Lütfen degismeme yardım edinnnn

bence dağınıklılık önemli değil temiz olsun ev yeter mesela bir arkadaşım var çok severim kendisini ama evi hep düzenlidir hiç dağınık görmem ama evinde bir bardak su dahi içmeyi midem kaldırmıyo çünkü gerçekten pis evi mutfak banyo tuvalet her yer leş bende tam tersi dağınığımdır ama her evime gelen evimin çok temiz olduğunu söyler sürekli ev toplamakla uğraşmam çünkü çocuklu ev dağınık olur onlarla uğraşırsam evin temizliği istediğim gibi olmuyo

Ben cok titiz degilim ama ortalik b.k gotursunde istemem..acikcasi belli bir standart temizlik her evde olmali..tek cocukla boyleyse 2.ile daha zor olur..yani siz darlanmiyorsunuz belli ama beni bogar..ve evet gelenler anlar evin halinden

Evdeki fazla eşyaları çıkarak başlayın işe. Esya ne kadardır az olursa toplaması da temizliği de o kadar kolay oluyor.
Yani bilmiyorum günde maksimum bir saatte yapılacak isle ev belli bir düzen ve temizlikte olur.
Ertelemeyip günlük yapılacakları yaparsanız, süpürme, toz alma, lavabo temizliği gibi rahat edersiniz.

Ayrıca neden temizlik tamamen size kalıyor , eşinizde bir işin ucun ucundan tutsun bir zahmet.

Eşyanız çoksa azaltın.
Günde belli bir süre ayırın bu işlere
mesela çalışmıyorsanız sabah kalktığınız gibi halledin.Ben çalıştığım için ya işe gitmeden daha erken kalkıyorum ya da yatmadan dağınıklık varsa topluyorum
Benim oğlum olduğu için gün içinde 3-4 kere bile süpürdüğüm oluyor kırıntı vs çok dökülüyor. Silme işini haftada 1-2 kere yapıyorum. Çocuklu evse gün içinde dağılıyor devamlı normal. Ama çocuğunuz yoksa sabahtan bile toplasanız gün içinde rahat edersiniz

Hanımlar merhaba. Lütfen degismeme yardımcı olun. Evliyim 1 çocuğum var. Ev temizliği konusunda aşırı tembelim. Evlenmeden öncede temizlikle çok alakam yoktu ama evlenince tamamen bana kaldığı için çok bocaladim. Bugün başlıyorum bir gaz ile bir bakıyorum yine bırakmışım. Ben bunu nasıl değiştirebilirim. Bugünden örnek veriyim kaynanamlar aradı 5 dakika ugrayalim diye apar topar bütün dağınıklığı topladım yatak odasına attım kapıyı kapattım. Ama eve makina tutulmuş değil yerler silinmiş değil ben ne kadar kamuflede etsem mutlaka bir yerden görünüyor. Ve ben artık belkide yaşım ilerledikçe uyanmaya başladım. Arkamdan evi kirli denilsin istemiyorum. Bence diyorlardır. Nolur bana birşey söyleyin bir türlü degisemedim çok utanıyorum artık
Bence başkaları diyecek diye değil kendin istediğin için yapmalısın. Bir anda değiştiremez alışkanlıklarını insan. Bir gün bir odayı komple temizlemekle başla. Diğer günler diğer odalara geçersin. Böyle daha kolay olacağını düşünüyorum ☺️

Çalışan anneyim.
Tek çocuk annesiyim.
Günlük elimde ıslak mendille mıobilyaların tozunu alırım.
2 günde bir ev süpürür ve silerim.
Tuvaleti hergün yıkarım.
Banyoyu 2 günde bir silerim muhakkak.
Yoksa önünü alamam.
Pencere, cam, çerçeve gibi detaylı temizliğimi 2 ayda bir perdelerimi yıkarken yaparım.
Zaten yerleri 2 günde bir sildigim için detaylı temizlik gibi oluyor.
kız nasıl yapıyosun hergün wc temizleme... :KK57:

Viledan her sabah hazır olsun once dagınıklıgını topla sonra supur sil. Yerleri silme ısını Hergun yapmasan bile bırgun yap bırgun yapma. Zaten boyle yaptıkca alısacaksın. Ben önceden 4 5 gunde bir siliyordm ama alıstırdım kendımı bazen hergun yorgun hissedersem ertesi gun siliyorum.. Ama bu ısın en buyuk sırrı hicbir ısı sonraya bırakma sonra yaparım deme dersen sonuc hüsran. Yemekmı yedın hemen bulaşıkları at makınaya dıyelımkı ocaga azıcık cay damlamıs asla sonra deme anında sil. Toz besin hazırda olsun hergun sil heryeri şipşak.kahvemı ıctin amaaan bıtanede fincan bıraz bırıksın sonra atarım makınaya deme o anda sepetle makınaya.. Boyle boyle alısırsn zaten. 4 5 gune bir evi silen ben sımdı hergun silmedımmı ayaklarımı yapıs yapiş hissediyorm ve ekliyorum ev ısı bitmez sunu yapayım dersin bu cıkar bu bıter o cıkar muhakkak elin her zaman evin ustunde olmalı. 2. Bebemden sonra evin halı beni cıldırtıyodu yetısemıyordm ozellıkle kucuk bebek oldumu zor sonradan kendime plan cızdım tabi bebekte buyuyp uykusu bıraz duzene girince sende kolay isleri yetıstirebılıyosn. Kolay gelsin :)

kız nasıl yapıyosun hergün wc temizleme... :KK57:
Wc klozet çamaşır suyunu döküp siliyorum.
Kullanıyoruz gün boyu içim raha etmiyor zaten wc banyo ile bir.
Klozeti silmişken yerleri de siliyorum çünkü her gün abdest alınyor haliyle yerlere su damlıyor.
İşten geldigimde kendimi önce banyoya atıyorum.

Ben git gide pasaklı bir kadın oldum ve utanmam da kalmadı bu konuda, tavsiye ederim. :KK53:
Mikrop kapmayacak kadar temizliğimizi eşimle yapıyoruz ve hatta eşim daha çok silip duruyor. (Adam başak burcu)
Tuvaletlerin-mutfağın-yatağın temizse, sen de vücudunu temiz tutuyorsan tamam gerisi çok da şey değil, dağınık ev de yaşanılan evdir, öyle katalog çekimlerindeki gibi kalmıyor hiçbir yer çocuklu evde bilhassa.

Geçen kuzeni çağırdım "Kız gel, iki muhabbetin belini kıralım Korona morona yıldım" dedim.
Evyenin içinde bulaşık, yemeğim ona göre, piskevitlerim filan var çayın yanına, salon balkonunda çamaşırlar donlar, salonun köşesinde yarı katlanmış yerleştirilmeyi bekleyen havlular, odamda her bir yeri boya olmuş masa, yaptığım son icraatlar sonrası lavaboya döktüğüm boyalı sudan kalma mavili morlu siyahlı bir lavabo içi, kuşumuz Şeker'in hunhar yem yiyişi ile her yere tohum saçılmış balkon, oğlanın "Bu burada dursun ellemeyin!" diye buyurdukları evin her yerine park edilmiş türlü türlü arabalar... Oraya buraya dökülmüş bi şeyler.

Verdim ayağına terlik, demledim çayı, muhabbetimize baktık.
Ortalıkta don görünmüyorsa, tamam sorun yoktur :KK70:

İlave edeyim: Eşya azalttım baya, bunun temizlikte faydasını gördüm. Tavsiye ederim, eviniz sıkış tıkış eşya dolu olmasın, temizliğe köle etmesin eşyalarınız sizi.
Don önemli. Bi de sutyen. 😁

Wc klozet çamaşır suyunu döküp siliyorum.
Kullanıyoruz gün boyu içim raha etmiyor zaten wc banyo ile bir.
Klozeti silmişken yerleri de siliyorum çünkü her gün abdest alınyor haliyle yerlere su damlıyor.
İşten geldigimde kendimi önce banyoya atıyorum.
banyoyu hergün temizlemesem de kara küf lekeleri hiç sevmiyorum..
karbonat bulaşık deterjanla silince çıkıyor
çamaşir suyu bende kullaniyordum dahada çıkıyolar. küflekeleri :(

Hanımlar merhaba. Lütfen degismeme yardımcı olun. Evliyim 1 çocuğum var. Ev temizliği konusunda aşırı tembelim. Evlenmeden öncede temizlikle çok alakam yoktu ama evlenince tamamen bana kaldığı için çok bocaladim. Bugün başlıyorum bir gaz ile bir bakıyorum yine bırakmışım. Ben bunu nasıl değiştirebilirim. Bugünden örnek veriyim kaynanamlar aradı 5 dakika ugrayalim diye apar topar bütün dağınıklığı topladım yatak odasına attım kapıyı kapattım. Ama eve makina tutulmuş değil yerler silinmiş değil ben ne kadar kamuflede etsem mutlaka bir yerden görünüyor. Ve ben artık belkide yaşım ilerledikçe uyanmaya başladım. Arkamdan evi kirli denilsin istemiyorum. Bence diyorlardır. Nolur bana birşey söyleyin bir türlü degisemedim çok utanıyorum artık

Çocuklu ev bal dök yala olmaz zaten ama belirli bir düzende iş yapmak lazım
Kendinize program yapın ve ona uyun
Mesela öncelikle aldığınızı yerine koyun, dağınıklığın önüne geçin
Sabah kahvaltı faslından sonra süpürün ve silin en az haftada iki kez, yerleri hallederken bir makina çamaşır atın yıkansın. Ve her gün bir yeri dip köşe temizleyin, mesela çocuk odası temizlenencek diyelim ; nevresimlerini çıkarın, tozunu alın, camını silin, yerini süpürüp silin çıkın, böylece bir iki haftada kaba iş biter, sonra bir rutine oturtun. Bir de günlük yaptığınız işler olmalı, düzenli mutfak toplamak, her gün bir kez banyo temizlemek gibi, böyle böyle bir rutin oturur. Evdeki fazlalıklardan kurtulun mesela çocuk odasında, yatak odasında, mutfakta yıkanabilir halılar kullanın, siz odayı temizlerken halısı da yıkanır mis gibi olur. Üç ayda bir yıkanmayacak halılarınızı yıkamaya verin onlar gelene kadar perde, cam gibi işleri yapın çıksın aradan böyle böyle gider. Evde yapılan iş durmuyor, şimdi yaz zaten kapı cam açık toz hat safhada, üst üste yığılırsa başetmek zor

Böyle böyle yediler ömrümüzü.
El alem adlı tarikat yüzünden hangi deterjanın nereden işe yaradığını şakır şakır söyleyen kadınların çoğu gerçekten neyden zevk aldığını, neye yeteneği olduğunu, kim olduğunu bile bilmeden ölüyor. Ruhunu da kıl tüy düşünerek mi versin?

Gercekten bu millet biri arkamdan konuşur diye korkudan ölüyor.
Bir teyze vardi uzun yola cikarken kılını tüyünü özellikle alirdi sebebi de uzun yolda otobus kaza yaparsa hastaneye vs kaldirdiklarinda ustunu filan cikarirlarsa ameliyat icin killi milli gormesinler diyeymiş 😂😂😂😂😂

benim cocuksuz halim bu , cocuklu halimi hic yazmayayim.

Bir gun bir akraba bizim oraya gelmis, ugrayayim bir kahveni iceyim yoldan dedi,
10 dakika sonra da geldi,
o on dakikada imkan olsaydi foto cekip oncesi - sonrasi olarak paylasirdim sizinle.
ha ha ama ona bile vaktim yoktu.
esim sok olmustu hatta, ortaliktaki bu kadar esya nereye gitti derken, bir bakmissin hepsi kocacigimin dolabinda :olamaz:

hem eskiler ne demis,
oldugu kadar olmadigi kader :confused:

Gercekten bu millet biri arkamdan konuşur diye korkudan ölüyor.
Bir teyze vardi uzun yola cikarken kılını tüyünü özellikle alirdi sebebi de uzun yolda otobus kaza yaparsa hastaneye vs kaldirdiklarinda ustunu filan cikarirlarsa ameliyat icin killi milli gormesinler diyeymiş 😂😂😂😂😂
Hastalıklı bir bakış açısını olması gereken diye küçücükten oya gibi işliyorlar.
"Evi hep temiz bırakır çıkarım. İki kez aniden cenaze oldu evimde hiç hazırlıksız yakalanmadım." şeklinde üst düzey bir övünme duymuştu bu kulaklar.

Mutlaka her gün kahvaltıdan sonra supurge yaparım tozu da 2,3 gunde bir alırım...Bulasik hic birakmam tezgahta aksam yemegini ozellikle hemen makineye,ama yemekten sonra birseyler yenip icilirse bazen kalir.2 cocuk olunca sürekli çamaşır yıkanır asilcak,dürülcek hep olur bi tek onlardan gina geldi bana da çamaşır,çamaşır...Banyo ve tuvaleti yıkarken çok zorlaniyordum eskiden,klozete su dökünce yerleri de yıkardım çok zaman alırdı.Artik oraya da ayrı vileda aldım artık viledayla siliyorum genel yapmadigimda o da rahat oluyor...Bazen evi saldigimda bi daha toplamak cok zor oluyor...Daginiklik hemen toplaniyor 5dklik is ama ev temizse aniden misafir de gelse içim rahat oluyor.

Böyle böyle yediler ömrümüzü.
El alem adlı tarikat yüzünden hangi deterjanın nereden işe yaradığını şakır şakır söyleyen kadınların çoğu gerçekten neyden zevk aldığını, neye yeteneği olduğunu, kim olduğunu bile bilmeden ölüyor. Ruhunu da kıl tüy düşünerek mi versin?
Aynen Valla mesela wc temizliğine cok onem verırım asla sararmaz pırılpırıldır beyaz esylar buzdolabı ocak bulasik makınası en ulasılmaz yerlerine bile sıvrı bıseye bez sarar muhakkak ulasır silerim... Çaydanlık kahve makınası su ısıtıcım paspas parlar. Temızlık toz Nerdeyse hergun. Ama yınede derımkı olmeyecek kadar ne demısler hocanın dediğini yap yaptığını yapma :KK70:

Ben gunde 8 saat çalışıyorum ve nobetim de oluyor ev kullanilmasa da sabah gitmeden once ve aksam eve geldikten sonra ev süpürüyorum. Ev hanimisiniz anladigim kadarıyla. Sabah uyaninca ilk işiniz evi süpürmek olsun. Bi mutfagi bırakın. Onu da yemek yedikten sonra supurun. Arkanizdan konusmasinlar diye degilde kendiniz istediğiniz icin yapin. Dusunun ki evinize tozlar konuyor ve ayaklarinizla halılarınıza kanepelerinize bulaşıyor. Her ay hali koltuk yikamalisiniz boyle olunca. Telefonunuzdaki ajandaniza uyarilar ekleyin ornegin sabah 10 temizlik diye. Temizligi yapmadan kahvaltiya dahi geçmeyin. Planli yaşayın. Hem kirli daginik bir evde kim yasamak ister ki. Tertipli düzenli olma konusunda kendinizi yetiştirin. Evinizi pırıl pırıl görmeyi hedeflerinizin arasina koyun.

Robot süpürge al hem süpürüyor hem siliyor

Back
X