Lütfen biri bana yardım etsin...

kayınvalidene karşı nefret kin duydukça bu değişmeyecek.gitgide gözüne batacak canının yanacak onu sevmeye çalışsan. arandaki buzları kırsan yavaş yavaş anlatsan anne ben oğlumu kıskanıyorum beni anne bilmemesinden korkuyorum desen. o da bir anne sana yardımcı olacaktır.
ölmek canınıza kıymak daha kolay geliyorsa siz çok bencilsiniz demektir. madem korunmayı bırakmayacak hiç evlat sahibi olamayacaktınız. ortadan çekip giderek nasıl olsa kaynanam bakıyor içim rahat diye düşünüyorsunuz.yoksa hiç bir anne gözü kapalı gidemez. eğer böyle düşünüyor iseniz anlaşacaksınız oturup konuşacaksınız

canım ayrı bir eve taşın uzak bir yere.yada bebğine annen baksın bi süre.yada bi süre işten ayrıl işsizlik zor bilirim ama ilerde ne olcağını şimdiden düşünmen anlamsız.devlet memuru değilsen özel sektörde her zaamn iş bulursun bi şekilde.bence bebeğin için ayrıl işleri ve evliliğini düzene koyunca yine çalışırsın.

tekrar yardımlarınız için sonsuz teşekkür ediyorum inanın bunalınca insan ne yapacağını bilemiyor. söylediklerinize şöyle diyeyim daha öncede dedim her yolu kendimin ve başkalarının doğrularını denedim uzman yardımda aldım. kaynanamdan durup dururken nefret etmiyorum tabiki dediğim gibi kendi annem yada onun kendi evladıyla olduğu gibi bi ilişki olacağını zaten beklemiyordum ama eşim demişti annemle anlaşmak çok zor anlamaşsınız diye ben itiraz etmiştim bi sürü şey olduda bu duruma geldim kimsenin durup dururken birini gördüğünde nabzı 165e tansiyonu 18e çıkıp titremeye başlamıyor. eşimlede annesiylede babasıylada hem ayrı ayrı hem birlikte konuştum.kaynamın karşısına geçip oğlunu çok seviyorum lütfen size alışana kadar biraz destek ol sende kadınsın dedim. size şöyle bişey anlatayım uzatmamak için aslında sadece üstünkörü anlatıyordum ama belki biraz daha anlaşılır diye basit bir örnek vereyim: bir iki hafta önceydi bikaç haftadır düşünüp eşimle konuştuğum ve onayını aldığım bişeydi.evde dua okutmak istiyordum ama kimseyi çağırmadan yabancı konu komşu yani. karar verdik eşimle pazar okunacaktı. c.tesi işe gitmek için evden çıkarken kayınvalideme anne biliyosunya yarın dua okutmak istedim allah huzur versin erenin sağlığı için bide dedim o yüzden bugün gelirken annemi alıcam bu akşam burda kalır sende bütün hafta çocuğa bakıyosun işini ona göre ayarlarsın dedim oda tamam dedi. iş dönüşü annemi aldım annem ablam dua akuyacak kadın ve kaynanam gelecekti sadece herşey tamamdı annemi getirdim o çocuğa bakarken bende temizlik ve ikramları hazırladım. eşimede dedimki gelirse karşı komşu var annen onada söylesin diye oda inip söyledi ama ben çağırmamışım kaynanamı aşağıda kıyametler koptu gittim annecim lütfen böyle dedimya işini ayarlarsın çarşı pazarın varsa gidersin anlamında ama sanırım ben tam ifade edemedim özür dilerim büyükler olmadan niye böyle bişeye kalkışayımki dedim kayınpederde ordan sen çağırmamışsın deyip gaz verip duruyor şuan bile yazarken ellerim titriyor yemin ederim uzatmayayım yine üstünkörü anlatayım neyse eşim gitti dua okuyacak ablayı almaya onu gören bi komşu duaya katılmak sevaptır bende geleyim demiş oda geldi sonra kaynanam yukarı çıktı onları görünce kapıyı çarpıp başladı bağırmaya ev sallanıyordu sesinden kızını niye çağımamışım aklıma gelmemişti hepsine yer varmış benim ablama yer varmışta onun kızına niye yer yokmuş indi bağırarak aşağı dua okuyan abla dediki eşime annenizi çağırın dua dinleyince belki rahatlar diye ama ordaki kmseye saygısı yoktuda okunan allahın kelamınadamı yoktu saygısı yasin okunurken ablama sen miksersin niye geldin gelmesen olmazmıydı sanki biliyosunda kuran okumayı kitap tutuyosun kimi kandırıyosun diye sataştı durdu kuran bitti kuran okuyan abla sadece bana sehel lütfen sakin ol sabır dile iyiyi herkez idare eder kötüyü etmek mesele bak allah size sağlıklı bir çocuk verdi onun için dayan dedi dayanıyorum gittiler ablama rica ettim beni eşim gelene kadar beklemesi için biliyorum çıkıp bana bağıracak diye çıkmadı ama iki kat alttan sesi geliyordu eşim geldi hışımla içeri girip kolumdan sürükleyip gel yaptığın marifeti gör ablamı niye çağuırmadın diye tartaklayarak indirdi beni aşağı kadın her zamanki gibi yerlere yatmış dövünüyordu. ben kendi özeleştirimide yapıyorum çağırmadım ablasını unuttum kenara çekip kızım ablanı niye çağırmadınmı demesi daha uygundu yoksa sokaklara kadar çıkıp bağırması kendini yerlere atmasımı. o kadının yaptıklarını inanın görmiycem ama eşimin yaptığı o söylediği sözler ölsem aklımdan çıkmayacak sanırım öyle koyuyorki insana. yine altını çizerek söyleyeyim yazarak bazı şeyler tam ifade edilmiyor veya çok uzun olacak diye özetle yazıyorum.
kendi annem sürekli bakamaz çocuğa çünkü annem yetmiş yaşında ve yaşı gereği sağlığı çok iyi değil ama bikaç gün idare edebilir beni sadece. işten çıkarsam geçinmemiz biraz zorlaşır onuda geçtim soğan ekmek yenir tabir yerindeyse ama bana orda hiç huzur vermezler daha çok bunalıma girerim.
bir laf vardır en kötü bakıcı kreşten iyidir diye bende şöyle düşünüyordum sevgi olsada olmasada en kötü aile büyüğü bile ki olamaz olmamaılı böyle bişey en iyi bakıcıdan iyidir diye. tabiki şanslıyım bakacak bi aile büyüğü var diye ama siz olsanız nasıl bırakırsınız çocuğunuzu böyle dengesiz birine belki ağır konuşuyorum ama inanın yıprandım artık.bu sadece bir örnekti anlattığım. bunun gibi o kadar çok şey varki.
beni arayın çok merak ediyorum çocuğu işteyken diye aramıyolar ben arıyorum evi açmıyolar telefonu.
sadece ne yapmam gerektiğini doğruyu yanlışı bile ayırd edemiyorum. hiç başınıza geldimi bilmiyorum ama üç yaşında bi çocuk geçse karşıma şunu yap dese onun dediğini bile deniycem artık inanın bilmiyorum artık ne yapacağımı keşke çalışmamamı istemeseler.
milyonlarca insan var çocuğunu başkasına emanet edip giden ama ben devlet memuru değilim böyle iş bulamazmışım çocuğa çalışırsam herşeyi alırmışım peki anne alınıyormu ya gelecekte ona bizim hatalarımız kötü bi iz bırakırsa oğlumu kim düşünüyor. çok yoruldum artık beni anlayan varmı lütfen birileri beni anlayıp yardım etsin lütfen

canım zaten sen kötü biri olmasan da, kayınvaliden ve eşin tarafından kötü biri zannediliyorsun.

bundan sonra ipleri eline al. kaydirigubbakcemile

sen annesin.!

çocuğunla zaman geçirmek en doğal hakkın.

eve gelir gelmez, çocuğunu kayınvalidenden al. çocuğun ağlasa da, zırlasa da al. ya bu çocuk zaten. kimle en çok zaman geçirirse ona bağlanması normal. ama seninle aranda, onun kimseyle olmayacağı en kuvvetli bir bağ var: annesisin onun.

kayınvaliden ne yaparsa yapsın. ne derse desin. sabırlı ol. eve gelince çocuğunla vakit geçir. sana onlardan daha çok bağlanmalı. :1hug:

böyle şey olur mu ya, ne kadar benciller ya...

Şu yazdıklarından özellikle son cümlelerinden ne kadar üzgün oldugun okadar net anlaşılıyorki..

Rabbim o kadına tez zamanda akıl fikir ihsan etsin..Bu dünyanın diger tarafıda var hiç mi düşünmüyolar nasıl hesap vereceklerini anlamıyorum...

off canım yaa Allah sabır versin şirret kadınlarla duygu sömürüsü yapın bütün dikkatleri üzerine cekmek isteyen kadınlarla uğraşmak o kadar zordurki.canım burda en önemli cocugun senden uzaklasıp onu anne olarak benimsemiş olması buna cok takıldım.fikrimi sorarsan cocugun büyüyene kadar cık işten iyi kötü gecinirisiniz eşinde sana ve cocuguna bakmak zorundalar bence ayrıl al cocuğuna kendin bak canım eğitimini vs. herşeyini kendin ver yoksa bu gidişle 2. kayınvaliden gibi biri yetişecektir...

canım kendini üzme çocuk annesini asla unutmaz,boşanmış olunsa bile anneden vazgeçmez sonuçta çocuk sana dönececek şimdilik babanne sefesını sürsün bakalım

çok üzülüyorum böyle şeyleri okuyunca. iki üniversite bitirmişsiniz. eşiniz lise mezunu. hiç mi düşünemediniz aranızda anlaşmazlıklar olacağını? neden ailesiyle aynı apartmanda oturmayı kabul ettiniz? sizi tartaklayacak cesareti nasıl buluyor? sizinle nasıl böyle konuşabiliyor? niye kendinizi ezdiriyorsunuz anlamıyorum. siz ipleri tamamen karşı tarafın eline vermişsiniz, neticesinin bu olacağı belliydi. uyumlu bir insan olmak güzel ama bu uyum hep bir tarafın taviz verip alttan almasıyla sağlanıyorsa orda büyük yanlış var demektir. neden gerektiği yerde yükseltmediz sesinizi de bu kadar tepenize çıkardınız bu insanları? niye kadınlarımız bu kadar ezdiriyor kendilerini erkeklere neden acizmiş gibi davranıyorlar, en eğitimlisi bile, hiç anlayamıyorum ve gördükçe üzülüyorum. siz dik durmazsanız tabii üzerinize basıp geçerler.

Bence sorun kayınvalide değil ona böyle davranma cesaretini veren ve seni onlara ezdiren kocan. Yani asıl sorun senle eşin arasında.Bence bir bakıcı tut ve o evden taşın. Bunları da kocana kabul ettir. Dediğim gibi sorunun temeli kayınvaliden değil eşin.

çok üzüldüm çok
allah sabır versin kızım sana yaşım 47
ama birşeylerde yapmak gerekli ne yapmalı bilemiyorum
sakın işden çıkma diyorum en önemlisi
ikincisi çocuğunu ne yapsalar sana karşı yapamazlar bunu bil annenin babanın alnında işareti olurmuş
o çocuk seni bilir yanlız çevremde de görüyorum anneye karşı böyle tepkili büyütenler var hele 4-5 yaşına kadar çocuğu anneye karşı büyütebiliyorlar ama ondan sonrasıııııııııı
onlar için hüsran bak gör ben şahit oldum aklı erdimi çocuğun babasına karşı bile savunuyor anneyi
benim oğlum savununca şaşırdı kaldı baba
kaldıki babaanneymiş halaymış
hayatı kendine zindan etme sinirsel rahatlaman lazım eşinle paylaş ama mesela
ONU ÇOK ÖZLÜYORUM ERKEN GETİR SEN BUGÜN gibi
ONLARIN BİZE ÇOK EMEĞİ GEÇİYOR YAZIK YORULUYOR AKŞAMA KADAR akşam bende olsun gibi
sözlerle istediğin gibi ayarlayabilirsin belki diyorum
eşine bunları söyle bakalım
bir de iyi niyetlimi düşünsek acaba bilmiyorum çok sevilirmiş torunlar çok haksızlık etmiyelim emeği geçenlere de diyorum
sanki çok hassaslaşmışsın sinirlerin bozuk gibi şimdi iyiyi de kötü anlıyabilecek durumdasın üzüldüm ya

Esinile iyi olmanin yolu kayinvalidenden geciyor anladigim kadariyla, yani onunla iyisen esinlede iyisin demek.....

Bilemiyorum canim, cok zor bir durum, Allah yardimcin olsun.:Saruboceq:

Sadece su laf geliyor aklima.....Baktin gördün düsmanindan kurtulamiyorsun onu kendine dost etmen gerek, yani esinden bosanmak, o aileden uzaklasmak gibi bir niyetin yoksa daha dogrusu sesini yükseltmen tavrini koyman suan mümkün degilse bir müddet politika yapacaksin....en azindan cocugnu krese verene kadar...

Umarim düzelir canim, ne diyim...:teselli:

arkadaşlar
eşine de şimdi kızı karartmayın
siz olsanız
ben çalışırken çocuklarıma bakan eşimin ablasına kul köle oluyordum valla eşim değil ben bile
bu büyük bir emek eşide onun için boynubükükdür annesigile napsın
durumu dengeleyecek olan kendisi ama zamanla biraz sanki nefret tohumları atılmış
ah bir herşeyi iyi düşünüp iyi yaklaşabilseler tabi önce büyükte kayınvalidede zamanında yapmamış demkki
sen çocuğunun hatırına onların ilgisine biraz daha dikkatli olmallıydın eşinin ablasını unutmanda bencede biraz ağır olmuş keşke kendi ablanı unutsaydın insanın kendi ablası kusura bakmaz çünkü
her zaman koca tarafı pişpişlenmek ister
ya onlara muhtac olmadan bağımsız bir yuva kuracaktın uzakta ki yapmamışsınız zamanında
o zaman onlarla iyi geçinmekten başka çaren yok gibi
tabi bu saatten sonra ne yapılabilir
yine özveri sende olacak derim ben unut geçmişe sünger çek artık gönüllerini al küstü iseler
çünkü ortada çocuğun var küsüp onu başına atsa idi o zaman onu çok suçlardım demekki size düşkün bir kayınvalide (onunki de doğrumu hayır istemeyene yapmıcan).
dünyayı kendine zindan etmemek için
kırılma bunları yazdım diye

Ne şiş yansın ne kebap olmuyor işte canım..

Öyle bir durumdasın ki, psikoloji falana kalmamış sende..

3 önerim var sana;

1--Maddi gerilemeyi göze alıp işten çıkıp, çocuğuna sen bakacaksın..
2--Çocuğu kreşe verene kadar yani 2,5-3 yaşında kadar ''yaa sabır'' deyip kayınvalidenin suyuna gideceksin...
3--Ya da bir şekilde eşini razı edip, herşeyi göze alıp, kiraya çıkacaksın..Bu durumda ayrıldınız diye kayınvaliden çocuğa bakmayabilir, kreş vs parası+kira sizi gerer..

En mantıklısı 2,şık bence..Çocuğu kreşe verdin mi üzerinden 1 kamyon yük kalkacak, bence biraz daha sabır, he he de geçççççççç..Söylemesi kolay biliyorum ama sonuçta çocuğuna bakıyor diye bazı şeyleri duymaaaaaa, görmeeeeeeeeeeeee..

Hee bu arada kayınvalideni sevmeye çalış diyemiycem sana..

Yaşanan şeyler bazen o kadar ağır oluyor ki, tekrar sevmeye çalışmak mümkün olmuyor..

Baksana ''onu görünce tansiyonum çıkıyor ellerim titriyor ''diyorsun, sana hak veriyorum kim olursa olsun bu kadar negatif enerji aldığım insanı ben de olsam kolay kolay tekrar sevemem..

Ama mecburen ,3 maymunu oynayarak sabredebilirsin bir süre daha...

canim Allah kolaylik versin..
once sakin ol aklina kotu seyler getirme.yapman gereken stratejik davranmak.mesela o dua okutma olayinda kayinvalidene sunu yapmayi dusunuyorum siz ne dersiniz?gibilerinden fikrini al.ve sizde dinlenirsiniz sunu yaparsiniz bunu yaparsiniz deme birak ne yaparsa yapsin..gerildigini belli etme..cocugunu almaya gittiginde cok yaramazlik yapti mi?sizi yordu mu de?guleryuzlu ol.duruma gore davran yani.boylelikle hem kaynana hemde esine koz vermemis olursun..evladin icin de uzulme belli bir zamana kadar dayan.cocugumla az vakit geciriyorum diyorsan olmadi gece yanina al uyu.madem hep yuzyuzesin biraz pohpohlayip huyuna gidermis gibi yapip kendi bildigini okuyacaksin..ama kafana herseyi takmadan yap bunu..bazi erkekler boyle onlarin ailesiyle daha cok vakit gecirelim iyi gecinelim istiyorlar,sikayet duymak istemiyorlar.

Son düzenleme:
ramazanda oğlumunun kırkı çıkmak üzereydi dedimki anne ramazan mubarek günler uzun açlık değil ama susuzluk ağır geliyor zaten yeni başlamışsın oruç tutmaya başkada kimse tutmuyor evde ben bakar idare ederim çocuğu ramazandan sonra yine senin istediğin gibi yapalım dedim demez olaydım sen çocuğa benim bakmamı istemiyosun diye hışımla bi kalkışı kapıyı çarpıp bağırması vardıki anlatamam yine yerlere attı kendini. halbuki onun iyiyliği için söylemiştim şimdi ise ben bakarım demeye bile korkuyorum geceleri. eşime hak veriyorum bazı zamanlar babam çok uğraşmış annemi değiştirememiş çok sorunlar yaşamışlar en sonunda evden erken çıkıp geç gelerek bulmuş çaresini diyor ki hakikatende öyle kayınpederim kayınvalideme laf söyletmiyor ama gerçektende sabah yedide dükkanda oluyo gece on-onbir gibi geliyor ama yinede eşimin bana yaptıklarını haklı göstermiyor. ben hepsiyle konuştum kayınvalidem pohpohlanmaktan hoşlanır ona dokunmaktan tiksindim ama sarıldım hediyeler aldım her yolu denedim ve susmaktan haklıyken haksız olmaktan yoruldum. ve söyledikleriniz çok doğru psikolojim bozuldu doktorada gittim. ama doktor ben ve eşimle konuştuktan sonra oda bana hak verdi ve bi çözüm yolu göstermedi hepsini denedim çünkü. beni arayın çocuk iyimi diye dedim aramadılar ben telefon ettim açmadılar bıraktığımda üşütmüştü çok hastaydı nefes alamıyordu gizli numaradan aradım anne sanırım unuttunuz aramayı bi ihtiyacınız varmı gelirken getireyim dedim eve gittim oğlumla zaman geçirmek isterken dur sen yorulmuşsundur bi kahve yapayım biraz dinlenirsin hem dedimki aslında benim ayakta duracak halim yoktu. onun suyuna gittim ve halada gidiyorum eve gidince eren seni üzdümü anne bişey yapmadı değilmi sende çok yoruluyorsun kusura bakma vs.vs. anlatsam sanırım günlerce sürecek öyle doluyumki. eşime gelince bişey konuşulmuyor onunla. buda başka bir konu işte ben ağlarım karşımda o bana güler bunun içinde tartıştık ama kendi derdinde günlerce konuşmaz.bi derdimi söylerim yaparsa bir yorum ki oda yaparsa dediği tek şey boşver aşkım bu kadar. yanlızlık çok zor. ben yanlız kalmak istemedim tek isteğim bi yuva kurmaktı sevdiğim ve sevileceğim biriyle bi yuva kurmak. annem 70 yaşında babamda 75 hala birbirlerine hala aşıklar öyle bir evliliğim olsun istedim ama olmadı olmayacakta sanırım derdime ortak olduğunuz ve çözüm bulmaya çalıştığınız için verdiğiniz fikirler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve hepinizin söylediklerini bıkmadan deniycem tekrar tekrar deniycem çok teşekkürler hepinize allah gönlünüzden geçen ne varsa onu versin çok teşekkürler

Arkadaşım önce Allah yardımcın olsun, Anlayışsız insanları idare etmek çok zor
birincisi işten çıkmasan bile işten gelince al çocuğunu mutlaka, birde niye gece gelip kalıyorki, gece de sen bak, biraz uykusuz kalırsın yorulursun ama evladın yanında olsun, uyusa bile gece yavrunun mis kokusunu duysan sana iyi gelecektir , bu bile psikolojini düzeltir biraz
çünkü çok yıpranmışsın
birde çok fazla müdahele ettirme çocuğuna, ben çorbasına yoğurduna kadar hazırlayıp bırakıyorum bunlar verilcek diye
ama kırmadan anne çocuk bakımı zaten zor, birde bunlarla uğraşmayın de,
eğer istemediğin bişeyi yapmaya kalkarlarsa çocuğa , doktora sordum ben , böyle yapın çok zararlıymış dedi falan de
biz de böyle büyüttük diceklerdir , şimdi tıp daha gelişti anne dersin, hatta imkanın varsa doktora beraber gidin , onun yanında sor doktora herşeyi duysun
huylarına gitmek zorundasın evladın için başka çaren yok,
telefonu açmamak büyük terbiyesizlik, ben gündüzleri 2-3 kere arıyorum evi, aklım kalıyor çünkü, açmazlarsa eşini ara, telefon açılmıyor acaba birine bişeymi oldu çok merak ettim sende arasana diyebilirsin
eşim diyor bazen çok arama annemleri çocukla uğraşıyorlar diyor onların yanında diyorum ki yavrum iyiyse içim rahat çalışıyorum orda güvenmemekten değil diyorum
ufak tefek şeyleri de fazla görmücen yapçak bişey yok
oğluna duygu sömürüsü yapıyor dua meselesinde de , madem dua okunmadan gelseydi kızım ablanı unuttun çağırda alınmasın deseydi,
böyle şeyler herzaman olabilir sen baştan anne yoğun çalışmaktan herşeyi unutur oldum, sen büyüksün hatırlat bana de,
tekrar böyle bişey yaparsa keşke hatırlatsaydın dersin, birde dua bitince eşin annesine uğramadan yolda arasaydın hayatım böyle oldu unutmuşum gerçekten, ben söyledim annene ama üzülmüş pek dinlemedi gelde beraber gönlünü alalım deseydin annesiyle konuşurken seni savunurdu ,
eşini kendi tarafına çekmeye bak ,erkekler bencil oluyor, herşeyi yazmıyım ne kadar onu mutlu edersen seni daha çok tutar, dışarıya karşıda savunur
Seninle benzer durumlardayız, ikimizde evladımızı bırakıp çalışıyoruz , benimkilerle Allah şükür bir sorunum yok ama sormak istediğin bişey olursa herzaman yardımcı olurum
ama asıl sorun eşinmiş senin, bunca yolu denedikten sonra olmuyorsa değişmiyorsa bence yol yakınken bırak derim

bence yeterince alttan alıp huyuna suyuna gitmeyi denemişsin. cazgır olmayı denedin mi hiç? tabiiatın müsade etmeyebilir belki bilmiyorum ama denemediğin bir bu kalmış gibi.

okadar yorgunken dinlen ama saygıyıda abartma, alıştırma okadar, ben koştur koştur uykusuz çalış, düşüp bayılmışım yolda , acile kaldırmışlar , hala yüzümde dikiş var sana bişey olursa o bebecik napıcak

bir de şunu söylemek istiyorum. ortada sorun olmadığı halde sorun çıkaran insanlara karşı alttan alınarak birşey elde edilebileceğine ben pek inanmıyorum.

kayınvalideniz ailede dengesiz rolünü eline almış. kendini yerden yere atmalar vs. bu yüzden kayınpeder ve kocanız "delidir, ne yapsa yeridir" gibi yaklaşıyorlar olaya. sizin haklı ya da haksız olmanızın bir önemi kalmıyor ki. herkes alışmış kayınvalidenin "deli" sizin alttan alan tutumlarınıza. aynı tavrı sürdürerek bu dengeyi değiştirmek bana pek mümkün görünmüyor açıkçası.

bir reklam vardı gördünüz mü bilmem. bir kadın ve oğlu markete gidiyorlar. çocuk cips istiyor, anne olmaz diyor. çocuk kendini yere atıp ağlayıp zırlamaya hazırlanırken kadın bir çocuk gibi kendini yerlere atıp ağlayıp tepinmeye başlıyor. çocuk şok oluyor, birşey yapamıyor. cipsi bırakıyor ve annesiyle el ele uzaklaşıyorlar.

bir gün de siz böyle bir cinnet geçirseniz, ağlayıp tepinseniz, kendinizi yerden yere atsanız eşinizin ve ailesinin tepkisi ne olurdu cidden merak ediyorum. ama bunu yapabilmek için herşeyi göze almış olmanız gerek. yerinizde olsam ben çoktan "deli" rolünü üstlenmiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…