Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
merhaba kızlar,
bebeğim 2 aylık olacak birkaçgün sonra..mamasını yerken bazen hırıltı geliyor bu burnu dolu olduğu için olabilirmi??
eğer öyle ise nasıl temizlenir ??
dr.muz otri bebe nazal aspiratör önerdi
1- serum fizyolajiği nasıl sıkacağım burnuna ve ne kadar bekleteceğim???
2- sonrasında otri bebe aspiratörün nasıl kullanacağım ???
lütfen cevapppp :Saruboceq:
benim bebeğimde de olmuştu hemşiresi maması boğazında yağlanma yapıyor dedi boğazlarının açılması için 1- çay kaşığı su içir dedi düzelir.bence korkulacak bişey yok
Hırıltısı normaldir.Bende ilk zamanlar panik yapmıştım.Serumdan bir damla burnunun bir deliğine koy diğer deliğe aspiratörü sok.Aspiratörü sokmadan önce sık içine hava dolacak sonrada bebeğin sümüğünün üstüne tut hopp sümük içerde.Yalnız havadan tutmayacaksın aspiratör ete değecek.Yoksa hava boşa gidiyor.Ayrıca illa o markayı almaya gerk yok.Hepsi aynı görevi görüyor.Ben chicco kullnaıyorum.ılk iki denemem başarız olmuştu onuda söylemeden edemeyeceğim
ben otri bebe kullandım dr tavsiyesiyle
ve çok memnun kaldım
ihtiyac duyarsam yine onu kullanırım
burun spreyini burun deliklerine sıktıktan sonra biraz bekleyin burun aspiratörünün ucunu burun deliğinin içine sokup hortumunun ucundaki ağız aparatınıda kendi ağzıma alıp havayı içime çekerdim burundaki sümüklerde aspiratörün acundaki aparata birikirdi
birkaç denemeden sonra daha iyi kullanırsınız eminim
benim kızımda da aynı problem vardı mama yerken hırıl hırıldı.sonunda bir gece öksürerek uyandı ve burnu acayip tıkanmıştı nefes bile almakta zorlanıyordu.o hırıltıarla yavrumun bütün genizleri dolmuş meğerse.yaklaşık da 1 haftadır hala burnunu açmakla uğraşıyoruz ama geçmiyo.dr okyanus suyu ve otri bebe ile çekmemizi söyledi.gerçekten de işe yarıyor ama daha öncesinde pompayı almadığıma pişman oldum..önceleri burnuna bkıyoduk açık diyoduk meğer o içten içe dolmuş bakalım ne zaman geçecek.....
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
benim kızımda da aynı problem vardı mama yerken hırıl hırıldı.sonunda bir gece öksürerek uyandı ve burnu acayip tıkanmıştı nefes bile almakta zorlanıyordu.o hırıltıarla yavrumun bütün genizleri dolmuş meğerse.yaklaşık da 1 haftadır hala burnunu açmakla uğraşıyoruz ama geçmiyo.dr okyanus suyu ve otri bebe ile çekmemizi söyledi.gerçekten de işe yarıyor ama daha öncesinde pompayı almadığıma pişman oldum..önceleri burnuna bkıyoduk açık diyoduk meğer o içten içe dolmuş bakalım ne zaman geçecek.....
nasıl uyguladığınıda yazarmısın kıymetlim
ben demin yaptım ama öyle sümük gelmedi ya :sinifsinif:
bir yerde yanlış yaptım galibafi fisfisfis
Kesinlikle burun icten tikaniyor genizde zamanla otribebe doktor verdi gayet iyi ve pratik ama cok fazla da acmak burnu iyi olmasa gerrk nefes rahatladiginda birakiyoruz biz biraz sumuk faydalidir Ben burnu mu cok asiri temizleyince basim agriyo dengem bozuliyo yavrucaklarimizin aglamaktan baska caresi mi var
Kesinlikle burun icten tikaniyor genizde zamanla otribebe doktor verdi gayet iyi ve pratik ama cok fazla da acmak burnu iyi olmasa gerrk nefes rahatladiginda birakiyoruz biz biraz sumuk faydalidir Ben burnu mu cok asiri temizleyince basim agriyo dengem bozuliyo yavrucaklarimizin aglamaktan baska caresi mi var
Ben de bugün kullanmaya basladm ama ilk. Etap da serum fizyoloji sikmayi unuttum direk öyle yaptm acaba bebegime zarar olurmu çok endiseliym

Ben de bugün kullanmaya basladm ama ilk. Etap da serum fizyoloji sikmayi unuttum direk öyle yaptm acaba bebegime zarar olurmu çok endiseliym
Doktorumuzun verdiği bilgiyi paylaşayım bir daha serum fizyolojik damlatmadan yapmazsınız zira dedi ki:eger s.fizyolojik damlatmadan direkt çekeeseniz yumuşamamış oluyo ve kabuklasan veburuna yapışan sümükler bir de siz zorla çekince tahrişe yolacıyormuş. Bir dahakinde artık zaten doktor sadece serum fizyolojik bile yeterli dedi biz artık kullanmıyoruz bile. İki gunde bir 3-4damla iki burun deliğine damlatıyorum birde ılık banyo tamam.aspirator zor iş aglıyo dayanamıyrm işkinde cık cektik saatlerce agladı ceksek bile ik kez kısacık hup hup tamam zaten anlaşılıyo hemen sumuk kesilirse hemen bırakıyorz Önemli rahat nefes almalı tabi kolay gelsin umarım sağlıklı mutlu olursunuz
Doktorumuzun verdiği bilgiyi paylaşayım bir daha serum fizyolojik damlatmadan yapmazsınız zira dedi ki:eger s.fizyolojik damlatmadan direkt çekeeseniz yumuşamamış oluyo ve kabuklasan veburuna yapışan sümükler bir de siz zorla çekince tahrişe yolacıyormuş. Bir dahakinde artık zaten doktor sadece serum fizyolojik bile yeterli dedi biz artık kullanmıyoruz bile. İki gunde bir 3-4damla iki burun deliğine damlatıyorum birde ılık banyo tamam.aspirator zor iş aglıyo dayanamıyrm işkinde cık cektik saatlerce agladı ceksek bile ik kez kısacık hup hup tamam zaten anlaşılıyo hemen sumuk kesilirse hemen bırakıyorz Önemli rahat nefes almalı tabi kolay gelsin umarım sağlıklı mutlu olursunuz
Çok tesekkur ederim bir daha öyle bi hataya dusmem zaten bana beyin damarlarına zarar veriyor dediler o yüzden çok korkmust um
Bu arada burun damlalarına boşuna para vermeyin eczaneden küçük 150 cc lik izotonik sodyum klorur serum alın birde 5 cc lik enjektör onunla yıkayın. Benim oglum 4 aylık olucak bir tanesi yeni bitti:)
Bu arada burun damlalarına boşuna para vermeyin eczaneden küçük 150 cc lik izotonik sodyum klorur serum alın birde 5 cc lik enjektör onunla yıkayın. Benim oglum 4 aylık olucak bir tanesi yeni bitti:)
Bilginiz için tesekkur ederim:)
Bnm yne bisorum olcak kızım 3 aylik son 1 haftadır eski halinden eser kalmadı çok hareketli bi bebekdi ama artık emmiyor sürekli uyumak istiyor tahlil ler temiz çıktı ama doktor bu bebek de uyuşukluk var dedi en son biogaia kullandım onunla alakalı olabilir mi bu durumu yaşayan oldumu ben bebegimin eski halini ck özledim aglamasini bile

Biogaia bende kullandım bir şişe ondan olacağını sanmam sonuçta kullanan çok. Çocuk nörolojisine gösterin bence içiniz rahat eder en azından umarım bişey çıkmaz geçmiş olsun

Kızlar burun tıkanıklığının yanı sıra bazen kuru bazen de ıslak öksürüğünüz de var mı
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Bnm yne bisorum olcak kızım 3 aylik son 1 haftadır eski halinden eser kalmadı çok hareketli bi bebekdi ama artık emmiyor sürekli uyumak istiyor tahlil ler temiz çıktı ama doktor bu bebek de uyuşukluk var dedi en son biogaia kullandım onunla alakalı olabilir mi bu durumu yaşayan oldumu ben bebegimin eski halini ck özledim aglamasini bile
Canım benim kızım da 47 günlük bende gaz için biogaia kullanıyorum benim kziim hep ağlıyor ondan olduğunu sanmıyorum