• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen degismeme yardım edinnnn

Ev hanımı değil misiniz? Normal bir ev 3 4 odadır zaten. Çocuğunuz uyurken veya eşiniz ilgilenirken evi toplamak niye zor olsun. Fazla eşyayı ıvır zıvır kaldırın evden.
Yemekle uğraşmayın bazı günler sadece temizliğe vakit ayırın. Her gün bir odaya yoğunlaşın.
Eşiniz çalışıyorsa tatil günlerinde ev işine bıkaç saat yardım edebilir arada evi supirebilir vs.
Herkes evine temizlikçi tutmuyor burada hem çalışan hem ev işi yapan kişiler var. Ben çalıştığım günler işten gelir hiç oturmadan yemek sonra az biraz dinlenip temizlik yaptığım cok oldu.
Şu an izindeyim. Ev hanımligi rahat yani her şeye fazla fazla vakit var.

Bir duzen otuttur kendine. Haftada birgun temizlik gunun olsun. Ertesi gun camasir ve utu gunun olsun. Her esyayi kullandiktan sonra yerine koyarsan daginiklik da olmaz, ortaligi toplamak icin vakit de kaybetmezsin. Her aksam yatmadan once daginikligi toplarsan sana sadece gun icinde yemek isi falan kalir.
Yapmaya yapmaya insan useniyor. Bir duzen oturtmak icin istersen once halilari su an icin yikamaya ver. Halilar gelene kadar her yeri temizle. Bir duzen otuttur. Sonra da haftada bir gun sadece temizlik gunun olur.

Canım biz burada kendimize bir güzel gaz verip ev temizliği yapıyoruz. Nego Nego da çok iyi motive ediyor. Katıl istersen aramıza

Canım biz burada kendimize bir güzel gaz verip ev temizliği yapıyoruz. Nego Nego da çok iyi motive ediyor. Katıl istersen aramıza
aynen bende katıldım günlük odevler sayesindedetay oluyor erteledigim bütün isleri hallettim sokuk dikmek ayakkabiligi düzenlemek fırın silmek gibi bende 5 erkek cocuk var birde eşim 6 erkek her kadının harcı değildir onca insanın arkasını toplamak ama püf noktası erteleme ve yerlestir toplu olsun ve anında temizle

aynen bende katıldım günlük odevler sayesindedetay oluyor erteledigim bütün isleri hallettim sokuk dikmek ayakkabiligi düzenlemek fırın silmek gibi bende 5 erkek cocuk var birde eşim 6 erkek her kadının harcı değildir onca insanın arkasını toplamak ama püf noktası erteleme ve yerlestir toplu olsun ve anında temizle
Temizlik ev toplu olunca daha kolay oluyor. Göze daha basit geliyor. Diğer türlü olmuyor zaten.

Günümü evi temizlemek icin asla ayırmıyorum banyoya girdiysem lavabo duş kabini vs ne varsa hazir girmisken yıkar cıkarım . Hep yapildigi icin cok kirlenmez zamanımı almaz .
Wc de aynı sekilde girince bi camasir suyu doker yıkar çıkarım.
Mutfakta makinayi boşaltır veya bir yeri yerlestirirken bi yandan dolapları siler bi yandan yerlestirir bitiririm.
Makinayı yine doldurken tezgahı boşaltırken ocagı siler de bırakırım .
Her odadan girip ciktigimda yerinde olmayan bisey varsa onu da yanimda goturur yerine koyarım.
Camasirlari katlayinca duzenli koyarim her zaman duzenli alirim dagılmaz .
Sadece silip süpürmek ayrı bi iş onları da cumartesi kahvaltıdan
Sonra ve pazartesi carsamba programladım iş den gelince diye halim varsa yaparim yoksa da illaki kullandigim odalari mutfagı en azindan bi supurge tutarım . Onun haricinde ay sunu yapmaliyım diye bi sey yok . Cocuklu ev daha daginik gorunur her aksam yatmadan once butun daginikligi toplayip yatmaya calisin en azindan. Elinizin altindaki gereksizleri kaldırın yada bi anda sıkışmazsınız .nacizane tavsiyem elinizin degdigi girdiginiz yerleri ufak ufak yapın zamanınız ve gucunuz yoksa

Çalışan anneyim.
Tek çocuk annesiyim.
Günlük elimde ıslak mendille mıobilyaların tozunu alırım.
2 günde bir ev süpürür ve silerim.
Tuvaleti hergün yıkarım.
Banyoyu 2 günde bir silerim muhakkak.
Yoksa önünü alamam.
Pencere, cam, çerçeve gibi detaylı temizliğimi 2 ayda bir perdelerimi yıkarken yaparım.
Zaten yerleri 2 günde bir sildigim için detaylı temizlik gibi oluyor.
2 gunde bir sil supur, 2 ayda bir perde cok degil mi yahu🙄 valla insan temizlikten baska bisey yapamaz ki bu temizlik temposuyla

Ben de tam tersi temizlik yapmayınca psikolojim bozuluyor tezgahın üstünde bardak kalsa wc yi 1 gün yıkamasam o tozları almasam oturamam bile..süpürge üçüncü kolum..Temizliği abartmıyorum ama bunlar günlük rutin işlerim zaten hergün yapınca temiz oluyor ve günlük 1 saatimi almıyor.. yorumum hoşuna gitmeyen olabilir ama mutfak evyesinde 2 günlük bulasığı kalmış birinin evinde ne birsey yiyip içerim ne wc sine bi kova su döküp yıkanmamış kenarlarnda sidik kalmış tuvaletine çatlasamda oturup işerim ne de o lavobosunda elimi yıkarım kısaca mecbur kalmadıkca o eve misafir bile olmam kaldı ki o evde yaşanıyor..mikrop kaparsınız en iyisi kadir ezildi temizlik benim işim izleyin

Instagram'da temizliksever diye bir hesap var o kadın gün gün bölmüştü işleri belki işinize yarar.

İş konusunda üşengec bı ınsansan genel temızlık yapmak senı yorar. O yuzden bı kadın bul genel temızlık yaptır hatta bıraz fazla ver dolap ıclerını falanda bı duzene sokun beraber hersey yerlı yerınde olsun fazlalık fılan varsa atın, sonrasında hergun 10 dakıka toplama alır 20 dakıkada sıl supur alır.2 ayda bırde yıne cam kapı duvar ıcın bırını cagırabılırsınız. Bulasık camasırda yaparsınız zaten. Ben hergun sıl supur toz al tuvalet banyo kesın yaparım ama bazen halsız fılan olupta ısın ucunu bı kacırınca heryere yetısemıyorum. Arkadası cagırıp ona yaptırıyorum sonra yıne devam edıyorum. Yoksa agır ıse bende üsenırım

Kendimi hiç kasmam.. canım nereyi istedi o anda onu yaparım. Yarıda kalmasını da umursamam. Süpürge evin ortasında kalabilir ben yorulmuşsam dinlenirim..herşeyi 1 güne sıkıştırmam..banyoda el yıkarken lavabo pis geldiyse gözüme o anda basar çamaşır suyunu cifi oraları temizleyiveririm.. spontane yaparım temizliği. Hiç üzmem kendimi:) böylece bunları bir görev gibi görmeden halletmiş oluyorum..aramızda sevgi saygı gelişiyor temizlik efendiyle:))

Hanımlar merhaba. Lütfen degismeme yardımcı olun. Evliyim 1 çocuğum var. Ev temizliği konusunda aşırı tembelim. Evlenmeden öncede temizlikle çok alakam yoktu ama evlenince tamamen bana kaldığı için çok bocaladim. Bugün başlıyorum bir gaz ile bir bakıyorum yine bırakmışım. Ben bunu nasıl değiştirebilirim. Bugünden örnek veriyim kaynanamlar aradı 5 dakika ugrayalim diye apar topar bütün dağınıklığı topladım yatak odasına attım kapıyı kapattım. Ama eve makina tutulmuş değil yerler silinmiş değil ben ne kadar kamuflede etsem mutlaka bir yerden görünüyor. Ve ben artık belkide yaşım ilerledikçe uyanmaya başladım. Arkamdan evi kirli denilsin istemiyorum. Bence diyorlardır. Nolur bana birşey söyleyin bir türlü degisemedim çok utanıyorum artık

EDİT: Ben çalışan biriydim çocuğum oluncak ayrılmak zorunda kaldım. Eşimin kendi işi ve vardiyalı çalışıyor gece sabah öğlen yani evin belli saatlerinde evde onda da çoğunlukla uyuyor. Annem yok akrabalarım il dışında yalnızım yani. O Yenidoğan sıkıntılarını falan hep tek atlattim. Sanırım bu yüzden üzerimde bıkkınlık var. Eşim evde yok akşama kadar ben batırıp ben temizliyorum bunun bosvermisligi var üzerimde ve iyice ipin ucunu kaçırdım. Şimdi yapmaya yapmaya daha çok yapmayalım geldi
Canm benim evim 250 metrekare ve hep tek başıma yaptım temizliği bazen ağladığım bile oluyordu yorgunluktan çok bunalırsan ayda iki kez bir temizlikçi tut.Onun dışında da evini iki güne bir süpürmeye çalış.Tuvalet temizliği de çok önemli ona da dikkat etmeni tavsiye ederim

Baskasi icin degil kendin ve bebein icin yap emeklediginde o silinmemis mikroplu yerlerde gezindigini düsünunce🤢 ben hastalik derecesinde temizlik yapmam bana yettigi kadar yaparim sofradan kalk hopp hersey makinaya banyoya girerim WC mutlaka kirklanir banyo beni icin kirmizi cizgi temiz olmali diger odalar dagiliyo 2 cocuk gezip yiyorlar dökuluyo yapcak birsey yok

Böyle böyle yediler ömrümüzü.
El alem adlı tarikat yüzünden hangi deterjanın nereden işe yaradığını şakır şakır söyleyen kadınların çoğu gerçekten neyden zevk aldığını, neye yeteneği olduğunu, kim olduğunu bile bilmeden ölüyor. Ruhunu da kıl tüy düşünerek mi versin?
aradigim cevap. konudan gonul rajatligiyla cikabilirim:)

150 m ev her yer dolap. Her yer eşya.elimde olsa1oda1 salona taşıncam. Bende tüm günümü temizliğe ayırmam. Pis gördüğüm yeri temizlerim.süpürge haftada 1..2 kez çalışır.hiç de kasmam kendimi.benim için mutfak banyo temizse diğer yerler kolay..

Ben de sizin gibiyim ama benim eşim çok kirletiyor ortalığı ve çok dağınıktır sağolsun. Corona nedeniyle eve yardımcı da çağıramıyorum ve eşim de 7/24 sürekli evde. Bir yeri temizliyorum diğer taraf batıyor, yetişemiyorum, ben de evden çalışıyorum, çok bunalıyorum bir de corona yüzünden herşeyi tek tek yıkayıp dejenfekte işi de çıktı. Ben öncelik sırasına göre yapıyorum. Genelde mutfaktan başlıyorum. Mutfak temiz olunca moralim düzeliyor. Sonra yatak odası salon ve yerler. Camlar en sona kalıyor, cam silinmese de büyük problem değil. Ama anlıyorum sizi, ipin ucu kaçtı diye düşünmeyin bir yerden başlayın, arada kahve molası falan verin kendinize, yapabildiğiniz kadar, yani el alem ne diyecek diye düşünmeyin kendiniz için yapın.

Evde durdukca insan iyice titizleniyor aslinda. Calisirken hem goze batmiyor hem insanin enerjisi olmuyor.
Kendinize bir rutin belirleyin. 2 gunde bir en azindan supurun. Haftada bir silip toz alin. Ev supurmediginiz gunler tuvalet banyo temizleyin. Bu sekilde cok yorulmamis olursunuz

Ayda 1 tam gün ya da ayda 2 kez yarım gün hanım bul. Bir tane şarjlı süpğrge edin. Vileda turbo paspas al. Evdeki bütün fazlaları at.

Back
X