• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bi akıl verin !...

Ben de nişanlım da ailelerimize destek oluyoruz; diyebilirim ki ikimiz de maaşlarımızın yarısını ailelerimize veriyoruz. İkimizin de öğrenci kardeşlerimiz, sıkıntıda ailelerimiz var. Evlendikten sonra da ihtiyaç kalmayana kadar böyle devam edecek bu; bunu ikimiz de biliyoruz ve böyle bir şeyin konusu bile olmaz, olamaz. Nişanlım bugün bana "Bundan sonra ben destek olmuyorum, sen de olma" dese o iş biter, arkama bakmam.

Erkek arkadaşınız da muhtemelen ailesine sırt dönmeyecektir. Bu mesele sizin için önemliyse ayrılın. Ailesinin ihtiyacı olmayan öğretmenler ya da başka koca adayları vardır elbette.
benim derdim koca bulmak değil lütfen biraz saygılı olun

Eğer ailesini severseniz, onlarda sizi sever ve ilgi gösterirlerse muhtemelen gözünüze batmaz hatta yardim etmeyi seven bir insansaniz siz de maasinizdan onlara destek olabilirsiniz ama tam tersi bir durum olur da kayinvalideniz yada kardesleriyle anlasamazssaniz hepsi gözünüze batar sorun olur.
ben de öyle düşündüğüm için canım sıkılıyo ailesiyle analaşamazsam gözüme batabilir..şimdi paragöz biri gibi algılandım..ama paragöz olsaydım bu işe baştan evet demezdim..

benim derdim koca bulmak değil lütfen biraz saygılı olun
Yok yok ben öyle demek istemedim, haklısınız. "Koca peşindesiniz" anlamında yazmadım, ciddi düşündüğünüz biri anlamında kullandım. Yanlış anlaşılabilir olmuş, af edersiniz.

Yok yok ben öyle demek istemedim, haklısınız. "Koca peşindesiniz" anlamında yazmadım, ciddi düşündüğünüz biri anlamında kullandım. Yanlış anlaşılabilir olmuş, af edersiniz.
önemli deil ben zaten bunun vicdani yükünü taşıyorum..bugüne kadar tek bi kişiyle ilişkim olmadı hep ilk ve son olsun niyetindeydim...bu işede ciddi başladım ama şimdi etraftan duyulan şeyler konuştuğum herkesin olumsuz şeyler söylemesi benimde çok kafamı karıştırdı..ben de zor bi dönemden geçiyorum

Etrafın ne dediğine çok takılmayın. Seviyorsunuz,ailesini de severseniz para çok sıkıntı olmayacaktır. Hatta gün gelir o yardım ettiği kardeşleri sizin bir derdinize çare olacaktır hiç belli olmaz.

ben de öyle düşündüğüm için canım sıkılıyo ailesiyle analaşamazsam gözüme batabilir..şimdi paragöz biri gibi algılandım..ama paragöz olsaydım bu işe baştan evet demezdim..

Yok ben asla paragöz biri olduğunuzu düşünmedim zaten, ben de benzer problemler yaşiyorum şu an. Evliyim ve evlenirken benimde gözüme batmamisti ama esimin ailesiyle baska problemler yasayinca bunlarda beni rahatsiz etti.

Yok ben asla paragöz biri olduğunuzu düşünmedim zaten, ben de benzer problemler yaşiyorum şu an. Evliyim ve evlenirken benimde gözüme batmamisti ama esimin ailesiyle baska problemler yasayinca bunlarda beni rahatsiz etti.
anladım tam olarak benim korkum da bu ilerde başka sorunlar yaşayınca bunların daha çok sinirimi bozması..aslında ona güveniyorum sonuçta ben de onun ailesi olucam bana da değer verecektir diyorum..ama mesele evlilik olunca kırk tane tilki dolaşıyo insanın beyninde..

anladım tam olarak benim korkum da bu ilerde başka sorunlar yaşayınca bunların daha çok sinirimi bozması..aslında ona güveniyorum sonuçta ben de onun ailesi olucam bana da değer verecektir diyorum..ama mesele evlilik olunca kırk tane tilki dolaşıyo insanın beyninde..

Tabiki sana da değer verecektir ama önceliği onlar olacaktir aslinda bu kötü birsey değil çünkü annesine değer vermeyen adam karisina da değer vermez fakat dengeyi iyi kurmak gerekir. Benim esimin ailesi ne düğüne ne de evime bir kurusluk katkisi olmadi üstüne birde onlarin borçlarini ödedik ama bunlarin hicbiri beni rahatsiz etmedi ta ki ailesinin bana karsi ilgisiz saygisiz davranislarini gorene kadar, şu an mesela hakkimi helal etmiyorum, o hale geldik yani. Hatta bende bir konu açmiştim beni de eleştirenler oldu kimse şunu yapmak zorunda değil bunu yapmak zorunda diye, insanlar neyi anlamak istiyorlarsa onu anliyorlar. Biz muhtemelen boşanicaz, iyi gitmiyor malesef.

Tabiki sana da değer verecektir ama önceliği onlar olacaktir aslinda bu kötü birsey değil çünkü annesine değer vermeyen adam karisina da değer vermez fakat dengeyi iyi kurmak gerekir. Benim esimin ailesi ne düğüne ne de evime bir kurusluk katkisi olmadi üstüne birde onlarin borçlarini ödedik ama bunlarin hicbiri beni rahatsiz etmedi ta ki ailesinin bana karsi ilgisiz saygisiz davranislarini gorene kadar, şu an mesela hakkimi helal etmiyorum, o hale geldik yani. Hatta bende bir konu açmiştim beni de eleştirenler oldu kimse şunu yapmak zorunda değil bunu yapmak zorunda diye, insanlar neyi anlamak istiyorlarsa onu anliyorlar. Biz muhtemelen boşanicaz, iyi gitmiyor malesef.
gerçekten çok üzüldüm Rabbim inşallah aranızdaki sorunları çözmenizi sağlar bir an önce...evet insanlar sınanmadıkları durum hakkında çok kolay yorum yapıp eleştirebiliyolar..ama bende iş ciddileşip sorun olmadan bunu kafamada netleştirmek istiyorum..sonuçta emin olmadığım bi yolda adım atmak istemiyorum.

Iyi tanimaniz cok onemli. Esim muhendis. Istanbulda ciddi guzrl rakamlarla calisiyordu ve cok da tutumludur. Zamaninda ailesine cok yardim etmis maddi manrvi her turlu . He kiymet biliniyor mu hayir o ayri.brn drle nisnalilik surrsinde cok korkuyordum bu konudan Birikim yapmamis. Biz evlenirken ben de ailemde maddiyati onemsemedigimiz icin takilmadik sadece ortalama esya aldik. Az birikmisiyle onun disinda gerisi borctu. Ama esim evlendikten sonra elhamdulillah sonsuz sukur. Once ailem(biz) diyerek ailesine yardim etmeyi kesti. Kisa bir surede de ev aldik elh. Borca girince hepten birakti. He cok sukur ciddi ihtiyaclari yoktu. Hayati bir durum olsaydi biliyorum devam ederdi ama bazi haksizliklari da ufaktan gordu tabi zamanla. Simdi her zaman icin birikim yapmayo ailesini dusunuyor. Ben sansliydim. Esim evini ailesini onemsedi . Bunun tersi ornekler de cok. bunu senin cok iyi gozlemlemen lazim. Seni bu surecte rahatsiz eden en ufak sey evlilikte daha cok rahatsiz edecek emin ol. Cok iyi degerlendir. Karar ver derim ben

onu çok seviyorum..beni rahatsız edecek herhangi bişeyi olmadı bugüne kadar hep çok hassas güzel davrandı.bu meseleleri de konuştuğumuzda beni kıracak incitecek hiçbişey söylemedi beni anladığını söyledi..Bunların hallolacağını aramızda böyle şeylerin sorun olmaması için gayret de göstereceğini ifade etti. İşte sırf böyle bi sebepten onu bırakmak hem de seviyorken ama bi yandan da geleceğe dair korkular..

O herseyi hesaplamis , ama evdeki hesap carsiya uymayacaktir...

Ailesine katkida bulunmasi normal cokta iyi bir davranis , Ama kendisi evlilik yasindaysa kendine bir yatirim yapmiyorsa. Evet ilerde sorun yasarsin evlenirken..
Ki sen simdiden bu durumdan hosnut degilsin, ayrica ben ilerde kendisi evlenirkende ailesine yardim edecegini dusunuyorum .
Bu kotu bisey degil ama ciftler arasinda sorun yasatir elbette.
5 ay iliski cok cok cok erken daha , zamana birak ve izle durumu..
Ona gore hareket edersin....

Ailesine yardim edebilir ama ev almasi buraz garip geldi bana sonucta ogretmenin aldigi maas belli.kardeslerini okutmaya yardim edebilir ama tamamen ustlenmesi cok yalnis babasi hayatta sonucta.suz evlendiginizde bu borclarla ne zaman ev bark sahibi olacaksınız sizin cocuklariniz ne olucak.ve siz de calisan bayansiniz bu borclari oderken sizin kiymetiniz bilinecek mi yoksa enayi yerini mi konacaksiniz.su durumda gorunen o ki maddi anlamda sikintili bi evlilik sizi bekliyor.bazen sevgi aşk bazi şeylere yetmiyor.ben de 9 yillik evliyim kendi tecrubelerimden dolayi boyle konuşuyorum. Kari koca arasindaki problemleri halletmek kolay oluyor da 3.sahislarin yukunu cekmek zor oluyor.biraz karamsar oldu ama:KK43::KK43::KK43:

Ailesine yardim edebilir ama ev almasi buraz garip geldi bana sonucta ogretmenin aldigi maas belli.kardeslerini okutmaya yardim edebilir ama tamamen ustlenmesi cok yalnis babasi hayatta sonucta.suz evlendiginizde bu borclarla ne zaman ev bark sahibi olacaksınız sizin cocuklariniz ne olucak.ve siz de calisan bayansiniz bu borclari oderken sizin kiymetiniz bilinecek mi yoksa enayi yerini mi konacaksiniz.su durumda gorunen o ki maddi anlamda sikintili bi evlilik sizi bekliyor.bazen sevgi aşk bazi şeylere yetmiyor.ben de 9 yillik evliyim kendi tecrubelerimden dolayi boyle konuşuyorum. Kari koca arasindaki problemleri halletmek kolay oluyor da 3.sahislarin yukunu cekmek zor oluyor.biraz karamsar oldu ama:KK43::KK43::KK43:
ben de zaten uzun süredir bi karamsarlık içindeyim ve aynı sizin söylediklerinizi düşünüyorum..hani abisi de var oda öğretmen ama o kendi hayatında..ama evlendikten sonra bu kredi borcu birlikte ödenecek diyor..üniversite okuyan kardeşlerim okulu bitirince hep birlikte paylaşacaz bu yükü diyo..ama genelde etraftan gördüğüm bi kardeş çok daha ön planda oluyo diğerleri olaya pek dahil olmuyo onun görevi gibi görülüyo..yanlış mı düşünyürom

ben de zaten uzun süredir bi karamsarlık içindeyim ve aynı sizin söylediklerinizi düşünüyorum..hani abisi de var oda öğretmen ama o kendi hayatında..ama evlendikten sonra bu kredi borcu birlikte ödenecek diyor..üniversite okuyan kardeşlerim okulu bitirince hep birlikte paylaşacaz bu yükü diyo..ama genelde etraftan gördüğüm bi kardeş çok daha ön planda oluyo diğerleri olaya pek dahil olmuyo onun görevi gibi görülüyo..yanlış mı düşünyürom
Aynen oyle bazi ailelerde yuk bi kardesin ustune biniyor.

Sevgili meslektasim durumunu bayt iyi anliyorum bende benzerlerini yasadim ara sira hala yasiyorum eğer boyle bir durum varsa herşeyi müstakbel Eşiniz yuklendiyse bu değişmez emin olun kardeşleri abisi herkes kendi hayatini kurar siz onların borcunu ödemekle cebellesirsiniz ki sizde yuva kuracaksnz ihtiyaclariniz artacak çocuğunuz olacak bunlar olurken her ay bir maasi oraya vermek çok zorunuza gidecek ortada bizim olan hic bisey yok ama skntiyi biz cekiyoruz diyeceksiniz bnm gibi belli bi sure sonra özellikle çocuk olunca isyanlar başlayacak çünkü onun geleceği için birşeyler yapmak isteyeceksiniz bir bakmissiniz elinizde hic birşey yok...iyi düşünün derim ben bol sans

Back
X