• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bi akıl verin !...

Ben de nişanlım da ailelerimize destek oluyoruz; diyebilirim ki ikimiz de maaşlarımızın yarısını ailelerimize veriyoruz. İkimizin de öğrenci kardeşlerimiz, sıkıntıda ailelerimiz var. Evlendikten sonra da ihtiyaç kalmayana kadar böyle devam edecek bu; bunu ikimiz de biliyoruz ve böyle bir şeyin konusu bile olmaz, olamaz. Nişanlım bugün bana "Bundan sonra ben destek olmuyorum, sen de olma" dese o iş biter, arkama bakmam.

Erkek arkadaşınız da muhtemelen ailesine sırt dönmeyecektir. Bu mesele sizin için önemliyse ayrılın. Ailesinin ihtiyacı olmayan öğretmenler ya da başka koca adayları vardır elbette.
O iş biter, arkama bakmam derin, nisanliniza mi bakmazsiniz veya ailenizle mi ? O iş biter dediğiniz şey, nişanlılık mi aileye yardım mi ?

ailesine ev almasi cok guzel. kardeslerini okutmasi daguzel. ancak universiteyi bitirenler destege devam etmezse o zaman durum degisir. onemli olan es adayiniz. guveniyorsaniz bunlar dert degil.

Evlenip de adama yazik etme. Bu kadar net! En Büyük KK

ne alaka ya...konu sahıbı esının aılesının borcunu ödemek zorundamı....evlenınce para ortaktır gelır ortaktır..ee nolcak 8 yıl o ev borcu odencek???onu odeyeceklerıne kendılerıne ev alırlar be....ayrıca onun aılesı ailede arkadasın ailesı ne??? o zaman oda onlara ev alsın 8 yıl borç ödesın bakalım esı kabule dıyormu?
valla arkadasım bence iyi düşün evlenınce bu sana cok batar bence. sonuçta kredıyı eşin cekmış olcak ona yıkılabılır butun borç.tamam aılesını dusunmuş ıyılık etmış ama kendını dusunmmemış.ilerde yuva kurucak ev gecındırecek bu adam
kımse kımsenın bekarlıktan kalan brçlarını ödemek zorunda degıl

ne alaka ya...konu sahıbı esının aılesının borcunu ödemek zorundamı....evlenınce para ortaktır gelır ortaktır..ee nolcak 8 yıl o ev borcu odencek???onu odeyeceklerıne kendılerıne ev alırlar be....ayrıca onun aılesı ailede arkadasın ailesı ne??? o zaman oda onlara ev alsın 8 yıl borç ödesın bakalım esı kabule dıyormu?
valla arkadasım bence iyi düşün evlenınce bu sana cok batar bence. sonuçta kredıyı eşin cekmış olcak ona yıkılabılır butun borç.tamam aılesını dusunmuş ıyılık etmış ama kendını dusunmmemış.ilerde yuva kurucak ev gecındırecek bu adam
Aynen katiliyorum arkadasim daha dun annenin komsusu oğluna kiz bakmaya gitmiş kiz ogretmenmis annesine ev almak kredi çektiğini duyunca kadim kalkmis gelmiş o kadar sene kiz kredi ödeyecek oğluna yardimci olmayacak diye:s ama kredi çeken ev alan erkekse hic bir problem yasanmasin istiyorlar

Benim fikrim sizi alakadar etmez. Dagdan gelip de kimse bagdakini de kovamaz. 5 aylik tanisiyorlar ve cocuk basta her şeyi söylemiş. Madem zoruna gidecekti kabul etmeyecekti. Bu kadar net. Ayrica onu okutup büyüten ailesine de bi zahmet baksin. Konu sahibi de calisiyorsa evlenince kendi ailesine baksin tabiki. Benim aileme yaptigim bir şeye eşim laf ederse bozusuruz. Onun ailesine yaptiklarina da ben laf edersem yine bozusuruz..
Birakin da o kadar eziyet ceken ana babaya bir şeyler yapsinlar. Adam gibi adammis diyorum. Kabul etmeyecekse sonradan degil basta kabul etmeyecekti.. Acik ve net!!!

Yok o zaman dusunememis falan filan da hikaye. Nedense kadinlar her kurnazligi her seyi düşünür ama bazi seyleri dusunemezler. !!!
Sirf islerine gelmedigi için bence!!!!

Benim fikrim sizi alakadar etmez. Dagdan gelip de kimse bagdakini de kovamaz. 5 aylik tanisiyorlar ve cocuk basta her şeyi söylemiş. Madem zoruna gidecekti kabul etmeyecekti. Bu kadar net. Ayrica onu okutup büyüten ailesine de bi zahmet baksin. Konu sahibi de calisiyorsa evlenince kendi ailesine baksin tabiki. Benim aileme yaptigim bir şeye eşim laf ederse bozusuruz. Onun ailesine yaptiklarina da ben laf edersem yine bozusuruz..
Birakin da o kadar eziyet ceken ana babaya bir şeyler yapsinlar. Adam gibi adammis diyorum. Kabul etmeyecekse sonradan degil basta kabul etmeyecekti.. Acik ve net!!!

Yok o zaman dusunememis falan filan da hikaye. Nedense kadinlar her kurnazligi her seyi düşünür ama bazi seyleri dusunemezler. !!!

arkadasım yardım etmek ayrı bırşey bu konuda sana katılıyorum ama ev almak baska.bak benım kardesımde oğretmen her ay aileme bellı bı yardım gönderır sagolsun atandıgından berı bu boyle.tabıkı elımızden geldığınce ailelerımıze yardım etmek cok guzel.ama ev almak başlı basına hata.nasıl kendı gelecegını görmez dusunmezde kalkar ev alır.evlenecek ama o borcu odeyecekler bırlıkte.boyle sacmalık olur mu ya

arkadasım yardım etmek ayrı bırşey bu konuda sana katılıyorum ama ev almak baska.bak benım kardesımde oğretmen her ay aileme bellı bı yardım gönderır sagolsun atandıgından berı bu boyle.tabıkı elımızden geldığınce ailelerımıze yardım etmek cok guzel.ama ev almak başlı basına hata.nasıl kendı gelecegını görmez dusunmezde kalkar ev alır.evlenecek ama o borcu odeyecekler bırlıkte.boyle sacmalık olur mu ya

Ama tanismadan önce adam ev almış. Ne yapsin, sirf ev borcu var diye evlenmesin mi kimse bu adamla?
Ne güzel işte bir hayır işlemiş ailesine karşı. Allah razi olsun diyorum. Krediden vazgecemeyecegine göre ne yapilabilir? Dedigim gibi en basta kabul etmeseydi. Ayrica bana göre bu yaptigi iyilik tam evlenilecek adam oldugunu gosterir. Ben böyle düşünüyorum. Anne babasinin kiralarda artik surunmemesini istemiş. Bari o yaslarinda rahata ersinler... evladin da hic olmazsa gönlü rahat eder. Arkalarindan vicdan azabi duymaz hic olmazsa...

Ama tanismadan önce adam ev almış. Ne yapsin, sirf ev borcu var diye evlenmesin mi kimse bu adamla?
Ne güzel işte bir hayır işlemiş ailesine karşı. Allah razi olsun diyorum. Krediden vazgecemeyecegine göre ne yapilabilir? Dedigim gibi en basta kabul etmeseydi. Ayrica bana göre bu yaptigi iyilik tam evlenilecek adam oldugunu gosterir. Ben böyle düşünüyorum. Anne babasinin kiralarda artik surunmemesini istemiş. Bari o yaslarinda rahata ersinler... evladin da hic olmazsa gönlü rahat eder. Arkalarindan vicdan azabi duymaz hic olmazsa...

bence bu adamla evlenılmez varı yoğu ailesı olur kendı yuvasını ıkıncı plana atar

Merhaba sende yuva kuracaksın ihtiyaçlarınız olacak .ilk baslarda sorun etmeyebilirsin ama sonra cok sorun olacaktır. ailevi problemler baslarsa daha fazla huzursuz olursun canım. karamsar bakmak istemem ama gercek bunlar. onun ailesine sahip cikmasi guzel tabiki ama anlattiginiza göre sevgilin önünde uzun bir süreç var daha kredi .kardeslerin okumasi kesin evlenmelerine de büyük destegi olacak.evet guzel ama cook sevgi hoşgörü ve yurek ister .üstesinden gelirsin inşallah canim.

Universitedeki kardeslerin uni. masraflari biter dugun masraflari baslar. Egitim goren kardeslere yardim icin birsey diyemem ama ben uni.de calisarak okudum. Kardesler de boyle yapabilirdi abiden medet ummaktansa.

Ailesine ev almak i cin kredi cekmek cok fazla bence. Kendisinin eve ihtiyaci varken o kadar yuksek miktar kredi odemeyi dogru bulmuyorum.

Siz iyi dusunun evlilik icin. Bu tur konular mutlaka sorun oluyor.

keşke dediğin kadar kurnaz olsaydım da baştan hesap etseydim bunları..benim amacım evlenip de bu adamın ailesinden uzaklaştırmak değil..başta yapabilirim sandım ama tanıdıkça ailevi durumunda iyice öğrendikçe kafama takıldı bu durum..Ayrıca iki tarafta ailesine yardım edince bu durum tabiki iki tarafında gözüne batmaz öyle bi hakkı olmaz kimsenin...ama tek taraflı düşününce o kadarda masum olmuyo..ve bu krediyi de benle tanıştıktan sonra çekti

Ben sizi paragoz olarak degerlendirmiyorum. Bence bu durum ilerde arsnizda sorun olur. Abi o borca dokunmaz hepsi sizin ustunuze kalir. Bu borc biter baskasi baslar. Bazilari elbette ailesine yardim edecek demis. Tabii ki ailesine yardim edebilir ama adi ustunde yardim. Yardim demek butun yuku ustlenmek demek degildir.

Seviyorsaniz bu sorunlar hic gelir ya :)
Sevgi gibisi var mi
Sevginin yaninda bu sorunlar asilir yeter ki beraber çözün beraber hareket edin
Sevgilerrr saygilarr :)

lütfen bu ilişkiye devam etme.adam bir şey saklamamış,durumunu ortaya koymuş.:KK43:

Şu anda kendimi o kadar çok suçluyorum ki madem ilerde sorun yapacaktın niye başladın niye tamam dedin başta diye bana kızanlara da bişey demiyorum çünkü ben de en çok kendimde görüyorum hatayı. Hem kendimi hem onu çok üzücem. Ayrılma düşüncesi beni kahrediyo gerçekten.Ama ya ilerde daha büyük sorunlar yaşayıp bir evliliği bitirmek zorunda kalırsam ya da bu sorunlar yüzünden sıkıntılı bir döneme girip aşkı sevgiyi herşeyi tüketirsek. Bu forumda okuduğum şeyler bana yapılan yorumlar kararımı netleştirdi. Ama ben bunun vicdani yükünü nasıl kaldıracam onu da bilmiyorum.

Arkadaşlar uzun zamandır içinden çıkamadığım bir mesele var..Arkadaşlarımla biçok kişyle konuştum ama net bi karara varamıyorum..Aldığım hiçbir karar beni mutlu etmiyor..benim 5 aydır bi erkek arkadaşım var ve ciddi düşünüyoruz..İkimizde öğretmeniz ve aynı okulda çalışıyoruz. erkek arkadaşımın ailesi köyde yaşıyor..4 tanede kendinden küçük kardeşi var ve hepsi okuyor..ve kendisi ailesine 60 milyar kredi çekerek ev aldı..bu kredinin borçlarını ödüyo ama evlendikten sonra abisiyle ortak ödeyeceklerini söylüyor bu arada abiside yeni evlendi..bunun dışında 2 kardeşi üniversitede onlarıda okutuyo..ve diğer kardeşlerininde okumasına yardım edeceğini söylüyor..bu durumları başta kabullendim ama zaman geçtikçe gözüme batmaya başladı kendini ailesine adamış bi hali var ve biçok arkadaşım bu durumun evlendikten sonra da değişmeyeceğini hep böyle süreceğini söylüyor..kafam o kadar karışıkkı ne yapacağımı bilemez haldeyim..şimdiden kafama taktığım bu durum ilerde iyice gözüme batar diye düşünmeye başladım..lütfen bana özellikle bu tarz şeyler yaşayanlar akıl versin )))))):
allah aşkına biz kadınlar neden bencil davranıp oğullarını büyüten okutan anne bablarına biraz olsun evlatlık yapmalarına tahammül edemyrz....işte şeytan dürtüyor!!! benim eşim babsına lüks ötesi daire aldı .babasının bağkurunu yatrdı emekli yaptı.ve hala da ufak tefek yardm edyo.ben bir gün dahi asla bir şey demedm. çünkü ben de annem babma canımı feda etsem gözüme gelmez.neden kocamın ki gözüme gelsn ki!!!buna hakkımız yok.empati kurun derim ben...biz eşimle şu an kıt kanaat geçinyrz.lojmanda otryrz.arabamz da yok.çünkü eşim yeni düğün borçlarmzı btrdi. demek istediğim biz evlarlar anne-babaya ne yapsak da haklarını ödeyemyz.ha bu arada benim kayınbabam o kadar durumu da kötü değildi.ama yne de hakkım yok eşimle babsı arasına grmeye....ilahi adaletten korkarım!

allah aşkına biz kadınlar neden bencil davranıp oğullarını büyüten okutan anne bablarına biraz olsun evlatlık yapmalarına tahammül edemyrz....işte şeytan dürtüyor!!! benim eşim babsına lüks ötesi daire aldı .babasının bağkurunu yatrdı emekli yaptı.ve hala da ufak tefek yardm edyo.ben bir gün dahi asla bir şey demedm. çünkü ben de annem babma canımı feda etsem gözüme ge
allah aşkına biz kadınlar neden bencil davranıp oğullarını büyüten okutan anne bablarına biraz olsun evlatlık yapmalarına tahammül edemyrz....işte şeytan dürtüyor!!! benim eşim babsına lüks ötesi daire aldı .babasının bağkurunu yatrdı emekli yaptı.ve hala da ufak tefek yardm edyo.ben bir gün dahi asla bir şey demedm. çünkü ben de annem babma canımı feda etsem gözüme gelmez.neden kocamın ki gözüme gelsn ki!!!buna hakkımız yok.empati kurun derim ben...biz eşimle şu an kıt kanaat geçinyrz.lojmanda otryrz.arabamz da yok.çünkü eşim yeni düğün borçlarmzı btrdi. demek istediğim biz evlarlar anne-babaya ne yapsak da haklarını ödeyemyz.ha bu arada benim kayınbabam o kadar durumu da kötü değildi.ama yne de hakkım yok eşimle babsı arasına grmeye....ilahi adaletten korkarım!
gerçekten bunu duyunca içim rahatladı.. Allah razı olsun sizden çok güzel bir yüreğiniz varmış sizin de..çünkü ben hep olumsuz şeyler duya duya böyle karamsarlığa kapıldım..ya ilerde kaldıramazsam ağır gelirse diye düşünmeye başladım..

Back
X