı ucu tekrar ağzına koymadı hırsından. Çok inatçı bir çocukArtık 5.5 aylıksa aslında biberon yerine alıştırma bardağıyla da verebilirsiniz.
Annenin kucağındayken emmeyi tercih ediyor olabilirDenedim fakat onu şu an kesinlikle istemiyor. İçmeyi beceremedi bu sefer de ağlamaya başladı. Ne yaptıysam aynı ucu tekrar ağzına koymadı hırsından. Çok inatçı bir çocuk
Emzirme ile bir bağ olsa çocuklarıni terkeden annelerini tercih ederdi çocuklar büyüten anneleri yerineBunu diyen bir eşe sahip olduğunuz için çok mutlu olmalısınız. İnanın destek yerine köstek olan bir sürü insan var şu hayatta.
Elbette emzirmeye istemeniz çok normal ama bazı anneler farklı sebeplerle bebeklerini emziremiyor bazen bebek reddi bazen annenin sağlık sorunu.
Siz elinizden geleni yapmışsınız. Sağlıkla büyüsün inşallah bebeğiniz.
Bu bir eksiklik değil emin olun. Bebek anne bağı emzirme ile olacak bir şey değil sizin hayatta onunla olan diyalogunuzla ilgili.
Merhaba hanımlar, öncelikle hayırlı Ramazanlar dilerim.
Benim derdim emzirememek.
Bebeğim yaklaşık 1 ay erken doğdu ve enfeksiyon riski nedeniyle benden ayrı şekilde gözetim altında tutuldu hastanede. Üzerine de ağır sarılık geçirdi ve hastaneden çıkmamız 1,5 haftayı buldu. Bu sürede sadece sağım yapabildim ve sütüm çok az geliyordu.
Taburcu olunca bebeğim hiç emmek istemedi. Zorluyordum ama o kadar ağlıyordu ki bu sefer de o yüzden emmiyordu. En başından beri acıkınca çok ağlayan bir bebekti. El mecbur mama içiriyordum. Bu yaklaşık bir ay öncesine kadar az da olsa sağıp her öğünden önce kendi sütümü verdim. Emmeyi bir türlü kabul etmedi.
Memeye beslenme sondası yapıştırıp emzirmeyi denedim, onu da kabul etmedi. Almanya'da yaşıyorum. Türkiye den galactago ve bestlak isimli damlaları getirttim, fayda etmedi. Türlü Türlü bitkisel haplar denedim, fayda etmedi. 2 haftadır artık her sağımda sadece 2 veya 3 damla süt geliyor.
Az önce aldığım tüm damla, hap, ne varsa hepsini çöpe attım. Artık her sağımda sadece üzüntü ve stres yaşıyorum. Zaten gelmiyor. Ne diye uğraşıyorum ki? Çok istedim bebeğimi bir gün bile olsun dolu dolu emzirebilmeyi.
Eşim sürekli sen elinden geleni yaptın üzülme diyor ama ben şu an ağlayarak yazıyorum.
Bu süreçte aman bebek sağlıklı olsun yeter diye başlayıp, annesini emen bebek ileride annesine daha bağlı olurmuş diye cümle bitiren akrabalarım da oldu sağ olsunlar.
Çok üzgünüm. Hep sütüm artar, belki Emmeyi kabul eder diye umudum vardı. Az önce umutlarımı da çöpe attım. Kendimi eksik hissediyorum.
Lütfen beni teselli edebilecek bir şeyler söyleyin. Çok ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?