Lütfen çocuğu olanlar bi bakın

Komşumuzun çocuğunda vardı konuşamıyrdu çocuk hep birşey isterken işaretle iisterdi hiç su bile doğru düzgn diyemezdi doktora gitti kestirdiler hiç bir problem olmadı ikinnci çocgundada oldu onu bkletmedi hemen kestrdi çnkü gerçektn konuşaamamssı hele bide bbüyümesi beklendiğinde ççokk değişik oluyr toplumdada fark ediliyr emmesinede belki bir zaraarı olmuş olabilir

Komşumuzun çocuğunda vardı konuşamıyrdu çocuk hep birşey isterken işaretle iisterdi hiç su bile doğru düzgn diyemezdi doktora gitti kestirdiler hiç bir problem olmadı ikinnci çocgundada oldu onu bkletmedi hemen kestrdi çnkü gerçektn konuşaamamssı hele bide bbüyümesi beklendiğinde ççokk değişik oluyr toplumdada fark ediliyr emmesinede belki bir zaraarı olmuş olabilir
Yani gelişimini demi etkiliyor

Yani gelişimini demi etkiliyor
Kızımın dil bağı vardı hatta doktor bukadar bağlı hiç görmedim demişti. Dilinin ucundsn bağlıydı. 7gunlukken kontrolde fark edildi ve evet kızım ememiyordu. Emmeye çalışıyordu tutamıyordu. İlk 40 gün önce emzirmeyi deneyerek daha sonra sağdığım sutu vererek besledim. Sonra denedikçe emmeye başladı. Doktor çok küçük olduğu için operasyonu yapmak istemedi. Zamanla emme sorunu çözüldü (eşimde de dil bağı varmış) konuşma mevzusu ise sürekli takip ettim ve 15 aylıkken bıcır bıcır konuşmaya başladı. Doktor gerek görmedi konuşma sorunu yaşamadığımız için. Şuan kızım 4.5 yaşında ve çok düzgün güzel konuşuyor. Yani biz operasyonsuz geçirdik. Operasyon ise yakarak yapıldığı için yara vs olmayacaktı.

yiğenim bir haftalıkken kestirdik hiçbir sıkıntı olmadi.

Kızlar bugün kızımı doktora götürdüm ve dil altı bağı olduğunu söyledi kestirmemiz gerekmiş kestirince bi problem oldumu bide daha önceki konularımdan hatırlarsınız bebeğim de emme problemi var acaba bununla bi alakası varmi dır emmesinin yaptirinca duzelirmi bilgisi olan lütfen yazsın
Emme problemi düzelir, endişe etmeyin. Geçmiş olsun.

Oğlumda da vardı. Daha iki günlükken söyledi doktor. Ama biraz büyüsün dedi. Emmesinde hiç sıkıntı olmadı ama riske atmak istemedik ileride konuşmasında problem yaşayabilir diye. 3,5aylıkken sünnet oldu. Doktor ikisini bir yapalım, normalde iki işlem aynı anda yapmam ama bu çok basit bir şey dedi. Genel anesteziyle ikisini bir yaptı. Uyandıktan on dk sonra emzirebildim. Tek başına dil altı bağını keserken anestezi olmaz sanırım ama bilemiyorum. Sonrasında hiçbir şey yapmamıza gerek kalmadı, yara vs olmadı. İşlem anını bilemiyorum ama sonrası çok rahat. Bence yaptırın emmesi de belki ona bağlıdır. Basit bir işlem dedi doktor. Kafanız rahat olur konuşmayı etkiler mi diye yıllarca düşünmezsiniz. Bizim bir tanıdığın 3yaşında bebeği var şimdi cesaret edemiyorlar ve konuşmasında problem var. Olmayabilir de harika çıkarabilir sesleri ama olabilir de.

Oğlumda da vardı. Daha iki günlükken söyledi doktor. Ama biraz büyüsün dedi. Emmesinde hiç sıkıntı olmadı ama riske atmak istemedik ileride konuşmasında problem yaşayabilir diye. 3,5aylıkken sünnet oldu. Doktor ikisini bir yapalım, normalde iki işlem aynı anda yapmam ama bu çok basit bir şey dedi. Genel anesteziyle ikisini bir yaptı. Uyandıktan on dk sonra emzirebildim. Tek başına dil altı bağını keserken anestezi olmaz sanırım ama bilemiyorum. Sonrasında hiçbir şey yapmamıza gerek kalmadı, yara vs olmadı. İşlem anını bilemiyorum ama sonrası çok rahat. Bence yaptırın emmesi de belki ona bağlıdır. Basit bir işlem dedi doktor. Kafanız rahat olur konuşmayı etkiler mi diye yıllarca düşünmezsiniz. Bizim bir tanıdığın 3yaşında bebeği var şimdi cesaret edemiyorlar ve konuşmasında problem var. Olmayabilir de harika çıkarabilir sesleri ama olabilir de.
Yarın kestirecegim inşallah canı çok acımaz saolun

Back
X