• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen degismeme yardım edinnnn

ozlemsss381

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2019
93
36
8
28
Hanımlar merhaba. Lütfen degismeme yardımcı olun. Evliyim 1 çocuğum var. Ev temizliği konusunda aşırı tembelim. Evlenmeden öncede temizlikle çok alakam yoktu ama evlenince tamamen bana kaldığı için çok bocaladim. Bugün başlıyorum bir gaz ile bir bakıyorum yine bırakmışım. Ben bunu nasıl değiştirebilirim. Bugünden örnek veriyim kaynanamlar aradı 5 dakika ugrayalim diye apar topar bütün dağınıklığı topladım yatak odasına attım kapıyı kapattım. Ama eve makina tutulmuş değil yerler silinmiş değil ben ne kadar kamuflede etsem mutlaka bir yerden görünüyor. Ve ben artık belkide yaşım ilerledikçe uyanmaya başladım. Arkamdan evi kirli denilsin istemiyorum. Bence diyorlardır. Nolur bana birşey söyleyin bir türlü degisemedim çok utanıyorum artık

EDİT: Ben çalışan biriydim çocuğum oluncak ayrılmak zorunda kaldım. Eşimin kendi işi ve vardiyalı çalışıyor gece sabah öğlen yani evin belli saatlerinde evde onda da çoğunlukla uyuyor. Annem yok akrabalarım il dışında yalnızım yani. O Yenidoğan sıkıntılarını falan hep tek atlattim. Sanırım bu yüzden üzerimde bıkkınlık var. Eşim evde yok akşama kadar ben batırıp ben temizliyorum bunun bosvermisligi var üzerimde ve iyice ipin ucunu kaçırdım. Şimdi yapmaya yapmaya daha çok yapmayalım geldi

Son düzenleme:
İnceden olmasa bile süpürge bile sürmüyorsanız evin hali hal değildir. Çünkü 1 gün bile süpürmesen alıp başını gidiyor. Çocugunuzda var öyle bi ortamda ne kadar sağlıklı büyüyebilir. Bence kendinizi silkeleyip bi an önce evinizi bi yerden temizlemeye baslamanız lazım.

Hanımlar merhaba. Lütfen degismeme yardımcı olun. Evliyim 1 çocuğum var. Ev temizliği konusunda aşırı tembelim. Evlenmeden öncede temizlikle çok alakam yoktu ama evlenince tamamen bana kaldığı için çok bocaladim. Bugün başlıyorum bir gaz ile bir bakıyorum yine bırakmışım. Ben bunu nasıl değiştirebilirim. Bugünden örnek veriyim kaynanamlar aradı 5 dakika ugrayalim diye apar topar bütün dağınıklığı topladım yatak odasına attım kapıyı kapattım. Ama eve makina tutulmuş değil yerler silinmiş değil ben ne kadar kamuflede etsem mutlaka bir yerden görünüyor. Ve ben artık belkide yaşım ilerledikçe uyanmaya başladım. Arkamdan evi kirli denilsin istemiyorum. Bence diyorlardır. Nolur bana birşey söyleyin bir türlü degisemedim çok utanıyorum artık
Temizleyin süpürün dağınık olsun önemli değil ama enazından temiz olsun biz iki kişiyiz bir gün süpürmezsem toz alıp başını gidiyor sizinkini düşünemiyorum bile 😁

İnceden olmasa bile süpürge bile sürmüyorsanız evin hali hal değildir. Çünkü 1 gün bile süpürmesen alıp başını gidiyor. Çocugunuzda var öyle bi ortamda ne kadar sağlıklı büyüyebilir. Bence kendinizi silkeleyip bi an önce evinizi bi yerden temizlemeye baslamanız lazım.
Hayır ortaya dökülen dokuntulere tutarimda detaylı olmuyor. İyide gelenin nereye bakacağı hiç belli olmuyor

Çalışan anneyim.
Tek çocuk annesiyim.
Günlük elimde ıslak mendille mıobilyaların tozunu alırım.
2 günde bir ev süpürür ve silerim.
Tuvaleti hergün yıkarım.
Banyoyu 2 günde bir silerim muhakkak.
Yoksa önünü alamam.
Pencere, cam, çerçeve gibi detaylı temizliğimi 2 ayda bir perdelerimi yıkarken yaparım.
Zaten yerleri 2 günde bir sildigim için detaylı temizlik gibi oluyor.

Bence öncelikle evi hergün bir oda olacak şekilde detaylı şekilde temizleyin camları silin perdeleri yıkayın tamamen temiz olsun. Evi tam olarak bitirdikten sonra kirlenmesine müsaade etmeyin hergün olmasa da süpürün silin. Ve dağınık hiç bırakmayın aldıgınizi yerine koyun düzenli olunca temizlemesi de kolay olur 😊

Evini temiz tut misafir gelir bedenini temiz tut olum gelir demisler..
Böyle böyle yediler ömrümüzü.
El alem adlı tarikat yüzünden hangi deterjanın nereden işe yaradığını şakır şakır söyleyen kadınların çoğu gerçekten neyden zevk aldığını, neye yeteneği olduğunu, kim olduğunu bile bilmeden ölüyor. Ruhunu da kıl tüy düşünerek mi versin?

biriktirmessen yeter ..hepsini yapamıyorsan hergün bir bölümü yap ..bir gün mutfak birgün banyo en azından önü geçilemez hale gelmez

çocuğu annenize bırakıp eve dönüp temizleyin çocukla iş yapılmıyor ki haftada 1 gün kesin silip süpürün bu sayede dolaplara kaldıracağınız yıkanmışlar olur bunlar kalkınca ev düzeliyor

Böyle böyle yediler ömrümüzü.
El alem adlı tarikat yüzünden hangi deterjanın nereden işe yaradığını şakır şakır söyleyen kadınların çoğu gerçekten neyden zevk aldığını, neye yeteneği olduğunu, kim olduğunu bile bilmeden ölüyor. Ruhunu da kıl tüy düşünerek mi versin?
Siz uygulayin veya uygulamayin kimse beden ve ev temizligine onem verdi diye kendi becerilerinden geri kalmiyor eskiler soylemisse vardir bir bildikleri..

Ben git gide pasaklı bir kadın oldum ve utanmam da kalmadı bu konuda, tavsiye ederim. :KK53:
Mikrop kapmayacak kadar temizliğimizi eşimle yapıyoruz ve hatta eşim daha çok silip duruyor. (Adam başak burcu)
Tuvaletlerin-mutfağın-yatağın temizse, sen de vücudunu temiz tutuyorsan tamam gerisi çok da şey değil, dağınık ev de yaşanılan evdir, öyle katalog çekimlerindeki gibi kalmıyor hiçbir yer çocuklu evde bilhassa.

Geçen kuzeni çağırdım "Kız gel, iki muhabbetin belini kıralım Korona morona yıldım" dedim.
Evyenin içinde bulaşık, yemeğim ona göre, piskevitlerim filan var çayın yanına, salon balkonunda çamaşırlar donlar, salonun köşesinde yarı katlanmış yerleştirilmeyi bekleyen havlular, odamda her bir yeri boya olmuş masa, yaptığım son icraatlar sonrası lavaboya döktüğüm boyalı sudan kalma mavili morlu siyahlı bir lavabo içi, kuşumuz Şeker'in hunhar yem yiyişi ile her yere tohum saçılmış balkon, oğlanın "Bu burada dursun ellemeyin!" diye buyurdukları evin her yerine park edilmiş türlü türlü arabalar... Oraya buraya dökülmüş bi şeyler.

Verdim ayağına terlik, demledim çayı, muhabbetimize baktık.
Ortalıkta don görünmüyorsa, tamam sorun yoktur :KK70:

İlave edeyim: Eşya azalttım baya, bunun temizlikte faydasını gördüm. Tavsiye ederim, eviniz sıkış tıkış eşya dolu olmasın, temizliğe köle etmesin eşyalarınız sizi.

youtube de asiri titiz insanlarin hayati war onlari izle canim belki ilham olur bide soyle dusun bi isin war yapmiyosun ama 5 gunde gecse o isi sen yapicaksin iyisimi kalk simdi yap nasil olsa sana kalcak yapimi😉

Benim gördüğüm evdeki kalabalık ne kadar azsa temizlik o kadar kolay oluyor.

Genellikle sık kullanılan gazete/oyuncak gibi objeler açıkta dolaşırken eski eşyalar dolapta keyif sürüyor.

Yararlı gördüklerim:
- Evde sık kullanılan her eşyanın sabit bir yeri olmalı ve bu yer eşyayı kullandığınız yere yakın olmalı
- Vestiyer ve dolaplarda yer yoksa 1 yıldır elinizi sürmediğiniz eşyaları/döküntüleri çıkartın/bağışlayın, anısı yok eziyeti var 😡
- Açılan yerlere olması gereken eşyaları koyun
- Kalabalık yaratan baharatlar için 8li döner baharatlık aldım ❤️
- Çivi/ iğne/ iplik/ takı vb eşyalar için organizer takı kutuları aldım 😊

Günlük temizlik için pomodoro tekniği kullanıyorum, 25 dakikada çılgın temizlik yapılıyor, öneririm.

Benim her zaman prensibim şudur, günlük ev süpürurum mutlaka çünkü süpürmezsem baş olmaz lavoba tuvalet yıkarım,yerleri üç gunde falan silerim mutfağım genel olrak temiz görünür ama şuan içleri içler acısı elim daha değmedi napiyim 😂😂😂 yani kendimi harap etmem evim bal dök yala olsun diye ama ipin ucunuda bırakmam çocuklu ev sonucta illaki temiz olması lazım bazı yerlerin. Detaylı temizliği eşimle yaparım zaten kendim uğraşmam.

Back
X