Lütfen çocuğu olanlar bi bakın

Defneminenes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2015
365
213
33
Kızlar bugün kızımı doktora götürdüm ve dil altı bağı olduğunu söyledi kestirmemiz gerekmiş kestirince bi problem oldumu bide daha önceki konularımdan hatırlarsınız bebeğim de emme problemi var acaba bununla bi alakası varmi dır emmesinin yaptirinca duzelirmi bilgisi olan lütfen yazsın

İki yeğenim de dil bağı nedeniyle operasyon geçirdi.
Hiçbir problem yok.
Emmede sorun oluşturmuş olabilir öncesinde, net hatırlamıyorum.

Benimde kaynim cocugunda vardi cok uzun sure oyle kaldi cocuk 3 yasina geldi hic birsey kinusamiyordu 3 yasinda yaptirdilar ve cok geriden geldi konusmasi daha bi kac kelimeyi zor diyordu gec kalmamak lazim kolay bir operasyonmus

Benimde kaynim cocugunda vardi cok uzun sure oyle kaldi cocuk 3 yasina geldi hic birsey kinusamiyordu 3 yasinda yaptirdilar ve cok geriden geldi konusmasi daha bi kac kelimeyi zor diyordu gec kalmamak lazim kolay bir operasyonmus
Evet konuşma bozukluğu yapar dedi zaten doktor ama işte anne yüreği korkuyorum

Kızlar bugün kızımı doktora götürdüm ve dil altı bağı olduğunu söyledi kestirmemiz gerekmiş kestirince bi problem oldumu bide daha önceki konularımdan hatırlarsınız bebeğim de emme problemi var acaba bununla bi alakası varmi dır emmesinin yaptirinca duzelirmi bilgisi olan lütfen yazsın

artık dil bağını mutlaka kesmiyorlar
3 şeye bakıyorlar
1) emebiliyor mu (ki sizinki bu sebepten ememiyor olabilir)
2) emebiliyorsa yemek yiyebiliyor mu, çiğnemek için dilini kullanabiliyor mu
3) düzgün konuşabiliyor mu

bu üçünde problem yoksa dil bağını kesmiyorlar artık
çok basit bir operasyon, hemen geçiyor
hiç endişe etmeyin

Evet konuşma bozukluğu yapar dedi zaten doktor ama işte anne yüreği korkuyorum

hayır, illa konuşma bozukluğu yapmaz
benim oğlumun dil bağı var, kesilmedi, çok iyi konuşuyor
küçükkken doktor beklemek istedi, çünkü konuşmasını etkilerse ileriki yaşta da yapılabilir dedi, hiç etkilemedi oğlumun konuşmasını

Bildiğim kadarıyla dil bağı olan bebekler emerken memeyi tam sağamıyor karnını tam doyuramıyor hatta bu sebepten anne mastit olabiliyor.

arkadaşlar dil bağı illa her bebekte aynı etkiyi yapmıyor
illa ememez ya da illa bozuk konuşur diye birşey yok
ha, bu konuda bebeğin emememesi dil bağından olabilir
fakat genellemek yanlış
emer de, konuşur da, yer de
bebekten bebeğe, dil bağının durumundan durumuna değişir

Bence acele karar vermeyin. Benimkizimda da var, biz kestirmedik cok da erken konusmsya başladı her şey normal biraz zanan gecsin sikinti olursa yaptirin bence

benim bi arkadasin hem kizinda hem oglunda oldu.evet bu yuzden sutu duzgun ememiyorlardi.kestirdi hemen duzeldi.hic takma bisey yok yani.ama biran once ameliyat sart.

Yalnız bizimkinde emme yeme problemi de olmadı su an ne durumda onu da bilmiyorum cunku hic sikinti çıkarmadı teyzesinde de var

Zaten genelde emme problemi ile belli olurmuş

Yapsınlar operasyonu rahat emip büyüsün

Eskiden köyde kocakarılar kesermiş şimdi steril ortamda uzman yapacak

Sağlıkla büyütün

Valla kestirecem sanırım belki emmemesi bununla alakalıdır inanın artık nasıl vereceğimi şaşırdım kaç doktor gezdik belki bunu kestirirsek düzelir hani bi umut artık neye sarılacağımı şaşırdım

Hayır bir problem olmuyor, bendede vardı osorun annemde korkmuş 12 yaşımda oldum konuşmamda yutkunmamda problem olmuştu ,küçükken yaptırıñ

Onceki konunuza baktim bebeginiz gece uykuda emebiliyomus birkac doktora daha goturun emme sikayetinizle ilgili.Konusmayi etkileme konusuna gelince konusmasini beklemeniz gerekiyo onceden varsayimlarla bosuna dilbagini kestirmeyin.

Kizlar bende bir anneyim gerci benim cocugum ogle bisey yokta guzel emiyodu simdi iki yasi da yemesinde de bi sorun yok anne baba dede anneanne araba faln diye kelimelr kullaniyo bogle sorunu olan cocuklar hicmi konusmuyo yokasa bogle kelimeler kullaniyomu korktum simdi bi akil verin.

Oğlumun dil altı bağı da kesildi. Çok basit bir operasyon endişelenmeyin. Ileride kobuşma bozukluğuna neden olabilir de olmayabilirde. Emmesindeki problem Yüksel ihtimalle bağdan kaynaklanıyor.

Oğlum 4-5 aylık falanda operasyonu geçirdiğinde,o benim kadar ağlamadı :)

evet emmesini engellemis olabilir.
arkadasimin kizinda da vardi. o da ememedi ve ek gidaya gecince vs yiyemeyince dr ayni teshisi koydu. babasinda da varmis. kizin dil alti o parca buyuk oldugu icin problem oluyormus.dr kesimin zor olmadigini ve bi kesildikten sonra rahatlama olacağını demisti.

bence hemen kestirin . arkadaş ek.gidada yemek yedirme de cok zorlandi yiprandi simdiden kurtulursaniz daha ii olur

Back
X